Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

tisdag 6 september 2011

Bajsblogg

Alla som inte är småbarnsföräldrar och som inte vill läsa om bajs kan hoppa detta inlägg. 
Vi har jätteproblem med Theas mage. Det går tokmånga dar emellan bajjarna (4-5 dagar). Hon får i vanliga fall ersättningen nan 1 och så brukar jag ge ett eller två mål med baby semp bifidus som ska vara bra mot förstoppning, i förebyggande syfte. Försöker ge henne päron - och katrinplommonpuré men hon får inte i sig så mycket då hon ännu inte gillar någon typ av "fast" föda. Tempar henne för att hjälpa bajset på vägen om det gått några dagar men fortfarande hjälper inget. Hon är stenhård i magen och får kämpa för att få ut något. Har fått tips att byta nan 1 mot sempers istället och funderar på att testa det. Är det någon annan där ute som har några andra tips? Jag börjar bli desperat, orkar inte gå runt och tänka på bajs hela dagarna...

3 kommentarer:

  1. Bajsmassage kan funka - stryk medsols över magen och tryck sen upp båda låren mot magen.

    Messmör säger de ska vara bra - men det är salt och ganska starkt så det kanske inte är så jättebra, finns bättre alternativ

    Två mediciner som är kanon:
    Laktulos,oral lösning. 2-4ml per dag fick Oskar i den åldern. Finns i 2dl förpackning receptfritt. (Det bättre alternativet till messmör)

    Resulax rektallösning Finns receptfritt i fyrapack på apoteket som B-vara oftast (annars kan du få några av oss, vi har väl ett femtiopack tror jag) Helt ofarligt, går att använda varje gång de ska bajsa i värsta fall.

    Tyvärr är det ofta så att det bara fortsätter och fortsätter om man inte får bukt med det.

    Lycka till och hör av dig om du vill ha resulax

    SvaraRadera
  2. Tack för bra tips! Köpte resulax häromdagen men behövde aldrig använda det innan hon lyckades själv. Rs syster som är läkare tipsade om lactulosdropparna, ska till BVC imorn och fråga mer där. Ja, måste verkligen få ordning på detta nu känner jag. Stackars barn!

    SvaraRadera
  3. Jooo ett tips till

    Potta! Oskars mage funkar mycket bättre med potta

    SvaraRadera