Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

söndag 24 juni 2012

Drama på väg till Ikea

På eftermiddagen har vi gått runt här hemma och spikat upp våra fina inramade foton som ännu inte kommit upp på väggarna. Och när man väl sätter igång är det lika bra att köra. Vi saknade två ramar, en stor till en bild på mig och R och en lite mindre för att ha kortet på Thea som vi tog på Öppna Förskolan för flera månader sen. Vi kände att vi lika gärna kunde sticka iväg snabbt till Ikea och lösa de där ramarna och sagt och gjort. Nästan framme på Ikea kommer vi till en väjningsplikt och har en bil framför oss. Jag hör bara R säga: "Kör inte!!". Då tittar jag upp och ser att bilen framför oss kört ut försent i korsningen och inte hinner över när det kommer en annan bil och drar rakt in i sidan på den, ungefär vid passagerardörren bak. Vi stannar såklart och jag hoppar ur bilen. I bilen som körde framför sitter två gamla damer (det var alltså de som gjort fel) och i bilen som kört på dem sitter två yngre kvinnor. Den yngre kvinnan som kört den andra bilen bara skriker en massa fula ord till den äldre kvinnan. Jag försöker fråga de yngre om de är okej men får inget riktigt svar. Passageraren i den bilen verkar i alla fall gå att prata med, hon säger till sin väninna att köra bilen åt sidan då de står mitt i vägen. När hon försöker starta bilen går det inte, så jag och en annan kvinna som också stannat för att hjälpa till puttar den ur vägen. Sen ringer passageraren 112. Den yngre föraren är fortfarande jättearg, hon verkar vara i chock. Men efter att vi fått undan bilen åker vi vidare. Vi hade ju Thea i bilen och kvinnan som också hjälpte till att putta bilen verkade försöka styra upp situationen lite så min närvaro kändes inte behövd längre. Eftersom vi inte var på Ikea så länge stod de kvar när vi åkte hem, då hade polisen kommit och alla verkade vara okej i alla fall. Men den gamla damen borde nog inte köra bil mer. Tycker faktiskt man ska lägga körkortet på hyllan när man nått en viss ålder. 
 

2 kommentarer:

  1. Fy vilken jobbig situation! Förstår att de yngre tjejerna blev arga. Kunde lika väl ha suttit ett barn i deras bil. Svårt det där med gamla människor som kör bil. Det borde finnas en lag på att de måste ta ett körtest vid en viss ålder plus en läkarkoll.

    SvaraRadera
  2. Ibland måste anhöriga agera! Det är ju de som oftast uppmärksammar att den "gamle" inte längre är kapabel att köra bil! Det gjorde vi ju med farmor, vi borde ha gjort det tidigare! Det var inte lätt, men nödvändig!Det ska inte hända hemska olyckor med dödligt utfall innan något görs!Men vissa ungdomar drar också på för mycket i sin nyvunna iver. De är nog en ännu större fara, statistiskt sett!

    SvaraRadera