Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

onsdag 1 januari 2014

Happy new year!

Gott nytt år på er allihopa!! 2014 är här. 

Klockan är strax efter 09 och Thea vaknade väl runt 07.45 idag, helt okej även om jag var väldigt trött. Vi kom inte i säng förrän runt 02 inatt. Jag började det nya året med att sätta igång en maskin tvätt, talar det om ett ordningsamt och välskött år då kanske?! Man kan ju alltid hoppas :-) 
Igår kväll käkade vi 3-rätters och spelade spel. En väldigt lugn och skön nyår, vilket det varit de senaste åren och jag har ingenting emot det alls. Gärna för mig! Menyn såg ut så här (jag fick bara bild på efterrätten men av nån anledning blir aldrig matbilder lika bra som man tror...

Förrätt: Antipasto med olika sorters skinka, salami, vitlöksbröd, avokado, mozzarella & tomat, tapenade & soltorkade tomater. 
Varmrätt: Helstekt oxfilé med potatistimbaler & rödvinssås. 
Efterrätt: Dumleglass med varma nektariner & kolasås

Allt var verkligen supergott! Förrätten hade jag kunnat äta massor av men man får ju hejda sig lite när det bara är första rätten :-) Varmrätten var sjukt god, köttet var helt perfekt. Och timbalerna, eller potatiskakorna var också så jäkla goda! En riktig fullträff. Efterrätten var väldigt simpel men god!


Man skulle bara hacka dumle och blanda med vanlig vaniljglass och sedan frysa en stund igen. Vi hade vaniljglass med krossad choklad som jag blandade ner dumlen i. Hackade grovt men det blev lite svårt att äta större bitar av dumlen eftersom den stelnade och blev väldigt hård i glassen. Mindre bitar rekommenderas alltså. Pappa gjorde en jättegod kolasås och precis innan servering penslade vi nektarinklyftor med olivolja och körde snabbt i ugnen på hög värme. Jag var skeptisk till varma nektariner men det blev väldigt gott till den söta glassen & såsen. Efter all mat spelade vi spel och slutligen såg vi alla vackra fyrverkerier från balkongen, innan vi värme upp oss i soffan igen. 

Min goa tjej med sin älskade svarta klänning (julklapp från mormor). Hon sov som en stock igenom tolvslaget & alla fyrverkerier. 

Nu är det alltså 2014 och idag hoppas jag vi hinner träffa min bror & brorson en stund. Ikväll blir det O'learys med fina vänner och imorgon åker vi till stugan! Jippie! Hur såg er nyårsafton ut? Åt ni gott? Sköt ni raketer? God fortsättning till er! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar