Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

torsdag 14 april 2011

Chock

Under min graviditet gick jag upp ca 14-15 kg vilket kändes helt okej. Tänkte aldrig så mycket på det, mer än att jag redan innan bestämt mig för att mer än det jag går upp ska bort när bebis väl är på plats. Jag har inte vägt mig sedan Thea kom insåg jag häromdagen. Ställde mig på vågen och fick en chock! Min barnmorska hade sagt till mig att jag skulle gå ner ungefär 10 kg på förlossningen, så jag gissade väl att jag skulle hamna runt ca 10 kg minus. Men jag väger bara 1,5 kg mer idag än när jag skrev in mig hos barnmorskan i augusti, alltså är nästan allt borta redan. Helt sjukt! Nu hoppas jag att jag ska kunna hålla motivationen uppe och gå ner mer! Ska sätta upp mål, försöka hålla en så god mathållning som det går när man är ensam med en bebis och motionera! Promenader och förhoppningsvis låsa upp gymkortet om några månader igen för att komma igång med mina älskade pass igen. Saknar MRL-passet (mage, rumpa, lår) och den där känslan av att vara så trött och utpumpad att man inte vet hur man ska orka upp för trapporna till omklädningsrummet.

4 kommentarer:

  1. Det är inte klokt, men så funkar det! När man blir förälder går det åt energi, mer än man tror. Mjölken tar mycket, och självklart att man inte hinner med sig själv! Drick mycket, det är viktigt! Robert, då? har han gått ner också?

    SvaraRadera
  2. U go girl!! =)

    Fasen va gött! Kämpa på!

    SvaraRadera
  3. Visst är det otroligt hur snabbt det går.

    SvaraRadera
  4. Mamma: Jag dricker som en tok! Kan inte gå någonstans utan min vattenflaska. Ja, det är inte klokt att det går så fort. Robert hade gått ner två kilo visade det sig så det händer saker där med!

    T: Tack! Hur går det för dig? Du är ju så himla duktig!

    Johanna: Verkligen!

    SvaraRadera