Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

onsdag 30 september 2015

3 månader

När Thea var 3 månader började jag skriva ner här i bloggen vad hon hade för sig i olika åldrar och det är verkligen kul att gå tillbaka och läsa. Speciellt nu när man har två killar här hemma att "jämföra" med. Igår blev dom 3 månader och ungefär så här ser det ut. 

* Joel väger 5925 gr & är 62 cm lång. Ebbe väger 6670 gr & är 63 cm lång. 
* Ingen tvekan att det är två helt olika personligheter detta, det märks tydligt redan. Joel har hittills varit först med det mesta, och helt enkelt varit mer framåt. Men något som Ebbe fått kläm på snabbare är att röra armarna och styra dom rätt. Han får tag i leksaker i babygymmet, kan snurra på leksakerna som sitter i lekbågen på babysittern och även gunga fart på den (lyckan när han lyckas, Haha, underbart!) 
* Joel pratar mycket. Man kan föra långa diskussioner med honom och han har alltid svar på tal! 
* De somnar runt 19-20 på kvällarna, oftast blir det något/några uppvak var innan de somnar för natten. Sover till 03-04 ungefär och läggs tillbaka i spjälsängen direkt efter lite käk. Just nu sover de ingenting i vår säng men det varierar lite. Vissa perioder har vi fått lyfta över framåt morgonen. 
* Sömnen på dagen skiljer sig mycket. Joel kan man lägga i spjälsängen när han börjar gnälla så somnar oftast av sig själv, ibland efter lite napp-instoppade, ibland direkt. Han kan sova allt från 1 timme till 3 timmar i sträck. Ebbe - not so much. Han somnar ibland av sig själv på soffan. Och ibland får jag vagga en kort stund och sen lägga honom i vagnen. Sover sällan över en timme i sträck. Han är överlag den som är vaken mest. Men sover gärna länge på morgonen (när vi inte kan ligga kvar för att syrran ska till föris). 
* Ebbe är väldigt förtjust i babygymmet. Kan ligga där länge och kika på färgglada leksakerna. Annars är en kudde på soffan en favorit hos båda. 
* Båda har nu fått mörkt bruna ögon. Ebbe hade lite gråaktiga ögon när han föddes och Joel hade också nåt liknande, men nu är de samma färg som storasysters. Joel har svart eller mörkt brunt hår, Ebbe har ljusare brunt. 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar