Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

måndag 3 december 2012

Lussekatter



r kommer mitt recept på lussebullar. Det är hämtat från arla och jag har kört det i många år. Resultatet blir alltid bra så jag kommer fortsätta med det! Kan ge tipset att använda riktigt smör istället för margarin. Förut använde jag ofta margarin i bakning men har gått ifrån det mer och mer. Det blir helt enkelt mycket bättre resultat med smör och risken att misslyckas minskar tycker jag! 

Ingredienser
ca 35 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Garnering:
russin

Pensling:
1 ägg

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar