Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

tisdag 5 maj 2015

TUL

Idag har vi varit på vårt andra tillväxtultraljud (TUL) och det är alltså tredje gången vi fick se våra grabbar. När man väntar tvillingar får man kontroller var fjärde vecka efter v28 (om det inte är enäggs, då är kontrollerna ännu tätare) för att se så båda växer som de ska och att inte en eller båda är tillväxthämmade. Förra gången låg båda plus på kurvan. Ettan vägde runt 1450 gr och var ungefär 13% över kurvan, tvåan vägde 1365 gr och var runt plus 5%. Ettan låg då i säte & tvåan i tvärläge med huvudet ner.Nu såg det lite annorlunda ut. Det finns såklart felmarginaler (dessutom olika människor & maskiner som gör beräkningarna) men nu var tvåan störst på ca 2 kg, över kurvan, medan ettan låg på runt 1800gr, och var precis på kurvan. Ettan har vänt sig och lagt sig med huvudet nedåt och tvåan hade också snurrat runt och lagt sig med huvudet uppåt istället. De kanske inte får plats med huvudena bredvid varann så om en snurrar får den andra också flytta sig? Haha, intressant det där, hur dom beter sig därinne :-) Skönt att allt ser bra ut i alla fall och läkaren tyckte jag såg pigg & fräsch ut, gott att höra!! Verkade lite förvånad över att jag fortfarande jobbar och frågade lite om hur länge jag tänkt göra det. Och det är väl inte så jättelänge till, 2-3 veckor kanske. Återstår att se... 


Svärmor hade köpt detta matchande set. Har ju inte tänkt klä dem likadant men det här var ju lite fräckt :-) 

Och dessa fina har mina föräldrar köpt. 




2 kommentarer:

  1. Jag är så glad att du fortfarande bloggar. Det är fascinerande och spännande med tvillingar. Vill skicka lite styrka. Kram.

    SvaraRadera
  2. Ja, efter lite funderande kände jag att just denna tiden i livet nog är rolig & intressant att dokumentera! Väldigt spännande med tvillingar, även om småpaniken över hur man kommer hantera detta fortfarande är påtaglig :-) Tack, fina! All styrka behövs! Så glad att du är tillbaka också! Kram!

    SvaraRadera