Ikväll har vi ätit en riktig fredagsfavorit - tacogratäng. En väldigt god variant av tacos om man nu skulle känna att man inte är så sugen på det (fast det händer väl aldrig?). Det var min far som hittade detta receptet för många år sedan och det har hängt med sen dess.
400 gr köttfärs
1 påse tacokrydda
1 påse nachos
2 burkar creme fraiche
Några centimeter purjolök
1 burk krossade tomater
1 burk salsa
Riven ost
Stek köttfärsen och blanda i tacokrydda och lite vatten. Lägg nachochipsen i botten på en ugnssäker form. Se till så de täcker hela formen men inte blir för tjockt lager. Hacka purjolöken och blanda salsan med de krossade tomaterna. Lägg köttfärsen på chipsen och strö över purjolöken. Över detta häller man blandningen av salsa och krossade tomater. Bred på båda burkarna creme fraiche (jag har alltid behövt använda två burkar för att det ska bli en lagom lager) och toppa med riven ost. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg. Det blir inget snyggt upplägg av denna rätt, då den är svår att få upp på tallriken utan att allt bara blir en enda röra. Men ack så god röra det är! En riktig favorit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar