Tänkte bjuda på receptet på kanelgömman jag gjorde under påsken. Det är en lyxig och saftig "sockerkaka" med det där lilla extra som lyfter den till oanade nivåer av göttighet :-)
Detta behövs:
2 1/2 dl gräddfil (Filmjölk går också bra)
2 tsk bakpulver
175g Smör
2½ dl Socker
2 ägg
4½ dl Vetemjöl
Till Fyllningen:
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk Kanel
Gör så här:
Rör socker och smör pösigt, tillsätt äggen.
Blanda mjöl och bakpulver, häll i hälften.
Häll i gräddfilen blanda och tillsätt resten av mjölblandningen.
Blanda sedan raskt ihop ingredienserna till fyllningen och fyll en runde eller en hålform till mindre än hälften, strö över kanelblandningen och täck över med resten av smeten.
In i ugnen på 175 grader i ca: 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar