Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

onsdag 31 juli 2013

I skogen

Vi befinner oss i mamma & pappas stuga, som de alldeles nyligen blivit ägare till. En stuga alldeles lagom stor för oss fem (66 km² utan att ha räknat in altanen, som är inglasad så det blir verkligen som ett extra rum) med underbar natur runt omkring.


 Om man promenerar 3-4 minuter kommer man till en liten badplats där även deras båt ligger (som följde med köpet). Vädret ser lovande ut inför kommande dagar så jag hoppas på bad imorgon! På tomten finns potatis, mängder med blåbär, hallon, björnbär & vinbär. Idag hjälptes vi åt allihop att plocka bär som sedan blev en helt ljuvlig paj. 


Kan säga att jag verkligen njuuuuter! Går bara runt och myser. Thea älskar detta stället och det är verkligen guld värt att få tillgång till naturen på detta sätt! Vi kommer få en egen nyckel så jag hoppas vi kan ta oss hit (kanske med våra kära grannar som sällskap?) nån helg även om det är en bit att köra. Men det är det värt! :-) 

Problem med kommentarer

Har av och till fått höra att det krånglar att kommentera, speciellt från telefoner. Testar nu att ha kommentarerna som pop-up fönster så får vi se om det hjälper... Försök gärna kommentera och går det inte, meddela mig på Facebook eller Instagram så blir jag väldigt tacksam!

tisdag 30 juli 2013

Could get used to this

Sommaren. Livet på en pinne. 



Enda som "måste" fixas är en till UV-dräkt (eller UV-tröja + byxor). Märkte snabbt att det behövs två så Thea slipper skaka tänder med kall dräkt på sig när hon inte är i vattnet. Kappahls har fått bäst i test men på hemsidan finns bara byxor, inga matchande tröjor till? Konstigt får jag säga... Har ni andra tips kom gärna med dem! (Den vi har nu är molos med upf 40+ vilket även Kappahls ska vara ska tilläggas) 

måndag 29 juli 2013

Först semesterdagen

Jag skulle fått ligga kvar i sängen och dra mig en stund men Thea ville annat så det var bara att gå med ner. Frukost, skruva ihop en ny tvättställning, sen ut i solen. Jag sopade uppfarten & rensade ogräs. Thea och grannen E tvättade sina Bobbycars och även uppfarten med en lite sopborste. I eftermiddag blir det nog lite bad om inte vädret blir sämre! 


lördag 27 juli 2013

Älskade Pinchos!

Innan Robbie förra lördagen gick vi ju på Pinchos. Denna gången blev det den i Linné, sist var vi på den på Götabergsgatan. Den ligger i Lotus & Buddha Bars gamla lokaler och det är ju ett riktigt mysigt ställe! Även om vi hade bord redan kl 16 var det mycket folk där. Jag började med en päronmojito. Jo, jag tackar va gött det var. Den sörplade jag i mig på 2 sekunder i värmen :-) 


Vi åt alldeles för mycket mat kan man säga. Bland favoriterna finns såklart dumplings, miniburgare & quesedillas som vi åt sist också. Sen hade de gästpincho i form av en pulled pork-pirog som inte gick av för hackor! 


Som avslutning tog vi varsin latte och efterrätt. R åt rabarberpaj och jag tog crêpes med hasselnötsglass & nutella. Pricken över i:et kan man säga... :-) 


Ja, Pinchos är en höjdare kan man säga. Kan verkligen rekommendera! 

tisdag 23 juli 2013

Ett kärt återseende

I lördags var det då dags! Robbie Williams äntrade återigen Ullevis scen 7 år efter de magiska konserterna 2006 (jag skrev fel i tidigare inlägg, då jag trodde det var 2008). Han har inte varit på turné sedan just 2006 då "Det gick åt helvete efter Göteborg" (hans egna ord om den mörka tiden som följde efter spelningarna i Sverige). Men nu äntligen var det dags igen och det verkar som han har mer ordning på livet nu, med fru & barn med på turnén. 

Till konserten då. Han vet hur man gör entré, Mr Willliams. Här har ni honom, stående högst upp på det förgyllda avtrycket av hans ansikte som utgjorde kuliss denna varma kväll. Denna bild har jag snott från Henrik Lundquists Instagram då den var så klockren :-)


Inledningen var konserten var grym med bl.a. Let me entertain you som publiken gick igång direkt på! Överhuvudtaget var det mer drag än jag vågat hoppas på. Vi på sittplats stod konserten igenom och folk dansade & sjöng med runt omkring oss. Efter en ganska stark inledning med några favoriter som Monsoon & Come Undone svajade det till i mitten. Han körde några nya låtar (som helt enkelt inte är speciellt bra) och även nåt slags Vegas-inspirerat långt nummer som gjorde att festen kom av sig lite. 


Men det krävdes bara Rock DJ så var festen igång igen och avslutningen blev riktigt magisk med Feel, She's the one och den alltid så självklara avslutningen Angels. Det var över 60 000 människor på Ullevi och jag tror alla sjöng med i de tre sista låtarna. Publiken ville inte sluta sjunga så Robbie stod kvar och trallade en stund efter att bandet slutat spela och verkade ganska nöjd med responsen. 


Om konserten -06 fick en stark femma så blir betyget på lördagen en fyra! Det är något magiskt över den där Robbie, han är en entertainer ut i fingerspetsarna och lyckades få hela Ullevi att gapskratta några gånger. Att sedan ytterligare en gång få stå med gåshud över hela kroppen när en hel arena full med människor sjunger för full hals trodde jag inte jag skulle få uppleva igen. Magiskt! 

Kan tiden gå liiiite långsammare??!

Aaah, blir tokig på hur segt tiden går just nu. 3 arbetsdagar kvar och det känns som en evighet. Jag är så omotiverad så det finns inte, har jobbat för länge nu. Jaja, jag ska nog kunna stå ut denna veckan så är det 4 veckors ljuvlig ledighet att se fram emot! Hoppas vädret håller i sig, det såg ut att bli lite svajigt nästa vecka men jag håller tummarna att även jag ska få solsken under semestern. 

I övrigt är målningen i sovrummet klar. Blev kanonbra! En mörkgrå fondvägg och vitt i övrigt. Imorgon ska R få hjälp att lägga golvet så jag ser med spänning fram emot hur resultatet och när golvet är klart kan man ju sätta igång med pysslet runt omkring vilket är det roliga! 

Ikväll är R i stan och tar en öl med vänner  vilket passar sig alldeles utmärkt en varm sommarkväll som denna. Jag har lagt Thea, städat undan 100 leksaker, vattnat alla uteblommor (jisses vad vatten de behöver i denna värme), tagit en snabbdusch och ska nu knåpa ihop ett inlägg om konserten i lördags!


Tjocke-katten solar sig i värmen! 

lördag 20 juli 2013

Robbie!

God lördag på er! 

Vilken värme det är dag! Redan vid 08 imorse när jag stack ut huvudet utanför dörren kände man att det kommer bli en varm dag. Vi åt frukost på altan, sen lekte jag och Thea medan R målade första lagret färg i vårt sovrum. Vi ska måla om och lägga nytt golv, ska bli väldigt spännande! Lovar att återkomma med resultatet. Efter lite lek packade vi ihop lilfias saker och sen körde jag henne till farmor & farfar. Hon ska sova där inatt. Igen. Andra lördagen i rad men ibland blir det så för ikväll ska vi på.... ROBBIE WILLIAMS PÅ ULLEVI! 

Jag var ju på konserten 2008 och jag VET att det såklart aldrig kan bli lika bra som den magiska konserten men jag kan inte med att han är i stan och spelar utan att jag är där. Och denna gången ville R följa med så det blir vi, Mindy & hennes kompis. Vädret är ju lika bra som sist i alla fall :-) Innan det drar igång ska vi käka på Pinchos och där fick vi bord redan kl 16 för allt var fullbokat så nu måste jag göra mig i ordning! Trevlig lördag på er! 

fredag 19 juli 2013

Silviakaka

För att förgylla arbetsdagarna fram till semestern (bara EN vecka kvar nu!!!) bestämde jag mig för att ta med fredagsfika idag. Valet föll på Silviakaka, en kaka jag aldrig gjort förut men som jag tycker mycket om. Den får högsta betyg! Väldigt lätt att göra och faktiskt godare än kärleksmumsen får jag säga! Receptet hittade jag på Pernilla Wahlgrens blogg där jag tidigare hittat många bra recept! 

Silviakaka

Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Kokos till garnering

Tilllagning:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret

Grädda I långpanna med bakplåtspapper i 15 minuter. Om man väljer att göra den i gratängform blir gräddningstiden dock längre. Kolla med sticka att smeten stannat.

Låt kakan svalna

Koka ihop krämen i en liten kastrull.  Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. (Tänk på att det är ägggulor i smeten , så att du inte har för hög värme.)

Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.


Den gick hem till kaffet efter lunch idag! Och även här hemma, båda R & T gav tummen upp så det lär bli fler gånger denna bakas! 

onsdag 17 juli 2013

Plötsligt händer det

Ni vet när man är sådär galet sötsugen men vet att det inte finns något gott hemma men ändå tar en runda i kyl & frys bara för att? Och då hittar en bytta apelsin, choklad & vaniljglass i översta fryslådan? Fanns tydligen många fördelar med att mamma & pappa var här förra veckan! Detta hände dock i måndags och nu äter vi det sista av den goa glassen. Synd att den inte räckte längre bara :-) 


tisdag 16 juli 2013

Stenungsbaden

I lördags åkte vi ju till Stenungsbaden med grannarna för att gå på spa, ta det lugnt, käka god middag och umgås. Det blev väldigt lyckat! Gott att bada i deras olika pooler, basta (ångbastu gillar jag skarpt), dricka cider & läsa tidningar i lugn och ro. Vädret var på vår sida så det blev t.o.m ett snabbt dopp i havet. 


Att sen få sova ut och börja söndagen med hotellfrukost var inte alls dumt! Jag älskar ju hotellfrukost och kan äta ihjäl mig på det. Så det blev ingen lunch i söndags om man säger så :-) 


måndag 15 juli 2013

Min lilla olyckskorp

Ja, min lilla snäcka har haft lite otur i helgen. När jag och hennes pappa var på spa på Stenungsbaden (bröllopspresent till grannarna på 39:an) var hon hos farmor & farfar där hon och farfar dansade så hennes arm hoppade snett (pigluxation kallas det, hon har haft det förut och rättade då till det själv i väntan på läkare). På söndagen var det fortfarande inte bra med armen så vi bestämde oss för att åka till akuten för att få hjälp att lägga den rätt. Men återigen fick hon den rätt själv i väntan på läkaren. Så vi återvände hem, och precis när vi kom hem kutade hon iväg längs gatan, snubblar och dänger i både panna och knän rejält. Stackars liten var inte pigg å glad efter det. 


Men idag verkar armen vara så gott som återställd och bulan i pannan verkar inte vara något större bekymmer. Och vi hade en riktigt mysig dag på spa. Ska berätta lite mer i ett nytt inlägg. 

torsdag 11 juli 2013

Korta dagar


Denna vecka har jag gått tidigare så ofta jag bara kan, njutit av eftermiddagar med mamma, pappa & Thea. I tisdags var vi vid Lillebybadet och tog årets första dopp i havet. Thea har blivit lite kinkig med att bada i lilla poolen på tomten så jag hade inga förhoppningar alls att hon skulle vilja bada i havet. Men se, det ville hon! Hon spatserade rätt ut och tjöt i förtjusta skrik när vattnet sköljde mot henne. Ville inte gå upp sen men när vi mutade med en smörgås gick det bra.


Men idag hade mamma försökt få henne att bada i poolen igen och återigen blev hon ledsen, så det fick vara. Vet ej varför hon helt plötsligt blir så ledsen av det men det reder nog snart upp sig igen. 

måndag 8 juli 2013

Bara 14 arbetsdagar kvar...

Ägnar mig åt lite nedräkning till min efterlängtade semester. Tyvärr är det ännu väldigt långt kvar. Men men... 

Försöker ta vara på vädret och sitta ute så mycket det bara går nu på kvällarna. Blåser lite för mycket men annars är det faktiskt riktigt skönt. Vädret idag har ju varit sommarvärme! Ljuvligt! Jag flexade hemåt så tidigt jag bara kunde, då jag jobbat för mycket senaste tiden och måste få bort lite flex innan månadsskiftet om jag inte ville se tiden gå upp i rök. Eftersom mamma & pappa är här passar det bra att flexa järnet denna veckan :-) Och vilken lyx det är att ha mina föräldrar här. Middagen fixad, en glad och nöjd unge som fått full uppmärksamhet hela dagen och trevligt sällskap! Win win! 

På tal om något helt annat så har det äntligen börjat blomma i mitt jordgubbsland. 3 av 4 har fått blommor men tyvärr fortfarande inga blommor på smultronen. Däremot växer de så det knakar varje dag, men bara en himlans massa blad. 


Har faktiskt aldrig sett röda blommor på jordgubbar men det var tydligen en sort som heter Toscana, och de hade röda blommor. Fint tycker jag! 

Roligt att det växer i pallkragen! 



lördag 6 juli 2013

En lördag i juli

Nu känns det som sommar! Och det ska hålla i sig har jag förstått. Gött!
Idag vaknade familjen till runt 08, tack Thea för den sovmorgonen! Vi slöade lite i sängen, Thea ville se Djungelboken på iPaden och såg ett avsnitt på pappas arm och ett på min. 


Sen lämnade vi Thea hos farmor och gav oss ut på jakt efter nytt soffbord. Vi plöjde genom Mio, Svenska Hem, Em, Blooms (?) & Chili men valet föll tillslut på ett av de första borden vi såg. Efter att ha hämtat barnet grillade vi med grannarna & åt jordgubbspaj. Vi testade att skippa middagslur för T idag då hon vaknade ganska sent och är så svår att lägga. Hon somnade på två röda och då städade vi lite här hemma, R skruvade ihop det nya bordet, jag tvättade min fina cykel (som blivit döpt till Addie av några jobbarkompisar) och R bytte bromsarna på den då de inte är bytta sen jag köpte den för 7 år sen. Vilken trotjänare, min Addie! I love! 


Nu blir det snart sängen! Imorgon kommer mamma & pappa, och det är inte illa för en söndag! Gokväll på er! 

torsdag 4 juli 2013

Plus & minus

Mina föräldrar kommer snart och hälsar på. De ska passa T nästa vecka. Jag har världens coolaste föräldrar, så ett självklar plus. 
-
Om en jävel till skriker semester får jag krupp!! Har tre långa veckor kvar till det är min tur. 
Thea är väldigt artig för tillfället. Kommentarer liknande Tack mamma, du är så snäll som hjälper mig eller som imorse när vi cyklade till förskolan och hon satt i sin stol och tjafsade och bl.a sa Du är så gullig, mamma! 
Det tar 100 år för henne att somna om kvällarna just nu. Hon är ett vrak av trötthet men lyckas ändå hålla sig vaken. Länge. Välkommen mormor & morfar ;-) 
+
Det är fredag imorgon. Nice! 
-
Konstigt väder idag. Fuktigt och äckligt. Hoppas på bättre imorn, vill gärna cykla.

Over & out & Gonatt! 


Här har ni min utsikt på vägen till jobbet igår. Bor visst på landet! 

måndag 1 juli 2013

Måndag

Snart är denna måndag förbi. Som en kollega sa idag, bara måndagen är förbi så försvinner resten av veckan i ett nafs. 

Jag längtar efter sol, hoppas verkligen det är fint väder imorgon när jag hämtar T. Älskar att vara ute med henne hela eftermiddagen. Se henne leka med grannbarnen, byta några ord med de trevliga grannarna och bara ta det lugnt. Det ser ju inte så ljust ut just nu, när regnet vräker ner... Men jag håller tummarna :-) 

Har inte så mycket att blogga om idag, är aptrött och ska krypa ner och läsa Inferno (det går inte direkt i samma snabba takt som jag brukar läsa Dan Brown, men jag får inte tiden att räcka till just nu) och soooova! 

Först bilden blir de fina rosorna R kom hem med i fredags. Jackpot för honom att halva gatan var ute och såg honom ge mig blommorna. En granne hotade med att släppa ur luften ur våra däck för att R fick honom att stå i dålig dager, haha! 


Och sedan en fin present som jag fick av grannarna igår. Den underbara godisskålen jag bloggade om i förra veckan. Inte så tokigt att ha en blogg :-)