Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

onsdag 5 oktober 2011

6 månader

Shit, vad tiden har rusat iväg. Lilla snäckan blir 6 månader idag. Galet! Hon är så stor, kan så mycket och lär sig något nytt hela tiden.

* Väger 7710 gr & är 69 cm lång
* För ungefär 2-3 veckor sedan lärde hon sig att sitta långa stunder själv utan stöd. 
* Ungefär en vecka efter att hon lärt sig sitta kom "ma-ma-ma-ma-ma" och "pa-pa-pa-pa-pa". Det hände över natt. En fredag hos Carro upptäckte jag att hon formade munnen men det kom inget ljud. Dagen efter lärde hon sig hur det skulle låta också, och efter det får vi höra det hela tiden :-) 
* Börjar röra sig lite mer på golvet när man lägger henne på mage. Förut har hon bara försökt nå sina leksaker. Idag såg jag att hon i alla fall försökte röra sig lite framåt och använda armarna lite mer. 
* Älskar sin gåstol och börjar bli bra på att röra sig med den. Dock bara bakåt, framåt går inte ännu. 
* Gillar inte vanlig havregröt men äpple - och pärongröt är okej (dock ingen favorit). Fick ett äppelskrutt att gnaga på häromdagen, och det var en riktig höjdare. Hur roligt som helst. Har fått testa majskrokar. Första gångerna blev hon jättearg på dem, men igår fick hon i sig nästan en hel! 
* Just idag, på 6 månaders dagen, visade hon mig att hon hur enkelt som helst kan vända sig från mage till rygg vilket hon aldrig gjort förut. Såg ut som hon kunnat det länge utan att visa upp det :-) 
* Klappar händer ofta. Mycket tack vare farmors "Baka baka kaka". 
* Vinkar emellanåt. Från början var det åt "fel" håll, med handflatan mot sig själv men nu lyckas hon vända på det ibland och vinka åt rätt håll. 




3 kommentarer:

  1. Så underbart, jag bara dånar! Men vad är det du gör som får henne så glad?

    SvaraRadera
  2. Det är hennes farmor som busar med en plastblomma. Den är så himla rolig!

    SvaraRadera
  3. Stora tjejen!

    Har ni testat Enagos gröt?
    Det är Oskars absoluta favoriter. framförallt banangröten.

    SvaraRadera