Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

torsdag 31 mars 2011

Äta och äta och äta

Känns som det enda jag gör är att äta och äta. Efter att jag ätit lunch tar det ca 2 timmar innan det är dags att stoppa i sig något igen. Det är väl okej när man har saker hemma, men det jobbiga är nätterna. Vaknar tidigt tidigt och måste gå upp för att äta något för att magen skriker... Nog för att jag gillar mat men att äta stup i kvarten börjar bli lite tjatigt. Och dyrt framförallt... 

Imorgon är det fredag - gött! Upplever det faktiskt så fortfarande trots att jag är hemma hela dagarna, men fredag betyder ju att Robert är hemma några dagar så jag har sällskap! Hoppas på uppehåll imorgon så jag kan ta en promenad. Just nu känns det som hela kroppen håller på att gå sönder, har så ont överallt. Ljumskarna, ja i princip hela höftpartiet, ryggen om jag går för länge eller böjer mig konstigt, handleden pga karpaltunneln... Längtar efter att kunna ligga på mage eller rygg. Nu ska jag sluta klaga och gå och läsa GW istället. Gonatt!

Två av två

I måndags fick jag min första utbetalning från försäkringskassan och den såg väldigt konstig ut. I och med att de bryter månaden den 20:e hann jag bara få ut två föräldradagar denna månad, men fick ändå bara 260:- Det skulle betyda att jag har en dagsersättning på 130:- efter skatt vilket inte alls stämde med de besked jag fått tidigare. Som alltid funderade jag på om jag fyllt i något galet, men kunde själv inte hitta något. Dessutom har Robert skickat en en anmälan om hans pappadagar men fortfarande inte fått några papper hem att lämna till sin arbetsgivare om sin inkomst. Även här funderade jag på om vi gjort något tokigt. Hur som helst. Jag ringde dem och hamnade som nummer 36 i kön. Hopplöst kanske, men icke! Det var 140 handläggare som besvarade samtalen så jag fick tala med någon inom 5 minuter. 

Fick tala med en väldigt trevlig kvinna, väldigt tillmötesgående, skrattade mycket och hade en varm ton. Det visade sig att en handläggare gjort fel och lagt mig på lägsta ersättningsnivån fast jag ska ligga på den vanliga sjukpenningnivån. Det skulle rättas till direkt. Sen frågade jag om Roberts papper. Hon kollar och ser att han anmält som han ska men att de glömt att skicka ut några papper. Hon skulle skicka med A-post så de kom fram snabbt. Två fel av två möjliga. Som sagt, det börjar bra detta. Tur att jag i alla fall hamnade hos en trevlig kvinna, annars hade jag nog gett upp hoppet på dem redan. 

BF +4

Regnig och grå torsdag. Det blir till att städa idag. Känner att jag har energi till det idag. Har faktiskt sovit gott inatt! Vaknade runt 9, åt frukost och läste i min bok (nu är jag inne på Den Döende detektiven av GW). Blev lite sömnig av läsningen och unnade mig att slumra en kortis till innan jag gick upp. Det är ju fördelen med allt detta, att man ska vila och samla kraft :-) Då behöver man inte ha de minsta dåligt samvete över sina sovvanor! Nu som sagt blir det städning, sen ska jag se på Desperate som jag spelade in i tisdags.

onsdag 30 mars 2011

Så mycket bättre

Ännu en dag närmare Hebbis ankomst. Skönt, och det har varit en bra dag. Mindy har varit mitt sällskap hela dagen, vi tog en lång promenad och åkte sedan till affären och jag handlade bara sånt jag tycker är gott! Det tyckte jag att jag var värd. Försöker röra på mig i hopp om att det ska leda bebisen i rätt riktning. Har inte direkt märkt någon skillnad men det känns bättre mentalt i alla fall. Jag har trott att det stora datumet kanske kan bli den 1:e april, men nu börjar jag tvivla. Jag känner ju ingenting förutom alla dessa sammandragningar. De är ju många och kommer ganska ofta men jag sätter inget hopp till det innan det kommer mer förvärkar.

Nu ska jag ägna resten av kvällen till min karl, och bara ha det gott med mys och glass (krossad choklad - mums!)

Foton

När vi var i New York i somras passade vi på att köpa oss en systemkamera. Det är rätt stor skillnad i pris jämfört med hemma så det kändes som ett bra läge att passa på. Det är en Canon EOS 500D och jag skäms lite över att jag inte satt mig in i kameran mer, för det är väldigt roligt att fota. På gymnasiet gick jag samhällsvetenskaplig med inriktning media vilket innebär fotokurs där man fotade och framkallade själv. Älskade den kursen! Hur som helst, även om man bara kör kameran på auto blir det rejäl skillnad från vår gamla lilla kamera. Att ha en riktigt bra kamera känns ännu bättre nu när det är bebis på gång, vi lär nog ta en hel del bilder på Hebbis. 

Här kommer två bilder som jag tagit i alla fall! 

Cesar

Från en kall promenad i vintras


Underbara älskade

Vilken underbara människor jag har i mitt liv! Efter inlägget igår har det kommit telefonsamtal och sms från mina fina vänner och släktingar. Ni peppar mig verkligen och det behövs när man har dagar som jag hade igår. Robert kom hem med lunch och kvällen spenderade jag på 39an och det var skönt att få skingra tankarna lite. Lik förbaskat vaknade jag 04 inatt igen (utan förvärkar) och kunde inte somna om. Fick sova några timmar på morgonen nu istället så nu känner jag mig rätt pigg ändå. Det är så lätt att hamna i en spiral av negativa tankar och det är svårt att komma ur den, men jag försöker verkligen och med det fina stöd jag har så känns det redan mycket bättre! Bebisen kommer när den är redo för det och det finns ingenting jag kan göra åt saken. Tänker banne mig inte dricka ricinolja i alla fall :-) 

Idag kommer Roberts systerdotter Mindy förbi en sväng. En solig promenad och en sväng till affären så jag kan handla lite mjölk m.m. Ska bli trevligt med lite sällskap! Som sagt, fina människor har jag det gott om i mitt liv! 

tisdag 29 mars 2011

Inte på topp

Vaknade strax efter 04 med förvärkar imorse. Yes, tänkte jag! Nu händer det i alla fall något. De höll på en stund och jag somnade om efter någon dryg timma. Kände av det lite grann när Robert gick, men inte mycket. Kände mig ändå rätt positiv. Sen började det gå utför. Har inte känt något som ens liknar värkar sen dess, vilket gör mig nedstämd. Hade tänkt gå en promenad under dagen, men kollar ut och ser bara grått och regn, vilket gör mig mer nedstämd. Har precis tvingat upp mig själv ur sängen, hade helst legat där hela dagen tror jag. Robert ska träna efter jobbet och kommer hem till kvällen. Middag själv gör mig nedstämd. Kom på att jag måste ringa försäkringskassan också, vilket gör mig nästan helt knäckt. Orka.

Men mitt i allt detta så finns han som min ljusglimt.  Nu ska han komma hem med lunch till mig så vi kan äta tillsammans. Finare människa finns inte på denna jord ♥♥♥

Tror jag återkommer imorgon när jag är mer positiv. Känns bättre så.

måndag 28 mars 2011

Ben & Jerrys

Är det något jag gillar så är det Ben & Jerry's. Visst, de kostar skjortan men du får ju valuta för pengarna (i mitt tycke i alla fall). 2008 åkte vi och grannarna på 39:an på en långresa till USA. New York - Los Angeles - Hawaii (Kailua-Kona, Big Island). Under veckorna i NY och LA gjorde vi väldigt mycket hela tiden så veckan på Hawaii blev avkoppling nyckelordet (även om vi även gjorde mycket där med). Vi handlade mycket mat på Sack 'n Save, och vi hade svårt att gå därifrån utan varsin B&J. Där upptäckte jag smaken Half Baked med cookie dough och brownies. Den har varit en favvo länge, men har insett att jag måste smaka mig vidare för att inte fastna i gamla spår (Chunky monkey är en höjdare också!). I lördags blev det film med grannarna och de hade köpt två nya smaker och då kunde ju inte vi vara sämre. Nordic Water Peace & Coconutterly Fair. Den första är Sweet Cream-glass med chokladfudge, chokladkex & fredsmärken av choklad. Den andra är chokladglass med kokoskolasås och chokladöverdragen knäck. Jag är inte så förtjust i kokos så jag köpte den första glassen. Riktigt god. Smakade på den andra också, och den var faktiskt bra den med trots kokos. Och det jag gillar mest med det är att Nordic Water Peace-glassen är framtagen för att öka medvetenheten om problemen som finns i Östersjön. Aktiviteter och insamlingar som stöd för detta ska göras under året av Ben & Jerrys. Coconutterly fair är fairtrade-märkt vilket också är kanonbra! Sånt gillar jag! 
 


Dagen som försvann

Vet inte vad som hände med denna dagen, den bara sprang iväg. Skönt att tiden går fort i alla fall! Allt gick bra hos barnmorskan. Blodtrycket ok, bebisens hjärtljud trummade på. Pratade såklart lite grann om besöket på Mölndal men annars har jag inte så många frågor längre. Har en tid till bokad nästa måndag, sen blir ansvaret någon annans om Hebbis inte kommit vid det laget. Jag sa att jag inte hade lust att träffa henne igen nästa vecka och det förstod hon, men jag såg i hennes blick att hon nog tror att vi kommer det. Efter besöket försökte jag hämta ut Apoteket-boxen men den var slut :( De skulle få in snart igen så jag får väl försöka igen senare. Tröstade mig med en glass i solen, riktigt varmt idag! Underbart!! Robert hämtade mig efter besök vilket inte var "meningen" från början. Skönt att ha sällskap hemma en stund på eftermiddagen. Jag låg och vilade i soffan och lyssnade när han trummade på sitt tangentbord vid köksbordet. Gillar skarpt att han kan jobba mycket hemifrån!

Här kommer en bild på inköpen från igår. Espressokopp med fat, nya kaffemuggen och så vinglaset utan fot. Blev förälskad i det för länge sedan efter en afterwork på El Corazon, där de har dessa glas. Har dock inte slängt mina klassiska med fot, men är glad att jag har av båda! (Per Morberg i bakgrunden får ni på köpet!)

BF +1

Jahopp, måndag igen. Solen skiner och det verkar för en gång skull inte blåsa storm samtidigt. Härligt! Känner mig seg och trött idag. Vaknade tidigt imorse och låg vaken en timma innan jag var tvungen att gå upp och ta mig en macka och ett glas juice. Hatar när man vaknar och magen skriker, då går det inte att somna om. Sen sov jag några timmar till och nu ska jag strax till barnmorskan. Ränner där en gång i veckan nu sista tiden men det är ju bra att kontrollerna är täta. 

Igår var vi iväg och köpte lite nya muggar och glas som jag tänkte visa senare. Riktigt nöjd med våra inköp, drack te ur en ny mugg imorse och det smakade riktigt bra! Nä, nu måste jag sätta fart (haha, ungefär som jag kan få upp någon fart) så jag inte missar bussen! 

söndag 27 mars 2011

Gratis boxen

Var och hämtade gratisboxen på Babyproffsen igår och den var helt okej tycker jag. Lite blöjor, en bok, babyolja, rabattkuponger, våtservetter, amningskupor, reflex som jag satt på barnvagnen, nappflaska m.m. Fanns även en blöjhink med från Angelcare och jag vet att deras refiller är svindyra men gratis är gratis. Dock inte helt för jag köpte en extra refill för 199:- Jag tror inte vi kommer köpa refillerna igen efter att dessa tagit slut, men jag tänkte att jag ger det ett försök i alla fall. Robert och lukter som inte är en ljuv sommaräng går inte riktigt ihop så vi får väl testa och se :-)

Fick aldrig hämtat boxen på Apoteket, den är jag väldigt nyfiken på men det får bli i veckan istället. 




BF

Ja, idag ska det då vara dags. The big day. Men som jag skrev i förra inlägget så verkar det inte som att Hebbis är så sugen på att komma ut än. Det här är ju dagen man satsat på, 27:e mars - det heliga datumet! Det börjar komma små kommentarer på Facebook och SMS, började redan tidigare i veckan. Min bror har smsat två gånger denna veckan och frågat om detta är dagen han ska bli morbror. Ja, om ni är sugna på detta, mina vänner, vad tror ni jag och Robert är då? :-) Jag har länge sagt att det blir den 1:e april, så att Tess får någon att dela dag med! Fast nu börjar jag tvivla eftersom "allting var stängt", då kanske det dröjer 3 veckor till... Hjälp!!

Gårdagen

Gårdagen var fullspäckad med aktivitet från början till slut så jag hann aldrig sätta mig ner vid datorn överhuvudtaget. Började dagen med en sväng till Barnmarknaden som jag skrev om. Hittade några få plagg, och även ett lakanset. En oanvänd bärsele från Gekås för 40:- kändes helt okej. Får väl se om den funkar bra, annars behöver man inte gräma sig över de futtiga pengarna. 

På eftermiddagen ringde jag förlossningen då jag inte känt bebisen som jag brukar under dagen. Den hade puffat till mig någon enstaka gång, men väldigt få rörelser och på eftermiddagen testade jag alla knep som finns att testa. Drack kallt vatten, knuffade på magen och förde oväsen. Ingenting till svar, helt stilla. En kollega till mig förlorade sitt barn en vecka innan beräknad födsel förra året så detta ligger alldeles för färskt i minnet för mig för att jag skulle kunna släppa detta. Så vi fick åka till Mölndal och träffa en barnmorska. Hon var så himla bra! Hon satte CTG och då dök det finaste ljudet jag hört upp, klapprande som en springande häst. Fick ligga med CTG i en halvtimme och det visade inget konstigt alls. Däremot hade jag lite aktivitet i livmodern, regelbundna sammandragningar (som dock inte var starka utan som de jag känt de senaste veckorna) så hon ville kolla om hon kunde sätta igång något. Men "allt var stängt" som hon uttryckte det efter kontrollen, så det är bara att vänta. Något är väl på gång men inte riktigt än. Hon sa också att bebisen är normalstor och har fortfarande lite plats kvar att röra sig på där inne. Vill skicka en stooooor ros till dem på Mölndal, vilka fantastiska människor! Vi förklarade varför vi kände oss extra oroliga och innan vi gick sa hon att om vi blir oroliga igen är det bara att komma in en gång till i så fall och att det är för vår skull som de finns där och gör detta jobbet. Sen dess har ett lugnt lagt sig över oss här hemma. Hebbis är redan i full gång där inne och jag hoppas den inte bestämmer sig för att göra så här igen mot oss!!

fredag 25 mars 2011

Arv

Va gott det var med våfflor. Blev riktigt nöjd med smeten så det blir nog att göra den framöver istället för att köpa den där köpevarianten. Det blev grädde och sylt för vår del. Riktigt gött!

Imorgon ska vi på en barnmarknad i Härlanda kyrka med grannarna på 39:an. Får se om vi kan hitta något trevligt där. Tack vare just grannen så har jag fått tummen ur och beställa några gravidboxar som finns att hämta ut gratis på diverse ställen. Så nu finns det en att hämta hos Babyproffsen och en hos Apoteket. Återkommer med mer om vad de innehöll. Tack för tipsen, Carro!

Här har ni en av mina finaste och käraste ägodelar, min gamla speldosa. Dra i snöret så spelar kaninen en fin drudelutt, viftar på öronen och leker tittut! Den och min gula klänning och vita spetsblus är något jag haft med mig sen jag flyttade hemifrån. Klänning vet man ju aldrig om jag får någon användning för men speldosa har jag redan använt och spelat för magen ibland på kvällarna. Får se om Hebbis känner igen melodin när h*n är här på riktigt! 

Våffeldagen!

Idag är det ju som bekant våffeldagen! Jag gissar mig till att det kommer vara ont om frasvåffelmix i hyllorna på ICA så jag tänkte för första gången ge mig på att göra egen våffelsmet. Roberts mamma bjöd på våfflor för några veckor sedan som var ljuvligt goda så jag hoppas jag kan få till det lika bra som hon. Sitter för övrigt och försöker komma på vad vi ska äta resten av nästa vecka.  Jag hoppas ju såklart att vi  måste bryta av mönstret om vi blir en liten person till här, men det är ju inte alls säkert så lika bra att planera som vanligt. Det som sker, det sker.

Vad tycker ni är godast att ha på våfflorna? Sylt & grädde? Glass? Eller kanske löjrom & creme fraiche?

torsdag 24 mars 2011

Boktips!

Då var den svårfångade boken "Flaskpost från P" utläst. Boken börjar med att man i Skottland hittar en flaskpost som lämnas till polisen. Den blir stående i ett fönster i flera år innan den öppnas. Den är sliten av årens gång men man kan i alla fall utläsa ordet: HJÄLP. Flaskposten hamnar hos Avdelning Q och kriminalinspektör Carl Morck i Danmark. Han och hans medhjälpare lyckas avkoda mer och mer av flaskposten och inser att ropet på hjälp kommer från två pojkar som blivit kidnappade någon gång på nittiotalet. Vilka är pojkarna? Varför har de inte anmälts försvunna? Vad hände med dem? 



Detta är första boken jag läser om Avdelning Q och jag gillade den! Den är lite annorlunda skriven mot den typiska svenska deckaren och det tycker jag är positivt! Några trådar i boken fick jag inte riktigt ihop på slutet men jag gissar att det är sådant som kommer att visa sig i nästkommande böcker. Nu går jag över till Dean Koontz - Vansinne. Har kommit några kapitel och det verkar lovande!



Bilden är stulen hos adlibris.se

Windy

Vilket underbart väder... När man kollar ut genom fönstret i alla fall. Öppnade balkongdörren förut och höll på att blåsa bort direkt. Så trist när solen skiner och himlen är klarblå. Allt blir liksom förstört av vinden. Fick hålla mig till att bara öppna ett fönster istället, så kommer det in lite frisk luft i alla fall. Tänkte göra städning till dagens projekt redan idag, annars är ju fredagar en given dag för det så lägenheten är ren och fin till helgen. Men det blir lite för tufft för ryggen att både städa och åka och storhandla som jag gjorde förra fredagen. Var helt slut i ryggen efter det så nu blir det att städa idag och handla imorgon. Mycket bättre. 

onsdag 23 mars 2011

Kvällsfunderingar

Ikväll fick jag äntligen min fruktsallad. Så himla gott! Har någon portion kvar till imorgon också, det är så gott att ta en skål till frukost dagen efter! Bad Robert köpa hem lite drickor och snabb energi i form av snickers, kexchoklad m.m. som vi kan ha med till förlossningen. Han köpte hem ett lass, men det värsta är ju att vi inte kan låta bli det. Har redan ätit upp varsin snickers och druckit upp en cola... Vi får väl se hur mycket som blir kvar. Men å andra sidan tänker jag så här: Om vi äter upp allt kommer Hebbis att bestämma sig för att komma just då, så det kanske är bäst att vi skyndar oss att äta upp det! Blev nedstämd när jag läste mig till att i Göteborg kan man få gå så långt som TRE veckor över tiden innan de sätter igång en. Hade absolut inte räknat med det och är lite rädd för överburenhet och att något ska hända bebisen om den stannar där inne för länge. Äsch, ingen idé att tänka på det redan men det är lätt att göra det när man bara går och väntar... 

 Zorro har för övrigt gått över från att ligga på skötbädden till korgen bredvid med blöjor och tvättlappar bl.a. Ja, den är lite för liten, men det verkar ju inte bekomma honom...

Indiskkryddad kycklingpasta

Detta åt vi igår och det är riktigt smarrigt. Doftar lite indiskt, men i väldigt mild variant. 

4 kycklingfiléer (ca 120 g st)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 tomater
2 dl vatten
Salt
Malen ingefära
Spiskummin
Chilipulver
Kanel
Soya
1 burk creme fraiche
1 msk vetemjöl

Hacka lök, vitlök, tomat och paprika. Fräs lök och vitlök på svag värme i en vid kastrull. Lägg i kycklingen, tomaterna, kryddorna, vattnet och soyan. Låt såsen puttra ca 10-15 min. Tillsätt paprikan och creme fraichen blandat med vetemjöl och låt koka ytterligare ca 5 min. Servera med pasta, ananas och rivna morötter.

Ser att bilden blev lite suddig, skull nog tagit med vår riktiga kamera istället för min iPhone. Tyvärr upptäckte jag att morötterna vi hade var lite väl gamla när jag skulle riva dem så det blev bara med ananas...

Pepp

Sov som en stock inatt och känner mig därför lite mer peppad till dagen än vad jag gjorde igår. Idag ska dagens projekt bli att göra rent i kylen. Funderar även på att ta en titt i linneskåpet. Det är överfullt med handdukar och lakan, så det knappt går att stänga. Det måste gå att organisera bättre på något sätt. Känns verkligen som jag "boar" just nu. Jaja, så får det väl vara då!

Hos barnmorskan igår berättade jag att magen flera gånger om dagen blir spänd och hård som en boll. Samtidigt flyttar sig bebisen och putar ut på höger sida av magen (ser väldigt roligt ut). Jag trodde bara att det var bebisen som rörde sig fram och tillbaka men hon informerade mig om att det var sammandragningar jag kände. Hade jag inte en aning om! Allt är ju nytt första gången man gör detta och eftersom detta inte alls gör ont (känns bara lite obehagligt och jag måste luta mig lite tillbaka) har jag inte tänkt så mycket på det. Hela eftermiddagen och kvällen igår höll det på så, och även nu på morgonen men jag vet inte om det är ett tecken på att något är på gång?

tisdag 22 mars 2011

Craving

Just nu är jag toksugen på en stor, härlig fruktsallad! Det får bli imorgon istället. Får hoppas apelsinerna fortfarande är saftiga, mycket hänger på dem om fruktsalladen ska bli god. Dessutom måste man ha mandariner på burk i, annars blir det inte lika gott! Det tråkiga i det här huset är att jag alltid måste göra två sorters fruktsallad eftersom Robert är allergisk mot stenfrukter. Så han brukar få en med typ bara apelsin, banan och persikor på burk.

 

Tisdag

Första natten på länge som jag sovit riktigt dåligt. Vaknat om vartannat, hittade ingen bekväm ställning och allt kändes bara fel. Tror jag hade förvärkar i omgångar dessutom (jag är fortfarande lite osäker på hur detta känns) så vid fyra tog jag fram mobilen och spelade lite yatzy. Jaja, nu är dagen igång i alla fall och jag har hunnit rensa i jobbmailen så det kan jag känna mig nöjd över! Dagens projekt består av lite smågrejor. Hade tänkt att göra rent och fint i kylen, men jag får se om jag orkar. Känner mig inte alls peppad för det. Annars ska jag läsa igenom en pdf med Signes Profylax som jag hittade igår (har bara gjort några andningsövningar på föräldrautbildningen) och så ska jag till barnmorskan också. Idag måste bebisen ha fixerat sig, så som min mage sjunkit ner. Fast man vet ju aldrig...

Robert kommer hem tidigt idag och kör mig till barnmorskan. Har de senaste veckorna tyckt att det är obehagligt att köra bil. Jobbigt att ta sig in och ut ur bilen och så känns det som jag klämmer hela magen när jag kopplar. Dessutom behövde han bilen i jobbet idag så då får han jobba hemifrån efter besöket. Skönt det måste vara att ha ett jobb du kan göra lite var du vill!

måndag 21 mars 2011

En plats...för katten

När jag plockade lite med grejorna jag köpte på Babyproffsen i lördags insåg jag att skötbädden antagligen skulle passa inte bara bebisen bra, utan även våra missar. Mjukt och gott att sova på, speciellt i deras nya favorit rum, badrummet. Av någon anledning är det lägenhetens roligaste rum sen vi gjorde om lite. Så, jag la skötbädden där den ska vara, men tog inte av plasten. Och det var ett ganska lyckat drag. Hur vi ska göra sen, när Hebbis är här, vet jag inte. Får hitta någon annan lösning för att förhindra att detta händer.... (att försöka uppfostra dem genom tillsägning och skäll är meningslöst. De lyssnar bara på Robert, honom är de jätterädda för. Mig skiter de fullständigt i.)

Jääääsp!

Bullbaket

Så där då, bullarna är klara och jag måste berömma mig själv. Är riktigt bra på det här med att baka bullar :-)


Hade nog aldrig lyckats med något bak om jag inte haft den här gamla maskinen. Mammas gamla hushållsassistent. Den är gammal och alldeles gul på vissa ställen, men jäklar vad bra den är på att knåda degar! Älskar den!
Bullarna är färdigjästa och väntar på att får komma in i ugnen! Det ska vara rikligt med pärlsocker på, och gott om fyllning i dem. Det ska verkligen smaka kanel (eller vanilj).

Färdiga!!

Och så här ska de självklart avnjutas, varma med ett stort glas mjölk! Fick ca 5 påsar i frysen med både kanel- och vanilj! Det finns dock risk för att bullarna tar slut om bebisen bestämmer sig för att stanna kvar där inne i några veckor till. Får se till att baka något mer att ha i frysen, synd bara att frysen är så liten... :-)

Dags för dagens projekt!

Då var det måndag igen och åter till "vardagen". Min vardag ser ju rätt annorlunda ut nu när jag inte jobbar längre. Visst är det otroligt skönt att sova länge (idag vaknade jag 10.10!!), inte tänka så mycket på vad dagen ska innehålla och så. Men det är också skönt att ha "Dagens projekt" att rikta in sig på. Idag blir det att baka bullar. Tycker väldigt mycket om att baka och passar på när tid finns, och det gör det ju idag (om inte bebisen bestämmer sig för att det är dags mitt i baket men det tror jag inte...). Robert fick bestämma så det blir både kanel - och vaniljbullar. Båda är lika gott så jag brukar ofta köra halva halva när jag bakar. Jag återkommer med lite bilder senare så får vi se hur de blir! 
 

söndag 20 mars 2011

Mer fika

Det blev en omgång fika till idag. Roberts syster med familj kom på besök för att hämta några grejor och då hade Sanna bakat cupcakes eftersom hon fick så mycket frosting över när hon gjorde morotskaka till kalaset vi var på förra helgen. Som alltid med hennes godsaker var de riktigt smarriga! Trevligt med lite besök som förgyller söndagskvällen. 

Dekorerade med rosa och blå flaggor, så fina!

Sköna söndag

Väldigt bra söndag än så länge. Lugn morgon, åkte sedan till Roberts föräldrar och fikade på blåbärspaj. Det fick mig att längta till sommaren när man kan plocka sina egna blåbär. Vi har väldigt mycket blåbär i skogarna runt oss så det kommer säkert bli en och annan paj då. Tittade in på Kappahl också. Blev medlem i Coop Medmera ganska nyligen och fick då rabatt på Kappahl som skulle gå ut den 24:e mars. Lika bra att använda. Blev två söta pyjamasar, en body och en mössa. Jag har sagt det förr men nu ska jag inte köpa mer innan bebis är här. Idag är det exakt sju dagar kvar. Om vår bebis är lik mig och Robert kommer den på utsatt datum (Nä, klart jag inte tror det på riktigt). Både Robert och jag är nästan sjukligt punktliga, vi hatar att komma för sent. När vi ska åka tåg t.ex. är vi gärna på stationen 30-40 min innan tåget igår, ifall att. En gång missade jag nästan ett tåg p.g.a. den härliga Göteborgs-trafiken, och jag mår fortfarande dåligt när jag tänker på det, även om jag hann i tid... 

Robert är för övrigt i väg och spelar match nu, förhoppningsvis sista matchen innan Hebbis dyker upp. Har tjatat om att han måste lämna telefonen till någon som kan svara snabbt (han är målvakt och kan därför inte kolla av telefonen mer än i periodpauserna) så nu sitter en lagkamrat med telefonen i handen ifall jag behöver ringa. Känns inte så idag, men det är tryggt att veta att jag kan få tag på honom. Nu ska jag kolla skidskytte!


Så litet och sött!

Blev nästa chockad imorse när mobilen förkunnade att jag är i vecka 40! Jisses!


lördag 19 mars 2011

Nu är den här!

Nu är vagnen äntligen på plats! Roligt att testa de olika funktionerna, och än så länge känns det jättebra! Vi köpte ju även en adapter så att vi kan sätta fast vårt Britax-babskydd på chassit. Innan vi köpte den tänkte jag inte så mycket på att det skulle bli användbart, men inser nu att vi antagligen kommer använda den funktionen en hel del. Skönt att bara klicka fast babyskyddet på vagnen och köra iväg. Hade även ett presentkort på Babyproffsen som vi fick i julklapp, för det inhandlades en fin skötbädd och gosedjur som kan hängas på suffletten på vagnen så bebisen har något fint att titta på! Nöjd över det med!


Emmaljunga Nitro City





Med babyskyddet istället


Tassimo

Varje jul och födelsedag har jag samma problem med att köpa något fint till Robert. Varje år bestämmer vi en summa vi inte ska gå över, men det är aldrig någon av oss som håller oss till den. I år slet jag mitt hår när jag försökte komma på något fint att köpa. Efter att ha köpt julklappar och födelsedagspresenter till varandra i snart 10 år är det inte så konstigt att det till slut inte finns fler förslag... Tillslut föll valet på en kaffemaskin, Tassimo. Jag dricker knappt kaffe överhuvudtaget och Robert brygger aldrig en kanna för att själv ta en kopp, utan bara om vi får besök. Perfekt med en kaffemaskin, då kan han ta sig en kopp när han vill. Dessutom gör den te och choklad också! Nu har vi haft den sen i julas och är riktigt nöjda! Jag har t.o.m. börjat dricka Macchiato, det är riktigt gott! Och så chokladdrycken som är gjord på Marabous mjölkchoklad! Mums! 

 

fredag 18 mars 2011

Fotograf

Det här med att ta kort, alltså riktiga proffsiga kort, på bebismagen känns ju som något man bara "ska" göra. Jag behövde aldrig fundera så mycket på det eftersom en av mina närmaste vänner är en alldeles ypperlig fotograf som jag agerat modell åt många gånger tidigare. Kändes skönt att någon som känner en så väl tar fotona, och jag känner mig avslappnad på ett helt annat sätt än vad jag skulle om jag gått till en fotostudio. Ska bli roligt att se resultatet i vilket fall som helst! Här kommer lite bilder som min talangfulla vän tagit, och även en länk till hennes hemsida. Även profilbilden till höger är tagen av henne.






 Här finner ni henne om ni vill läsa mer: 

http://www.carolinekstrom.se/

Tack mamma

Idag kom jag till en Interflora och köpte två stora buketter tulpaner för presentchecken från mamma. Så nu har jag blommor att njuta av i minst en vecka hoppas jag! Tack mamma!


Förresten, varför måste Christer Sandelin förpesta alla bra program numera? Är innerligt trött på att se honom, och tyckte inte han tillförde Så ska det låta någonting ikväll. Blev dock positivt överraskad av de nya pianisterna. Var allmänt neggo till dem eftersom jag är mycket förtjust i Putte, men de var helt okej (såklart inte lika bra som Putte, men ändå).

Dagens projekt - check!

Dessa dagar jag varit hemma har jag försökt ha ett projekt om dagen. I onsdags blev projektet Sabinas besök, igår åkte jag till affären och idag blev det att städa. Det är ju inga avancerade grejor, men ungefär det jag orkar med. Så idag är städningen avklarad och nu ska jag ta mig an nästa grej (ja, det blev faktiskt två projekt idag) och det är att skriva ihop en matlista för nästa vecka. Känns lite konstigt att göra det, nästa vecka är ju ett oskrivet blad. Lika gärna som jag kan sitta likadant här nästa vecka kan det också innebära att det finns ett litet barn med i bilden. Jag är hungrig så förhoppningsvis går det lätt att skriva listan. 

Varje morgon äter jag frukost på sängen. Ställer allt på en liten bricka och kryper ner under täcket igen. Idag blev det leverpastejmacka, kräm och en päronfestis. Nyttigare frukostar har man väl sett, men just nu äter jag det jag har craving för. 

Dagens bästa: Att min gubbe snabbt och lätt åkte och fixade stenskottet vi fick häromdagen. Stenskott är extra kul när bilen är sprillans ny och man är så där extra rädd om den. 

Dagens sämsta: Kolsyrepatronen är slut i Sodastreamern. Inget bubbel :-(

torsdag 17 mars 2011

Ekonomi

Något som definitivt förändras när man går här hemma och lallar om dagarna är ju ekonomin såklart. Att leva på föräldrapenning gör ju inte underverk för plånboken men för några månader sedan fick jag ett tips om en bra hemsida. SmartBudget.se. Och den är inte så tokig. Där kan man fylla i inkomster/utgifter/sparande och så visas det i enkla diagram eller bara staplat i den ordning man själv vill se det. Det är rätt intressant att faktiskt sätta sig och fundera över exakt vilka utgifter man faktiskt har. Mycket smått som glöms bort. Och jag har upptäckt en hel del smått som faktiskt blir en hel del per månad, och vissa av dessa utgifter är inte ens nödvändiga. T.ex. hade jag ett gammalt bankomatkort som jag använde som tonåring som låg och kostade mig pengar varje månad. Visste inte ens var jag hade själva kortet. Har även fått många bra tips på hur man kan dra ner sina kostnader. Har fryst mitt gymkort i sex månader i förhoppning att jag ska komma igång igen i juni-juli. Ska begära sänkt fackavgift från Unionen i och med att jag har lägre inkomst, vi har sagt upp onödiga tidningspremunerationer och jag ska även gå ur Hyresgästförening (det har jag tänkt göra länge, känner inte att det ger mig ett skit att vara med...). Sen finns det alltid små grejor att göra, t.ex. se över vårt kanalutbud och dra ner antalet kanaler och eventuellt säga upp hemtelefonen och bara köra mobilerna. Vi får väl se! Hur som helst tycker jag om att ha koll och vältrar mig gärna i program som Lyxfällan och skakar på huvudet åt dem som är med och som har noll koll. Sen klappar jag mig själv på axeln för mitt ekonomiska sinne! (Jag tror det kommer från min far, tack för det!)

Kyckling med baconsås

Här kommer receptet på det jag lagade igår, kyckling med baconsås. Som så mycket annat som vi lagar i detta hushåll är det ett viktväktar-recept. Jag kör med många av deras recept även om jag såklart inte räknar points just nu. 

2-3 kycklingfiléer 
1 paket skivad bacon
1 burk creme fraiche (max 8% om man vill köra Viktväktar-style)
1 purjolök
2 paprikor i olika färger
Grillkrydda
Timjan
Cayennepeppar


Strimlad eller tärna kycklingfiléerna och bryn tills de är genomstekta, krydda med grillkryddan. Klipp baconet och stek. Skär grönsakerna och purjolöken och bryn dem med kycklingen och baconet. Häll i creme fraichen och krydda med timjan och lite cayennepeppar. Låt koka ihop en stund. Servera med spaghetti. Färdigt! Idag blir det köttfärspaj och sallad!

Dagens glasstips

Fick för några dagar sedan tips om en ny glass av min fina vän Hannah. Idag i affären passade jag på. Det blev en Daimstrut Pear Dream, och det var ett riktigt bra tips! Jäklar va god! Det kommer definitivt bli en favorit i sommar. Det är som en helt vanlig daimstrut fast med päronglass istället för vanilj. En riktig höjdare! 5 toasters som Benjamin skulle sagt!

Såg ett par från föräldragruppen utanför affären, de kom gående med sin lilla barnvagn och då blir man rätt avundsjuk. Jag visste att de fått, tror t.o.m. det var nästan en månad sen. Hon var några veckor före mig, plus att deras lille pojk kom ca 3 veckor för tidigt dessutom. Jag är en av de sista i gruppen som ska ha, det var bara ett par som ska ha några dagar efter oss. Men jag vill NU! 

Bilden är från GB.se 

Tulpaner

Inte riktigt lika fint väder idag som igår, men det ska nog gå ändå! Dagens projekt blir att åka till affären och handla lite. Hade tänkt hämta ut mina böcker också, men eftersom jag fick en bok av Robert igår känns det inte lika bråttom, plus att det kan bli tungt att bära hem 3 inbundna böcker + lite matvaror. Så jag tar böckerna en annan dag. 

Bland det bästa som finns denna årstid är att köpa en stor bukett tulpaner att piffa till hemmet med! Har dessutom en blomstercheck som jag fick av mamma på Alla Hjärtans Dag att använda, men har tyvärr inget Interflora i närheten. Kanske inte kan låta bli tulpanerna ändå när jag handlar, om det finns några fina färger idag. Nu ska jag ringa Babyproffsen och säga att vi hämta barnvagnen på lördag! Tjoho!

onsdag 16 mars 2011

Shopping

Jag ogillar shopping ganska så rejält. Speciellt om man behöver något specifikt. Det är det allra värsta. Garanterat att man inte hittar det. Jag har nöjd med min graviditetsgarderob. Det jag köpt nytt har varit två par byxor i samma modell men olika färger (hur sköna som helst), ett svart & ett vitt linne, den randiga tunikan och en långärmad tröja. Sen har jag använt linnena i kombination med koftor med två knäppta knappar. Det går ju inte att kombinera i oändlighet men man känner sig ändå någorlunda okej klädd med knappa medel. Hade aldrig velat lägga ut en massa pengar på kläder jag kanske aldrig får användning av igen (hade tänkt att gå ner en del innan det blir fler barn).

Något jag och Robert varit oense om i garderobsväg var vinterjacka. Jag försökte hitta en jacka som skulle funka både med mage och utan. Nada. Hittade verkligen ingenting. Den enda preggo-jackan som gick att finna som var något sånär varm var från Polarn & Pyret för 1800:- Robert tyckte att jag skulle köpa, jag vägrade. Han menade att det viktigaste är ju att vara varm. Självklart men då hittar jag hellre andra lösningar. Det slutade med att jag haft en gammal vinterjacka som jag faktiskt kunnat knäppa fram tills för någon vecka sedan. Men nu har jag istället en fleece-väst jag fått på jobbet under jackan och det funkar lika bra. Åker mest bil nuförtiden så jag behöver aldrig stå och frysa ändå! Slängde en blick på vårjackan häromdagen och drömmer om att komma i den snart, men det är nog att hoppas på för mycket.

Kärlek

Min beställning av böcker har kommit så jag ska hämta ut dem imorgon. Tyvärr var den boken jag var mest sugen på slut (Flaskpost från P), vilket jag beklagade mig över igår när jag fått mailet om det. Idag ringde Robert när han åkte från jobbet och sa att han skulle lämna några pärmar på vägen hem så han skulle bli lite sen. Tänkte inte mer på det, förrän han kom hem med ett paket till mig från Bokia.... Med Flaskpost från P. Så himla glad att jag ska få ett barn med denna fantastiska människa! Jag älskar dig. Mer än igår, mindre än imorgon. 

Babbel

Oj! Dagen har sprungit iväg! Tog lång sovmorgon, duschade, plockade i ordning lite och hann precis slänga in en maskin med tvätt innan Sabina ringde på dörren. Vi fikade på goda grejor med varsin kopp te. Och pratade, i massor av timmar. Vi har inte träffats sen i september så vi hade en del att gå igenom. Det är så härligt att bara babbla av sig, så tiden bara sprang iväg. Känns alltid skönt att ha en gammal barndomsvän nära (vi bodde grannar när vi var små, i Örebro). Måste dock se till att ses oftare, får bjuda hem henne igen när Hebbis kommit. Har inte hunnit med så mycket mer än det och att laga mat. Receptet på dagens mat kommer senare, tyvärr glömde jag ta ett kort så det får gå utan.

tisdag 15 mars 2011

Vårkänslor

Jag har i alla år sagt att något gått fel när de kastrerade Cesar. Varje vår blir han knäpp, skriker i högan sky (helst ute på balkongen) och blir bara helt stirrig. Speciellt när man kommer hem från jobbet och öppnar balkongdörren för honom. Idag fick han ett frispel och skulle hoppa över balkongräcket. Vi har dessutom hönsnät runt räcket med det verkade inte bekymra honom det minsta. Zorro stirrar på honom, springer efter och undrar vad han håller på med. Han verkar inte alls förstå att det är vår i luften så där har de i alla fall lyckats... Att det bor två kattflickor under oss gör nog inte saken bättre för stackars förvirrade Cesar.

PS

Till min stora lycka börjar ju Desperate Housewives idag och Grey's imorgon. Det är fint det. Och The Event är också imorgon. Hur ska jag hinna med en bebis och detta tv-schema i vår?

Mindre fint är att Robert för någon vecka sedan uppmärksammade att jag faktiskt fått några bristningar på magen. Såg dem inte själv och hade börjat tro att jag skulle klara mig. Egentligen är det ju inget att bry sig om men känns ändå lite trist. Ska trösta mig med ett glas äppeljuice!

Det här med ledighet

Då var det dags att börja ta det lugnt då. Idag var alltså sista arbetsdagen och det känns vemodigt. En av mina närmsta kolleger slutar hos oss i juni och flyttar till Malmö så det känns extra trist. Vi får se till att hålla kontakten ändå, T!

Då ska man vara hemma till maj 2012. Galet! Tanken var att jag skulle börja jobba i april men så passade det bättre för Robert att gå hem i maj och då ändrade vi lite på planerna. Det jag gillade med vårt upplägg av ledigheten var att vi var helt överens utan att egentligen prata med varandra om det. Jag ville gärna vara hemma dryga året och Robert ville ha ca 5-6 månader. Jag har aldrig reflekterat över vem som ska vara hemma längst eller så, utan bara tänkt att det är en självklarhet att båda är det. För barnets skull är det ju bäst att få tid med båda föräldrarna. Båda parterna ska ju vara med på planerna och det ska kännas bra för båda. Jag har hört att den första tiden hemma inte är så "rolig", man är bara en matmaskin och jag känner själv att jag vill ha tid även när barnet är lite större då det verkar vara en helt annan upplevelse. Därför blir jag hemma lite längre än Robert. Sen är ju inte detta skrivet i sten. Skulle jag känna att nej, detta funkar inte så vet jag att då löser vi det med eftersom min blivande man är världens bästa.

Själv började jag på dagis när jag var 9 månader. Kan ni tänka er? Har en bild från dagis där lilla bebis-Nina sitter och skriker alldels rödgråten i famnen på en barnskötare. Mamma var hemma 6 månader, sen tog pappa över. Han fick jobb efter 3 månader som han inte kunde säga nej till och då blev det dagis för mig. Så kan det gå, men det blev ju folk av mig ändå :-)

måndag 14 mars 2011

Sista dagen

Nu är allt klart inför min sista arbetsdag. Kärleksmumsen står i kylen, jag är lagom trött på jobbet och redo för att gå dit för sista gången på ett tag. Håller tummarna att böckerna kommer snart så jag har något att göra i veckan. Hoppas på lite bättre sömn inatt. Sov inte alls bra efter pizzan, vilken hemsk halsbränna, fruktansvärt. Inge mer pizza innan förlossningen. Förlossningen som för övrigt känns långt borta. Hade lite förvärkar igår, men det gick över lika snabbt som det kom och sen dess ingenting.

Har ju glömt att gratulera min barndomsvän Maria som fick en son för en vecka sen idag. Stort grattis till lille Sixten!

Mångkulturell

Försöker hitta en uträkning min mamma gjorde i början av min graviditet över vilka nationella blandningar vårt lilla barn skulle ha i sig, från diverse olika länder. Hittar den dock inte, men hon hade räknat ut i procent och det blev inte så mycket svenskt, utan en salig bladning av svenskt, finskt (jag är halvfinsk), kinesiskt (Robert är halvkines) och tyskt (både min mamma och pappa har tyskt påbrå). Är så nyfiken på om den lille kommer att ha de där underbart söta snea kinesiska ögonen. Robert har en halvsyster på sin pappas sida som har två barn. Pojken är mörk med ganska framträdande asiatiska drag, medan flickan är blond och ser inte alls asiatisk ut så det kan ju verkligen bli hur som helst. Gaah, va nyfiken man är nu!!! 

Uppdaterad: Här kommer uträkningen. 

43.75% svensk
25% kinesisk
18.75% finsk
12.5% tysk

söndag 13 mars 2011

Mer fina grejor

Trevligt kalas, lagom med folk, god soppa, underbar morotskaka som Sanna bakat, trevliga samtal! Jag är nöjd, helt klart. Fick med oss en till påse med grejor från en annan av Roberts systerdöttrar. Sötaste strumporna jag sett med katter och Barbapappa på, en fin haklapp, en till overall och förvaringslådor. 

Sitter och väntar på pizzan nu, ska bli gott! Funderar på om kvällens film får bli Pappa på burk. Fånigaste titeln någonsin, tror den heter The Switch på engelska. Vi är båda suckers för lättsamma romantiska komedier på söndagkväll, man orkar oftast inte med mycket mer än så... För övrigt börjar The Event på onsdag igen, får inte glömma! God kväll!

Söndag i Alingsås

Dagens tips! Om ni är gravida och fulla med hormoner, eller bara har lätt till tårar rekommenderas inte filmen Haichiko. Fastnade framför den nu på morgonen och trots att jag verkligen försökte gick det inte att hålla tårarna borta. Jag gråter väldigt sällan när jag ser film, men jag skyller på graviditetshormonerna den här gången. Filmen handlade i alla fall om Haichiko som följer sin husse till tågstationen varje dag och möter honom där igen när han kommer tillbaka på eftermiddagen. Tills en dag när husse inte kommer. Men Haichiko fortsätter att komma dit och vänta, i nio år... Mycket fin film hur som helst. 

Snart bär det av till Alingsås och kalas för Roberts systerdotter Sanna, som fyller 18. Vet inte exakt hur många som kommer, säkerligen fullt hus som vanligt vilket är härligt! Det ska bjudas på korvsoppa och jag är rädd att det är chorizo i. Det är det enda jag inte klarat av att äta under graviditeten. Blir kräkfärdig bara jag tänker på chorizo. Jaja, det återstår att se! Ikväll blir det pizza, Amazing Race och kanske en film? Imorgon gör jag min nästsista arbetsdag, sen är det vila, vila, vila som gäller. På onsdag skulle Sabina komma förbi med en kaka. Har nog världens finaste vänner!

lördag 12 mars 2011

Kakan

Här kommer bilder på kakan vi bakade i torsdags. Robert tog med några bitar hem så jag fick smaka, riktigt god! Gör nog samma sak till mitt jobb på tisdag, den var så smidig att göra! Skulle velat ha kakorna lite högre, men det funkade bra det här med. Riktigt god glasyr och att ha smält mörk choklad i smeten var också en höjdare. Då blev den extra saftig och god!

Fina presenter

Fick med oss en stor påse med blandade grejor till Hebbis från Roberts mamma idag. Och va mycket fint! Hon har sytt lakan, köpt påslakan och örngott till det, en mysig filt, ett gosedjur, kläder, våtservetter, puder, tvättlapp m.m. Blir så himla glad över detta! Hon hade t.o.m. köpt blöjor :) Nu har jag även varit på Apoteket och fyllt på korgarna vid skötbordet så nu börjar det se riktigt färdigt ut! Bara väntar på att krabaten där inne ska tycka att det är dags att komma ut! Tycker faktiskt att magen sjunkit lite nu, så kanske kanske att Hebbis fixerat sig. Har väl räknat med att gå över tiden, men helst inte två veckor. Det kommer bli tufft.

Som ni ser så är min svärmor ganska säker på att det är en liten tös vi väntar på. Så säker att hon köpte en lila blommig body med lila byxor till. Det syns inte i bild men de röda byxorna har små knappar längst ner på byxbenens utsida. Hur gulligt! Blev jätteglad över overallen, vi har ju ingen att ta på när vi ska från BB. Iofs storlek 62, men det är ju bara på väg hem.

Lördag

Då var det lördag... Funderar över vad som behövs göras idag. Tror det får blir en sväng till Apoteket för att ladda inför bebis. Babyolja, krämer, nagelsax m.m. Efter det blir det fika hos Roberts mamma och pappa. Sitter även och klurar på vad vi ska äta i veckan. Är det något vi är bra på så är det att skriva matlista för veckan och så storhandla på lördag eller söndag. Så himla skönt att ha allt sånt klart så man slipper stå och våndas i affären varje dag efter jobbet och fundera på vad man ska äta. Spara pengar gör man också. Oftast klarar vi oss på det vi handlar under helgen fram tills nästa helg, ibland får man sticka in och komplettera med t.ex. mjölk som brukar vara det som kan ta slut framåt onsdag-torsdag. På tal om man så kommer här ett av mina favoritrecept. Superenkelt och jättegott!

 Roberts strimlade ryggbiff med färskpasta

Ca 400 gr ryggbiff (lövbiff går också bra) 
1 burk med smaksatt creme fraiche - Karljohan, timjan & citron (Årets kock för några år sen)
2 dl matgrädde
Färskpasta

Strimla biffen och bryn i pannan. Blanda i creme fraichen och späd med matgrädde tills den får den konsistens du själv gillar. Koka färskpastan. Så var det klart! Går på typ 5 minuter och blir jättegott! Det var dagens tips! 

fredag 11 mars 2011

Bokrea

Har ännu inte handlat några böcker på bokrean, men nu slog jag till eftersom jag läst klart den jag håller på med och inte hittade något spännande som väntade på mig i bokhyllan. Bara en som inte var på rea, kollade på biblioteket efter den men det var 105 reservationer på 15 böcker så jag kände att det kunde vara värt den extra slanten. Det blev som följer:

* Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsson. Hör mycket bra om den, så det återstår att se!
* Kråkflickan av Jerker Eriksson. Inbunden bok för 45 spänn. Mycket nöjd!
* Vansinne av Dean Koontz. Rea där med, har inte köpt någon Koontz innan men läst några stycken.

* Den döende detektiven av Leif GW Persson. Även den billig på rean, blir första GW-boken för mig. 
* Triptyk av Karin Slaughter. Ny författare för mig, ska bli intressant att se vad hon bjuder på. 

Ja, vi får väl se hur många av dem jag hinner plöja igenom. Älskar att ha ett gäng böcker som bara väntar på att jag ska läsa dem :-) 

Trött

Det blev att stanna hemma idag. Känner mig så trött och sliten, i hela kroppen. Skuldrorna och axlarna är inte alls som de ska. 

Dagen har verkligen handlat om att viiiila! Åt lite fil när Robert åkte imorse, la mig i sängen och slötittade på Nyhetsmorgon. Somnade om och vaknade vid 10-snåret. Låg kvar i sängen och läste ut min bok så jag steg inte upp förrän strax innan 12. Så välbehövligt. Sen dess har jag kollat på Wallander på Canal+ och bara tagit det lugnt. Nöjd med det! Ikväll blir det tacos, men framförallt - guacamole! Yum! Här är mitt bästaste recept som aldrig blir dåligt:

2 mogna, mjuka avocado
Ca 2 dl lätt creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1 röd chili (dock kan jag inte äta det nu utan att få halsbränna så nu kör jag chilipulver)
Lite pressad citron
Salt & peppar


Bara att mixa ihop allt! Citronjuicen gör förvånansvärt mycket för smaken. Om det är för dålig smak på den är det oftast för lite citron eller vitlök, inte salt eller peppar.

torsdag 10 mars 2011

Förberedelser

Har äntligen börjat packa bb-väskan. Fyllde halva med Hebbis kläder, kunde inte bestämma mig för vilka söta bodies och byxor jag skulle ta med så det blev alldeles för mycket antagligen. Varje gång jag viker de där små plaggen förundras jag över att det faktiskt ska få plats en liten människa i dom. Roberts mamma har stickat en tröja, mössa och sockar som vi tänkte hämta i helgen. Kan vara bra att ta på när vi ska hem från bb. Har nämligen inte hittat någon bra tunnare overall. 

Vi har handlat mycket av dessa första basplagg på Ullared.  Tyvärr var allting rosa, blått eller vitt. Så vi körde på vitt, vilket känns lite trist men å andra sidan handlade det mest om bodies och byxor. (I övrigt var Ullared grymt! Badbalja, babygym, massa goa filtar m.m. för en spottstyver!) Har köpt till lite sött på H&M också med Barbapappa och annat fint. Sen har min kära mamma en hel låda som de glömde ta med sist de hälsade på. Hon har tydligen haft svårt att låta bli att handla. Är så glad över all omtanke våra nära och kära visar. Robert har en gigantisk släkt. Han har 6 halvsyskon som alla är äldre med egna barn. De flesta av barnen är också i princip vuxna (t.ex. har han en systerdotter som är ett år yngre bara), så det här med bebis är ju inget nytt och jag trodde inte det skulle bli så mycket uppmärksamhet kring vårt lilla knyte. Men jag vet inte hur många som står i kö för att vara barnvakter,  de berättar om fina saker de sett som de ska köpa, de är så nyfikna på könet på barnet så de kan börja handla på riktigt. Det är så att jag blir rörd! 



10:e mars 2011

Inte min bästa dag idag. Så är det ju ibland, att inget känns riktigt bra. Ryggont och känner mig allmänt hängig och trött. Får se hur kvällen och natten ter sig, kan mycket väl tänkas att jag stannar hemma imorgon, inte kul att sitta 8 timmar framför datorn med ryggont... 

Ikväll ska jag och min finaste baka kärleksmums som han ska ha med sig till fredagsfika imorgon. Hittade ett recept som verkar väldigt lovande, faktiskt på Pernilla Wahlgrens blogg. Följer inte den bloggen, men när jag googlade på kärleksmums dök den upp. Verkar riktigt chokladig och god! Får hoppas den blir bra! Det var många år sen jag gjorde kärleksmums. Återkommer med bilder på resultatet!

Skrock

Eftersom vi inte vet om det blir en flicka eller en pojke underhåller jag mig ibland med att läsa skrock om vilket kön det ska bli på nätet. Inget av det stämmer ju, men det är ändå kul att i efterhand kunna kolla vad som faktiskt stämde och inte...

Pojke eller Flicka:
Magens Form: Toppig, utåtstående mage som knappt syns bakifrån är en pojkmage och en bredare mage tyder på att det är en flicka. Svårt att säga, tycker den är ganska topping, men min chef säger att jag har bred flickmage.

Pigmentrand: Rand från naveln å ner tyder på pojke. Flickmagen får ingen rand. Bred rand upptill naveln, en ljus tunn rand från naveln till under bysten.

Babyns hjärta: Över 140slag/min tyder på flicka, under tyder på pojke. Har alltid varit mellan 145-155.

Ring över magen, i snöre: pendlar=pojke Cirklar=flicka. Blev både pendel och cirkel.

Mamma sugen på: Choklad sug = Pojke. Surt/Syrligt= Flicka. Älskade apelsiner och all sorts citrusfrukt de första månaderna.  Älskar även choklad, men får halsbränna av det så har inte kunnat äta det så mycket.

Babyns sparkar: Mest sparkar på höger sida= Pojke. Vänster sida= Flicka. Vet inte, sparkar överallt tycker jag :)

Babyn hickar: Mkt om det är en flicka. Lite om det är en pojke. Hickar mycket!

Du sover: Vänster sida=pojke. Höger sida=flicka. Både och men vänster är lite goare att sova på.

Ditt hår: Tjockt glansigt hår= Pojke. Tun/matt hår= Flicka. En flicka sägs stjäla mammans skönhet. Tjockt. Har knappt tappat ett hårstrå sen jag blev gravid.


Illamående: Mycket - flicka. Inget - pojke. Inget illamående alls.

Halsbränna: Mycket - pojke. Lite - Flicka. Mycket halsbränna...

Resultatet blev 5 för pojke och 4 för flicka. Är så nyfiken på den där inne, vill veta vem du är nu!

onsdag 9 mars 2011

Skötbord

Idag bor vi i en 3:a på 63 kvadrat och har inte direkt världens största badrum. Ett av våra stora problem har varit skötbordet. Var ska man göra av det? Jag känner ändå att jag vill ha en plats där allt finns samlat. Blöjor, rena bodies, tvättlappar och annat som behövs. Vi försökte hitta olika lösningar men inget kändes riktigt bra. Vi får inte borra i kaklet för hyresvärden och ett tag kändes det lite hopplöst. Men så hittade Robert lösningen tillslut! Vi gick till Ikea, köpte en enkel arbetsskiva och två par ben. Min handyman fixade ett perfekt skötbord på en halvtimme! Detta lilla hemsnickrade bord ställde vi över vår tvättmaskin och helt plötsligt hade vi plats för ett skötbord och en hel yta till att utnyttja på bästa sätt!Har även köpt några korgar på Ikea där vi kan förvara det som behövs finnas där. Det saknas dock fortfarande en skötbädd och de flesta atiraljer som ska vara i korgarna. Har liksom inte inhandlat blöjor, babyolja, krämer, nagelsaxar och allt vad det nu är man måste ha. Har lite panik över det men försöker att inte tänka på det, vi tar det till helgen :)


Favorit

Om det är något jag älskar så är det smoothies i alla dess former. En stor kall, smoothie till frukost är bland det bästa jag vet. En riktig kick på morgonen som piggar upp rejält! Jag kör alltid vaniljyoghurt, mjölk och banan som bas. Brukar ofta göra med frysta jordgubbar vilket blir sött å gott. Coop har smoothiesfrukt av olika slag där de blandat lite olika frukter och bär i små påsar som bara är att hälla ner i mixern. Deras kombinationer är riktigt goda. Förra helgen körde vi på ananas, papaya och mango. Yum! Ska kolla i frysdisken nästa gång vi är där för att se vad de har för andra kombos.


Besviken

Försökte få tag i semla idag igen utan resultat. Varför är de alltid slut? Jag förstår verkligen inte. Och jag tror inte bagerierna fattar hur allvarligt det är att neka en gravid kvinna en semla när hon vill ha det. Om det inte vore för att jag tycker så mycket om det så hade jag sagt att det inte blir en enda semla till i år. Men jag vet inte om jag kan hålla det, tyvärr. Idag bakar jag kladdkaka istället.

Så här glad hade jag varit om inte semlorna tatt slut. Men det är jag alltså inte idag. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle, när jag var glad). (Älskar för övrigt min randiga mamma-tröja, skulle kunna ha den varje dag men eftersom jag spiller på magen hela tiden så är det svårt).