Om mig & min familj. Jag är 3-barnsmamma, till Thea på 4 år & tvillingarna Joel & Ebbe, födda juni-2015.
måndag 7 november 2011
Köttgryta
Vilken lagom dag det blev idag. Promenad & kaffe med Carro, hem och plockade lite medan Thea sov middag, sen när hon grejade i gåstolen satte jag igång med maten. Och då till rubriken. Jag gjorde köttgryta, jag gillar köttgryta. Enkelt, gott (om det får koka länge) och kan varieras. Jag är ingen som freestylar så mycket i köket utan följer gärna recept, men jag fattar inte riktigt recepten jag hittar på köttgryta. Det jag använde idag t.ex. 2 dl vatten? Bara 2? Känns som det ska vara mycket vatten i en gryta som gärna får koka 1-2 timmar? Eller? Detta recept sa i alla fall 2 dl vatten och mot slutet 1 dl matgrädde. Jag tog 5 dl vatten och hela paketet grädde. Då blev det helt lagom med vätska, grytan fick koka 1 timme, hade gärna fått stå en till men det var vi för hungriga för. Mottar gärna andra tips på hur man gör sin köttgryta extra god. För det här med så lite vatten fattar jag bara inte...?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ja 2dl låter lite. I mormors recept så står det att vattnet skall täcka köttet. Då blir det lagom.
SvaraRaderaDu kan få kika på hennes recept om du vill ha lite förbättringstips. Kommer tyvärr inte ihåg i huvudet.
Kram kram
De kanske har missat en nolla eller lagt dit ett d för mycket.. ;-)
SvaraRaderaAnnars kan man ju fylla på med något billigt rödvin. Görgött!!
Ikväll blir det kycklinggryta i Malmö!!
Kram Therese
Du måste testa Burgundisk köttgryta! Den är bara outstanding. Vätska: 1/2 fl rödvin + 2dl buljong på 1 kg kött! Kolla recept på ica.se/recept. Uteslut det ni inte gillar, tex svamp.Köp billigt matlagningsvin.
SvaraRaderalåter galet lite med 2 dl
SvaraRaderaTror Therese kan ha rätt att de lagt till ett d framför.
Jag brukar göra ganska stora grytbitar och sjuda läääänge 3-5 timmar eller så. Gärna i vin eller god fond.
Nu har jag beställt en crock-pot så att köttgrytor mm ska kunna koka hela dagen medan man är ute, på jobbet eller gör annat. Är superspänd på hur det kan bli.
Vilka bra tips! Ja, lite rödvin i grytan känns som att jag måste testa! Hade egentligen tänkt göra grytan i lördags och låta den koka när vi höll på att packa, men glömde av det och när vi kom på det var vi så hungriga så det blev mat hos svärföräldrarna istället :-)
SvaraRaderaTur man har en blogg där man kan få tips när man behöver dem!! Återkommer nästa gång jag gör en gryta med resultat!