Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

tisdag 22 april 2014

Kanelgömma

Tänkte bjuda på receptet på kanelgömman jag gjorde under påsken. Det är en lyxig och saftig "sockerkaka" med det där lilla extra som lyfter den till oanade nivåer av göttighet :-)

Detta behövs: 

2 1/2 dl gräddfil  (Filmjölk går också bra)

2 tsk bakpulver

175g Smör
2½ dl Socker
2 ägg
4½ dl Vetemjöl

Till Fyllningen:

2 tsk Vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk Kanel


Gör så här:
Rör socker och smör pösigt, tillsätt äggen.
Blanda mjöl och bakpulver, häll i hälften.
Häll i gräddfilen blanda och tillsätt resten av mjölblandningen.
Blanda sedan raskt ihop ingredienserna till fyllningen och fyll en runde eller en hålform till mindre än hälften, strö över kanelblandningen och täck över med resten av smeten.
In i ugnen på 175 grader i ca: 1 timme.


Såklart glömde jag att ta en bild på kakan och det känns ju lite beiget att ha ett receptinlägg utan bild men så får det bli idag. Kanelblandningen som läggs i mitten gottar till sig och blir verkligen en kanelgömma. Mycket gott! Tror kakan blir bäst om man gör det i en hålform (heter det så? Klassisk sockerkaksform helt enkelt) men jag hade bara en rund springform i stugan och det gick bra det med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar