Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

lördag 30 juni 2012

Äntligen!

Känner för att köra en Gert Fylking och ställa mig upp och skrika Äntligen!! Det tog några månader men nu har vi äntligen fixat en bra gästsäng till datarummet. Det är ju oftast mina föräldrar som kommer på besök över natten och den luftmadrassen vi har är inte riktigt bra. Den är skön att sova på om man ligger själv, men två stycken blir för mycket. Dessutom låter det i hela huset när man rör sig på den då de gnuggas mot golvet. I fredags började jag scanna av Ikeas hemsida efter bäddsoffa. Herregud va bäddsoffor det finns. Men det kändes inte riktigt rätt med en bäddsoffa så jag började kolla på dagbäddar då mamma och pappa nyligen köpt en sådan. Föll tillslut för en ur serien Brimnes. En vanlig 80-säng med två smarta förvaringslådor under (förvaring kan man aldrig få för mycket av).

 Så här ser den ut! Vi tänkte piffa till den med lite kuddar och så, så att man kan använda den som soffa om man skulle vilja. Vi har ingen teve i gästrummet så jag vet inte hur mycket man kommer sitta i den, men några kuddar gör ändå att man tar bort den största "säng-känslan". 

 Med lätta händer drar man ut en underdel och voila så har du en dubbelsäng! Mamma och pappa gav sängen klart godkänt och det känns redan som ett toppenbra köp! Perfekt att ha sängkläder, täcke och kudde i lådorna så allt är förberett för nattliga gäster! 

 

Och här kommer receptet

Här kommer då receptet på pajen vi åt igår (och resterna idag var lika goda, om inte godare!). 

0,5 liter jordgubbar
0,5 dl sirap
125 gr smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 tsk bakpulver
2 dl socker
1,75 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,5 dl hackade hasselnötter
Vaniljglass eller vaniljsås till servering

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en pajform. Skiva jordgubbarna och sprid ut dem på botten av formen. 
2. Smält smöret och blanda med grädde och sirap. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll gräddblandningen i de torra ingredienserna och bland till en pajröra. Häll röran över jordgubbarna och ställ in pajen i ugnen i ca 45 minuter. 
Servera med glass eller vaniljsås. Måste rekommendera glass, det var ljuvligt gott när den smälte mot den varma pajen. Ett annat tips är att låta pajen vila en liten stund efter att den gräddats, då "knäckar" den till sig och blir riktigt smarrig! 

 

Full fart

Fina ungar, men så svårt att ta bild på dem... Tycker för övrigt att det är väldigt kul att Thea ibland försöker krypa, vilket hon aldrig gjort innan, bara för att hon ser Valter fara fram. Det går inte alls bra, men roligt att hon helt plötsligt försöker :-)

På tal om barn så kom det en liten Jason till världen i tisdags. Mina underbara kolleger har blivit föräldrar! Jag längtar tills vi kan komma å hälsa på dem i deras fina hus och se det senaste tillskottet. Stort grattis, mina fina vänner <3

fredag 29 juni 2012

Jordgubbspaj med knäcktäcke

Ursäkta urdåligt bloggande de senaste dagarna. Mina föräldrar på besök har den effekten. Men imorgon drar de vidare på sina äventyr så då blir det nog ordning i bloggen igen!

Ikväll har jag ätit en av de godaste pajerna någonsin. Pappa gjorde en jordgubbspaj med knäcktäcke. Den kommer jag definitiv göra igen under sommaren med färska bär. Recept kommer!

Bara en jobbveckan kvar till semester och snart åker vi till Stenungsbaden. Åh så jag längtar!! Har ni semester på gång eller är ni kanske lediga hela sommaren?

onsdag 27 juni 2012

Förskolebesök

Idag har vi varit på Theas förskola för en föräldraträff. Det känns toppenbra! Pedagogerna verkade bra, lokalerna är inte de nyaste men de var bra anpassade efter de små barnens behov. Pedagogerna sa många vettiga saker och hade en hel del bra tips. Ser fram emot att sätta igång med inskolningen. Tror förskolan kommer göra Thea gott. Sen att hon kommer vara konstant sjuk i flera månader är en annan femma... :-)

Lovefilm

Oj va trött jag är idag. Varför måste alla filmer som görs nuförtiden vara över 2 timmar långa? För några dagar sedan gick jag med i Lovefilm och igår kom första filmen hem, Bridesmaids. Har velat se länge men den har inte funnits på varken iTunes eller Headweb. Men nu har vi sett den och den var bra! Men det är tröttmössa på idag eftersom jag kom i säng sent och sedan strulade fisen lite inatt. Jaja, bara att hoppa på cykeln och köra!


måndag 25 juni 2012

Åh vilken födelsedag!

Denna födelsedag! Så bra! Först vaknade jag utvilad vid 06.30, men unnade mig att snoosa en stund. Kom till jobbet precis kl 08. Dagen var bra, en del att göra men inte för mycket. Helt enkelt en riktigt bra dag på jobbet! Flexade ut lite tidigare och väl hemma lekte jag med T medan R lagade tacos. Mitt upp i allt dök grannarna upp, det hade jag ingen aning om :-) Så vi käkade tacos allihopa och avslutade med tårta som grannarna tagit med. Så smarrigt! Fick en Tupperware-kavel av 39:orna som jag suktat efter länge, så jag tror visst jag måste baka i helgen! Tusen tack fina vännerna <3 

I förra inlägget hintade jag ju om att jag inte fått någon julklapp av R, men det tog han igen med råge nu! I present av honom fick jag (vi tillsammans) en övernattning på Stenungsbaden. Förutom frukostbuffé, frukt & tebuffé, tillgång till relax och spa ingick också två rätters middag på kvällen. Ska strax gå in på hemsidan och kika närmare om man ska boka någon behandling eller om vi bara gottar oss i relaxen! Nästa söndag åker vi dit, och jag längtar redan, ska bli ljuvligt! 

Klockan 19 dök det upp ett blombud med en underbar bukett och en chokladask. Det var från mamma och pappa. Buketten är hur stor som helst och jag hoppas den står sig så de får se den på torsdag men det tror jag. Ska ställa den i förrådet över natten så de får stå kallt. Som grädde på moset sålde vi vagnen idag också. Tjihoo! Älskar den där jäkla vagnen så det är med lite sorg i hjärtat. Men så är de... Baby joggern är jag helt såld på nu så den går inte att gå tillbaka :-) Vill bara säga tack till alla som uppvaktat idag, har fått så mycket sms och meddelanden på Facebook så telefonen har gått varm idag. Ni är så fina allihopa och jag blir så glad för denna uppvaktningen!! 

 

söndag 24 juni 2012

Drama på väg till Ikea

På eftermiddagen har vi gått runt här hemma och spikat upp våra fina inramade foton som ännu inte kommit upp på väggarna. Och när man väl sätter igång är det lika bra att köra. Vi saknade två ramar, en stor till en bild på mig och R och en lite mindre för att ha kortet på Thea som vi tog på Öppna Förskolan för flera månader sen. Vi kände att vi lika gärna kunde sticka iväg snabbt till Ikea och lösa de där ramarna och sagt och gjort. Nästan framme på Ikea kommer vi till en väjningsplikt och har en bil framför oss. Jag hör bara R säga: "Kör inte!!". Då tittar jag upp och ser att bilen framför oss kört ut försent i korsningen och inte hinner över när det kommer en annan bil och drar rakt in i sidan på den, ungefär vid passagerardörren bak. Vi stannar såklart och jag hoppar ur bilen. I bilen som körde framför sitter två gamla damer (det var alltså de som gjort fel) och i bilen som kört på dem sitter två yngre kvinnor. Den yngre kvinnan som kört den andra bilen bara skriker en massa fula ord till den äldre kvinnan. Jag försöker fråga de yngre om de är okej men får inget riktigt svar. Passageraren i den bilen verkar i alla fall gå att prata med, hon säger till sin väninna att köra bilen åt sidan då de står mitt i vägen. När hon försöker starta bilen går det inte, så jag och en annan kvinna som också stannat för att hjälpa till puttar den ur vägen. Sen ringer passageraren 112. Den yngre föraren är fortfarande jättearg, hon verkar vara i chock. Men efter att vi fått undan bilen åker vi vidare. Vi hade ju Thea i bilen och kvinnan som också hjälpte till att putta bilen verkade försöka styra upp situationen lite så min närvaro kändes inte behövd längre. Eftersom vi inte var på Ikea så länge stod de kvar när vi åkte hem, då hade polisen kommit och alla verkade vara okej i alla fall. Men den gamla damen borde nog inte köra bil mer. Tycker faktiskt man ska lägga körkortet på hyllan när man nått en viss ålder. 
 

Freeport

Idag var vi en sväng till Freeport i Kungsbacka. Aldrig varit där innan men det var trevligt! Blev inte så mycket handlat, bara saker till T. Ett knoppussel, en sköldpadda till badet och en mössa från Geggamoja. Åt en riktigt god asiatisk buffé! Rent, fräscht och väldigt god mat. Ett plus var att de även hade lite sushi så det smaskade vi i oss några bitar av. Jag gick upp med T vid 06.30 och la mig lite försent igår kväll så jag tror jag ska ta mig e tupplur nu. Sådär eftermiddagstrött som man kan bli efter lunch.

Zorro inspekterar Theas nya saker

lördag 23 juni 2012

Tips!

Jo men det är ju så här att jag råkar fylla år på måndag. Om någon skulle ha lite problem med att hitta en bra födelsedagspresent så följer här några tips! 

I bokväg lockar just nu Pyhtians Anvisningar (sista delen om Victoria Bergmans svaghet) och Helgonet (fjärde boken om Hammarbypolisen) mest. 



 Om man inte är sugen på att ge mig litteratur kan jag i övrigt tipsa om detta:

Produkter från Macadamia Natural Oil. Har funderat på om jag ska prova dem ett tag nu. Schampo, balsam, oilspray...

 Eller varför inte första säsongen Desperate Housewives. Minns ju knappt vad som hände på Wisteria Lane för 8 år sedan. 




Obs! Jag hoppas alla förstår den skämtsamma undertonen. Jag förväntar mig bara att få en födelsedagspresent från Robert, eftersom jag inte fick någon julklapp... Hmmpff..

Vår midsommar

Igår hade vi inga planer, vi skulle ingenstans och ingen skulle komma å hälsa på. Så vi bestämde oss för att ta dagen som den kom. Det enda jag gjorde var att kolla när Ica stängde för att vi inte handlat någon mat för kvällen. Kollade på en hemsida för hela köpcentret där Ica ligger och där stod det att Ica hade öppet som vanligt 07-22. Jag tyckte det var lite märkligt men litade på infot på sidan.

Efter att T sovit middagslur extra länge åkte vi till Rs föräldrar på fika. När klockan närmade sig halv fem åkte vi till affären. Och vad möts vi av där? En stängd affär. Kollade affärens egen hemsida där det klart och tydligt stod att de stängde 16.00. Kollade närmaste Coop direkt men även dom stängde 16. Började tvivla på om det skulle bli någon midsommar-middag för oss. Men så kollade jag Ica i Torslanda och de hade öppet till 18! Vi åkte dit direkt och de sålde t.o.m. jordgubbar utanför fortfarande. Kvällen räddad!

Det blev grill i regnet, färskpotatis, gräddfil och sallad. Sen blev det en stor skål lösgodis och filmen Moneyball, den var bra! Nu ska vi äta grillrester till lunch och chilla vidare :-)
Jordgubbsresterna lär också gå åt idag!


fredag 22 juni 2012

Sötaste

Nästan så jag fäller en liten tår när jag ser denna. My god va söta!

Göra stan

Igår mötte jag på Carro & Katarina efter jobbet. MTV hade en gratisspelning på Götaplatsen med bl.a. Nelly Furtado, B.O.B., Loreen, Tove Styrke mfl. Innan konserten åt vi och drack gott vin! Vi tittade början på konserten men man blev rätt trött i fötterna så efter en stund gick vi till Rubinens takbar och tog en cider. Tillbaka till konserten lagom till Loreen och Euphoria! Kul att se live! Vi avslutade med varsin glass och en fnissig hemresa på bussen :-) Tack för igår, tjejer! Mycket trevligt!

torsdag 21 juni 2012

Damn it!

Sommartidtabell... Igår knatade R och T iväg till bussen och insåg på hållplatsen att det nu är sommartid, så det blev att vänta. Vad gör jag idag? Går samma tid som vanligt till bussen, ser den susa förbi mig 5 min tidigare än vanligt. Så nu spenderar jag och min matlåda tid tillsammans på en bänk i morgonsolen, tid som jag kunde spenderat i goa sängen istället. Tur det inte regnar, då hade jag gråtit.

tisdag 19 juni 2012

Emmaljunga till salu

Här finns vår kära Emmaljunga till salu, kom och köp!! Om ni behöver en vagn eller känner någon som behöver så se hit! En superbra vagn som vi varit så nöjda med och det känns sorgligt att sälja den...

 

Bildkavalkad

Har fått massor av fina bilder på lilla T idag. Från lekplatsen där pappa fick jaga henne i skogen, och där hon hellre lekte i diket (grusfyllt sådant men ändå) än på lekplatsen och sedan en myshörna hon gjorde bakom soffan för att nana där :-) Finast <3

Fin prydnad

Mamma och pappa var i Italien för några veckor sedan (Gardasjön, verkade helt fantastiskt sett på bilderna!). I present fick vi dessa fyra söta oljor i miniformat. Jag gillade verkligen de söta små flaskorna så nu pryder de mitt minifönster i köket. Precis bredvid spisen så de kan användas lätt i matlagningen. Fick i de fyra smakerna basilika, chili, vitlök och citron.

söndag 17 juni 2012

Barnvakt

Gott och blandat idag med. Mest hemmapyssel. Tvättat fönster på nedervåningen med Carros mirakeltrasa från Tupperware. Den var verkligen bra. Tog bara 40 min och resultatet fick väl godkänt!

Annars bara en kort sväng iväg precis innan lunch och nu är jag barnvakt åt Valter. Carro & Jukkis är på bio, så då ryckte jag in. Vi har busat och lekt, Robert och Thea var förbi en sväng och det var jättekul :-) Nu sitter jag i soffan och tittar på ett avsnitt Ellen som C hade inspelat!

I fixartagen

Tycker vi fått mycket gjort den här helgen. Köpt och satt upp en till grind däruppe, köpt lampor som ska upp idag, fixat en ny mikro som nu står på köksbänken, inte på två plastlådor och så har jag fixat Emmaljungan så den ser som ny ut igen. Glömde lägga upp annonsen igår kväll men ska ner och göra det nu. Och vi hann även med ett Skype-samtal med mormor, morfar & kusin A.

Idag är det bara resten kvar :-) Nej men lamporna ska upp och jag tänkte försöka putsa fönstren (har inte kollat ut än så vet jag om det är fönsterputsar-väder), i alla fall härnere för här är det nästa kris, så smutsiga är dem...

Bjuder på en bild på en lycklig tjej som fick testa smoothie för första gången igår, perfekt mellis till de små. Gjorde till oss tre på 1 banan, någon dl naturell yoghurt, ett halvt paket frusna hallon/blåbär och en skvätt mjölk!

lördag 16 juni 2012

Blivit med ny vagn

Igår hittade vi ett erbjudande från Barnens Hus. Baby Jogger City Mini med regnskydd och bilbarnstolsadapter för 3299:-. Billigaste priset vi hittat Joggern för är 2998:- och regnskyddet som billigast för 449:-. Med andra ord blev detta billigare och de hade t.o.m. den inne så vi fick med oss den direkt! Ska nu fixa till Emmaljungan och lägga upp på Blocket. Känns sorgligt men samtidigt så har den fyllt sitt syfte hos oss och är för stor. Så det är dags att säga adjö.. Hoppas hoppas vi får sålt den!

fredag 15 juni 2012

Världens sämsta fredag

Dessa nätter alltså. En natt på en vecka har vi fått sova gott. Känner mig nedbruten av sömnbrist. Snart får vi nog lämna bort henne över natten så vi får sova. Har aldrig behövt lämna bort henne av sen anledningen men snart orkar varken jag eller R mer. Peppad inför helg? Nope, inte det minsta. Tack och hej från mig (blir nog inget mer inlägg idag. Kul att läsa sånt här liksom...)

:-(

torsdag 14 juni 2012

Bye Bye Skip Hop - Hello MiniKånken

Sen vi bestämde oss för att byta vagn har jag funderat över det här med skötväskan. Min älskad skip hop sjunger på sista versen och en ny kostar ca 800:- Man kan inte hänga en sån stor skötväska på en så lätt vagn som baby joggern och troligtvis får den inte plats under vagnen heller. Idag blev jag inspirerad av K, som har en minikånken med lite blöjor, vattenflaska och mellis i. Mer än så behöver man ju faktiskt inte ha med sig nu när de är lite större. Och den kommer definitivt få plats under vagnen. Så det får nog bli en sådan istället. Hittade dessutom en skitfräck färg. Jo, så får det nog bli. T kan ju dessutom ha den som sin ryggsäck sen när hon behöver det om några år. 





 

Kärt återseende

Idag efter jobbet blev det ett kärt återseende av min fina "mammagrupp". För ett år sedan var vi helt nya för varandra, och höll på att lära känna varann närmare. Förstagångs föräldrar som fann stöd när man var osäker och 7 mammor som kunde prata sömn, mat, bajs m.m. utan att någon tröttnade. Mycket har hänt sen dess, men jag är glad att vi kunde träffas alla idag, även om det är svårt att träffas några längre stunder. Håller tummarna för picknick nån varm sommardag. Så kul att se barnen kunna leka med varandra, springa runt, kramas, brottas, slåss om kex, dela russinpaket...

Nedräkning pågår...inte

Fick för en gångs skull 10 min över innan jag måste till bussen (hur hände det?). Så jag satte mig bredvid Zorro i soffan och plitar ner ett inlägg. Insåg just att jag har tre veckor kvar till semester (när denna vecka är slut). Semester? Jag började ju nyss :-) Kan inte påstå att det pågå nedräkning direkt men självklart ska det bli skönt med ledigt. Har inget avancerat planerat. En vecka i Örebro, ev några dagar i Kungshamn. Hur som helst är det inte långt kvar och jag kommer nog bli förvånad när jag inser att jag helt plötsligt är ledig, haha! Ska även ha två veckor till, 35-36 (tror jag?) när inskolningen börjar. Vill gärna vara med den första veckan och framförallt umgås så mycket jag bara kan med T innan hon är stora tjejen på förskolan. Nej, nu är det bäst jag går!

onsdag 13 juni 2012

Lång dag mot natt

Äntligen fick vi sova gott inatt! Så ljuvligt och det ger energi! Nu hoppas vi på samma lycka inatt men jag är osäker. Borde verkligen släcka och krypa ner men min bok är snart slut och så spännande att det är svårt.

Vaknade med världens huvudvärk imorse. Den gav med sig efter en tablett men kom smygande tillbaka på eftermiddagen. Motade bort den med ännu en tablett och körde på. Efter jobbet var det direkt till Rs föräldrar för middag. Med stopp på djuraffären och inköpande av 10 kg kattmat, efter middag var det hem och lägga barn sedan gick jag till C och kollade på film. En franska sådan fast det hade vi inte förstått förrän de började prata. Men den var bra! Switch hette den. Nu ska jag läsa några rader, sen sova. Möttes av denna syn på min sida sängen nu. Undrar vem som dragit fram här? En virvelvind vid namn Thea Tsun-Mei kanske...?

tisdag 12 juni 2012

Liten lycka

Dagens kontors-lycka. En trådlös mus. Hightech shit! Tur man blir glad för de lilla :-)

måndag 11 juni 2012

Lite nytt

Är sugen på lite nytt porslin. Absolut inget avancerat, nåt enkelt från Ikea funkar fint. Bara det blir något nytt! Vi har just nu fyrkantiga tallrikar och assietter. Plus skålar i samma serie. Tallrikarna och så går väl an, men skålarna är helt värdelösa. Stora, tunga och klumpiga. Nej, skulle va kul med något nytt. Vi har ju en väääldigt provisorisk och dum lösning för vår mikro (den står på två plastlådor så T når alla knappar och kan greja med den hur mycket som helst, vilket ju såklart inte är meningen). Anledningen till att vi inte gjort något åt det är att mikron är så djup att det är svårt att hitta en bra hylla till den (den får inte plats på köksbänken). Så nu tror jag vi ska satsa på en ny mikro istället (vår knäpper dessutom och låter konstigt) och då behöver vi nytt porslin då vårt stora fyrkantiga inte stämmer överens med en liten och smidig mikro... Har lovat mig själv att vi ska fixa det i helgen. Tummis. 

 Idag fick vi brev från Theas blivande förskola. Det ska vara föräldraträff i slutet av månaden för att få info om inskolning och rutiner. Jättespännande! Hon ska gå på avdelning Smörblomman (med kompisen Wilma) och bara av brevet fick jag en jättebra känsla! Tror det kan bli toppenbra!

söndag 10 juni 2012

Dinner and a movie

Nu när skattepengarna dykt upp på kontot funderar jag och gubben på om vi ska unna oss en barnfri kväll och gå på bio. Sist hade vi ju bokat fel biograf så det blev ju aldrig nån film för oss då. Att även gå ut och äta innan eller efter lockar mycket. Det är en lyx vi inte varit med om på mycket länge. Kikade på SF nu men kan inte påstå att det finns överdrivet många filmer jag är sugen på. Jag vet att R gärna går och ser Men in black 3 och visst, det kan jag väl gå med på för hans skull men det är inte en film jag är direkt sugen på att se. Men, som sagt, inget annat lockade direkt heller. Hunger games kanske? Hypen är ju enorm runt filmen så nåt speciellt måste det ju vara med den. Någon som sett? Eller har ni någon annan biofilm att rekommendera? 

 

60 mil i bil

60 mil avverkat på en helg. Det är rätt tufft, och det gör så mycket mer de gånger man lyckas åka kanske en torsdag och förlänga helgen på så sätt. Men samtidigt har det gått riktigt smärtfritt. Vägen upp stannade vi för en fika och mellis. T fick springa av sig på en gräsplätt och hälsade på en livlig liten hund vid namn Ebba. Idag när vi åkte hem tog det ca 30 min innan hon somnade (pga övertrött) och sedan sov hon ca 1.40. När hon vaknade hade vi således åkt i över 2 timmar och då det inte var någon trafik att tala om hade vi bara lite mer än en timme kvar. Hon var på strålande humör så vi bara körde på. Tog ca 3.15 sen var vi hemma. Trodde väl aldrig att vi skulle kunna åka utan stopp. Kändes lite taskigt mot liten men samtidigt var hon så glad och vi busade massor i baksätet så hon kiknade av skratt emellanåt. Så egentligen ska man väl inte må dåligt över det. 

Som vanligt när jag åker hem från mor och far känns det tomt. Allt har funkat så bra i helgen och vi har hunnit med alla utan att stressa. Men som vanligt tänker man på hur härligt det varit om man bott närmre. Jaja, nu är det snart sommar och då brukar man ju kunna ses mer. Trots tomheten är det alltid skönt att komma hem. Koltrasten jag sett på tomten var kvar, han hade fullt upp med alla maskar som dyker upp i regnet. Grannarna på 39:an kom över på lite kvällskaffe så barnen fick leka lite. Tror det får bli sängen rätt snart. T strulade med sömnen inatt så jag är inte helt pigg idag. Läsa länge istället och somna tidigt.

TP

Lag Göteborg förlorade igår. Igen.

fredag 8 juni 2012

Friday on the road

Stolt över min lilla tjej som tog en lång bilresa med bravur idag! Sov 1 1/2 timme, lekte och skojade och blev bara otålig framåt slutet av resan (fullt förståeligt). Vi stannade bara en gång så hon var verkligen så duktig. Väl framme var hennes kusin A här hos mormor & morfar. Hennes morbror dök upp nästan samtidigt som vi så en kort stund var vi alla samlade. Sen åkte kusinen hem men vi ska besöka dem imorn så då blir det en längre kusinträff!

Jag har tänkt lite innan och funderat på hur T skulle reagera på att vara här, då det var länge sen sist. Men det tig bara 10 min sen var hon högt å lågt. Mormor och hon blev som ler och långhalm direkt. Plockade med stenar på balkongen och busade massor. Morfar fungerar även han, men helst inte sitt i knät eller vara för nära.

Till middag hade pappa gjort fajitas, hur gott som helst! Ja, helt enkelt en toppendag. Och morgondagen blir nog inte fy skam den heller!

torsdag 7 juni 2012

Sulky del 2

Tack!!! för era braiga kommentarer om sulkys. Finns så många faktorer som spelar in. Robert blev helt såld på en mini jogger när vi tittade på den på nätet men tyvärr är den lite för dyr. Vi hade inte tänkt lägga så mycket pengar men kan lugnt säga att den lockar vääääldigt mycket :-)

Vi måste ge oss ut i affärer och klämma å känna å köra dem för att se vad det blir. Men jag kunde i alla fall låna en sulky av min fina vän K så nu har vi en över helgen! Toppenbra, och tack så mycket!!! Sparar sjukt mycket plats i bilen och det är så skönt när man ska ut å åka! Nej nu ska jag sluta spruta ur mig inlägg och hoppa i säng. Har lovat att ta tösen när hon vaknar inatt så R får sova ut ordentligt (jag har varit dålig på att hjälpa till på natten det senaste, helt dödstrött. Inatt somnade jag mitt i ett samtal med R). Så god natt mina fina vänner!

Hästtjej?

Här kommer tre bilder från gårdagen. En på en tjej som dekorerar Valter med en bordsduk, en på en tjej med för stor hjälm och en på en tjej på rymmen i stallet!



Multikanna

Äntligen har jag en mini multikanna i min ägo. En snygg och bra mjölkkanna som inte läcker och som är snygg att ställa fram när det kommer gäster. Tror min kommer bli välanvänd!

Om någon som läser är intresserad av kannan finns det nu ett erbjudande. En stor multikanna 1,3 l och en liten på 2,5 dl (det är den lilla ni ser på bilden) för 199:- Är ni intresserad så skriv en kommentar eller smsa mig så säger jag till Carro. Gäller till fredag v25.

Visst är färgen fräck? :-)

onsdag 6 juni 2012

Trevlig Nationaldag

Hoppas ni haft en fin nationaldag hittills! Det har väl inte varit nationaldagen i så många år va? Var det inte Svenska flaggans dag förut? Eller minns jag fel? Vädret har ju varit helt ok måste jag säga. Så bäst att inte klaga! Idag har vi varit på utflykt till Carros stall där både Thea och Valter fått rida. Det var poppis! Återkommer med bilder senare. 

 Går just nu i Sulky-tankar. Thea knatar ju runt så mycket själv nu och att släpa runt på vagnen känns ofta omständigt. Vi har ju fortfarande vår kära Emmaljunga Nitro City och den är kanon, men känner ändå att en sulky till sommaren hade inte varit så tokigt. Om någon som läser har en Sulky att låna ut nu till helgen så lånar vi mer än gärna (8-10 juni)! Emmaljungan tar så mycket plats i bagagen så vi får inte in mycket annat där utan får packa mycket inne i bilen. Har kikat runt lite nu och fastnat för två olika. Lämna gärna en kommentar om ni har några tips om Sulky. 

 Detta är en Sulky Buggy Easy från Carena/Brio som har ett bra pris, verkar ha rymlig varukorg, rejäl och bekväm sits. Minus att den bara har "nästan liggläge". Svårt att veta exakt vad de menar med det förrän man sett den på riktigt. 


 Detta är en Crescent P-Sulky Street och den har fullt liggläge, bra varukorg, verkar rejäl med ändå smidig. Aluminiumchassi för att den ska vara lättare och hjulen ser gedigna ut (i alla fall på bilderna). Minus är att den är lite dyrare.

tisdag 5 juni 2012

Ok let's go

Kom igen då, hemmafruarna! Nu kör vi, jag är beredd att böla!!

Middag på gatan

Idag tog jag mig i kragen och cyklade. Inte toppenväder och det droppade lite på mig på väg till jobbet men det var inte mycket som tur var. Hem var det blåsigt men jag tog det lugnt och bara njöt av att slippa köer.

Väl hemma började vi fundera på middag. Några grannar på vår gata skulle idag ställa ut bord å grill och alla som vill fick ansluta. Vi trodde inte det skulle bli nåt pga det blåsiga vädret så vi stoppade in en paj i ugnen men efter en stund såg vi hur grannarna började greja därute så vi anslöt men åt paj istället för grillat. Gott det med och himla trevligt sällskap! Riktigt goa människor så det lär bli fler trevliga kvällar. Hade det inte varit så kallt ikväll hade vi nog suttit kvar en stund till. Babyvakten räckte hela vägen dit så det kändes tryggt!

måndag 4 juni 2012

Trerätters i Alingsås

Igår var vi i Alingsås hos Rs syster. De bjöd på 3-rätters! Himla lyxigt! Spanade in deras nya kök som var helt fantastiska snyggt! Vi började genast drömma om hur vi vill göra om värt kök. Sanna lekte Thea riktigt trött vilket uppskattades både av oss och lilla T. Insåg att Sanna säkert mer än gärna passar T om vi vill ge oss ut på äventyr för oss själva i sommar. Bara de får lite tid ihop så de lär känna varandra är det nog inga problem!! Förutom bus med kusinen fanns med massor med annat skoj att hitta på, och roligt att få låna fasters väska!

Tösen har börjat med en ny grej. När hon vill komma upp går hon fram och rycker en i kläderna (det är inget nytt) och säger Bär Thea. Hon har liksom börjat prata om sig själv vilket hon inte gjort förut. Roligt att man förstår mer och mer av vad hon vill få fram :-)

söndag 3 juni 2012

Ny plats

Nya favoriten är att sitta inklämd mellan väggen och soffan. Hon gör inte så mycket, bara sitter där och pillar med något mikroskopiskt som vi inte kan se. Men hon ska sitta just där. I hörnet.

lördag 2 juni 2012

23.02

Underbart samtidigt som är jag tacksam över svarta rullgardiner och min sovmask.

Nästa växel

Jag vet att man inte ska fokusera på vad vågen säger men man vill ju ändå se om det hänt något. Imorse märkte jag att inget hänt. Inget what so ever. Så det är väl bäst att lägga i en högre växel. För mig är ofta de första veckorna ganska avgörande. Märker jag ingen skillnad tappar jag lätt motivationen och ger upp. Det ska jag dock inte göra denna gången. Det nedslående resultatet gör att jag funderar på vad mer jag kan göra. Mindre portioner får det definitivt bli. Sen kanske en sen powerwalk på kvällarna när T somnat. Ja, vi får se men nåt mer måste göras i alla fall. Wish me luck!

Kvällsmat

Lördagsmys idag blir ananas, banan och russin. Till det smetana med lite vaniljsocker i. Göttans!

fredag 1 juni 2012

Fullt ös!

Tio minuter innan min klocka skulle ringa imorse vaknade jag. Trött som ett as och med ont i ryggen. Låg i samma ställning som när jag somnade vid 22.30 så antagligen har jag somnat så tungt att jag helt enkelt inte rört mig under natten. Sånt gör underverk för rygg kan jag säga :-) Jag slumrade en stund till men sen var det bara att pallra sig upp.

Jobba förmiddag. Efter pajlunch med cheesecake till efterrätt (fint med leverantörer som bjuder på lunch, mycket trevlig fördel med mitt jobb) hämtade R mig och vi åkte för att fira Sanna. När hon sprungit ut var det tillbaka till jobbet, jobba två timmar, sen försöka ta sig hem med kollektivtrafiken. Inte så lätt i studentdagar men tillslut så. Här hemma väntade R, T, Rs syster och man och deras tre barn. Och Rs pappa också. Fullt hus kan man säga. Roligt med kusinlek och bebisgos (lilla Lova är bara 4 månader). Nu sover vår övertrötta bebis och jag inväntar R som snart kommer med mat från McDonalds. Yum! Hoppas ni har en fin fredag!!