Här kommer då receptet på pajen vi åt igår (och resterna idag var lika goda, om inte godare!).
0,5 liter jordgubbar
0,5 dl sirap
125 gr smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 tsk bakpulver
2 dl socker
1,75 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,5 dl hackade hasselnötter
Vaniljglass eller vaniljsås till servering
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en pajform. Skiva jordgubbarna och sprid ut dem på botten av formen.
2. Smält smöret och blanda med grädde och sirap. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll gräddblandningen i de torra ingredienserna och bland till en pajröra. Häll röran över jordgubbarna och ställ in pajen i ugnen i ca 45 minuter.
Servera med glass eller vaniljsås. Måste rekommendera glass, det var ljuvligt gott när den smälte mot den varma pajen. Ett annat tips är att låta pajen vila en liten stund efter att den gräddats, då "knäckar" den till sig och blir riktigt smarrig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar