Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

söndag 17 april 2011

Skrik & gråt

Börjar leta symptom för kolik här hemma. Igår var ingen rolig dag. En del skrik på eftermiddagen, otröstligt. Somnade tillslut när vi skulle grilla (lägligt), vaknade igen runt 21.30 och då drog det igång. Otröstligt skrik av och till i 3 timmar. Jag försökte ge mat, vagga, byta blöja, trösta och Robert försökte lika mycket som jag. Inget funkade. Ibland blev hon tyst i några minuter och då fick man upp hoppet, men lika plötsligt började hon skrika igen. Det är så jäkla svårt när man inte vet vad som är normalt och inte. Ska nyfödda skrika så mycket? Har hon ont? Har hon kolik? Magknip? Vi har kommit fram till att taktiken "felsökning" inte funkar. Tror vi måste hålla oss lugna, inte försöka hitta tusen lösningar utan bara slappna av och låta henne vara hos oss. När man försökt allt man kan ska jag testa närhet och lugn istället. Och igår hade vi folk här hela dagen, får klockan 14 till midnatt. Även om hon sov en del under den tiden så tror jag hon känner av och framför allt hör att det är folk i huset. Så idag blir det bara lilla familjen tillsammans, minst två promenader och lugn och ro. Vad tror ni? Kan det funka? Håll tummarna! Nu ska jag försöka hinna äta något snabbt...

6 kommentarer:

  1. Oskar blev och blir fortfarande jättestressad av att det var för mycket folk omkring, funkar att ha det en dag men inte flera dagar på raken.

    Har ni testat sempers magdroppar? Eller minifom?
    Om det inte funkar med något alls så kan akupunktur vara ett alternativ, sägs vara mycket framgångsrikt på kolikbarn

    SvaraRadera
  2. Hej älsklingar! Visst skriker bebisar en hel del, det är ju som sagt mycket som ska börja fungera vad gäller kroppsfunktioner inte minst! Du är nog på rätt spår att sluta felsöka, ta det bara lugnt båda två och linda henne gärna lite som din mormor gjorde med dig. Värt att pröva i alla fall!

    SvaraRadera
  3. Jag tror att Ritva har en poäng i att linda. Oskar ville gärna ligga ganska tajt i början när han inte låg i famnen.

    Eftersom det var isgata större delen av vintern så fick han gunga inomhus i vagnen med en ihoprullad filt runt sig för att krympa utrymmet lite och så höjde jag huvudändan lite för det gillade han. Tror promenader är jättebra samt att hon inte blir för varm för det blev Oskar asförbannad av.

    SvaraRadera
  4. Ja, jag tror vi stressade henne igår med så mycket besök. Idag har varit mycket bättre än igår än så länge. Hon blev lite ledsen förut, men det gick bra att trösta med sång och...napp. Har inte velat ge henne det innan, men hon vill snutta hela tiden och när hon är mätt vill hon ju inte ha bröstet längre men fortsätter suga på sin hand istället. Så nu körde vi med napp och nu är hon lugn. Amningen är ju igång och funkar jättebra nu så jag vågade chansa på nappen. Ja, att linda är nog en bra grej. Har fått låna en bärsjal som jag håller på att lära mig att knyta, tror det kan vara ett alternativ. Då blir det lite tajt och instängt. Vi får se. Tack för alla tips. Ska testa miniform om det inte blir bättre.

    SvaraRadera
  5. Henric hade ju kolik. Jag ville inte medicinera, på 70-talet var det ju absolut tabu. Men vår barnläkare Mansfeldt i Tybble påpekade att jag inte var så bra som mor om jag inte fick sova, så jag gav med mig. Och Minifom hjälpte!Inte på en dag, men två...

    SvaraRadera
  6. Hej Nina. Det ar kul att du borjat med blogg igen och jattekul att fa veta hur du/ni har det nu fortiden :)

    Jag vet att nar syrran fick sin pojke (snart tva ar sen) laste hon mycket pa Anna Wahlgren's websida dar det finns mkt kronikor etc pa manga olika amnen (http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/kronika-okt-03-varfor-skriker-barnet).
    Det hjalpte dem mycket med sonen och sen han var fyra manader gammal sa har han sovit 12timmar per natt. Vet att alla ar olika, men ta en titt om du kanner for't.

    Skont att mamma kommer och hjalper till!

    Kramar och lyckoonskningar!

    SvaraRadera