Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

fredag 8 april 2011

Amningskaos

Här hemma i bubblan var det lite kaos igår... När vi åkte från BB i onsdags tyckte vi att amningen funkade bra. Hon tog bröstet och det verkade som hon var nöjd. Under natten till torsdag förstod vi att så inte var fallet då hon fick ett riktigt psykbryt och skrek i tre timmar konstant. Började inse att jag kanske inte hade så mycket mjölk till henne. Än har inte den riktiga mjölken kommit utan jag har fortfarande råmjölk. För en bebis som vägde 4460 gram när hon föddes räcker det inte riktigt med några teskedar råmjölk för att stilla hungern. Så torsdagen bestod i stort sett av att hon och jag grät i kapp (tredagars-gråten) och jag ringde till BVC och den avdelningen vi legat på för att få råd. Kom ingen vart med det så några gånger under gårdagen kompletterade vi med mjölkersättning. Resultatet blev en väldigt nöjd och glad bebis. 

Idag var vi tillbaka på Östra för att ta PKU-testet. Jag sa direkt att amningen inte funkar och det insåg de med när de vägde henne och hon gått ner till 3960 gram, alltså mer än 10 % av sin födelsevikt. De tittade när jag ammade och de tyckte det såg rätt bra ut, men att problemet antagligen var att det inte kommer tillräckligt med mjölk ännu. Så nu ska jag amma henne som vanligt, men efter varje amning ska vi ge henne ersättning så hon blir mätt. Känns som en sten lyft från mina axlar och snacka om att vi har en helt annan bebis här hemma.  Förut var hon knappt vaken utan att gallskrika i ren panik, nu sitter hon i Roberts knä och gurglar och ser glad ut. Det är verkligen världens bästa personal som jobbar med detta. Alla jag träffat har varit helt underbara och så hjälpsamma! Håller tummarna att hon gått upp i vikt till imorgon och att vi är på rätt väg!

3 kommentarer:

  1. Usch, känner så väl igen mig!

    För att öka produktionen snabbt är det viktigt att du ammar eller pumpar ofta, var tredje timme räcker inte. Jag ammade och pumpade emellan, och det jag pumpade ur tillmatade vi med i kopp i början sen i flaska. Sen frös vi in och gav jag bort till Oskars kusiner - hade jag inte gjort det hade jag sålt (130kr litern kan bli en ganska bra slant på tre månader)

    Fick kanonbra information av en BM på BB hur mjölkproduktion fungerar.

    Som jag skrev innan, vill du låna pump så säg bara till så kommer jag över med den.

    SvaraRadera
  2. Ja, nu verkar det som att det börjar komma igång i alla fall. Jag ammar på så får vi se. Jag hyrde faktiskt en pump på sjukhuset. Ska testa den strax tänkte jag.

    SvaraRadera
  3. Härligt! Kämpa på, snart är det bara mysigt :-)

    Om du behöver tips om hur man gör vid mjölkstockning någon gång så är det bara att ringa (oavsett vad klockan är) Jag har världens bästa knep efter att ha fått det tre gånger.

    SvaraRadera