Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

onsdag 30 oktober 2013

Är det Halloween imorgon?

Jag får inte riktigt ordning på den här Halloween-grejen. Visst är det väl imorgon de firar i USA? Och vi "firar" allhelgona nu till helgen? Men när kommer de utklädda ungarna och ringer på och hotar om Bus eller Godis? På lördag? Ska man sätta upp en lapp att de inte ska plinga på eftersom barnet sover? Jag brukar bara köpa hem klubbor, enklast att dela ut det. Någon tipsade om att man kan köpa godis på Buttericks, sånt som ser gott ut men som smakar apa. Så får ungarna lite bus istället för godis :-) Jag hade tänkt fixa en sån där fin pumpa men jag glömde av det förra helgen, känns lite försent att fixa det i helgen. Thea tittade på grannarnas med skräckblandad förtjusning. Hon gillade sin lilla mini-pumpa (dekorations) bättre sa hon. 

Imorgon är det torsdag, alltså är helgen i antågande. Skönt! Nu tänker jag masa mig uppför trappan och hoppa i säng! Gonatt på er! 


tisdag 29 oktober 2013

A little bit glossy

Månadens glossybox anlände idag och jag är nöjd! Förra månaden skrev jag aldrig om den men det var inte mycket att ha då. Första gången jag blev besviken på en box men den var inte rolig. Det enda jag använder ur den boxen är ett nagelbalsam från Trind och det är riktigt bra. 

Åter till denna månadens box: 
 
En primer, fotkräm, bronzing puder, mascara & eyeliner i ett (typ guldfärgad?!) & en make up-remover-penna. 

Ser fram emot att testa grejerna, tror pudret blir fint både som ögonskugga & på kunderna. Nej, nu måste jag sova. T sover lite oroligt just nu så sömn är välbehövligt och klockan har tickar iväg. Gonatt! 

söndag 27 oktober 2013

Ibland löser det sig!

Idag var vi ju på Ikea för att köpa lite smågrejer, men som vanligt blir det ju alltid mer än man tänkt sig. Ljus och en låg pall till Thea men tillslut hade vi påsen full med täcke, kudde, två lakanset & massa annat. Lyckan i hennes ögon var stor när vi bäddade hennes säng tillsammans med nya täcket & lakanen. 
Jag köpte 3 ljus som jag verkligen gillade. Tyvärr hittade jag inget fat till som jag gillade men köpte ljusen ändå och tänkte att jag får väl leta nån annanstans. Plockade upp ljusen ikväll och då kom jag på att jag ju redan hade de perfekta faten hemma. Vi köpte espressokoppar med fat för några år sen som aldrig har använts. Nu kommer de i alla fall till användning :-) 



Vintertid

Igår var vi ute och käkade med grannarna. Efter en god middag gick vi och köpte med oss lite (mycket) snacks, åkte hem, spelade sällskapsspel & drack vin. Eftersom vi numera är ännu mer pensionärer än innan vi fick barn var jag & R i säng 23.30. Kanske inte kan kallas att fånga dagen som barnledig men ibland är sömn gott nog. Sov till 07.30 (egentligen 8.30 så måååånga timmars god sömn) och har inte gått upp ur sängen än (det är väl det jag saknar mest, att kunna slappa i sängen en timme eller två efter man vaknat). För en stund sedan ringde vi farmor för att se hur tidigt T vaknat imorse (med tanke på att vi ställt om klockan). Farmor var nöjd att T sovit till 07! Bara det att farmor inte ställt om sin klocka :-) Hon undrade varför det gick fel program på teven... Haha, jaja 06 får ändå räknas som okej! 

Nej, nu ska vi käka frulle på Ikea! Puss på er! 


Passionspannacotta med kaksmulor från igår! Sötaste burken som jag var nära att sno med mig hem. 

fredag 25 oktober 2013

Fredagsmys

Efter en halvdag på jobbet (inklusive sillunch, vilket kanske inte är min favorit...) och ett besök på BVC (älskar vår BVC-sköterska, hon är i världsklass!) landade vi hemma i soffan alla 3. Lek, tv-tittande, tacogratäng & päronsplit gjorde detta till en perfekt fredageftermiddag! 
På kontrollen kunde konstateras att Thea pratar väldigt mycket mer än vad som kanske förväntas av henne vid hennes ålder och att hon inte har nån kontaktstörning, typ autism. Hon är 95 cm lång och väger 14.1 kg. En lång tjej med andra ord. Hon följer sin kurva helt och det känns toppen! Att hon är så lång är lite skumt då hon enligt beräkningar utefter min och Rs längd kommer bli lite under medel. Men men, allt såg i alla fall bra ut och det är huvudsaken. Nu ska hon inte tillbaka förrän hon är 4, det är ett tag kvar... 

Ikväll är jag & T själva och jag plöjer igenom veckans Ellen-avsnitt som jag inte hunnit med. Till det har jag smällt i mig Ben & Jerrys Chunkey Monkey & Half baked (alltså inte båda förpackningarna, haha!). Mina klassiska favoriter, de håller i alla lägen. Hur gott är inte bananglass? Mums!! :-) vad har ni för fredagsmys idag? 


torsdag 24 oktober 2013

OPI

Denna torsdag har vi hunnit med en hel del. R & T hämtade upp mig på jobbet och vi åkte till Ikea för att käka middag. Orkade verkligen inte fixa mat och Ikea är ändå på väg hem. Där träffade vi grannarna som tänkt samma tanke som oss (Dock hade vi inte pratat med varandra om det). Med lite mat i magen åkte vi hem och städade. Skönt att ha det gjort, nu kan helgen dyka upp när den vill! Eftersom vi även tvättade & skrev ihop matlista inför nästa vecka känner vi oss extremt nöjda just nu. Imorgon ska vi hämta T redan efter lunch för förskolan då hon har 2,5 års kontroll på BVC kl 13. Sen ska vi passa på att storhandla. På lördag ska T sova hos farmor så vi kan gå ut å käka lite god mat! Hon är mer exalterad än vi tror jag :-) 

Nu blir det snart senaste avsnittet Walking Dead, så fort R kommer ner. Tills dess letar jag nytt nagellack. Har blivit beroende av nya nagellack och min samling börjar bli lite för stor för att rättfärdiga fler köp men svårt att låta bli. Sugen på OPI Liquid sands, färgen Solitaire som ni ser här under. Very nice! 


onsdag 23 oktober 2013

Det största av allt

Ibland slås man verkligen av en våg av kärlek. Nyss när jag nattade Thea kändes det plötsligt som det viktigaste i världen att hon ska veta hur mycket jag älskar henne. Att hon är vår värld, att allt annat blir suddigt & mindre viktigt. Men det går inte att sätta ord på det, att säga 'Jag älskar dig' räcker inte. Som en vän till mig en gång sa till sin syster: Om det fanns ord starkare än 'Jag älskar dig' skulle jag säga dem till dig varje dag. 
I måndags, när jag var på hockey och inte träffade min lilla tjej på hela dagen var det som en fröjd i hela själen & hjärtat när hon kom in till oss under natten som vanligt, upptäckte att jag kommit hem och slog sina korta små armar runt min hals och kramade mig länge, länge. Största kärleksbeviset jag fått! Älskade, älskade barn!

Här med kattöron, en ballong i ena handen & en kastanj i andra <3 


tisdag 22 oktober 2013

En kväll i Scandinavium

Det var ett bra tag sedan jag var i Scandinavium på hockey. R och jag gick på Frölundas matcher lite då och då för några år sedan men nu var det väldigt länge sen sist. Jag vann biljett på jobbet till matchen mot Örebro. Överlycklig såklart! Ett lag jag sett gå upp från Division 1 till Allsvenska som nu lyckats ta sig till SHL och dessutom gjort riktigt bra ifrån sig hittils. Efter 10 min ledde de också med 0-2. Tyvärr slutade matchen med förlust i sudden och mina kolleger var lagom malliga men så är det ibland. Jag fick i alla fall se kapten Löwdahl göra mål, och det var väldigt kul! Han har hängt med i många år och han var verkligen min favorit på den tiden jag såg dem spela mycket. 

Innan matchen igår träffade jag min kompis S och käkade lite mat. Jättekul att ses igen, vi hade en del att prata om. Men tufft att inte se min lilla snäcka på hela dagen så det tog jag igen idag. Här en bild från när R badade henne och hon gjorde skägg med skummet. Toka! 


söndag 20 oktober 2013

Kalas!

Idag fyller min älskade mamma 60 år! De är nyss hemkomna från sin resa och idag firar vi henne med rosa prinsesstårta & blommor! Synd att regnet står som spön i backen, hade gärna sett en krispig, ljus höstdag men men :) 


Inte världens vackraste men förhoppningsvis god! Trevlig söndag på er' 

onsdag 16 oktober 2013

Onsdag

Lyxvecka då vi har tillgång till mamma & pappas bil. Jag tänkte inte använda den så mkt, min tanke var att cykeln skulle rulla när vädret tillåtit men det har bara blivit hojen en dag :-) Imorn ska det också regna så risken är stor att jag och Meganen tar en tur imorn med. Bekvämt, men sjukt onödigt då jag har ganska nära till jobbet. Bussen funkar ju fint, egentligen. Men kul med lite lyx ibland, det varar ju inte för alltid så jag passar på att njuta. I övrigt rullar allt på som vanligt. Tv dominerar just nu, med nya avsnitt Walking dead, Homeland, Supernatural & Greys (hey, alla från listan). Idag blev det kvällsmat i form av avokadoknäckemacka & Valios Sommarbär till Greys. Mumsigt! 



Top 10

Blev inspirerad av andra bloggare som listade sina 10-i-topp med tv-serier. Det finns ju hur mycket som helst att se just nu. Har fått sätta stopp då alla serier börjar i USA nu och man har ingen chans att hänga med om man ska följa alla. Men det finns en del jag följer och här kommer min lista: 

1. The Walking Dead. Awesome helt enkelt! 
2. Supernatural. Säsong 9 (!) har precis kickat igång och det betyder att det inte bara är jag & systrarna Hansson som följer The Winchesters. 
3. Homeland. Spänningen håller i sig in i säsong 3. 
4. Desperate Housewives. Det jag gillade med denna serie var att man fick svar! Varje säsong innehöll ett nytt "mysterie" eller konstig nyinflyttad granne men svar gavs i slutet av varje säsong. Sånt gillar jag, att man går vidare. 
5. The Mentalist. Patrik Janes jakt på Red John & skarpa sinne håller mg fast ännu. 
6. How I met your mother. En sitcom med en röd tråd. Och fantastiska skådespelare. Svårslaget! 
7. Revenge. Emily Thornes hämndbegär verkar inte vara på väg att stillas än på ett tag... 
8. Grey's anatomy. Sjunger väl på sista versen snart, men jag kan inte sluta titta ändå. 
9. Elementary. Den moderna Sherlock Holmes med Joan Watson vid sin sida fängslar mig varje måndag! 
10. Frasier. Har sett alla 11 säsonger x2 vilket måste tyda på att den går hem hos mig :) 


Som sagt, alla serier man vill se hinner man inte se... På min to see-lista finns: 
1. Orange is the new black
2. Breaking Bad
3. Hart of Dixie

Vad följer ni? Vilka serier är ni sugna på? 

söndag 13 oktober 2013

Hallström x2

Vill ni krypa ner i sängen, vid dagens slut, med en klump i magen och tårar i ögonen, se då Dear John det sista ni gör innan sänggående. Hua, jag som aldrig gråter till filmer (nej inte ens Titanic) fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna. 


Såg en annan Lasse Hallström-film häromveckan. Den gav en betydligt bättre känsla i magen och dessutom gillar jag Josh Duhamel bättre än Channing Tatum. Safe haven hette den. 


Nu lät det som jag tyckte Dear John var dålig och att jag inte gillar Channing Tatum men det menar jag alltså inte. Filmen var bra och inget fel på Tatum, alls. 

fredag 11 oktober 2013

En mässa & en sovmorgon

Vi hade en superlyckad mässa igår! Mycket folk, pratglada & positiva kunder som gjorde att 6 timmar sprang iväg och jag hade inte ens ont i fötterna trots platta Converse. Alltid kul att träffa våra leverantörer också, min bransch är fylld av fantastisk roliga & fina människor. Helt klart ett underbart yrke jag valt! Jag tog sen bussen hem vid 19.30 till en liten tös som hade sin farmor hemma hos sig, då mässan krockade med en hockeymatch som R skulle på. De hade haft en mysig eftermiddag, ätit spaghetti & köttfärssås och tittat på barnprogram. När jag la T kände jag kontrasten att komma från en smockfull mässhall till ett tyst, mörkt rum bredvid en varm och mysig dotter. Helt klart ett perfekt sätt att varva ner på. Sen tittade jag & svärmor på Hela Sverige Bakar tills R kom hem och körde hem henne. 

Jag stupade i säng och skulle unna mig några minuters sovmorgon tänkte jag. Vaknade av att T satte sig upp i sängen och började prata. Eftersom hon är morgontrött och vi alltid får väcka henne på vardagsmornar tyckte jag detta var lite konstigt. Skulle precis säga åt henne att somna om eftersom klockan inte ringt ännu när det slår mig att det är ljust ute. Tittar på klockan som visar 07.19. Panik!!! Jag brukar cykla hemifrån senast 07.10 när jag inte lämnar. På nåt sätt har både jag & R lyckats stänga av våra klockor. Jag har inget minne alls av att min ringt. Kastade mig på cykeln och snubblade in på kontoret vid 08.30, en halvtimme sen. Ingen fara med det men fy vilket hemskt sätt att börja dagen. Usch! Nu är mina föräldrar här på snabbvisit. De ska vidare redan kl 05 imorn bitti men kommer tillbaka nästa helg, för en lite längre visit. 

Min underhållning för kvällen, istället för fotboll. 


Essie - mesmorized

onsdag 9 oktober 2013

Förberedelser

När jag känner mig som mest tillfreds & nöjd på kvällarna när jag kryper i säng, är de kvällar jag förberett så mycket jag kan inför morgondagen. Typ som nu; gjort i ordning min matlåda + frukost (kokt ägg som jag har på knäckemackan på jobbet) så det står klart i kylen, plockat fram det jag ska ha på mig imorgon (idag extra viktigt då jag måste ha mörka byxor på mässan), plockat fram Ts kläder (detta kunde gjorts bättre, glömde av att göra det innan hon somnade så kunde bara lägga fram kjol + strumpor så tröja & leggings får jag ta fram imorn) och lagt ner allt jag behöver i min handväska. Att plocka i ordning kvällen innan skapar ett lugn och underlättar morgonen ofantligt! Extra viktigt är detta de dagar jag lämnar T. Då har man ju lite annat att tänka på än att springa runt och leta kläder eller annat. 

I övrigt är det alltså mässa imorgon! Ska bli så kul! Jag har många kunder som ska dit och eftersom jag kommer vara där under hela mässan (tidigare år har man bara varit där en viss tid då kontoret måste bemannas) hoppas jag att jag träffar på de flesta! Väldigt kul att få ansikten på personer som man pratat med 2-3 ggr/veckan i flera år men aldrig träffat på riktigt. Nej nu ska jag sluta, lovat mig själv att somna i tid! Pöss å gonatt! 


Avslutar med en bild på våra nya ölglas som följde med hem idag; Orrefors, hur snygga?! Ska dricka en cider ur det på fredag. 

tisdag 8 oktober 2013

Selfie

Kände mig som en zombie ur Walking Dead på väg till bussen imorse. Såg ut som en också: 


Kom i säng sent igår, sen hostade T mycket vilket gjorde att jag vaknade stup i kvarten. Vid 04 la jag mig i hennes rum istället och sov gott till 06.30 men det var liksom försent då... Ska absolut inte klaga då T annars sover väldigt bra, får i princip alltid mina 7 timmar i vanliga fall. Kanske därför man blir så himla trött när sömnen strular nu. Ska försöka ladda med så mycket sömn jag kan, på torsdag är det stor mässa i Lisebergshallen och jag ska stå i monter och prata med kunder heeeeela dagen. Kommer bli så jäkla kul, men man är som en trasa när dagen är slut. Nej, nu blir det Homeland (avsnitt 1, säsong 3!) 

måndag 7 oktober 2013

Dagen som försvann

Denna måndag har bara sprungit förbi. Jobbdagen i ett svisch, hem och äta, iväg på föräldramöte, stressa hem för att R ska träna och försöka få ungen i säng. Det sistnämnda kämpar jag fortfarande med och det går sådär. Känns jobbigt att klockan närmar sig halv tio och hon ska till förskolan imorn. Men vad ska man göra? Hon kör alla medel tänkbara för att hålla sig vaken och jag kan ju inte tvinga henne att somna. Kommer bli tufft att få upp henne imorn men men... Jag hade tänkt duscha men vette fan om det blir något med det. Mitt huvud gör ont så det kanske är lika bra att stupa i säng direkt sen (när hon nu somnar... Eller kanske om...). 

I övrigt har damen varit utan blöja hela dagen på förskolan och det har gått jättebra, även sovit middag utan den. De har en minitoalett som hon gått på, ibland utan att ens säga till nån av pedagogerna. Det känns bra det här! 


lördag 5 oktober 2013

Lillgammal

Idag har min lillgamla dotter sagt följande: 

- Vi alla sitter tryggt i bilen. Jag sitter tryggt i min barnstol. 

Pappa: - Tack snälla mamma & Thea för den goda kakan ni bakat! 
Thea: - Ingen orsak för tårtan, pappa! 

Och så tittade vi på Jake & piraterna. De förlorar Skutan i en tävling mot Kapten krok och när han åker iväg med den sjunger Jake & de andra en ledsam sång om att det är svårt att säga hejdå till skutan. Helt plötsligt börjar T storgråta, man hör att det är på riktigt, hon är jätteledsen och säger: 
- Nej, mamma! De måste få skutan tillbaka! 

Älskade barn! 


Lördag

En dag som spenderats mestadels på hemmaplan och bjudit på blandad kompott. Allt toppat med en hel del trots och sura miner från liten. Sova middag struntade hon i också, som pricken över i:et. Vi har i alla fall köpt höstblommor som jag ska plantera ikväll eller imorn. Älskar ljung! På eftermiddagen bakade jag och T morotskaka. Hade en hel del färskost i kylen som jag fått med mig från jobbet. Inte tillräckligt för en cheesecake men för mycket för att äta upp på mackan så det blev morotskaka. Att baka med barn är alltid lika spännande men resultatet blev väldigt bra! 


Sen ville Thea måla med vattenfärg och skapade vackra konstverk! 

 
I övrigt testade jag igår efter förskolan att ta av blöjan och tog fram pottan för att se om det kanske var så att hon var sugen på att kissa på den istället. Det började med en olycka men efter det har det gått galant. Hon var utan blöjan hela eftermiddagen och hela dagen idag (förutom när vi var iväg och handlade såklart). Inte en enda olycka sen den första igår eftermiddag och jag är SÅ imponerad av min tjej! Hon är så duktig! Får hoppas vi är på rätt väg så kanske hon är blöjfri om några veckor! 

fredag 4 oktober 2013

Förlamande trötthet

Idag och igår har jag varit så förbannat trött. Kan liksom inte sova ikapp hur jag än försöker. Så just nu sippar jag på en kopp kaffe, alldeles försent. Men vad gör det? Lär somna som en stock sen i alla fall. 

Kanelbullens dag alltså. Det firades såklart på jobbet (ja det gömde sig visst en låda kanelbullar i frysen också). Det blev inte den klassiska bullen utan en dubbelsnurra med pistage & kanel. Pistage-delen var godast :) 


Under dagen framkom det också att det inte bara är kanelbullens dag utan även Internationella Vodka-dagen. Vodka & en kanelbulle någon? Tror jag hoppar vodkan, möjligtvis att jag ta mig en cider. Om jag orkar masa mig ut till förrådet vill säga... Glad fredag på er allihopa! 

torsdag 3 oktober 2013

Mitt jobb alltså.

På mitt jobb finns det alltid något att äta. Visst, det är en livsmedelsgrossist jag jobbar för så det är väl inte så konstigt egentligen. Men jobbigt när man inte ska äta sånt där dumt. Några exempel: 

* Ungefär 10 lådor med småkakor står på bänken i köket (chokladsnitt, korinter, kanelkakor m.m) 
* I korridoren stod två rullvagnar Smakis. 


* I bakgrunden skymtar ni en glassbox. Den är fullproppad med stycksaker & några 5-liters tråg (hörde idag att vi ska få EN TILL glassbox...)

* En hel kyl full med yoghurt, juice, färskost, ostar.... 

Hur hittar man styrkan att säga nej när faran lurar runt varje hörn?! 

Brunch anyone?

Mitt favvoställe, Pinchos, börjar med brunch på söndag. Jag är sjukt sugen, får definitivt bli ett besök snart! Mums! 


tisdag 1 oktober 2013

Skilda världar

Robert: -Det börjar bli så kallt ute nu att jag får ta med bilnycklarna upp till sovrummet. (Så han kan sätta på dieselvärmaren när han vaknar så bilen är ca 22 grader när han kommer ut). 
Jag: -Jag plockade precis fram ett par extra byxor inför min cykeltur imorn. 

Kan ju trösta mig med att jag är mest miljövänlig i alla fall...