Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

tisdag 2 februari 2016

7 månader

Tänk att grabbarna blivit hela 7 månader! I lördags var det namnkalas och det blev väldigt lyckat! Underbart att så många ville komma för att träffa grabbarna. En massa fina saker fick de också. Alltid lika kul när släkten träffas men nu är det skönt att det är några månader kvar till Theas 5-års kalas. (Vad hände där? När blev min lilla tös så stoooor?) Har ju tyvärr varit dålig på att skriva om killarnas utveckling men tänkte knåpa ner lite av vad de pysslar med vid 7-månaders ålder. 

* Vid läkarbesöket vid 6 månader vägde Ebbe 8620 gr & var 71 cm lång. Joel vägde 7600 gr & var 67,5 cm lång. Fortfarande lilla storebror & stora lillebror alltså. 
* Ebbe tjoar och låter mest. Höga tjut och mycket trallande typ mamamamama, dadadada. Joel "snackar" mer och det låter som han försöker forma ord. 
* Joel kan åla sig framåt lite grann och hasar bakåt genom att trycka ifrån med armarna. Trivs på mage och på golvet. Ebbe rör inte så mycket på sig men kan ändå ta sig runt lite. Ibland vänder han mage/rygg och tar sig på så sätt fram till ett annat ställe. Men jag tror fortfarande han kommer göra som T, hoppa fram på rumpan. 
* Båda sitter ganska stadigt nu, Joel vågar jag lämna korta stunder med kuddar runt. Ebbe är alltid lite sne åt ena hållet så honom får man sitta med. 
* ÄLSKAR sin storasyster, hon leker gärna med dem och då blir de överlyckliga. Skrattar högt när hon skojar med dem och de skiner alltid upp som små solar när hon kommer. 
* Är jätteglada åt varann. Tyvärr nyps, rivs och drar de hårt i varann när de är nära så man kan inte lämna dem men oj vad de skrattar tillsammans och dessutom pratar de ibland livligt med varann. Det hörs tydligt att de svarar den andra. Ska bli intressant att se om de får ett eget språk som är vanligt bland tvillingar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar