Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

tisdag 29 april 2014

Fin gärning

En kollega och vän till mig, Daniel, bestämde sig för ett ganska bra tag sedan för att han ska cykla till Paris. Han gillar att cykla så varför inte cykla långt? Dessutom passar han på att starta en insamling hos Stadsmissionen där alla pengar oavkortat går till Stadsmissionens sommarläger för barn & ungdomar. Ett helt fantastiskt initiativ som borde få mycket uppmärksamhet! Gilla hans sida på Facebook (Daniels cykelresa till förmån för Stadsmissionens sommarläger) och skänk en slant. Det gör ni här: https://www.betternow.org/se/daniels-insamling

Ursäkta hemsk länkning men får inte ordning på det bättre än så här via mobilen. 


Vi är ett stort gäng som kommer heja på Daniel hela vägen till Paris & hem igen. 

Sommarkänsla

Det är ju sommar-feeling på denna våren. Kan inte hylla vädret nog. Får hoppas det håller i sig! Satte mig precis ner för typ första gången idag. Fullt ös sen jag lämnade jobbet. Imorgon är det Valborg och det ska komma folk hem till oss på pizza och sedan blir det nog en sväng till vår 4h-gård som har majbrasa. Har hört att det brukar vara hur mycket folk som helst där så vi får se hur länge man står ut :-) Trevlig ska det bli hur som helst, och jag hoppas det blir fint väder även imorgon. 

Har ingen bra bild till detta inlägget så jag avslutar med ett presenttips inför Mors Dag! En special box från Glossybox! Det har jag önskat mig i alla fall :-) 


lördag 26 april 2014

Min lilla botaniker

Thea verkar ha ett stort intresse för växter & blommor. Hela påsken plockade hon maskrosor, vitsippor & tussilago hos mormor & morfar i stugan. Hon vattnar gärna, doftar på dem och ibland bara kikar på dem länge. Idag frågade jag om hon ville välja en blomma till vardagsrumsfönstret och då blev hon eld & lågor. Vi var på Bauhaus och hon gick länge runt innan hon valde. Här kikar hon på krukor :-) Kanske en framtida botaniker? 


fredag 25 april 2014

I've got sunshine

Aah, ljuvliga fredag! How I love! Den här våren hittils - hur underbar!! Det vankas en helg fylld med solsken & värme. Vi har inga direkta planer mer än att grillen ska fram imorn och vi ska försöka få tag i nåt jox som kan vara bra för gräsmattan. Resten är oskrivet och det känns bra! Vad har ni för planer för helgen? 


Glad katt på grönbete. 

onsdag 23 april 2014

Reading-mode

Mm, bästa tiden på dagen. Ska bara snabbt packa min väska inför imorgon sen tänker jag krypa i säng och läsa. Lånade en e-bok för några dagar sen och har gått upp i läsningen sådär som jag älskar att göra. Så just nu längtar jag, haha! Hoppas det blir en och annan bok under vår Greklands-resa (i övrigt inte långt kvar nu, Jippie!!!). 

Har sett att det ska bli strålande väder i helgen och försöker smida lite planer. Först hade vi tänkt åka och fixa lite inför resan men jag tror vi skjuter lite på det, har ingen lust att gå i affärer när det finns så mycket annat roligt att göra. Jag behöver shoppa lite grejer till mig, har som tur är både presentcheckar & presentkort på Stadium att tillgå, väldigt nöjd med det! Men som sagt, vi har det lite senare. Idag fick jag 4 plantor förgätmigej av svärfar som jag stoppade ner i vår lilla slänt här på baksidan. Jag hoppas de kommer sprida sig så jag får många av dess vackra blåa blommor att vila ögonen på! Jordgubbs - och smultronplantorna börjar ta sig och jag har rensat bort alla löv som låg där så nu ser det finfint ut! Tyvärr stötte jag dock på 2 sniglar redan :-( Är det inte väldigt tidigt? Hatar dem, de förstör så mycket!! 



tisdag 22 april 2014

Kanelgömma

Tänkte bjuda på receptet på kanelgömman jag gjorde under påsken. Det är en lyxig och saftig "sockerkaka" med det där lilla extra som lyfter den till oanade nivåer av göttighet :-)

Detta behövs: 

2 1/2 dl gräddfil  (Filmjölk går också bra)

2 tsk bakpulver

175g Smör
2½ dl Socker
2 ägg
4½ dl Vetemjöl

Till Fyllningen:

2 tsk Vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk Kanel


Gör så här:
Rör socker och smör pösigt, tillsätt äggen.
Blanda mjöl och bakpulver, häll i hälften.
Häll i gräddfilen blanda och tillsätt resten av mjölblandningen.
Blanda sedan raskt ihop ingredienserna till fyllningen och fyll en runde eller en hålform till mindre än hälften, strö över kanelblandningen och täck över med resten av smeten.
In i ugnen på 175 grader i ca: 1 timme.


Såklart glömde jag att ta en bild på kakan och det känns ju lite beiget att ha ett receptinlägg utan bild men så får det bli idag. Kanelblandningen som läggs i mitten gottar till sig och blir verkligen en kanelgömma. Mycket gott! Tror kakan blir bäst om man gör det i en hålform (heter det så? Klassisk sockerkaksform helt enkelt) men jag hade bara en rund springform i stugan och det gick bra det med. 

Underbart är kort

När man förväntansfullt sätter sig i bilen känns det som en evighet tills man ska åka hem. Sen säger det swish så är man tillbaka hemma igen. Jag har verkligen ingenting att klaga över om denna påsken. Jo, att R varit så påverkad av all pollen, känt sig utslagen och orkeslös. Såklart inte alls roligt för honom, stackarn. En riktigt tråkig baksida av den annars så underbara årstiden som är nu. Annars har allt varit så himla bra. Thea har fått en rejäl dos av sina älskade morföräldrar och det kommer hon leva på ett bra tag! Jag är glad att vädret varit så fantastiskt att vi kunnat spendera större delen av alla dagar utomhus. Deras sommarstuga är verkligen underbar. Man går in i "stug-mode", drar ner på takten, känner ingen stress över saker som måste göras och somnar som en stock på kvällarna efter all frisk luft (och ibland bastubad). Vemodet när man måste åka hem igen är desto större. Självklart skönt att komma hem igen, det är det alltid, men jag hade lätt kunnat stanna ett par dagar till. Nu är det i alla fall åter till vardagen och jobbet. Kul att kedjan på min cykel hoppade på väg hem (hoppas i alla fall att det är det och inte växlarna som pajat), det positiva var att vi i princip var hemma när det hände (ja Thea var med). Jaja, sånt är livet :-) 


Mormor & Thea åker båt! 


söndag 20 april 2014

En strålande påsk!

Det är inte svårt att göra det bästa av dessa påskdagar när vädret är så fantastiskt! Igår när vi vaknade var det alldeles dimmigt ute men det tog inte lång stund innan det klarnade upp och blev strålande väder. Vi åkte till Askersund för att handla lite och eftersom det var så varmt chansade vi på att gå ner till hamnen för att se om nån glasskiosk hade öppnat och jodå, en smart man hade slagit upp sin kiosk. Jag åt skumbanan & saltlakrits - så gott!! Thea klämde i sig en hel mjukglass (med bara lite hjälp av sin pappa), fattar inte hur hon orkade. Vi käkade jättegod påskmat, tog det lugnt, jag bakade en sjukt god kanelgömma (recept kommer för den var outstanding!) och sedan tog jag & R en promenad. Thea ville vara själv med mormor & morfar så vi tog en promenad. En sväng i skogen, en sväng till sjön (där vi inte kunde slå oss ner en stund då hela bryggan var nedskiten & bänken inte utställd ännu) och sedan ville jag gå och hälsa på korna som bor en bit bort (man hör dem råma genom skogen när man är på baksidan) men de var borta när vi kom? Kvällen avslutades med en jämn omgång TP, som vi tyvärr gick förlorande ur...


Idag ska vi för första gången intill Örebro för att hälsa på vänner. Med oss tillbaka ska vi ha Theas morbror & kusin som vi ännu inte hunnit träffa, tror det blir en härlig dag! 


En bild från trappan där jag intagit min frukost! Har svårt att slita mig härifrån men jag behöver masa mig in i duschen... Glad påskdag på er! 

fredag 18 april 2014

En lång fredag

Efter inlägget imorse gick jag, morfar & Thea ut och krattade löv ut rabatter och strosade runt på ägorna. Pappa och jag pratade framtida planer de hade för trädgården och spånade på vad som skulle funka bäst. Thea hjälpte oss att samla ihop löven. Efter lite lunch åkte vi till ett naturreservat en bit bort för att promenera lite. Där stötte vi på en gigantisk ek och min mamma tyckte det var en bra idé att se om vi nådde runt den. Och ja, det gick med en hårsmån. 4 vuxna & 1 barn. Så det var ett rejält träd. Under promenaden skingrades molnen och solen värmde riktigt gott! Ser fram emot morgondagen som ska bjuda på strålande sol och typ 16-17 grader! Under eftermiddagen & kvällen har vi även grillat, vilat oss i soffan, ätit tårta (mamma & pappa ville också fira Thea) och jag har druckit två glas vin! Nu sover barnet sen länge, vi kikar på Let's dance och väntar på att bastun ska bli varm. Kan inte bli mycket bättre! 


Vad gör du, mommo? 



Ståtligt träd! Undrar hur gammalt? 

Avkoppling

Denna påsken slog jag av på takten och började slappna av direkt, precis det jag (och min mage) behöver. Just nu funderar jag på att ta en promenad, eller bara gå ut och se vad mamma & pappa fixat till i trädgården. Eller ta en dusch. Så himla skönt att inte ha 100 grejer att göra, men ändå ha en del grejer inplanerat så allt hinns med. Thea har varit i sjunde himlen sen vi kom hit, äntligen träffa mormor & morfar och dessutom få åka till deras stuga. Hostan har blivit bättre och inatt hostade hon ingenting, så skönt att vi alla sov som stockar. Skogen har en lugnande effekt på oss tror jag :-) 


torsdag 17 april 2014

Äh men lägg av!

Igår började jag ännu en gång känna av halsont. Trodde inte det var sant då jag tror jag haft 3-4 förkylningar sen december. Brukar väl ha 1-2 om året annars. Jag drog direkt igång med ingefärste. Drack en kopp igår kväll och en imorse och jag känner mig mycket bättre! Ska ändå ta mig en kopp till ikväll och hoppas att jag kan hålla denna förkylningen stången. 


I övrigt kändes det jättetrist men Thea kunde inte gå till förskolan idag. Hon har varit lite snorig i veckan men inatt kom hostan med full kraft och gav sig inte på morgonen heller. Jag hade fullt upp idag och kunde inte vabba så fick ringa hem Robert. Idag skulle det nämligen vara påskfirande på dagis och barnen fick komma utklädda om de ville. Farmor jade köpt sjalett & förkläde till Thea och jag skulle måla fräknar. Men det blev inget med det. Jaja, hon har hostat hela dagen så hon hade inte orkat. Nu har hon precis däckat i bilen här... På två röda sov hon, stackars liten var nog sååå trött! 


tisdag 15 april 2014

En god natts sömn

kan göra underverk. Thea sov hela natten i sitt eget rum (händer oftare & oftare numera, detta är nog fjärde natten på 2 veckor) och jag vaknade av att hon var uppe och gick. Hittade henne i gästrummet med nallen under armen. Hon stod där och kikade sig omkring och pratade med nallen. Goding <3 Vi kröp i säng några minuter till och myste. Sen stack hon iväg igen och återigen hittade jag henne i gästrummet, denna gången satt hon i fåtöljen och läste för nallen :-) 
Efter att jag hämtat henne på förskolan var vi ute nästan hela eftermiddagen, så skönt att ta tillvara på ljuset & solen. Som jag längtar efter några dagars ledighet just nu. Det är stressigt på jobbet och tyvärr gör det mina besvär med magen värre. Ska verkligen försöka lägga om kosten och se om det blir bättre. Inte kul att ha ont och känna sig uppsvälld så fort man ätit något (googlade lite idag och mina symptom stämmer bra in på ibs. Ska ge mig iväg till en läkare efter påsken om detta inte ger sig). Sen försöka hitta lugnet när jag är hemma, med böcker, kanske testa yoga eller något annat som kan hjälpa. Lämna gärna tips om ni har några! (Både på bra mat att äta & annat). 


Jo, just det... Taxfree-katalogen kom idag! Tjiiihoo, det närmar sig resa!! 


måndag 14 april 2014

Klagomuren

Japp, vik hädan om ni inte är sugna på klag. 'Cause here it goes. 

* Det öste ner imorse när jag planerat att cykla. Veligt värre blev det innan det dock slutade så jag kunde stoppa ner tösa i sitsen och trampa till förskolan.
* När jag lämnat Thea kom jag på att jag inte lagt ner ett linne att ha på mig på jobbet vilket gjorde att jag fick cykla hem igen innan jag kunde komma iväg (dock så tacksam över att jag insåg det innan jag hann åka iväg!!) 
* Strul & stress deluxe beskriver arbetsdagen. Fick även sitta med tops i munnen i 10 min pga slumpmässigt drogtest. Torr är bäst beskrivande ord efter den behandlingen :-) 
* Sjuuuk motvind på väg hem. 3 tramp framåt, 2 bakåt... 
* Jätteglad över att mitt paket kommit. Dock var det bara nagellack då duschkrämen restades. Sånt som händer, det vet jag mer än nån annan, men samtidigt som jag hämtat paketet fick jag mail om att krämen skickats. Alltså har jag inom en snar framtid ett nytt paket att hämta ut. Som lätt fått plats direkt i min brevlåda. Snark. 
* Glad i hågen bestämde jag mig för att testa nagellacket ikväll och var klar med ena handen och skulle precis lägga sista lagret på andra när Zorro börjar spy på vardagsrumsmattan. Lyckades flytta honom i tid på beskostnad av mina naglar: 

* Torkade upp spyan och när jag skulle slänga pappret var soppåsen så full att det ramlade ut grejer istället. Gaah!! 
* Avslutade det hela med att spilla lite nagellack på köksbordet. Egentligen lika bra att gå å lägga sig. 

Slut på klag. Sorry för det! 

söndag 13 april 2014

Rock of ages!

Wow! Vilken show det var! Igår var vi på Rock of ages på Rondo, vilken sjukt bra musikal! Drag hela vägen igenom med en kavalkad av härliga rocklåtar. Per Andersson var förjäkla rolig, skrattade så vi fick kramp i käkarna allihopa. Tjejen & killen som hade huvudrollerna var inga man kände till vid namn (i alla fall inte jag) men de var så duktiga! Sen dök även Gladys del Pilar, Hanna Hedlund, Peter Magnusson & Reine från Tre Kronor upp :-) Innan föreställningen käkade vi på Taras. Vårt gamla favoritställe som vi inte besökt på flera år. Jättemysigt att vara där igen och maten smakade som vanligt gott! Kvällen till ära hyllade jag 80-talet och våfflar håret. Tog en stund och blev lite trött i armarna men det var det värt... Eller vad säger ni? Haha :-) 


Nu ska vi åka och plocka upp farmor & snäckan för att åka på kalas... 


Puss :-*


torsdag 10 april 2014

Jag älskar när vi är så effektiva!

Bland det bästa jag vet är att vara effektiv! Jag känner mig så himla nöjd med mig själv då :-) Idag fick jag ett sms om 25% rabatt på valfritt plagg på Kappahl, och eftersom jag är i desperat behov av nya byxor cyklade jag dit efter jobbet. Det blev 3 vändor in i provhytten men jag kom ut med 2 par byxor för 550:- Ett par var nedsatta och det andra paret tog jag ju såklart rabatten på. 

Cyklade sedan vidare till Ikea där jag mötte Robert & Thea. Vi käkade och sedan hoppade jag och tösen upp på cykeln och trampade hemåt medan R storhandlade. Så nu är kylen påfylld fram till påsk och jag har en påse nya kläder! Imorgon är det fredag och hela familjen ska på 3-års firande av Lejonet & Björnen (sjuuuukt god glass) och förhoppningsvis äta löjliga mängder glass! :-) 



onsdag 9 april 2014

Vårtecken

Ett vårtecken om något är att jag blivit sugen på ljusa, färgglada naglar istället för de mörkare färgerna jag kört några månader nu. Igår kväll rotade jag fram Essie's Mint Candy Apple efter några månader i dvala och jag blir pigg varje gång jag ser dem :-) Klickade även hem 2 nya våriga färger från Isadora, plus ett bas/topplack och en ny I love...duschgel (Sugared pomegranate). Ooops! 


tisdag 8 april 2014

Påskigt

Påsken är en av de högtider jag gillar mest! Den är kravlös, kommer oftast väldigt lägligt med extra lediga dagar, och vi har en tradition att alltid fira påsken med mamma & pappa. Och sen har man anledning att äta löjliga mängder godis också. Bara bra saker! Jag hade sedan tidigare lovat Thea att vi skulle göra påskris med fjädrar och i söndags fixade vi till detta. Kanske i tidigast laget men då hinner vi ju njuta desto längre. Köpte även en stor bukett vita tulpaner och lite annan dekoration. Thea står vid "trädet" (påskriset) hela tiden, pratar och leker att hon & Lillan bor där, vid trädet. Himla gulligt att se! 


söndag 6 april 2014

Det grönlila kalaset

Igår kom den då äntligen, älskade lillfisen 3-års dag! Oj vilken lycka att få vakna på morgonen och fråga: Är det min födelsedag idag? Och få ett stort JA som svar på den frågan! Vi kom med frukost på sängen och sjöng precis som man ska. Käkade frukost i lugn & ro, skypade med mormor & morfar som tyvärr inte hade möjlighet att komma ner till kalaset. De sjöng för henne och vi pratade en stund om allt möjligt. Sen började förberedelserna. R städade det sista och jag & Thea gjorde tårtan. Det blev en rosa prinsesstårta med en ros på. Absolut inte speciellt men jag, mitt nöt, glömde ta kort på den! Hallå?! Jaja, för skylla på att jag var mitt uppe i kalaset. Jag hade även gjort en variant av cakepops, de blev hiskeligt fula så de ville jag inte ens ta kort på men goda var dem så receptet ska jag dela med mig av! Dekorationerna hade jag köpt i Theas favoritfärger. Grönt & lila. Grön duk, lila muggar & tallrikar, gröna ballonger, lila flaggvimpel, serpentiner i båda färgerna. Det gick hem hos tösen! Det blev i alla fall ett väldigt lyckat kalas, många kom och firade vår lilla tjej - tack till er alla! <3 


I prinsessklänningen som var en present från farmor & farfar. Vi har verkligen försökt att inte påverka henne men det är bara klänningar och prinsessgrejer som gäller... 


Rs storasyster älskar loppisar och speciellt att leta dockvagnar. Hon hade frågat Thea för ett tag sedan vilka färger hon skulle vilja ha på sin vagn och då hade T svarat lila, rosa & grön. Och se vad hon lyckades hitta! Perfekt! Den är sådär härligt 80-tals retro. Hans syster rustar upp dem och syr diverse tillbehör till. Lillan åker kungligt snyggt nu! 



fredag 4 april 2014

Fullt ös

Puuh! Sängen har nog aldrig varit så efterlängtad (jo det har den, t.ex. den gången vi kom hem från 3 veckor i USA och var helt upponervända i dygnsrytmen. Jag skulle bara slumra lite på eftermiddagen och jag som brukar sova lätt vaknade inte trots att R ruskade mig allt han kunde). En lång fredag kan man väl lugnt säga. Efter föris blev det mellanmål vid lekplatsen och vi stannade ute länge. Sen tacomiddags-fix, handla grejer till kalaset, städa & baka cakepops (som blev sjuuuukt fula men smakade gott). Har väl suttit ner i 10 min sen jag kom hem ungefär. Men men, det är mycket att stå i när man ska fira en 3-åring imorgon! Gissa om hon är spänd? Japp! Jag ska luta huvudet mot kudde nu för imorgon väntar uppvaktning på morgonen, städa övervåningen, baka tårtan och pynta hela huset. Behöver all energi jag kan samla :-) Gonatt på er! (För 3 år sedan vid denna tiden hade jag fullt upp kan man väl lugnt säga. Fialotta är född 00.32 så vi var på upploppet nu). 


torsdag 3 april 2014

Trunki

Som jag skrev i förra inlägget så köpte jag en Trunki-resväska till Thea på Baby & barnmässan i fredags. Har länge kikat på dem på nätet men velat kolla & klämma på riktigt innan jag slår till. På mässan fanns de i en monter, 3 olika varianter. Det finns många fler, och alla föreställer olika djur. Valet föll på denna underbara nyckelpigan: 


De är små och alldeles perfekta för en liten människa. Det som är ännu bättre är att de är gjorda så barnen kan sitta på dem så man kan dra dem fram, t.ex. på en flygplats om de får trötta ben. Thea älskar sin och vill helst leka med den jämt. Det är en tidigt födelsedagspresent och man kan väl lugnt säga att den gick hem! 

Här sitter hon på sin. Känner ni igen minen? Man får inte säga Får jag ta ett kort på dig? För då kör hon denna minen direkt... 


onsdag 2 april 2014

Tänk vad lite sol kan göra

Ja, solen får verkligen folk att visa sina bästa sidor. Man blir så lugn, glad & harmonisk när vädret är som det varit det senaste. I helgen var vi först på kalas hos en kompis på förskolan. Jättetrevligt och vi stannade i nästan 4 timmar... Haha, vi föräldrar hade lika roligt som barnen. Efter lite aktivitet inne gick vi ut på deras tomt och där stod den... Lekstugan. Herregud, Thea (och alla de andra också) var eld & lågor! Som de lekte där! Önskar vi hade liiite större tomt så hade vi lätt köpt en.


I söndags åkte vi till Alingsås för att fira Rs syster som fyllde år. Det var en väldigt mysig dag som mestadels spenderades utomhus. Fika ute på altan, promenad för att mata änderna och kaffe & glass som avslutning. Himla mysigt! Såna dagar är perfekta, när man åker hem till någon annan och gör ingenting. Då känns det som man gjort något trots att man bara slappat :-) 


Fialotta var badsugen, men fick nöja sig med att känna på vattnet.




tisdag 1 april 2014

Lillan på äventyr

Har haft en helt underbar helg i detta ljuvliga väder men det får jag återkomma med sen :-) I fredags åkte jag & Carro till stan med barnen för att gå på Baby & Barnmässan. Både vi och barnen hade jätteskoj! Thea hittade till svenska kyrkans monter precis i tid till deras sångstund och det var en hit kan jag säga. Jag fick äntligen köpt en Trunki-resväska till T som jag suktat efter länge, till rabatterat pris. Nånstans där vid Trunkin tappade jag nog fokus på alla grejer (påsar, kläder, skor) för när vi mötte upp Robert som hämtade oss utanför slängde vi bara in allt i bilen och åkte. Hade inte en tanke på att något kanske blivit kvar... Inte förrän kvällen efter frågade Thea efter sin Lillan. Då slog det mig att jag inte sett henne på bra länge. Ingenstans fanns hon och det var bara att inse det värsta. Hon hade blivit kvar på Svenska Mässan. Jag började ringa direkt men eftersom det var lördageftermiddag fanns ingen att få tag på. På söndagmorgon fick jag dock tag på en jättetrevlig kvinna som inte fått in någon Lillan men skrev ner en beskrivning på hur hon såg ut och skulle kolla runt. Några timmar senare ringde hon och sa att Lillan var hittad! Vilken lycka! Hon lämnade in henne på Gothia hotellet som hör ihop med mässan och där hämtade vi henne senare samma dag. Flera stycken runt omkring oss såg lyckan i Ts ögon när hon fick tillbaka henne och en tjej sa att hon blev alldeles gråtfärdig :-) Denna mamman var lika lycklig som T, och aldrig har väl vår tjej hållit så hårt i sin docka som nu!