Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

lördag 29 juni 2013

Det finaste jag har

Idag har jag hängt med det finaste som finns, min lilla dotter. Jag har tänkt lite grann på hur vi påverkar våra barn. Läste någonstans att man ofta säger till flickor att de är fina, söta, gulliga medan man till pojkar oftare tar fasta på det häftiga, eller om de kanske har något djur eller liknande på tröjan. Och jag gör precis det hela tiden. Min lilla tjej är det finaste som finns och jag säger till henne flera ggr om dagen att hon är fin. Det hade jag sagt till en pojke också, va fin du är. Ändå skäms jag över det och försöker låta bli att säga det, och koncentrera mig bara för att jag läst nånstans att man inte ska säga så till en flicka. Inser nu när jag skriver om det att jag såklart får säga precis vad jag vill till mitt barn, men visst påverkas de av allt vi säger och gör. Thea älskar klänningar & kjolar t.ex. På förskolan vill hon inte ha det men så fort vi kommer hem vill hon ha på sig en kjol. Hon älskar att snurra runt så kjolen böljar och igår hittade hon ett hårband som hon trädde på sig och ropade högt: Titta mamma, jag är en sessa! Det där med prinsessa kommer från teve, troligtvis från Disney Juniors Sofia den första som hon sett lite grann de senaste. Idag hade hon på sig en volangkjol som hon ivrigt snurrade runt med och sa: Jag är så fin! Just i den stunden hade jag svårt att känna att jag gjort "fel" som kallat henne fin. Även om hon kanske inte vet hela innebörden av ordet fin vet hon ändå att det är något positivt, och att hon säger det om sig själv med ett stort leende på läpparna känns ändå som en vinst på något sätt. Hur mycket vi än försöker göra rätt och riktigt kommer våra små barn bli påverkade av olika saker, och mycket hänger på vad de själva väljer att ta in. Och det är något vi som föräldrar aldrig kan styra. Men det blir nog bra i slutänden ändå. 



We bought A Zoo

Måste bara rekommendera en film vi såg igår. We bought a zoo (En ny start, på svenska) med Matt Damon & Scarlett Johansson bl.a. Visste knappt vad den handlade om men det var en positiv överraskning. Handlar om Benjamin som förlorar sin fru i cancer och när filmen börjar letar han efter ett nytt boende till sig och sina två barn. Valet faller på ett nedlagt zoo där djuren hotas att avlivas om ingen köper det. Sagt och gjort. Helt plötsligt äger han ett zoo utan att kunna ett dyft om djur. Som tur är finns det lite personal kvar och de hjälps alla åt för att slå upp portarna för allmänheten igen. 


En riktig feel good-film som både framkallade skratt & tårar i ögonen. Tydligen baserad på en sann historia, dock är den riktiga Benjamin britt och hans zoo finns i England och är tydligen ett högt aktat och framgångsrikt sådant. En fin film som jag inte tycker ni ska missa! 

torsdag 27 juni 2013

Orka!!

Ska alldeles strax krypa uppför trappan och slänga mig i säng. Trött! Mitt jobb, som jag tycker så mycket om i vanliga fall, kräver lite för mycket av mig just nu. Så där mycket att jag inte känner samma energi för att gå dit just nu. Det går ju över snart, men det är lite kämpigt. Mycket pga att Rs jobb får honom att gå på knäna också, och det blir svårare när båda har det tufft samtidigt. Nu märker jag dock hur stor skillnaden är från hur jg var innan Thea. Då hade jag svårt att släppa jobbet när jag gått därifrån. Nu kör jag 100% fokus på henne när jag kommer hem och lämnar jobbet på jobbet. Så skönt!! 

Igår var vi på Liseberg med jobbet för att fira min chef som fyller 50 år nästa vecka. Kollegerna som är gamla kockar i grunden ställde sig i köket och lagade en fantastisk buffé med massor av göttigheter (de är så sjukt begåvade i matlagning mina kolleger, så det finns ju inte!). Sen tog vi ett glas på Tyrolen innan det blev 5-kamp. Som vanligt fantastiskt roligt och chefen blev så glad att hon blev tårögd vid flera tillfällen :-) Jättelyckad kväll! Nä, nu blir det godnatt! Pöss på er! 

  
Det blev en del vinster och allt hamnade hos födelsedagsbarnet! 

Och så en till, bara för att den är så fin. Hoppas det är ok med dig, min fina Vickan :-)


tisdag 25 juni 2013

En extrapresent!

Väldigt lägligt så damp min första Glossybox ner i brevlådan idag. Beställde den för några veckor sen och det blev som en extra födelsedagspresent! 


Den innehöll: Ögonfransböjare (typiskt att jag köpte en förra veckan), rengöringsolja från Loreal, miljövänligt läppbalsam, spray-gel för volym & ett underbart glittrigt nagellack. 

Två produkter har jag hunnit testa idag, rengöringsoljan och lacket. Oljan skulle fungera som en makeup-remover som gör huden mjuk och tar bort alla sminkrester (även vattenfast). Den gjorde huden väldigt mjuk & go, men jag fick ta några gånger för att få bort mascaran (har inte vattenfast). Men när det väl var borta kändes det riktigt gott! Den får väl godkänt. Sen hann jag lacka naglarna och blev förälskad i detta superglittriga lack. Kommer använda det till sista droppen ;-) Om ni vill lyxa till det lite i vardagen så unna er en box. 139:-/månaden för 5 produkter. 

Min dag!

Idag är det den 25:e juni och min födelsedag! Jag gillar att fylla år. Man blir uppvaktad, får bestämma maträtt & bjuda på tårta om man vill. Jag har hittills haft en bra dag! Som vanligt mycket att göra på jobbet men fick massor av gratulationer och 3 kinderägg! Inte dåligt, eller hur? Slutade tidigt idag och har haft en mysig eftermiddag med snäckan. Ikväll har vi ätit tacos på min begäran och nu har jag en Ben & Jerrys-glass som väntar mig till kvällen. Av min stora älskling fick jag lila Happy Plugs (färgglada hörlurar till min iPhone) som jag pratat om för länge sedan, vilket han mindes och det gjorde min superglad! 

Thea stod dock för dagens finaste gest. Imorse sa hon
- Du fyller år, mamma! Grattis! 
Jag tackade så mycket och då sa hon: 
- Jag ska fixa en present till dig. Sen gick hon till sitt rum, stannade mitt i det, såg sig omkring, tittade på mig och sa: 
- Vad vill du ha? 
Haha, trodde jag skulle skratta ihjäl mig och blev samtidigt nästan rörd till tårar. Jag sa på skoj att jag gärna tar hennes gunghäst. Då blev hon ledsen och sa att jag inte fick det. Sen fick jag försöka förklara en lång stund att jag bara skojade :-) 

Dagen har i alla fall varit fin, jag kan inte klaga på nåt faktiskt! Nu blir det en varm dusch och lite nagellacks-målning! 


Får lite hjälp att öppna mitt paket :-) 

måndag 24 juni 2013

Inspiration

Vår tvättkorg är på väg att gå sönder helt så en ny behövs inskaffas ganska omgående. Googlade runt lite och kom in på Åhlèns hemsida. Himla mycket fint har de alltså! Hittade en riktigt fin tvättkorg, dock svårt att avgöra hur stor den är så det krävs att se den i verkligheten också. 




När jag ändå surfade runt ramlade jag över en hel del annat fint i dekorations väg. Bl.a. denna söta godisskål. Tänk om jag hade kunnat ha en sån fin skål framme med karameller i blandade färger. Men se det går inte. Eller jo, visst skulle vi kunna ha det men vi skulle behöva ett oändligt upplag med godis och vi skulle bli tjocka ganska snabbt. Men drömma går ju alltid :-) 




För att avsluta med ännu en bild kommer här min svärmors kakfat (som hon ärvt av sin mamma). Alltså, den är helt ljuvligt fint! Så roligt att hon tagit tillvara på det och dessutom använder det flitigt. Sånt ska inte bli liggande och samla damm... 


lördag 22 juni 2013

Försvinn!!

Jag kallar mig själv djurälskare, och tycker mycket om djur. Men vissa djur är svårare att älska än andra. Mördarsniglar är ett av de djur jag rentav hatar. Förra året åt de upp alla min petunior som jag hade i min stora koppargryta. I år köpte jag två jättefina exemplar av småpetunia eller million bells som de också kallas. Min absoluta favoritblomma som blir otroligt vacker med massvis med små fina, hängande blommor. Den första dog ganska snabbt, efter bara 2 veckor. Troligtvis pga att den stod mot en väldigt varm husvägg och att det helt enkelt blev för varmt. Den andra däremot var jättefin! Började ta sig ordentligt och blommade mer och mer. Tills den häromdagen helt plötsligt slokar och börjar vissna. Jag fattar ingenting tills jag tar mig en ordentlig koll i jorden runt roten. Där har en snigeljävel bosatt sig och dessutom förökat sig som skam. Jag insåg direkt att blomman var förlorad. Har dock inte hunnit ta tag i det utan den har fått stå kvar på altan. Ikväll gick jag ut med saxen och hittade 3 st som kalasade för fullt i krukan. Man kan säga att de tappade huvudet när de såg mig. 


Men skam den som ger sig. Imorgon ska jag till Plantagen (Thea var också väldigt sugen på att följa med). Jag tänkte testa att köpa en ny million bells att ha på framsidan. Där är det bara stenplattor och asfalt så förhoppningsvis får den vara i fred där. Till baksidan ska jag satsa på någon sort som sniglarna inte är så förtjust i, typ pelargoner läste jag mig till. Dessutom blir det nog att lägga en slant på lite Snigelfritt även om det är dyrt. Men jag är så rädd att jordgubbarna & smultronen är nästa byte för de där slemmiga äcklen. Snigelmedlet verkar ändå vara ganska effektivt och vi har ju inte mängder av dem direkt, bara det att de hittat precis "rätt" i min lilla trädgård. 

En midsommarafton!

I år blev det en traditionsenlig Midsommarafton. God mat, mycket jordgubbar, trevligt sällskap och lite god dricka på det. Vi firade hos Rs systerson med diverse släkt & vänner. Thea följde med farmor & farfar hem vid 18-tiden och sov över där så jag och R kunde ha lite skoj. Det var skönt med en kväll när man kan roa sig ihop och dessutom få en lugn sovmorgon dagen efter. 

Thea & Isabell (som är ungefär 1 år äldre än T) bakade tårta med min och Sannas hjälp och den blev så här fin: 


Sanna gjorde vuxentårta (jag hjälpte till på ett hörn) och den blev så här vacker: 


Sen hade vi kvällens charmtroll, Canvas. En ettårig Ragdoll som äääälskar kel & mys. Hon var typ 100 ggr bättre än våra katter ;-) Och 100 ggr sötare. 




torsdag 20 juni 2013

Torsdagsmys

Äntligen lite långledigt! Ljuuuvligt! Denna veckan på jobbet alltså... Puuh! Och då vabbade jag ändå i tisdags (vilket också är sjukt ansträngande). Nä, nu ser jag fram emot midsommar-firande imorgon och sedan två dagar att vila upp mig på ;-) 

Idag fick jag hem paketet från Bangerhead. Tänkte pensla på lacket direkt men insåg att det inte kommer passa med klänningen jag ska ha imorn (den på bilden längre ner). Så lacket får vänta några dagar till. Däremot invigde jag duschcremen (I love... Peaches & cream). Doftade underbart!! 


(Ser ni va fint missarna poserar i bakgrunden) 

Nu tänker jag sätta i mig en skål med jordgubbar & vaniljglass! Mums! 

måndag 17 juni 2013

Låga blå

Nätshopping har blivit min räddning de senaste veckorna. Jag hinner (prioriterar) inte att gå i affärer och handla så det blir lätt att klicka hem ett och annat på nätet istället. Från Fyndiq.se köpte jag nya mörkblå Converse (låga). 


Och igår blev det lite smink från bangerhead.se. Har i flera år kört MaxFactor False Lash effect-mascara men gjorde något vågat och ska nu testa på MaxFactor Masterpiece Max. Håll tummarna att jag gillar! 



lördag 15 juni 2013

Insta-tips!

Alltså, om ni inte följer David Hellenius på Instagram så måste ni! Davidhellenius heter han och lägger ut hysteriskt roliga bilder, mest driver han med hela insta-grejen vilken är sjukt kul! 

I övrigt kan ni ju även följa mig, ninaerica84 om ni känner för det ;-) 


Solen har hittat tillbaka!

Va gott med lite sol igen idag. Efter flera veckor med soligt väder blir man snabbt deppad när regnet kom i torsdags. Visserligen blåser det halvstorm men däremellan värmer strålarna riktigt gott. 

Igår var vi ett 10-tal kolleger som var på Afterwork. Jättetrevligt! Först satt vi en stund på Storköket som Storan har och det var helt okej, men blåsten gjorde det för kallt så vi drog vidare till Bakgårn/Bara Magnus. En riktig mysig innergård där vi stannade resten av kvällen. Avslutades på McDonalds som sig bör. 

Goda drinkar! 


Idag kurerar jag med detta: 


Och detta! 
Nejdå, så blodigt blev det inte igår men skoj som tusan hade jag, som vanligt med mina fina kolleger! 



tisdag 11 juni 2013

Vissa dagar alltså...

Dags för klagoblogg. Blä för denna dag. 

För andra dagen i rad smällde dunderhuvudvärken till efter lunch. Sprängande. Blev självklart massor att göra precis innan jag skulle gå hem från jobbet = stress. Thea har inte sovit på förskolan idag och vägrade äta middag. Nu ligger hon i soffan, helt slut och tittar på sitt älskade favvoprogram Charlie & Lola. Det går dessutom löss på hennes avdelning. PANIK!! Kollar hennes hår hela tiden. Nä, jag ska försöka fokusera på att solen skiner och jag tänker ta mig en kvällspromenad med hög musik i öronen när R kommer hem. Det blir nog bra tillslut. 

måndag 10 juni 2013

I'm loosing it!

Sen jag tonade håret för några veckor sedan bara ramlar håret av. Varje gång jag rör det så följer hur mycket hår som helst med. Känner t.o.m. att det blivit tunnare :-( Vad är det som händer?! Om det vore toningens fel borde det väl sluta snart? Har snart helt fått tillbaka min gamla hårfärg. Kan det vara stress? Känner mig inte speciellt stressad även om det är ganska mycket på jobbet just nu. Älskar mitt hår och får verkligen ångest över att det bara ramla av... Har ni några tips? B-vitamin? Priorin? Hjälp!!!

lördag 8 juni 2013

En go hemmadag!

En riktig familjedag hemma har det blivit idag. Så skönt att bara vara och inte göra nånting förutom att vara tillsammans. Vi har tittat på prinsessbröllop, grillat godaste hamburgarna R gjort, varit vid lekplatsen och bara tagit det lugnt. Nu ska vi snart äta lite paj och titta på... Walking Dead såklart. Nu är vi inne på slutspurten på 3:e säsongen (4:e spelas in just nu), så efter detta finns inga fler avsnitt att se. Jag har ångest redan, men det är bara att hålla ut till hösten kommer :-) Har ni inte sett denna serie som MÅSTE NI

I övrigt fick jag ett paket med kläder från H&M igår. Bara färgglatt med ljuslila chinos & 3 t-shirts i grönt, orange och mörklila. Tro det eller ej men det var första gången jag beställde från H&M och det var ju väldigt smidigt! 


Njöt av ett glas rosé när R stod vid grillen. 

torsdag 6 juni 2013

Och här har ni mig

Så här såg jag ut dagen till ära. Klänningen är fantastiskt skön och kommer användas flitigt i sommar! 


Tager du...?

Klockan är bara 21 men jag är helt slut! Det har varit en lång men underbar dag. Det började med att vi åkte till rådhuset i Kungälv för att.... vara vittnen när våra fina vänner & grannar gifte sig! Det var fotografering vid fästningen innan, sedan vigsel på rådhuset. De var så fina, hela familjen! 


Efter vigseln åkte vi hem till dem och åt lunch, sedan gick vi hem så barnen fick sova middag och när de vaknat kom de till oss för grillning och tårta. De hade önskat "midsommartårtan", en kladdkakebotten med mousse på färska jordgubbar på. Sommar i en tårta kan man säga. 


Ja, det har varit en jättefin dag helt enkelt! Tack kära vänner för att vi fick dela denna dag med er, det betyder massor för oss <3 Härligt att vakna imorgon som man & hustru. Grattis igen! 

måndag 3 juni 2013

It's just another manic monday...

Oj, full fart från början till slut. Började med att vi försov oss så det var bara gasen i botten för att lämna Thea, cyklade till jobbet, hade häcken full där hela dagen (återigen dessa röda dagar...), stressa hem, kasta i sig mat och iväg på föräldraträff på Theas nya förskola. Mötet kändes jättebra och lokalerna var fina! Tror hon kommer få det jättebra där, även om det känns trist att lämna de underbara pedagogerna hon har nu. Men att ha 5 min promenadväg istället för 25 min får avgöra i långa loppet. Skönt att man kan prata med henne och förbereda henne lite grann i alla fall. Sen är det bara att köra på. 

Nej, nu blir det lite Robert Langdon-lektyr! Gonatt på er! 


söndag 2 juni 2013

Mycket nöjd

Tog en sväng till stan idag då lillfia inte har några sandaler, och lyckades hitta två fina par. Dessutom behövdes gummistövlar. Alltid bra att ha ett par stående på förskolan och de som finns där nu är fodrade vilket inte känns schysst i juni. Fyndade dessa fina från Didrickson, 199:-. (Ville egentligen ha blåa men de var slut i Ts storlek, och har efter en stund insett att dessa var riktigt fina). 


Dessutom fick jag en mors dags present. Vi spenderade ju Mors dag men att åka 50 mil i bil så det blev inget firande förra veckan. Jag ser fram emot att sätta tänderna i denna godbiten! 


lördag 1 juni 2013

Mycket att göra

Idag blev en väldigt produktiv dag. Fick äntligen planterat mina jordgubbar & smultron i pallkragen vi köpte för två veckor sedan. Det var inte det lättaste eftersom en stor bit gräsmatta skulle bort och det var tungt arbete kan jag lova. Men det blev bra! Så nu är det bara att vänta och hoppas att de ska trivas hos oss. Gick på snigeljakt nu på kvällen eftersom det verkligen öste ner en stund förut. Och jojomänsan, 5-6 st hittade jag allt. Fy fan va äckliga de är! Hatar sniglar! 


I övrigt har jag rensat ogräs mellan plattorna på framsidan av huset och kan med gott samvete somna som en sten ikväll. Valter & Thea har fått bada och vi har ätit tacos. Nu blir det Gangster Squad! En hellyckad lördag helt enkelt!