Detta är en av våra favoriträtter här hemma. En variant av tacos som är god och inte alltför onyttig. Receptet kommer som så många gånger tidigare från Arla.se. När vi åt detta igår bytte vi dock ut vitlökssåsen mot...gissa tre gånger...guacamole :-) Ser nu att bilden är rätt suddig, bad Robert ta kortet då jag matade Thea men han var visst lite darrhänt..
Ingredienser
4 port
300 g nötfärs, 10 % fett
1 gul lök
1 morot
2 tsk smör
2-3 tsk tacokrydda
2 dl minifraiche
2 majskolvar
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 krm salt
16 nachos chips, ca 50 g
1 dl Arla Köket riven ost mager
1 dl tacosås
rucolasallad
Gör så här
Skala och hacka löken. Skala och grovriv moroten. Fräs lök och morot i smör i en teflonpanna. Lägg i köttfärsen. Stek under omrörning så att den blir grynig. Tillsätt tacokrydda och halva mängden minifraiche. Låt det koka någon min. Koka majsen i lättsaltat vatten, ca 10 min. Ta upp och skär i bitar. Blanda resten av minifraiche, vitlök och salt. Värm chipsen i mikrovågsugn eller vanlig ugn. Servera färsen med chips, majs, minifraiche, ost, tacosås och rucolasallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar