Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

lördag 6 augusti 2011

Havrekakor med russin & choklad

Älskar småkakor, speciellt havrekakor. Hittade ett recept som jag insåg direkt skulle falla mig i smaken. Mamma har prenumererat på Året Runt och jag brukar passa på att läsa den när jag är hos henne. Där hade de ett uppslag fullt med recept på småkakor och det passade jag på att riva ut så fort jag bara kunde. Bondkakor, hallongrottor, kringlor m.m. Dessa havrekakor var riktigt goda!


2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
75 gr mörk choklad
200 gr smör, mjukt (jag tärnade upp och körde ca 10 sek i mikron, blev perfekt konsistens)
1½ dl strösocker
3 dl havregryn
3/4 dl russin


Blanda mjöl och bikarbonat. Grovhacka chokladen. Rör smöret smidigt. Tillsätt mjölblandningen, socker och havregryn. Arbeta ihop till en deg. Blanda i russin och choklad. Rulla bollar av degen och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck till lite lätt med en gaffel. Grädda på 200 grader mitt i ugnen, ca 8-10 min. 


Kan tänkas att jag skippa russinen nästa gång. Det var gott, men tror det blir lite bättre med enbart choklad. Då kan man ju ta en hel kaka på 100 gr istället, om man utesluter russinen.

 

2 kommentarer: