Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

tisdag 26 april 2016

10 månader <3

Kan inte fatta att de blir 10 månader om några dagar. Gaaaalet!! Att vi överlevt är ju lite av ett mirakel. Dom är i alla fall så himla duktiga, mina pojkar! Idag var vi på BVC och det var kul att få veta längd & vikt på grabbarna. Här kommer lite kort om vad de har för sig för tillfället. 

* Ebbe väger 9990 gr & är 76 cm lång. Joel väger 9185 gr & är 73,5 lång. 
Joel åker fram på rumpan. Han ålade ju vid ca 7 månaders ålder men från ingenstans kom han på att detta sätter var bättre. 
* Ebbe ålar eller kravlar. Snabbt som tusan. Verkar inte det minsta sugen att utveckla stilen till att krypa utan detta är nog hans sätt. Jag förutspådde helt fel, trodde nämligen E skulle köra rumpstilen & J krypa. 
* Ebbe säger mamma, pappa & Ebbe. När han slår sig och gråter säger han alltid Ebbbebbbeebbbeeeebbbeee. Alltså det låter så sött, som att han tycker enormt synd om sig själv, lilla hjärtat! 
* Joel babblar mycket men säger inte så många "ord". Mamma kan han och även något som låter som Kaka eller kakka. Vet inte vad han menar, säger det till nappen, till katten, till smörgåsrån... 
* Ställer sig mot det mesta båda två. Soffan, bordet, oss, trappan.
* Har så smått börjat busa med varann, igår hörde jag dem tokskratta båda två och då satt de och drog varann i ärmarna. Idag jagade dom varann under köksbordet :-) 
* Ebbe kan vinka, klappa händerna och härmar gärna det man själv gör. Överlag är han mer "clown" och charmar brallorna av de flesta. Är inte alls bekymrad över nya människor och alla är roliga i hans ögon. Joel är med reserverad, men inte desto mindre charmig för det. Dock sparar han sin charm till de han känner bra. Har världens sötaste leende och skratt. Utforskar allt med höger pekfinger, plockar upp allt, hur mikroskopiskt litet det än är så får han upp det. 
* Joel behöver inte öva på saker på samma sätt som Ebbe. Ebbe behöver verkligen lära sig något genom övning, övning, övning. Joel testar några ggr, blir arg för att han inte kan och sen helt plötsligt kan han det. 
* Är överlag två heeeelt skilda personligheter. De är verkligen inte lika i något de gör. 


Här hos tandläkaren igår. Ebbe vaken och nyfiken. Joel sover och tycker vi stör :-) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar