Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

måndag 20 juni 2011

Linwood Barclay

Försöker uppta mitt bokläsande igen som legat på is sen Thea kom. Det svåra är att kunna läsa på kvällen när hon somnat. Vill inte störa hennes sömn med ljus när hon somnat så gott. Ska försöka komma på någon bra lösning. Hur som helst, såg att en av mina favoritförfattare kommit med en ny bok. Linwood Barclay. Han har skrivit Utan ett ord och Alltför Nära. 

Utan ett ord var den första jag läste av honom och det handlar om Cynthia. Hon är 14 år och bråkar med sina föräldrar. Smäller igen sin dörr på kvällen och vaknar upp till ett tomt hus dagen efter. Mamma, pappa och hennes storebror är spårlöst borta. 25 år senare ringer det på telefonen hos Cynthia och en mansröst säger att hennes familj förlåter henne. Är familjen vid liv fortfarande? Efter alla dessa år?

Alltför nära börjar med att en hel familj skjuts ihjäl i sitt hem. Brutalt och hänsynslöst. Men ganska snabbt börjar den mördade familjens närmsta grannar fundera på om det inte var så att mördaren gick till fel hus...

Alla Barclays böcker är otroligt spännande och fulla av oväntade vändningar. Lite åt Harlan Coben-hållet. Så hans nyaste Morgon hon försvann finns nu på min önskelista inför födelsedagen på Midsommardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar