Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

onsdag 13 maj 2015

Cravings i perioder

När jag var gravid med Thea hade jag väl inga direkta cravings, mer än att jag gillade väääldigt sura clementiner & apelsiner. Gärna med lite gröna inslag :-) "Sur-cravingen" hade jag även en släng av denna gången, det började med surt godis (som jag i vanliga fall inte alls gillar) som jag åt tills gommen var flådd ungefär, haha! Sen gick det över till söt läsk istället. Fanta & cola. Kalla & kolsyriga. Inte alls en bra craving på något sätt, men det gällde att inte ge efter alltför ofta. Läsk-cravingen finns fortfarande där men som tur är har den börjat gå över och ersättas med isvatten istället. Mycket bättre, så den försöker jag  hålla mig till. Utöver isvatten står även filmjölk med skivad banan i högt på listan just nu. Jag glömde skriva fil på senaste inköpslistan och har hela veckan trånat efter fil & banan... Muuums! Hade ni/har ni några speciella cravings? Eller bara nån rolig matkombination som ni älskar? (Typ fler av mina vänner äter kaviar & ost på macka???? Infoga emoji med skrynklat ansikte) 


8 kommentarer:

  1. Kaviar och ost är mums! Har nog inga cravings alls tror jag 😄

    SvaraRadera
  2. Här är kvinnan som levde på cravings 2 graviditeter. Inget annat gick! haha. Med August åt jag flingor, mjölk & skivade jordgubbar eller yogurt & jordgubbar till frukost, lunch & middag i 5 veckor. hahaha. NO JOKE. Och drack så ofantligt mycket isvatten!

    Med Astrid var det nya cravings varje dag så vi åkte till affären som tokar för jag kunde inte äta annat än det jag kände för för stunden. Hemskt jobbigt!

    Hejaheja dig & kämpa på!! <3

    SvaraRadera
  3. Carro: haha, nä den kombon har jag aldrig fattat :-) men den måste nog vara god eftersom så många kör den!

    SvaraRadera
  4. Jenny: Haha, så lustigt det är att det blir så. Yoghurt & jordgubbar är ju ändå nyttigt i alla fall, men förstår att man inte vill se det igen efter 5 veckor :-)

    Jobbigt med olika hela tiden, då har man aldrig rätt grejer hemma! Tack vännen! Alla hejarop behövs, det är oerhört tungt just nu :-( Kram!

    SvaraRadera
  5. GURKA!! Åt så ofantligt mycket gurka och bladsallad. Samt knaprade isbitar, typ 15 per kväll..
    I efterhand kan jag inte ens minnas hur sugen jag var men sugen, det var jag.. :-)

    Kämpa på!! Nu är det upplopp!!

    / TSI

    SvaraRadera
  6. Vitlök var nog min grej :) en gång poppade jag popcorn och dippade dem i passerade tomater... Ingen höjdare såhär i efterhand, hade nog hellre haft craving på läsk he he. i övrigt följde jag en av Emil brukares råd (äckelvarning!) och åt det som var minst äckligt att spy upp..

    /Malin

    SvaraRadera
  7. TSI: Gurka & isbitar låter inte dumt alls faktiskt! Bra craving om inte annat! Tack vännen! Det börjar kännas som det är dags att packa BB-väskan??! Det har vi inte gjort, haha! Lever i förnekelse? ;-)

    SvaraRadera
  8. Malin: Haha, vitlök är ju gött men gör ju inte direkt underverk för andedräkten. Men popcorn & passerade tomater - Hahahaha!!! Hur roligt som helst ju! Jag har ju inte mått illa under någon av mina graviditeter som tur är, men kan tänka mig att det är ett råd värt att följa. Hatar att spy :-/ Kram!

    SvaraRadera