1 liter vatten
200 gr ekologisk ingefära
1/2 dl flytande honung
Saften från 2 ekologiska citroner
Enligt receptet jag hittade behövde man inte skala ingefäran men jag tyckte det kändes "fräschare" så jag gjorde det. Riv sedan på grova sidan av rivjärnet. Koka upp ingefäran med vattnet och låt koka under lock i ca 20 min. Ta av och sila drycken för att få bort alla bitar av ingefäran. Låt svalna till fingervarmt innan du blandar i honungen, då man dödar dennes fina egenskaper om man blandar den med för varmt vatten. Häll slutligen i citronen och sila en gång till (detta orkade inte jag så jag silade bara en gång, blev jättebra!). Häll i en återförslutningsbar flaska och ställ i kylen. Ska hålla ca 1 månad. Sen är det bara att börja dagen med en hutt. Jag testade imorse. Starkt, inte supergott men uppiggande!
Receptet snodde jag härifrån:
http://livsnjutarnasgourmetkok.nu/2015/04/25/frukostshot-med-ingefara-honung-och-citron-far-en-verkligen-att-vakna-till-pa-morgonen/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar