Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

söndag 31 augusti 2014

En bra helg

Söndagkväll igen då. En vecka som gifta. En finfin sådan :-) Helgen har varit fullspäckad, i fredags var det Afterwork med jobbet. Och vilket gäng det blev. 20 st hade sagt att de skulle komma förra vecka när vi bokade bord men vi bokade för 25 ifall några fler skulle ändra sig. Och det var bra tänkt för vi blev 24 st tillslut. En rolig kväll i gott sällskap, vi gick till Lagerhuset som jag varmt kan rekommendera. En mingeltallrik kostade 50:- och hellre betalar jag några kronor för aw-maten så man får nåt som går att äta. 

I lördags var jag, Carro & barnen på Alfons Åbergs kulturhus vilket såklart gick hem hos kidsen. Full rulle så Valter somnade på bussen hem sen, lilla godingen :-) 


Idag började dagen med att R körde ALS Icebukettchallenge på morgonen (han nominerade inte mig schysst nog ;-))


Efter den roliga starten åkte vi till Ikea.
Vi ska göra om Theas rum & även vårt gästrum så småningom. Kikade på bra förvaring och tror vi hittade det som kommer passa bäst i hennes rum. De två rummen är rätt små så man får liksom fundera & trixa lite för att få till det bra. Nej, nu tror jag det blir sängen för mig. Måndag imorgon... Gonatt! 

torsdag 28 augusti 2014

Känns aktuellt!

Igår gjorde jag ett nödvändigt inköp, men oj så fel det kändes att köpa vinteroverall en solig dag i augusti. Det är dock ungefär denna tiden på året jag brukar köpa hennes overall. De kommer ut i butik lagom när det dimper in en rabattkupong på 30%. Betalade således strax över 500:- för en superbra vinteroverall. Kaxs från Kappahl kan jag varmt rekommendera. 3e året nu och jag tror inte jag blir besviken i år heller. Nu är det bara resten av höstoutfiten kvar, puuh! :-/ 


onsdag 27 augusti 2014

Royal treatment

Igår packade vi en liten övernattningsväska, lämnade Thea hos farmor & farfar och begav oss till Gothia Towers för att bo en natt i Upper house. En bröllopspresent till oss från oss. Och vilken lyx! När vi kom dit fick vi varsin välkomstdrink och slog oss ner på deras takterrass med utsikt över hela Göteborg. Under tiden checkade de in oss och tog vår väska till rummet. Vi satt kvar och njöt av utsikten en stund innan de följde oss till vårt fina rum. Stora fönster mot Liseberg, som var otroligt vackert när kvällen kom och alla lampor tändes. När vi inspekterat rummet bytte vi om och begav oss till deras underbara spa-avdelning.


Vi hade en tanke bakom att boka mitt i veckan, en förhoppning att det kanske inte skulle vara så mycket folk i spat och vi tänkte helt rätt. Vi hade nämligen hela spat för oss själva hela eftermiddagen :-) I spat ingick en spa-ritual där man kunde välja mellan en klassisk västkustinriktning och en Fjärran östern-variant som vi valde. Varma pooler, ångbastur, ansiktsmask, rosentvål m.m. Ljuvligt! 


De hade även en utomhuspool på 20e våningen som har glasbotten... Japp! Det var lite läskigt men jäkligt coolt! Rörde man sig i vattnet såg man inte så mycket men var du stilla såg man rätt ner på gatan, full med bilar & människor. Yikes!! Det blev bådas favorit! Efter några timmars spaande gjorde vi oss i ordning och gick ut för att käka middag. Vi fick en restaurangupplevelse i bröllopspresent av  min bror & familj, och turligt nog låg en av restaurangerna man kunde välja bara 5 min från vårt hotell. Kul att direkt kunna få användning av en present! Och vilket käk! Glömde ta kort då jag var hungrig men jag åt oxfilétournedo med parmesangratinerade rotfrukter och en utsökt rödvinssås! Så himla gott! När vi kom tillbaka till hotellet hade städerskan varit inne i vårt rum, bäddat upp sängen för kvällen, lämnat några chokladbitar & en liten lapp med morgondagens väderprognos. Helt ställda blev vi :-) 
Frukosten imorse serverades på 25e våningen och var väl inte som de hotellfrukostar vi är vana vid. Det mesta var hemgjort: brödet, smöret, müslin, scones m.m. De hade även varma rätter som man beställde av dem (det fanns inga kantiner med ägg & bacon direkt...) och allt smakade fantastiskt gott! Kul grej att testa på men om jag får välja så gillar jag vanlig, hederlig frukost bättre. Dock var deras scones & hemgjorda kompotter to die for! Mums! Var bra sugen på att sno med mig den lilla fina burken som kompotten kom i, haha ;-)


Ja, man kände sig som en kunglighet för en dag! Så ljuvligt att bli omhändertagen på detta sättet! Man fick dessutom ta med sig morgonrockarna hem om man ville och vi förbannade vår lilla väska där vi bara fick plats med en :-) Detta var en lyx utöver det vanliga men å andra sidan gifter vi oss förhoppningsvis inte fler gånger så då får man unna sig!! 

måndag 25 augusti 2014

Den stora dagen

Har lite svårt att formulera mig om vårt underbara bröllop i lördags. Lovar att återkomma med ett utförligare inlägg när jag lagt över bilder på datorn. Men jag berättar i stora drag. Morgonen bestod av god frukost, ställa i ordning (dock behövde jag inte göra speciellt mycket), fixa hår & smink och käka lite lunch. Sen var det dags att åka till kvarnen i Kungälv. När vi bokade vigseln skulle den ske på rådhuset men det svämmade över under sommaren och håller på att renoveras för fullt. Så alla vigslar var flyttade till en gamla väderkvarn. Och Gud så vackert! Helt perfekt! Med vid ceremonin var våra föräldrar, Thea, Jukkis, Carro & Valter. J & C var våra vittnen och C även vår fotograf (multitaskande kvinna!). Kommunchefen i Kungälv var vår vigselförrättare och han pratade fint om äktenskapet och kärleken. Efter ceremonin tog vi bilder utanför kvarnen och åkte sedan tillbaka hem igen. Där var allt med dukning fixat och vi behövde bara sätta oss ner och ta det lugnt. Maten kom några timmar innan festen började så den behövde man heller inte göra något med. Och själva festen blev jättelyckad! Så roligt att alla vi bjöd kom och att ha en fest där alla ens nära & kära är med. För mig var det så härligt att mina vänner, föräldrar & bror kunde komma. Pappa höll ett väldigt fint tal med bra avslutning (en present till R i form av en Örebro hockey-tröja). Roberts syster Viveka höll också ett väldigt fint tal som berörde! Vi bad gästerna som ville ladda ner appen Wedpics och ansluta till vårt bröllop. Det blev som ett litet Instagram för oss på festen. Man laddade upp bilder, kommenterade , gillade m.m. Så nu har vi 150 bilder från gästerna syn på festen! Så himla glad att vi hittade den appen! Festen blev väldigt lyckad och tillslut var det bara fantastiska fyran kvar (vi & grannarna) och det var en rolig avslutning på en fin kväll! Som sagt, lovar att återkomma med mer bilder och detaljer längre fram! Men här kommer ett smakprov: 

Min brudbukett! Så vacker!! 

torsdag 21 augusti 2014

Ta hjälpen när den erbjuds

Även om vårt bröllop blir ganska litet (vi gifter oss borgerligt med våra föräldrar & Jukkis & Carro, plus Valter & Thea närvarande och har sen fest hemma för närmaste familjen & några vänner) är det en del att planera. Robert har stor familj och ingen har tackat nej. Så vi blir 30 st, och även om vi kommer hålla det simpelt ska det ända dukas, fixas partytält, ställas fram mat & vin, fixa hår & smink m.m. När det började närma sig för några veckor sedan, och planeringen gick in mer på detalj gjorde vi något som underlättat massor. Vi accepterade släkt & vänners erbjudande om hjälp. Och vilken hjälp! Även om det handlar om smågrejer så är det så skönt att någon annan gör det. Roberts syster & hennes man har redan hjälpt oss massor och kommer fixa väldigt mycket under själva dagen. Finns inte tack nog att ge! Och bara det att så många erbjuder sin hjälp, har oss i åtanke och vill ge en hjälpande hand gör mig tacksam! Ni är så fina allihopa! Förlåt att alla inlägg handlar om bröllop men det är typ det som snurrar i bollen just nu :-) 


Uppehåll en stund på dagen i alla fall, prognosen blir bättre & bättre ;-) 

onsdag 20 augusti 2014

Hej humörsvängningar!

Nu kommer ett betydligt mer positivt inlägg än det senaste. Allt börjar falla på sin plats, jag har varit hos frissan och fått en ny, betydligt kortare frisyr. Återstår att se om frisyren Sanna & jag testade i söndags funkar fortfarande? Jodå, det ska nog gå bra, vi ska bara locka håret och sätta upp överhåret lite grann. Men det är säkert 10-15 cm kortare. Så mycket fräschare och friskare på köpet! Sen hämtade jag ut underkjolen och kunde äntligen testa fullständig outfit. Och jag är bara SÅ NÖJD! Har nog aldrig känt mig så fin i hela mitt liv! Klänningen är så himla mycket jag, jag trivs som fisken i vattnet i den och den passar mig jättebra. Ville inte ta av mig kläderna och var lite ledsen att R inte var hemma så jag kunde visa. Har även bestämt de sista detaljerna angående cateringen. Är så glad att vi inte gjorde maten själva. Nu får vi det levererat till dörren två timmar innan festen och eftersom det är min kund vi anlitat så vet jag att det kommer bli supergott :-) Ja, jag tror det här blir bra! Alla gäster verkar taggade och sugna på att fira oss, så jag tror vi kommer få en toppenkväll! 


måndag 18 augusti 2014

Crappy start på veckan...

Är denna måndagen på riktigt?? Blääää! Ska jag bara rada upp det? Okej, då kör jag. Vad sägs om att jag tydligen la en order till fel datum i fredags? Dessutom inte direkt kunden runt hörnet, utan typ den som ligger så långt bort det bara går, i mitten av ingenstans. Billig historia att rätta till mitt misstag med en leverans imorgon? I think not! Min nacke kändes okej imorse efter en natt på nya kudden men efter någon timme på jobbet började jag få lite yrsel. Helt klart har det med nackproblemen att göra, åker liksom inte karusell men känner mig ostadig på benen. Min tyllunderkjol har fortfarande inte skickats, i alla fall har de inte mailat mig och bekräftat att den är på väg som de brukar göra. Det krånglade lite med kjolen så jag fick beställa en i sista minuten i onsdagskväll. Eftersom min första leverans med klänningen kom på bara några dagar (till skillnad från bytet till mindre storlek som tog veckor) kände jag mig inte orolig att lägga en ny beställning. Men inte ett ljud på 3 arbetsdagar och snart är det fredag igen. Har smått panik men försöker hålla den i schakt och filar på en backup-plan om det inte kommer något mail imorgon heller. (Finns bara mailadress till detta företag, annars hade jag såklart ringt. Mailade idag men de är inte så snabba på att svara). Thea har varit trött/grinig/trotsig hela kvällen och med en ond nacke blir tålamodet kort. Det ska regna på vår bröllopsdag och vara 17 grader. Hade kunnat önska mig bättre väder. Sen ska det också regna imorgon vilket gör att jag får dra upp damen tidigt ur sängen för att åka buss till jobbet :-/ Suck!!! Men alla mynt har två sidor och positivt är att det mesta inför bröllop är klart och känns under kontroll. Thea & jag blev sams och myste lite innan hon somnade, jag fick låna en vetekudde av grannen så den & en varm dusch har gjort att det känns bättre. Ska lägga mig tidigt, sluta noja över underkjolen och försöka tänka positiva tankar. Sista veckan som ogift!! :-) 


Jag, turban, vetekudde & kelig katt. 

Uppdatering: samtidigt som jag skrev inlägget kom det ett mail att varan lämnat deras lager! LÄTTNADEN!!! 

söndag 17 augusti 2014

Plågad

De senaste 2 veckorna har jag haft mycket huvudvärk och en kväll förra veckan var jag nästan gråtfärdig. Insåg då att anledningen till huvudvärken troligtvis kom från nacken. När jag började fundera insåg jag att jag var väldigt spänd och att när det var som värst kändes det jobbigt att hålla upp nacken. Som tur i otur var vår massör på jobbet dagen efter (helt otrolig lyx att få 14x30 minuters massage om året på jobbet, till en kostnad av 30 min i flexen) och jag hade egentligen inte tid den dagen men lyckades byta till mig. Han konstaterade snabbt att jag var otroligt spänd, han kom inte riktigt igenom muskeln för att kunna massera på djupet. Men de 30 minuterna gjorde gott och det kändes mycket bättre i flera dagar. Idag är det dock kaos igen. Kudden hade hamnat fel inatt och jag är helt förstörd nu. Huvudvärken från hell och nacken känns som en fiolsträng. Så när jag & Thea går på 3-års kalas får R åka till Hemtex och köpa denna:


Massören har sagt flera gånger att han tror att min kudde kan vara anledningen till nackbesvären och denna kudden har flera rekommenderat. Bäst att testa å se.... 

torsdag 14 augusti 2014

Snart helg

Imorgon är det då fredag igen. Det finns en del att fixa inför bröllopet nästa helg (!!!!!) och jag hoppas vi får ordning på en hel del under helgen. Dryck ska införskaffas, grejer till dukningen, klänning & skor till Thea m.m. Dessutom ska vi hinna gå på kalas på söndag och även kanske vore fint att sitta ner & se en film nån kväll. Vi får väl se... :-) 

Min klänning har i alla fall äntligen kommit, den passade perfekt. Saknar nu underkjol (påväg) och skorna (de finns på posten att hämta ut vilket jag ska göra imorgon). Behöver en vecka på mig att gå in dem tror jag. Ja, det är svårt att fatta att jag snart är en gift kvinna. Fru Edwards, det är ju min mamma haha! (Nej ingen av oss byter namn. Jag är ingen Yao & Robert är ingen Edwards så vi kör på som vanligt). 

Är för övrigt helt inne på romantiska filmer just nu. Såg The Last song häromdagen, och även sett om Safe Haven för andra gången och idag fastnade jag framför The Lake House (typ 4:e gången jag ser den kanske?) som gick på femman. Åh så romantisk! Dessutom Keanu & Sandra, som en Speed-reunion med noll action och 100% romantik istället. Suck!!


onsdag 13 augusti 2014

Testa något nytt!

Jag har ju ständigt nya färger på naglarna, och har svårt att vara utan nagellack. Meeen... Det är ju inte helt okej allt som finns i de där lacken. Även om man håller sig till 3free eller 5free så är det ändå en hel del annat konstigt jox som jag själv inte riktigt har koll på. Även remover är ju inte helt reko så jag gav mig ut på internet-jakt efter andra alternativ. Och det fanns en hel del att välja mellan. Tillslut föll mitt val på märket Suncoat. Ett vattenbaserat lack som fått helt okej betyg och fanns i många fina färger. Beställde hem ett rosaskimrande och ett blått. Dessutom en ny, miljö & hälsovänligare remover som heter Sante. Här kommer mitt betyg: 


Har än så länge bara testat det rosa lacket (den vita flaskan bredvid är tillhörande topplack, som dock inte ser vitt ut på nageln). 

+ Luktar i princip ingenting, långt ifrån den där vanliga "huvudvärksdoften". 
+ lätt att applicera. 
+ torkade snabbt
+ Hälso & miljövänligt
+ Fint skimmer

- inte lika hållbart som vanligt, redan andra dagen gick en liten flis och nu 3 dagar senare har det skavts en del. 
- tunnare än vanligt lack och jag hade behövt lägga ett lager till för att få bättre resultat (la 2 lager + topplack). 
- blir lite "randigt" men tror att ett lager till även hjälper mot detta problem. 

Så här ser mina naglar ut efter 3 dagar. Även om det inte skavts bort överallt blir det tunnare ytterst på nageln vilket jag inte riktigt gillar. 


Betyget blir ändå godkänt. Hade aldrig räknat med att det skulle vara som ett vanligt lack men tycker det är ett väldigt bra alternativ att variera sig med. 

Removern då? Skitbra! Jag gillade den verkligen. Speciellt att man slapp doften från vanlig remover. Denna doftade lite citrus och torkade inte alls ut naglarna. Jag älskar Depends dip in- remover som man bara stoppar ner fingret i och detta var såklart meckigare men det var det värt! Den får riktigt bra betyg! 

söndag 10 augusti 2014

Fullmåne

Jag som var så trött igår, sov ändå som en kratta inatt. Tog lång tid att somna, vaknade 100 ggr kändes det som & sömnen var liksom inte speciellt go. Kunde för mitt liv inte begripa vad det berodde på, eftersom jag var så himla trött när jag la mig. Sen slog det mig att jag igår kväll tittade ut och såg en klart lysande, klotrund fullmåne. Var tvungen att googla detta fenomen och jojomänsan, forskarna har kommit fram till att man sover sämre vid fullmåne. Känner ni igen er? Sover ni sämre då? Jag brukar inte märka av det så mycket, men inatt var det helt klart den som ställde till det! 


lördag 9 augusti 2014

Och så var ännu en lördag förbi...

Swish, så var denna dagen förbi! Jag är rätt mör efter att ha startat dagen med att riva av en rejäl städning av hela huset. Veckan som gått har inte räckt till för städning så huset såg ut som en smärre katastrof. Så städandet var liksom renande, även för mig. Det är faktiskt jäkligt gött att få städat när det är riktigt sketet. Efter lunch bar det av till Valters kalas. Han fyllde 3 år i torsdags, och det firades idag. Jättetrevligt med kalas och Thea hade verkligen roligt! Så här såg hon ut. Allt utvalt av hennes själv. Klänning, halsband, armband, klisterörhängen & frisyr. Gullo <3 


Vad har ni haft för er denna lördag? 

fredag 8 augusti 2014

Dags att bryta tystnaden

Hej på er som fortfarande tittar in här då & då (om nån gör det vill säga, haha!). Det har varit skönt med bloggpaus men nu är jag tillbaka. Denna speciella dag, 8/8. För 13 år sen blev vi ihop, genom att Robert frågade följande (keep in mind att vi var 17 år): Säg att jag skulle gå på typ en fest eller nåt, och nån frågar om jag har flickvän... Kan jag säga att jag har det då? 
Hihi, 2000-talets sätt att fråga chans? Gulligt hur som helst, och jag svarade att Ja, det kunde han  :-) Vi har firat med att äta blåbärspaj. Jag testade (återigen) ett nytt recept som blev väldigt gott! Efter detta inlägg är klart ska jag stupa i säng. Är så trött efter en lång vecka. Men vilken rolig gårdag jag hade! Mina jobbarkompisar hade sagt åt mig att boka upp denna torsdagskväll för att göra något med dem. De ville fira mitt stundande bröllop! Vi åkte intill stan efter jobbet och åt en burgare värd varenda krona på The Barn (bara det att de valt just den restaurangen pga att jag sagt att jag vill gå dit nångång gör mig gråtfärdig!), sen tog vi ett pitstop på John Scott stable, spanade efter Joel Kinnaman som tydligen jobbar i baren där (nej såklart inte, men en bartender där är tydligen sjukt lik) sen bar det av till Liseberg för 5-kamp. Vi delar ju rum 2 & 2 på jobbet och så blev även lagen indelade. Jag & Andreas krossade allt motstånd och gick segrande ur striden! Jag undvek också att behöva åka helix men även stjärnvinsterna på chokladhjulen dessvärre, vilket var mindre kul. Kvällen var hur som helst helt fantastisk och jag är så glad att de ville fira mig på detta fina sätt! 
Fick tyvärr inte med alla på bild men här har vi några i alla fall :-) 


fredag 1 augusti 2014

Paus

Jag har bestämt mig för att pausa bloggen. Om det blir i några dagar eller permanent vet jag inte. Ska fundera lite över vad jag vill med bloggen, så återkommer jag när jag kommit på det :-) På återseende!