500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla smör-&rapsolja
2 rödlökar
8-12 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
2 tsk oregano
Sås:
3 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
1 tsk torkad oregano
½ tsk kinesisk soja
½ msk majsstärkelse
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i 1 msk smör-&rapsolja,. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i stora klyftor och purjolöken i 3 cm långa bitar. Lägg löken runt om filéerna. Ringla 1 msk smör-&rapsolja över löken. Strö över oregano. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-3 min. Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis.Receptet och bilden är från arla.se
Verkar vara en uppdatering på ett tidigt 90-tals recept. Som var jättebra redan då
SvaraRaderaDå var det bacon i oxå tror jag och lårfiléer. Såsen är samma - kanonbra att du påminner!
Mmm, bacon. Det är gött, bra tips! Har inte stött på detta innan men det är säkert ett gammal recept! Såsen är som sagt kanon, riktigt smarrig!
SvaraRadera