Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

onsdag 27 augusti 2014

Royal treatment

Igår packade vi en liten övernattningsväska, lämnade Thea hos farmor & farfar och begav oss till Gothia Towers för att bo en natt i Upper house. En bröllopspresent till oss från oss. Och vilken lyx! När vi kom dit fick vi varsin välkomstdrink och slog oss ner på deras takterrass med utsikt över hela Göteborg. Under tiden checkade de in oss och tog vår väska till rummet. Vi satt kvar och njöt av utsikten en stund innan de följde oss till vårt fina rum. Stora fönster mot Liseberg, som var otroligt vackert när kvällen kom och alla lampor tändes. När vi inspekterat rummet bytte vi om och begav oss till deras underbara spa-avdelning.


Vi hade en tanke bakom att boka mitt i veckan, en förhoppning att det kanske inte skulle vara så mycket folk i spat och vi tänkte helt rätt. Vi hade nämligen hela spat för oss själva hela eftermiddagen :-) I spat ingick en spa-ritual där man kunde välja mellan en klassisk västkustinriktning och en Fjärran östern-variant som vi valde. Varma pooler, ångbastur, ansiktsmask, rosentvål m.m. Ljuvligt! 


De hade även en utomhuspool på 20e våningen som har glasbotten... Japp! Det var lite läskigt men jäkligt coolt! Rörde man sig i vattnet såg man inte så mycket men var du stilla såg man rätt ner på gatan, full med bilar & människor. Yikes!! Det blev bådas favorit! Efter några timmars spaande gjorde vi oss i ordning och gick ut för att käka middag. Vi fick en restaurangupplevelse i bröllopspresent av  min bror & familj, och turligt nog låg en av restaurangerna man kunde välja bara 5 min från vårt hotell. Kul att direkt kunna få användning av en present! Och vilket käk! Glömde ta kort då jag var hungrig men jag åt oxfilétournedo med parmesangratinerade rotfrukter och en utsökt rödvinssås! Så himla gott! När vi kom tillbaka till hotellet hade städerskan varit inne i vårt rum, bäddat upp sängen för kvällen, lämnat några chokladbitar & en liten lapp med morgondagens väderprognos. Helt ställda blev vi :-) 
Frukosten imorse serverades på 25e våningen och var väl inte som de hotellfrukostar vi är vana vid. Det mesta var hemgjort: brödet, smöret, müslin, scones m.m. De hade även varma rätter som man beställde av dem (det fanns inga kantiner med ägg & bacon direkt...) och allt smakade fantastiskt gott! Kul grej att testa på men om jag får välja så gillar jag vanlig, hederlig frukost bättre. Dock var deras scones & hemgjorda kompotter to die for! Mums! Var bra sugen på att sno med mig den lilla fina burken som kompotten kom i, haha ;-)


Ja, man kände sig som en kunglighet för en dag! Så ljuvligt att bli omhändertagen på detta sättet! Man fick dessutom ta med sig morgonrockarna hem om man ville och vi förbannade vår lilla väska där vi bara fick plats med en :-) Detta var en lyx utöver det vanliga men å andra sidan gifter vi oss förhoppningsvis inte fler gånger så då får man unna sig!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar