Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

fredag 19 juli 2013

Silviakaka

För att förgylla arbetsdagarna fram till semestern (bara EN vecka kvar nu!!!) bestämde jag mig för att ta med fredagsfika idag. Valet föll på Silviakaka, en kaka jag aldrig gjort förut men som jag tycker mycket om. Den får högsta betyg! Väldigt lätt att göra och faktiskt godare än kärleksmumsen får jag säga! Receptet hittade jag på Pernilla Wahlgrens blogg där jag tidigare hittat många bra recept! 

Silviakaka

Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Kokos till garnering

Tilllagning:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret

Grädda I långpanna med bakplåtspapper i 15 minuter. Om man väljer att göra den i gratängform blir gräddningstiden dock längre. Kolla med sticka att smeten stannat.

Låt kakan svalna

Koka ihop krämen i en liten kastrull.  Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. (Tänk på att det är ägggulor i smeten , så att du inte har för hög värme.)

Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.


Den gick hem till kaffet efter lunch idag! Och även här hemma, båda R & T gav tummen upp så det lär bli fler gånger denna bakas! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar