Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

måndag 9 november 2015

Weekend gettaway

För några veckor sedan föreslog min man att jag skulle ta med mig Thea och ta tåget till mina föräldrar i Örebro över helgen. För att komma bort och bli bortskämd, få sovmorgon och slippa matlagning & disk. För mig lät det underbart, även om det kändes tufft att lämna honom själv med båda grabbarna fredag-söndag. Inte för att jag på något via tvivlar på att han klarar det, utan för att jag vet att det är jäkligt tufft att ha dem själv länge. Och då har jag ändå inte haft dem ensam en natt. Men han insisterade och då tog jag chansen. Thea var sjukt peppad på tågresan men kan väl säga att all den peppen försvann rätt fort när hon insåg hur länge vi faktiskt skulle sitta still. Hon skötte sig bra ändå och jag är glad att vi åkte dubbeldäckare då hon sprang glatt i trappan mot slutet på båda resorna :-) 


Mamma & pappa mötte oss på stationen och på väg hem stannade vi på kyrkogården och tände ljus på farmor & farfars grav. Fint, då det var länge sen jag var där. Resten av kvällen var lugn, åt sjömansbiff, gick igenom massor av kassar med gamla kläder & leksaker som min bror lämnat till oss och såg på en film, Conviction, som var bra. 

På lördagen fick jag sovmorgon och sedan åkte jag, Thea & mamma till stan för att fixa Fars dags-presenter. Väl hemma igen önskade min far kladdkaka och eftersom vi inte hade så mycket tid för fika innan tåget på söndagen så knatade jag till affären (själv med podd i öronen - underbart!!!) och köpte det som saknades, sen bakade jag en kladdkaka från Jennys Matblogg. Med karamelliserad mjölk i mitten och rice crispies med mjölkchoklad ovanpå. Den behövde nog 10 min till i ugnen då sen var på gränsen till rinnig istället för kladdig. Men sjukt god ändå. 


På kvällen såg vi Så mycket bättre och sen var dagen slut :-) Söndagen hann vi inte med så mycket. Alla gick till affären för att handla lite färdkost för tågresan och Thea gungade lite med mormor innan vi fick lunch och skjuts till tåget. Helgen gick sjukt fort men så välbehövligt för mig att komma iväg. Mysigt med egentid med Thea. Och jag tror T tyckte det var underbart med full uppmärksamhet från 3 vuxna. Mina föräldrar skämde verkligen bort oss och jag njöt av att bara sitta kvar vid bordet efter maten, inte greja med disk. Tack, fina ni <3 Som balsam för min trötta själ. Och världens största tack till min älskade make som gjorde detta möjligt överhuvudtaget. Och som roddade twinsen galant här hemma själv i tre dagar <3 <3 <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar