Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

onsdag 30 januari 2013

Lite läskigt

Orkar inte dra hela historien men T har svårt att sova just nu. Vill helst inte vara i sin säng som hon i vanliga fall älskar. Vi tänkte då ge henne lite mer utrymme och tog idag bort en sida på spjälsängen och satte dit en stödbräda. Hon tyckte det var jättekul men ville ändå inte vara i sängen. Tillslut fick R henne att somna (med mig går det absolut inte!) och för en liten stund sedan hörde vi att det lät där uppifrån. Lyssnade i babyvakten men kunde inte höra något så vi trodde det var nån av katterna. Tillslut inser vi att det är lilla tösen som är uppe å vandrar. Hon stod helt förvirrad i hallen utanför sitt rum och sa glatt: Hej mamma! Hej pappa! när vi kom upp för trappan. Lite läskigt ändå, att hon nu kan vandra runt... Ovant om inte annat. Bara att vänja sig, hon lär krypa ur den flera gånger än denna :-)

Deo-test

Fick med mig en ny deo hem från jobbet idag, Rexona Maximum Protection. Det är som en kräm man applicerar på kvällen innan man lägger sig och den ska vara effektiv i 48 timmar. Testade den nu efter min dusch och den gjorde ett bra första intryck. Torkade direkt vilket är ett stort plus. Hatar deo-kladd på kläder eller att behöva vänta på att den ska torka i 100 år innan man kan klä sig. Luktade gott men inte för starkt (viktigt!), och verkar väldigt dryg. Nu återstår det att se hur den står sig under morgondagen. Jag återkommer självklart med rapport!

tisdag 29 januari 2013

Tvåårstrotsen?

Min lilla tjej. Hon är himla rolig, gullig, charmig. Men även trotsig, bestämd, sur, arg. Idag gick det hyfsat smärtfritt att klä på ytterkläder och stoppa henne i vagnen efter förskolan (förutom ett litet bryt utanför dörren till förskolan innan hon kommit i vagnen och fått ett smörgåsrån). På bussen började hon knorra. Gav demonstrativt tillbaka smörgåsrånen och krävde (nej, hon frågade inte snällt) festis (en pojke i vagn bredvid henne drack festis) istället. Höll på att klättra ur vagnen när jag förklarade att jag inte hade någon festis utan bara rån.

Hemma fick hon ett glas saft och det slukade hon på två sekunder och skrek sedan: MER SAFT (mej taft). När jag sa nej grät hon stora tårar i säkert 5 minuter. Senare på kvällen ville hon leka med saftflaskan och låtsas att hon hällde upp saft till mig. Men denna lek kunde hon inte leka ordentligt om jag inte tog av korken. Räckte mig flaskan och sa: Thea kan inte, mamma hjälpa. Eftersom att leka med flaskan utan korken på inte är ett alternativ gick hon ut i hallen och la sig där en stund. Samtidigt som hon gjorde det klart å tydligt för oss att vi var hemska föräldrar genom diverse plågsamma läten.
Eller vad sägs om gårdagens middag. Den föll henne inte i smaken och då kastade hon sonika ner skålen på golvet, så den landade uppåner på min tå. I såna situationer får man bita sig i läppen, men samtidigt blir jag så arg när hon beter sig så illa vid matbordet. Just matstunden har vi varit noga med att den ska vara på ett visst sätt. Det självklara, man leker inte med maten och slår inte bort tallriken om man inte skulle gilla maten. Ändå gör hon precis det. Jag vet att det gäller att härda ut och att det är en jobbig fas att gå igenom men jisses alltså... Om någon erfaren och vis förälder läser får ni gärna tipsa mig om typ lugnande tankebanor som gör att man kan behålla förståndet i tuffa stunder :-)

måndag 28 januari 2013

Läsa på iPad

Förra veckan läste jag ut En man som heter Ove (ni måste läsa, fantastisk rolig samtidigt som den är riktigt sorglig emellanåt) och bestämde mig för att testa att låna en e-bok till iPaden via biblioteket. Såg att det kommit två nya böcker från en av mina favorit författare, Peter James. Lånade hans femte i serien om kriminalintendent Roy Grace och jäklar va smidigt det är att läsa på paddan. Jag älskar det! Så när denna är utläst ska jag hugga tag i den sjätte boken som också fanns att låna! Så här ser det ut i night-mode som jag oftast läser i, innan jag ska somna.

Dags för uppdatering

Ber verkligen om ursäkt för de senaste dagarnas dåliga uppdatering. Helgen har fullspäckad, städning och annat tråkigt varvades med roligare grejer. Igår kväll skulle jag blogga massor då jag hade mycket att skriva om, men då bestämde sig Thea för att vägra somna. Först 21.30 somnade hon och kl 22 la vi oss. Alltså ingen blogg då heller.

Helgen i korthet: lördag åkte vi till Alingsås och hälsade på Rs syster. Vi pratade, T lekte massor, vi käkade lite och drack kaffe. Nöjd att T somnade snabbt å lätt på deras stora säng och sov långt över en timme! Igår åkte vi till Frölunda torg. Hittade en superfin vårjacka till T på Cubus, köpte en bh till mig (Kappahl hade 99:- på alla bhar) och strosade runt lite. Sen städade vi och sen var söndagen också slut.

Längtar efter att handla nya kläder. Dock tänker jag inte göra det än på ett tag, hoppas ju att jag ska lyckas gå ner ganska många kilon och då känns det ju rätt onödigt. Men sugen är jag och det finns mycket fint i butikerna just nu. En fin vårjacka tänker jag dock unna mig framåt april.

Thea och faster spelar spel :-)


fredag 25 januari 2013

Jobbiga dagar

Igår och idag har varit tuffa. Sötsugen har gjort sig påmint några gånger, vilket varit rätt jobbigt. Mitt jobb gör ju inte saken lättare. Igår var Siaglass på besök med säsongens nya smaker (vad sägs om truffle chocolate, äpple/kanel, limebreeze sorbet, saltkaramell och godis). Jag valde ut två smaker och tog en liten tesked av varje. Det kanske låter som en dålig ursäkt men det tillhör faktiskt mitt jobb att smaka på produkterna jag säljer så jag kan svara om kunderna undrar över smak, konsistens m.m. Och imorse bjöd en brödleverantör på frukost med nybakat bröd, ostar, marmelad & fruktbuffé. Usch, för mycket jobbigt att säga nej till så nu är mina krafter helt slut. Ikväll ska jag i alla fall dippa grönsaker men just nu känns det inte alls som det jag vill ha. En stor påse lösgodis med mycket choklad i. Jo jag tackar :-(

torsdag 24 januari 2013

En torsdag

Idag fick jag äntligen en eftermiddag med skruttan. Mysigt har vi haft! Hon har bubblat och pratat i ett, nästan så jag blev trött i huvudet :-) I alla fall en fin eftermiddag, jag har längtat efter tid tillsammans denna veckan. Hon är väldigt ledsen igen på morgonen när vi lämnar på förskolan, efter julledigt & sjukdom är det som att skola in på nytt. Jaja, idag var hon i alla fall jätteglad när jag hämtade och det känns så viktigt!

R storhandlade på väg hem så nu är kylen full med mat (yoghurt, kött, keso & grönsaker). Det kändes lättare att skriva matlistan denna veckan så man börjar nog komma in mer och mer i Dukan-tänket. Imorgon ska vi festa loss på att dippa grönsaker! Det tycker jag är supergott och helt ok enligt dieten, om man blandar dippen på turkisk yoghurt. Får hoppas det blir bra men det tror jag!

För att gå tillbaka till snäckan igen. Vet ej vad jag ska göra med hennes hår. Det är som svinto i bakhuvudet efter natten. Går knappt att reda ut trots att schamponerat och kammat det fint kvällen innan. Tror vi ska testa att klippa av allt det slitna. Sen kanske man ska testa balsamspray? Har ni några tips? Idag såg hon ut som en risbuske när jag hämtade på dagis.



onsdag 23 januari 2013

Kallt

Minus 15 imorse. Men jag hoppade ändå första bussen och gick 15 min. Sen fick jag skrapa för att se tidtabellen :-)




måndag 21 januari 2013

Cruisefas dag 1

Idag har jag alltså gått över till Cruisefasen som nästa steg i Dukan dieten heter. Nu varvar jag dagar med bara protein med dagar då jag äter protein & grönsaker. Idag var det grönsaksdag och den såg ut såhär.

Frukost 1: Vaniljyoghurt (läste mig till att den var okej att äta och blev överlycklig. Trött på naturell mild yoghurt utan något till.)
Frukost 2 på jobbet: 1 kokt ägg, keso & skinka.
Lunch: Senapskyckling (recept ur Dukan-boken); Kyckling lårfilé med dijonsenap, kesellaröra & stor sallad till.
Mellanmål: 1 kokt ägg, keso & riven morot.
Middag: Köttfärssås & vitkålssallad.
Kvällsmat: vanilj & naturell yoghurt blandat.

Ja, det var ljuvligt med grönsaker igen. Morötter har jag saknat mycket, men man ska vara lite försiktigt med just morötter och inte äta det till varje mål på grönsaksdagarna. Så till resultatet på vågen.

Viktnedgång attackfasen: -2,5 kg
Viktnedgång totalt: -2,5 kg
Viktnedgång sedan augusti: -13 kg

Kan inte fatta att jag gått ner 13 kg. Tycker inte alls det syns, men det är nog för att efter semestern när jag startade med Viktklubb hade jag dragit på mig många kilon bara under semestern och dessutom lite vätska tror jag. Hur som helst är jag så glad! Tänk att det går så bra. Nu är det bara resten kvar ;-)

På bilden är det havrekliplättar som ska jag ha som mellis imorgon. Mättar bra, vi har lång dag så jag jobbar till 19.

lördag 19 januari 2013

Gaaah!

Veckan har gått riktigt bra, sötsuget har inte satt in speciellt ofta. Men nu. Ikväll. Efter en halvjobbig eftermiddag med en tös som verkligen gick in för att göra tvärtemot vad jag sa längtar jag efter... Marabous mjölkchoklad med nonstop. Den är så sjukt god. Och så himla avlägsen just nu...

Vacker vintervärld... Genom fönstret

Ja, vilket underbart väder! Men kallt! Vi har bara varit ute en kort sväng idag. Thea är mycket bättre men för säkerhetsskull höll vi oss hemma idag också. Hostan och snoret är kvar men annars är hon mycket bättre! Imorgon ska vi nog kunna ta oss ut en sväng och hitta på nåt. Bara ta en fika (kaffe) nånstans eller så.

Märks att jag varit hemma med snäckan i flera dagar. Noll tålamod för motgångar och gnäll. Orkar liksom inte höra på det längre och börjar bli mäkta irriterad över att T inte lyssnar när jag säger till på skarpen. Säger hennes pappa till blir hon typ gråtfärdig och slutar med det hon gör. Säger jag till skrattar hon åt mig. Grrr! Jaja, imorgon måste jag komma ut lite, annars kommer den här mamman bli tokig :-( Som grädde på moset har dagens meny verkligen sett skittråkig ut. Ikväll blir det lax i alla fall, det ser jag fram emot!

fredag 18 januari 2013

Lunchpaus

Skönt med en stund i soffan efter förmiddagens stohej! Äntligen är det lite nya avsnitt av Ellen efter en massa repriser över jul. Så jag har druckit kaffe & är inne på andra avsnittet. Thea har sovit en timme och jag hoppas på en halvtimme till men jag tror hon kommer vakna närsom. Hon sover aldrig länge när jag vabbar eller är hemma med henne. Igår när R var hemma sov hon nästan 3 timmar. Jaja, sånt är livet :-)

Jag hoppas att jag kan komma ut på en promenad sen när R kommit hem. 20 minuters motionen varje dag hann jag bara med i måndags, sedan blev snäckan sjuk och då prioriterar man ju om en aning och tänker på annat. Idag och igår har hon varit feberfri i alla fall så hoppas att det är på väg att bli bättre nu. Äter gör hon dock inte alls. Men så länge hon dricker (vilket hon gör i määängder) & även välling går ner så känns det ändå ok. Jo, glass går bra också (förvånande...). Ikväll blir det fredagsmys utan gottis, hur ska det gå? Nejdå, det kommer gå fint! Kanske hittar en trevlig film på Headweb att se! Vad äter ni i soffan framför teven ikväll?

onsdag 16 januari 2013

Sjukstuga

Host host host hörs det i babyvakten av och till. Usch va hemskt det är när de små är sjuka. Man önskar man kunde ta deras smärta och onda och ha det själv istället så de slipper. Thea var på förskolan i måndags men fick feber på kvällen så jag var hemma med henne igår. Märktes knappt att hon var sjuk mer än snorigt och lite hosta. Framåt eftermiddagen blir det ju alltid värre och då steg febern lite men absolut inget allvarligt. Idag fick hon ta det lugnt hos farmor (är så glad att de finns och kan hjälpa oss så vi båda kunde jobba idag!). Samma sak där, glad och pigg hela dagen. T.o.m. vägrat sova middag vilket tog ut sin rätt senare på dagen. När vi kom vid 17.30 hade hon precis somnat i soffan och hade över 39 graders feber när hon vaknade. Efter alvedon piggnade hon till men somnade ändå som en sten nu när vi kom hem. Imorgon blir R hemma med henne så tar jag fredag. Har hört att det går halsfluss på förskolan så vi får se om vi behöver ta henne till en läkare imorgon kanske. Men hon har inte klagat på ont i halsen eller så utan är bara hur slemmigt & snorig som helst. Jag hoppas att min fina lilla snäcka vaknar pigg och glad imorgon.

Annars är allt bra, känner mig lite matt av dieten men det är ju inte så konstigt när kroppen inte tycker den får något bränsle... Glömde väga mig i söndags innan jag började men mellan måndag & tisdag hade jag gått ner 0,8 kg så det verkar vara en kickstart :-) Förstår ju att mycket vätska försvinner i början, men ändå kul att se resultat direkt! Har samlat på mig lite mer recept och speciellt förslag på mellanmål, vilket varit svårt. Jag längtar enormt efter grönsaker men de får jag börja äta på måndag, då kommer jag köra varannan dag protein & grönsaker och varannan dag bara protein. 

Thea med världens mest tålmodiga & snälla katt. 

måndag 14 januari 2013

Attackfasen dag 1

Lovar att bloggen inte bara ska handla om mat framöver men eftersom idag var första dagen tänkte jag skriva ner menyn som blev.

Jag äter alltid något lätt innan jag går hemifrån och sedan frukost på jobbet vid 8.30. Kallar de frukost 1 & 2.
Frukost 1: Lättyoghurt (0,5%) med 1 1/2 msk havrekli (för magens skull ska man äta 1 1/2 msk havrekli varje dag).
Frukost 2: Tre skivor kokt skinka & mini-keso.
Lunch: Tonfisk, 2 kokta ägg & mini-keso.
Mellanmål: Miss i planeringen så det blev bara kaffe. Just då gjorde det inget då jag inte var hungrig men hann bli dödsahungrig innan middagen.
Middag: Kycklingfilé med turkisk yoghurt smaksatt med vitlök & kryddor. Ett kokt ägg.
Kvällsmat: Lättyoghurt

Ja, tycker första dagen gick hyfsat även om jag blev lite panikhungrig innan middagen. Ska köpa hem kesella så vi kan göra plättar som jag sett recept på på flera Dukan-sidor. De ska vara mättande och goda så de passar bra som mellanmål. Fick även recept på våfflor som såg ljuvligt goda ut, de får testas nångång framöver!

söndag 13 januari 2013

Nu är den glada julen slut slut slut

Jahopp, då var julen tillbaka i lådan i förrådet igen. Tycker det är både skönt och tråkigt att städa ut julen. Skönt att få ner allt snyggt och prydligt i lådor igen inför nästa jul (blir varje år lika nöjd med mig själv för att jag lägger ner allt så det är lätt att ta upp igen nästa jul) men tycker det blir så mörkt hemma när alla ljusstakar och stjärnor tas ner. Glad att vi inte hade någon gran i år i alla fall, det är bland det tråkigaste som finns att ta ner.

Igår hade vi grannarna på 39:an här på middag. Vi åt en god gryta med fläskfilé & ölkorv i som pappa gjorde under julen. Riktigt god! Till kaffet bjöd vi på en gammal klassiker, glassbåt! :-) Vi hade ingen lust att göra efterrätt så det blev perfekt. På kvällen såg vi filmen The Adjustment bureau med Matt Damon. Riktigt bra film, annorlunda och bra! Idag är jag seg och trött. Vill gå å sova nu typ, men det får vänta en stund till. R har match så jag och T ska ta oss igenom middag, bad och välling först! God söndag på er!

fredag 11 januari 2013

Soffläge

Jag och katterna har kört horisontalt soffläge ikväll. Gott som tusan att bara slappa och se på film! Men nu verkar det inte finnas något intressant kvar på teve så det blir nog sängen snart. Trevlig helg på er!

torsdag 10 januari 2013

Trött på nappar

Alltså, dessa nappar! Jag tror jag blir tokig. Får slänga hela tiden för att det är hål i dem. Jag vet att hon tuggar på dem ibland men just nu är vi inne i en ganska bra napp-period och hon har den bara när hon ska sova. Ändå går de sönder, napp efter napp. Hon tar både silikon och latex men båda går sönder lika lätt så det kvittar. Dyrt som skam blir det också. Fortsätter hon så här får vi nog lämna nappen till påskharen till våren... :-)

Snart helg...

Helgen står för dörren, inte alls så tokigt! Har varit dödstrött på mornarna denna vecka så sovmorgon känns välkommet! Ska ladda inför nästa vecka då vi ska köra igång med Dukan dieten. Den första intensiva veckan kommer nog bli tuff, tror jag kommer må lite skruttigt efter några dagar så det är väl bra att ladda mentalt lite extra. Hämtade ut boken på biblioteket idag så ska läsa på under helgen. 20 min motion om dagen räcker i denna metod och det är rätt lagom kan jag känna. Imorse hoppade jag över en av mina tre bussar till jobbet och gick en sträcka som ca 15 min. När jag har T på morgonen brukar jag gå till hennes förskola vilket tar 20 min så om bara vädret tillåter hoppas jag att jag ska kunna få in 20 min motion om dagen. Får se hur kroppen reagerar på detta, man får ju testa en period och utvärdera. Jag har de senaste dagar inte mått på topp efter måltider med mycket potatis t.ex. så det kanske jag ska se som ett gott tecken :-)

Ska snart supa i säng, bara ta hand om en tvätt först. Vår lilla Fialotta hade inte sovit på förskolan alls idag vilket gjorde att hon sovit sen 18.30. Hon hade bara sagt till pedagogena att hon inte var trött utan ville läsa bok istället... Hoppas hon sover gott hela natten och vaknar utvilad imorn. Tycker hon är lite för liten för att orka en hel dag på förskola utan tupplur, men vi får väl se hur det går imorn.

måndag 7 januari 2013

Mysmåndag

Idag har jag hängt med min tös hela långa dagen, vilken lyx! Dagen började dock inte så bra. Jag insåg att barnvagnen låg i bilen på Rs jobb precis när vi skulle gå ut å möta Carro & Valter för en promenad ner till bibblan. Var så inställd på att gå ut så jag fick lösa det på annat sätt, vilket blev att köra henne på cykeln istället. Det var länge sen hon cyklade och hon verkade riktigt nöjd med lösningen. Lite meckigare för mig men det gick ju! På bibblan fixade jag nytt lånekort då jag tappat bort mitt. Så nu kan jag låna böcker till iPaden. Ska testa detta när jag läst ut Ove-boken. Sen käkade vi lunch ihop och efter en kopp kaffe var det dags för barnen att sova så då fick vi bryta upp. Jättetrevlig dag, precis som förr i tiden :-) Men en dag var tillräckligt för mig, nu ska det bli gott att komma in i de vanliga rutinerna igen. Tänker stupa i säng nu, sov inte alls bra inatt så vi hoppas det går bättre nu... Håll tummarna att jag får upp min lilla sjusovare imorgon bitti. Hon är ju sovit till 07-07.30 hela julen så att gå upp 06.30 kan bli en prövning...

Dukan

Nytt år, nya möjligheter! Så brukar det ju heta. Jag har ju kört lite Viktklubb under hösten och det har funkat bra tycker jag. Ungefär 8 kilo tappade jag, men de senaste två månaderna har motivationen trytit och jag tröttnade på att fylla i minsta lilla grej jag åt. Jag ger inga nyårslöften men har lovat mig själv sen länge att jag nu efter nyår ska ta tag i detta på allvar. Och det löftet tänker jag hålla. Jag vet hur bra jag kan må, hur mycket mer energi och ork jag har när jag äter bättre och väger mindre.

När jag var i Örebro senast och träffade min fina vän S fick jag nästan en chock! Hon hade gått ner mängder i vikt! Jag visste att hon gick på en diet som heter Dukan och har pratat om den flera gånger. Har dock inte satt mig in i vad den innebär men det gjorde jag lite grann igår. Och jag tror jag ska ge det ett försök. Dukan innehåller 4 faser. Den första är på mellan 3-10 dagar (man väljer själv) och då äter man bara protein i princip. Kött, kyckling, mejeriprodukter med låg fetthalt. Efter den intensiva fasen inför man vissa grönsaker och allt som allt handlar det om 100 olika livsmedel som är okej att äta. Andra fasen pågår tills man når sin målvikt och efter det övergår man i en tredje fas som finns för att man sakta ska införa bröd, ris, pasta m.m så att man i fjärde fasen sedan kan äta "som vanligt" igen utan att gå upp i vikt igen. Detta är bara grova drag och jag är inte någon expert (än) utan bara läst mig till detta, plus tips från S. Men kanske att detta kan vara något. Robert tror på det, han tror det kan passa honom. Jag tror det passar mig med, bara jag ger mig fan på det. Jag ska börja med att läsa en bok om det tänkte jag. Samtidigt som jag självklart kommer tänka på vad jag äter och försöka införa detta så smått innan jag inleder första fasen.

söndag 6 januari 2013

Thea 21 månader

Det var länge sedan jag skrev lite minnesanteckningar om lilla Fialotta. Hon är vår stora källa till skratt. Det är så man måste hålla sig ibland. Pratet bara fortsätter komma ur hennes lilla mun. Härmar allt och lär sig en drös nya ord varje dag. Just nu säger hon "Tack, det är bra" till allt hon inte vill ha. Om det så är mer mat eller att hon snyftar fram det mellan tårarna under en protest. Lever sig verkligen in i det hon ser på teve. Dora Utforskaren letar efter en brandbil i ett avsnitt, under detta hör man ofta "Bammbil borta, åh nej!!". När någon går (eller när vi ska gå ifrån någon vi besökt) säger hon ofta "Hejdå, kom tillbaka igen", haha! Inte konstigt att man har så roligt med denna ungen. Äter helst inte stekt mat. Köttbullar, pannbiff, korv som är stekt går bort. Men ger man henne t.ex. falukorv som bara skivats upp går det ner utan problem. Gillar sitt lilla kök och står gärna där och grejar med allt möjligt. Den stora passionen är dock att måla. Jag får överhuvudtaget inte röra hennes målarbok och pennorna till. Sitter gärna vid sitt lilla bord och målar. Leker mer och mer för sig själv långa stunder. Dock kommer det tjut av frustration när något inte går hennes väg. Ja, denna fina lilla människa!

fredag 4 januari 2013

Krämig korvgryta med ajvar

Måste bara tipsa om en snabb & enkel rätt med falukorv. När vardagen tar så mycket tid som den gör så är en rätt som är snabb, god och passar hela familjen ibland svår att hitta. Men denna uppfyllde alla krav och kan varmt rekommenderas.

Krämig korvgryta med ajvar (jag har ökat upp receptet lite så det blir typ 5 portioner så det blir matlåda till både stor och liten).

600 gr falukorv
Några centimeter purjolök
1 burk majskorn
Ca 3 - 3 1/2 dl matgrädde
1 - 1 1/2 dl ajvar relish
Salt
Svartpeppar
Övriga kryddor efter önskemål

Tärna falukorven och strimla purjon. Blanda allt i en kastrull och låt puttra ca 5 min. Servera med ris och en god sallad.

Ajvar relish finns både mild och stark. Eftersom T skulle äta tog vi mild. Grytan kan kryddas upp efter egen smak och vill man ha lite kryddstarkare är det ju bara att krydda upp efter att man tagit av lite till barnet.

Spontan-fredag!

Imorse smsade jag R från jobbet och frågade om vi skulle hitta på något efter jobbet eftersom jag skulle vara hemma redan vid 14. Det ville han men vi kunde inte komma på något specifikt vi ville göra som passade T bra. När jag väl var hemma kom R på att vi kunde åka till hans syster i Allingaby (Alingsås) om de hade tid med besök. Det hade de och bjöd oss på traditionellt fredagsmys (tacos). Gött som bara tacos kan vara! Thea hade jättekul med sin faster och sin kusin (fasters man är numera okej i alla fall, men hon tittar lite misstänksamt mot honom). Vi var hemma 20.30 och glada att vi lyckats hålla T vaken hela vägen hem och hon somnade på stört efter en jätteflaska välling. Vi tittade på På Spåret på SvtPlay och åt choklad.

Höll på att skita ner mig när R var uppe å nattade T. Katterna var lite stissiga vid altandörren men det är inget ovanligt så jag tänkte inte så mycket på det förrän de började låta konstigt från dem. Gick dit och ser två stora gula ögon stirra in på mig genom dörren. Höll som sagt på att göra i brallan innan jag insåg att det var grannens svarta katt som satt därute. Himla obehagligt.

onsdag 2 januari 2013

Back to work!

Då var denna ledighet slut. Lång var den men jag tycker det är skönt att vara tillbaka i rutinerna igen. Robert och Thea är lediga veckan ut, sen är dagis stängt på måndag och då ska jag vara hemma. Att lämna på tisdag kommer kännas som att skola in på nytt. Hon har verkligen blivit fäst vid oss under denna långa ledighet tillsammans, det märks tydligt på henne. Jaja, efter 1-2 dagar är även hon tillbaka i rutinerna igen!

Sugen på att planera in något skoj till helgen, kanske besöka ett lekland eller åka till Åbybadet. Om ni har några roliga tips på vad man kan göra så lämna gärna en kommentar! Nä, nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det Fjällbackamorden! Trevligt "måndag" på er!

tisdag 1 januari 2013

Tjugohundratretton

Då var det nya året här, 2013. Tänk att det är 13 år sedan det stora Millennie-skiftet. Vilken hajp det var, både kring om datorer och vad man skulle göra på den stora kvällen. Vi var på en fest i en lokal på sjukhuset av alla ställen, men vi tolvslaget stod jag och mina bästa vänner utanför Slottet och såg fyrverkerierna och skrek ikapp till Europes Final Countdown. Gårdagskvällen var något lugnare men hur trevlig som helst. Vi åt god mat (för mycket), drack gott vin, spelade spel och pratade med våra fina grannar som sov över. Varken Thea eller Valter vaknade av fyrverkerierna däremot vaknade T när det blev tyst runt 00.30. Vi bestämde oss för att kvällen fick vara slut där och det var alldeles lagom. En finfin kväll alltså, tack för det kära vänner! Hur spenderade ni nyår? Vad åt ni för gott? Och avslutningsvis GOTT NYTT ÅR KÄRA LÄSARE! (Bilden är på en god kaffedrink jag fick av pappa under julen. Jag och C drack så god Baileys Coffee igår och jag glömde ta kort så denna får representera! Tog för övrigt ett kort på hela nyårsafton. Fail.)