Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

torsdag 5 januari 2012

9 månader ♥

Idag blir hon nio månader, vår lilla skrutta! Jag glömde skriva ett sånt här inlägg vid 8-månaders dagen så skärpning. Tänkte göra detta tills hon blir året i alla fall, efter det kanske det inte är så intressant längre. 

* 71 cm
* 8640 gr (för en månad sen dock)
* Pratar och pratar och pratar. "Titta", "Mamma", "Pappa", "Tack tack". Låter också som hon försöker härma ett kinesiskt ord hennes farfar brukar säga till henne. Hon är knappt tyst en sekund under sin vakna tid...
* Är verkligen en härmapa just nu. Hon härmar t.ex. katterna när de jamar ("bijao" istället för mijao, men ändå). Idag (hemma hos farmor där katterna inte är med såklart) upptäckte vi att det räckte med att säga "kissemåns" och då sa hon direkt "bijao" och kollade ner på golvet. 
* Har även härmat ord helt klart och tydligt. För några veckor sedan sa Robert "Sluta" till henne och då sa hon detsamma, hur klart och tydligt som helst. Samma sak när farmor sa "Hejdå" en gång. 
* Ställer sig gärna upp genom att dra en i kläderna, står mot tevebänken och spanar på något att dra tag i. Men sätter man henne framför något som hon lätt skulle kunna ställa sig upp emot gör hon inte det. 
* Vänder sig frivilligt till mage och försöker åla sig fram. Trodde aldrig hon ens skulle försöka detta så är grymt impad! När hon sitter på rumpan hoppar/gungar hon för att ta sig framåt och lyckas ta sig en bit emellanåt. 
* Som ni vet är hon inte så mycket för det fysiska men är jätteduktig med händerna. Klappa händerna har hon kunnat sen 5-6 månaders ålder, vinkar, pekar med pekfingret och pillar på mikroskopiska saker hon hittar lite här och var. 
* Blir bättre och bättre med maten. Undan för undan går det lite bättre. Igår blev det babysmörgås igen och hon älskar yoghurt av alla dess slag! Även min katrinplommonpuré gick ner, även om den var lite stabbig. 

2 kommentarer:

  1. Grattis på 9-månadersdagen, underbara Thea!
    Önskar mormor och morfar

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, snart är hon året. Tiden går så fort, så fort! Bara fyra ynka månader kvar tills jag börjar jobba igen... Jisses!!

    SvaraRadera