Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

torsdag 31 maj 2012

Student 2003

Imorgon tar Sanna, Rs systerdotter, studenten. Jag ska smita iväg en stund från jobbet så vi kan gå å kolla på hennes utspring. Tyvärr kan vi inte komma på mottagningen men bra att kunna gratulera på något sätt i alla fall. Och i dessa studenttider kan man ju inte annat än att minnas sin egen dag. Den var speciell kan man väl säga. Jag var så trött efter den långa dagen och fick huvudvärk av allt smådrickande dagen lång så vi åkte hem redan runt 01. Robert var fullare än jag, jag var inte jätteglad på honom den kvällen minns jag. Haha! 


Haha, ful min. Men där var jag i alla fall. Hår ner till midjan och på väg att flytta till Götet. 


En kyss i sommarnatten. Det ser ut som jag är längre än R här men jag tror jag stod på en trottoarkant. Fin kväll det där! 

Förlänga dygnet

Just nu känns det som jag skulle vilja ha några timmar till på dygnet. När klockan ringer på morgonen är jag inte pigg men det känns inte som det spelar någon roll om jag fått sova 4 timmar till, jag hade nog varit helt slut ändå. Thea har sovit exemplariskt de senaste nätterna så det är inte pga henne heller. Trots tröttma är jag så stolt över mig själv att jag pallrar mig upp på cykeln och trampar iväg. Jag kan sova ungefär 30 min längre när jag tar bilen men just nu är motionen som cykeln ger värd mer måste jag säga. Och va roligt det är att vara stolt över sig själv och känna att man gör något som är bra för en själv! 


Idag har vi städat här hemma, gjort de vanliga rutinerna och nu sitter jag här och kikar på Ellen och bloggar. R pysslar med papper och sätter in i sin pärm. Imorgon är det 1 juni.  Välkommen juni! 1:a juni innebär födelsedag för min fina brorson, A. Han blir 7 år. 7!! Jag minns det som igår när pappa ringde och sa att jag blivit faster till en liten pojk. Och nu ska han börja skolan till hösten. Hallå?! Stanna tiden! Jag tror visst att lilla T skickat ett kort till honom, hoppas hon hälsade från oss också :-) 



onsdag 30 maj 2012

Uppladdning

Lite halvkasst väder idag men jag saknade cykeln igår så det får bli den idag igen. Det är så mycket vägarbeten på väg hem just nu så köerna blir långa. Häromdagen cyklade jag förbi bilarna som i princip stod still på motorvägen. Uppladdningen blir havregrynsgröt med jordgubbssylt och mjölk. På frukosten på jobbet blir set knäcke med ägg.

tisdag 29 maj 2012

Överraskning

Ojoj, vilken eftermiddag på jobbet. Vid 15-tiden brakade vårt ordersystem ihop. Inte så kul. Som väl är börjar det lugna sig runt den tiden men ändå rätt panikslaget ett tag. Väl hemma inser jag att det är årsmöte med bostadsrättsföreningen kl 19. Yeay! Eftersom R var totalt opepp på detta blev det jag som fick pallra mig dit. Och även om jag inte var så sugen heller så var det ju intressant. Det gäller ju ändå ens hus och gatan man bor på så självklart är det ju av intresse. Nu är det gjort i alla fall.

Har precis sett nästsista avsnittet Desperate Housewives (trodde det var förra veckan men det var visst denna). Så fruktansvärt bra serie. Tycker faktiskt den hållt måttet genom 8 säsonger, vad tycker ni? Har ni följt hemmafruarna sen starten eller hoppat av längs vägen?

måndag 28 maj 2012

Riktig sommar?

Is this it? Vi brukar ju ha 2 varma veckor i maj och sedan infinner sig den riktiga svenska sommaren. Alltså femton plus och snålblåst ;-) Nej men nu ska det visst bli kyligare. Hoppas bara vi slipper regn, då blir jag glad. Satsar på att cykla även imorgon men vaknar jag av smatter mot rutan blir det bilen. Vi får väl se.

Glömde skriva igår att jag ju såklart fick en fin present på Mors Dag. Ett armfäste till min iPhone. När jag cyklar kan jag ha mobilen på armen. Har inga fickor på byxorna så om det är varmt och jag inte har tröjan på mig har jag ingenstans att ha telefonen så jag kan lyssna på radio samtidigt som jag cyklar. Men nu är det alltså löst! Testade idag och den var great! Mycket nöjd. Fick ni mammor som läser något fint på er dag igår?

söndag 27 maj 2012

Godaste

Lätt godaste grillningen hittills. Simpla kycklingspett med kyckling, paprika & rödlök. Rotfrukter i ugn (potatis, morot & palsternacka) och tzatsiki. Nästa gång blir det nog att marinera kycklingen i något gött, då hade det blivit perfekt!

På tal om mat och sånt får jag väl rapportera om första veckan utan sött å gött. De har gått bra! Inget förra helgen och inget denna helgen. Ska dock säga att det har blivit nån kaka när vi fikat (idag tog jag några fyllda rån men undvek rulltårtan som stod uppdukad hos Rs föräldrar) och att vi unnade oss varsin mjukglass i värmen men sånt gör mig inte så mycket. Bara jag tänker mig för och inte smäller i mig tre av varje sort. Det var tufft i fredags och igår (hallå, ESC utan minsta lilla snacks. Hur hålla sig vaken?!) och jag ska nog göra en fruktsallad nästa helg så kanske det inte känns så jobbigt. Sjukt vad socker kan göra med en. Sjukt beroende. Hur som, stolt över mig själv och min älskling, stor klapp på axeln till oss!

lördag 26 maj 2012

Rymlingen

Igår var det lite kaos hemma. Fick ett sms av R på jobbet att han hittat Zorros tomma sele. Han brukar sitta på bordet därute och har troligtvis hoppat ner på fel sida och blivit hängande. Sedan har han tråcklat sig ur selen och vips så var han fri som en fågel! Vi vet inte exakt hur länge han var borta men ungefär 45 min efter att R upptäckte att han var borta så dök han upp i grannens trädgård och R kunde fånga in honom igen. Under tiden försökte Cesar rymma genom ett fönster. Kan säga att R var rätt trött när jag kom hem på eftermiddagen...

Idag myste jag och Zorro på en filt i skuggan och det gillade han kan jag ha.

Lördag

Oj, vilken dag! Men första, oj vilken natt... Kl 02 vaknade vår lilla dam och somnade inte om förrän efter 04... Suck! Så har hon inte gjort på evigheter (tack gode Gud för det) men men. När R fått henne att somna om kvittrade fåglarna och det började ljusna. Jag drog på mig min sovmask och lyckades somna. Efter 20 min började babyvakten varna om att batteriet var på väg att dö. Så jag somnade inte förrän efter 05 och tösen vaknade 07 så 4 friska timmars sömn har jag kört på idag. Men en lur på eftermiddagen gjorde gott!

Tillbaka till dagen. Vi åkte till Slottsskogen vid halv tio (igen, men sjukt bra ställe att åka till). Det blev sälarna en lång stund först, sen Barnens Zoo. Promenerade runt länge, stannade och gav T yoghurt och tittade på två svensexe-gäng och en möhippa. T fick sedan vandra runt själv på gräsmattan. Inte åt det hållet vi skulle åt såklart men gladare tjej gick inte att hitta på flera mils avstånd. Väl hemma somnade hon direkt, vi käkade lunch och solade oss på altanen. När hon vaknat igen stack vi till Backaplan för att handla lite nya kläder till henne. Hon har inte så mycket kläder anpassade efter denna värme så det köptes lite grann. Resten av dagen spenderades ute. Sandlådan och altanen. Bus och lek!! Nu är vi bänkade framför Eurovision och hejjar på Loreen. Hoppas jag orkar hålla mig vaken tills det är avgjort...

På H&M köptes en tunika/skjorta med långa ärmar som verkade sval och skön. En klänning, även den med lång ärm men och svalkande material. En jumpsuit för riktigt varma dagar och ett par trekvarts leggings. Även två par tights till som inte syns i bild blev det!

torsdag 24 maj 2012

Grillat för hela slanten

Idag har det blivit grillat för hela slanten. Först blev det grillbuffé på ett lunchställe nära jobbet. Riktigt gott! De grillar som galningar och det är bara att säga vad man vill ha. Det fanns biff, karré, majskolv, kyckling och chorizo. Jag tog kyckling och karré men ångrade att jag inte tog en bit biff också. Till det fick man rostad potatis, massor av olika salladstillbehör och såser. 80:- för hela kalaset men det bästa av allt var att de tar våra lunchkupoger, man lägger bara till en tia. Alltså betalade jag inte ens 50:- för detta! Helt klart värt!

Sen blev det grillat till middag även hos Rs föräldrar så idag har jag verkligen fått min dos grillat :-) Men det är så gott så man kan ju äta hur mycket som helst av det just nu i början av sommaren. I helgen blir det nog att grilla kycklingspett. Vad är era grillfavoriter?

Och här kom den äntligen

Jag blev så trött igår så jag stöp i säng. Här kommer bilden på förstoringarna. Flera andra är klara i ramar men inte kommit upp på väggen så det återkommer jag med. Och en ska få en helt ny ram tänkte vi.

onsdag 23 maj 2012

Sommarkväll

Ljummen sommarkväll, ljuvligt att sitta ute och bara njuta. Våra bildförstoringar kom idag så jag har suttit ute och pysslat med att få in dem i ramarna (bild kommer i nästa inlägg).

Ser att blommorna i byttan redan blivit mycket större, detta vädret gör ju underverk för blommorna! Nu återstår bara att köpa en slang till trädgården. Fick springa 100 ggr för att vattna igår. Har dessutom fått plantor av en kollega som jag ska hitta på nåt med. En tomat, en chili och två smultron. Skulle nog vilja sätta upp en liten hylla att ha dem på.. Ja, vi får se vad det blir.

Har bildbombats av R idag. Han och Thea var i Slottsskogen, tittade på alla djur och gick in en gång till på Barnens Zoo. Hon tycker verkligen det är kul!!

tisdag 22 maj 2012

Favoritstunden

Som jag skrivit älskar ju Thea att bada och när hon sitter där och plaskar brukar jag sjunga hennes favoritvisor. Min mamma brukade spela gitarr och sjunga för mig när jag badade och minns att jag älskade det! Nu kan jag inte spela gitarr så jag skrålar på så gott jag kan. Frågar man henne vad vi ska sjunga svarar hon "Bä bä". Så Bä Bä vita lamm blir det ofta. Sjunger vi Imse Vimse Spindel gör hon rörelser och säger "Wow". Då vill hon att vi ska sjunga den andra versionen av Imse som vi sjöng på ÖF och så gör hon rörelserna till den. En liten båt, Krokodilen i bilen, Bockarna bruse, Ekorrn satt i granen, Vem kan segla och Blä sa en liten grön groda blir det ofta men nu är jag sugen på nya visor. Har ni några tips på gamla klassiker som jag glömt eller nya roliga visor?

Plus och minus

Dagen i plus och minus:

Plus:
* Att cykla till jobbet imorse. Ljuvligt!
* Vädret såklart
* Att det blev grillad korv till middag med grannarna. Hög vardagslyx-faktor.
* Stunden innan T somnade, när vi busar lite och hon skrattar som en tok.
* Nästsista avsnittet av Desperate Housewives. Inte för att jag vill att det ska vara över men ni fattar...

Minus:
* Sketdag på jobbet. En sån dag när mycket går fel och två möten dessutom...
* Att cykla hem från jobbet. Motvinden från helvetet och uppför mest hela tiden.
* Att T är lite grinig pga kindtänder och gråter för minsta lilla.
* Att T ramlat under dagen och slagit sig så hon fick fläskläpp och blev lite blå på näsan.
* Att Estelles dop var en vardag. Ville gärna se men missade nu hela konkarongen. Trist!

Tack för mig!

måndag 21 maj 2012

I min trädgård

Här kommer bilder på gårdagens slit. I stora "byttan" blev det dofttobak i mitten, cerise/lila petunior runtom och vit hänglobelia längst ut. Hoppas lobeliorna blir riktigt stora och prunkande och hänger sig över kanten. På framsidan har jag två afrikanska margerither i olika lila nyans. Sist men definitivt inte minst min favorit Million Bells, eller småpetunia. Om de får rätt förhållanden blir de översållade med små vackra blommor. Tror de kommer trivas bra på varsin sida husnocken. Så detta får bli före-bilderna. Senare i sommar kommer efter! Får hoppas på stor skillnad! Ser nu att bilderna hamnar i fel ordning. Av någon anledning hamnade million Bells överst. Hur som.

söndag 20 maj 2012

Kaffe med dopp

Dagen började tidigt. T vaknade 05... Fick henne att slumra till en ytterst kort stund till men 06.30 gick hon och pappa upp. Jag sov till 07.30. Vid frukosten fipplade Robert med sin iPhone så den fick sig ett dopp i kaffekoppen. Först verkade det ha gått illa, han hörde inget när man görsökte ringa. Men efter ett tag torkade den och nu fungerar den fint igen :-)

Kl 10 fick vi besök av Rs jobbarkompis och hans familj. Jättetrevligt! Vi fikade ute och vår lilla sluttning på tomten var väldigt rolig. Barnen skulle upp och ner i den och Zorro parkerade sig längst upp och njöt i gräset! Nu sover lilla T, och jag inväntar lekakulor så jag kan skrida till verket i trädgården. Allt inhandlades igår (utom jord och leka som jag trodde skulle finnas på Ica men de hade bara jord...) så det är bara att sätta igång sen! Tror det kommer bli jättebra. Nöjd med mina inköp och lovar visa resultatet!


lördag 19 maj 2012

Smarrigt lördagsgodis

Det där suget dyker ju upp, speciellt när man inte ska och inte får. Reklamen på teve för nya Ben & Jerrys Core-glass gör ju inte saken bättre. Jag är sjukt svag för B&J och dessa nya glassar verkar sjukt goda. Två olika sorters glass på varsin sida i byttan med en kärna av nåt gott i mitten. Låter inte helt fel. Och tids nog ska jag smaka, men inte just nu. Istället blev det en liter jordgubbar som spontant inhandlades utanför Blomsterlandet. Önskade mig en liten klick grädde till detta men vi hade bara creme fraiche hemma så jag vispade upp den med en halv matsked florsocker. Riktigt bra kombo som strax ska avnjutas här i soffan. Tyvärr är det fotboll men det är helt okej, jag har säsongens två sista avsnitt av Supernatural att plöja så det går ingen nöd på mig!

Den nya salladsskålen passade perfekt att ha jordgubbarna i! Jag använder ju verkligen grejerna i alla fall! (T.o.m. matskedsmåttet är TW, haha!)

Fina presenter

Våra gäster i torsdags hade med sig fina presenter till oss. En groda som var hur söt som helst till lilla T och en jättefin blomma till oss. Den passade perfekt i min lilla blå kruka och står nu på köksbordet men jag tror den får flytta ut när sommaren kommer. Någon som vet vad blomman heter? Jag glömde fråga när vi fick den. Himla fin i alla fall!


Vad hände med solen?

Det började precis droppa ute. Vad hände med förmiddagens fina väder? Denna majmånad har verkligen inte bjudit på fint vårväder. Vi åkte en snabbis till Slottsskogen på förmiddagen. Vi kom inte iväg i tid så det krockade med mat - och sovklockan för T så det blev sväng in på Barnens Zoo sedan hem igen. Det var väldigt kul att se alla djuren. Hon klappade både getter och grisar. Man ska ju inte beskylla henne för att bara feg i alla fall :-)

Min dag tappade farten lite när solen försvann men jag ska ta mig i kragen igen och göra något vettigt av eftermiddagen också! Vad pysslar ni med denna lördag?

fredag 18 maj 2012

Måndagsfredag

Imorse kändes det som måndag, runt lunch blev det onsdag och framåt 14-tiden fredag :-)

Gårdagens ledighet var inte alls fel. Vi hade ju besök, himla trevligt! Synd att regnet öste ner hela dagen, annars hade man kunnat sitta ute å fikat, men det kommer ju varmare dagar framöver! Idag har vi köpt gräsklippare och grattat Rs pappa som fyller år. Annars en lugn kväll, kom hem sent vilket resulterade i pizza. Inte alls överensstämmande med vår nya livsstil men vi tänker kompensera med långpromenad efter frukost imorn och det faktum att vi inte ätit så mycket som ett tuggummi som fredagsgott så känns det ändå okej. Vi är riktiga fredagsgottisar som alltid måste ha nåt gott på fredagar men nu är det slut på sånt. Vi ska verkligen försöka undvika allt onödigt socker så långt det går (utan att bli nitiskt såklart) och jag ska även minska vanliga portionerna mat och försöka tänka mig för med maten. Hoppas på bättre väder så jag kan cykla mer. Annars får det bli Sportlife nångång ibland istället (på kvällen när T somnat). Let's do this! Imorgon ska jag även dra igång Shape Up-appen igen. Kaloriräknare som är superbra när man vill ha koll på vad man stoppar i sig!

onsdag 16 maj 2012

Bildbomb

Måste bara uppmärksamma att förra inlägget var det 700:e här på bloggen. Bra jobbat av mig som knåpat ihop så många intressanta inlägga ;-) 

Ikväll har jag äntligen fått tummen ur och skickat efter nya förstoringar till våra fotoramar. Vi har två tavelhyllor ovanför soffan med 4 ramar på. Just nu är det bl.a. en solnedgång från Hawaii, en bild från Naxos och en fin bild på mig och R men de börjar bli gamla och dessutom är det så trist att stirra på samma bilder jämt :-) Nu blir en bl.a. denna supercoola bild på R i solisar och grön tröja. 


Blir även denna bild på lilla T, där hon är drygt 3 månader. Så liten, minns knappt att hon varit så liten. Blir även en rolig semesterbild från Kroatien på fantastiska fyran (vi & grannarna på 39:an, reds anm.) Väldigt rolig resa, och mycket fina bilder. 3 av förstoringarna vi valt är just från den resan.




 Sedan har vi två stora ramar där det suttit en förstoring på Santa Monica Beach och en på Empire State Building. Dessa är jag rätt trött på även om de är väldigt fina. Så nu blir de utbytta mot en bild på T och en bild på mig & R från Kroatien i september 2010 (obs, att även T var med på denna bild. Jag var gravid i v11). Två förstoringar på våra fyrfota vänner byts ut mot nyare och snyggare bilder. Alla bilderna i detta inlägg är tagna av vår talangfulla vän Carolin!




Ett skepp kommer lastat

Har nyss varit över hos grannarna och hämtat Tupperware-grejorna från förra veckan partaj. En stor påse med godsaker! Jag fick massor av fina grejer, vissa hade jag beställt, andra fick jag som värdinnegåva. Tror vattenkaraffen och salladsskålen kommer användas flitigt i sommar. Salladsskålen har ett galler i botten som gör att vätskan från salladen rinner ner och den håller sig fräsch längre. De små bägarna har jag trånat efter länge, tycker de är perfekta till dressing, sylt eller smörgåsgurka. Och förvaringsburkar behöver man väl alltid? :-) Börjar få ihop ett riktigt lager med Tupperware nu, haha! Tur att jag har ett helt skåp att fylla då! 

Imorgon är det ledigt, gud så skönt! Är riktigt sliten efter några tuffa dagar på jobbet, så jag ska njuta av morgondagen. Får roligt besök (av två kolleger faktiskt, haha!) så det ser vi fram emot. 

 

tisdag 15 maj 2012

Det här med hen

Har ett tag gått och funderat på uttrycket hen (om ni inte hört, så ett könsneutralt ord istället för han/hon). I sig kan jag tycka att det är smart att det finns ett ord att beskriva någon utan att "avslöja" könet. Många gånger är ju könet totalt orelevant för en historia. Det jag inte förstår mig på är hur det ordet skulle leda till att världen blir mer jämställd? Minskar skillnader mellan kvinnor och mäns löner bara för att jag använder mig av ordet hen? Läste en krönika i NA idag om att ordet Hen är onödigt. Jag kan hålla med. Citat från krönikan som beskriver ungefär så som jag känner: "Jag har stora svårigheter med att förstå varför vårt ”kön är ett politiskt problem som måste åtgärdas med ett nytt ord”.  Som jag skrev så kan jag tycka att ordet är bra att använda om man vill, men jag tror inte på något sätt ordet behövs för att hjälpa jämställdheten på traven.
Ytterligare citat: "Vi är biologiskt födda med ett kön, en grund till en identitet och därav är vi antingen en han eller en hon. Det är bra att tänka jämställdhet men världen blir inte mer rättvis och jämställd bara för att vi ska ha ett könsneutralt begrepp." Jag tycker inte att man uppnår jämställdhet genom att både män och kvinnor blir mer könsneutrala och alla går klädda i könsneutrala färger. Alla är vi ju individer, skapta på olika sätt. Vi är dom vi är, oavsett kön. Men faktum ÄR att kvinnor och män är olika. Eftersom människor är olika. Varför kan det inte få vara så? OBS att jag tycker att det finns mycket i denna värld som är galet när det gäller jämställdhet och att vi är långt ifrån ett balanserat samhälle när det gäller den biten men jag tycker inte lösningen är att sudda ut det manliga och kvinnliga.

Samma gäller debatten om kläder. Visst stör jag mig också på att vissa butikskedjor redan från babystadiet delat upp barnkläderna i pojk och flick. Känns rätt så onödigt, ärligt talat. Men samtidigt kan jag heller inte förstå hur vissa resonerar runt barns kläder. Vad har jämställdhet med rosa och lila kläder att göra? Varför blir man mer jämställd genom att klä sitt barn i könsneutrala kläder? Jag frågar eftersom jag verkligen inte förstår det. Sen Thea föddes har jag klätt henne i sånt jag tycker är fint, och färger jag tycker hon passar i. Har liksom inte funderat så mycket på resten. Väldigt spretigt och luddig inlägg, det är lite svårt att få fram det jag vill när jag skriver men ja...hoppas ni hängde med på lite av det. Och lämna hemskt gärna en kommentar, tjafsa emot eller håll med. Är väldigt intresserad av vad ni tycker i ämnet.

Tisdag

Mycket på jobbet idag med. Kortvecka = jobba in 5 dagars jobb på 4. Jaja, så funkar mitt jobb och morgondagen lär inte bli lättare men men! Bara att köra. Man får vila upp sig ordentligt på torsdagen istället. 

Idag har jag bara hängt med dottern. Hon var inte riktigt sugen på att sova trots att hon inte sovit sådär jättebra idag men till så gav hon upp. Har en fråga till er bloggläsare. När jag nattade henne nu hade vi jättemysigt först, hon skrattade så hon kiknade när jag eskimopussades och busade lite. Sen blev hon nog så till sig att hon inte visste hur hon skulle hantera det och började istället dra mig i håret, nypas och rivas. Hur strängt jag än försökte säga till skrattade hon bara ännu mer. Ska man istället ignorera henne för att få henne att sluta? Är hon ute efter själva reaktionen, att jag säger nej med sträng röst? Vill ju verkligen inte att hon ska behandla mig så. Med R lyssnar hon direkt. Samma sak med hennes farfar (de båda får svarta ögon när de blir arga och det räcker ofta med en blick från nån av dem) medan hon skiter fullständigt i det om jag eller hennes farmor säger ifrån. Lite frustrerande men det kanske ger sig med tiden? 
 
För att avsluta inlägget är jag sjukt sugen på att köpa denna superfina baseboll-jackan till T. Tror hon skulle vara stencool i den i sommar. Fingrade på den en gång när hon var bebis men köpte aldrig då storlek 74-80 kändes så himla avlägset då :-) 

 

måndag 14 maj 2012

Victoria Bergman

Varför går jag inte å lägger mig kl 21 och läser tills ögonen går i kors? Idag får det bli några kapitel i alla fall. Hungerelden, andra delen i trilogin om Victoria Bergmans svaghet. Kråkflickan är den första, rekommenderas.

At the end of the day

Måndag igen. Tiden rusar förbi och jag förstår ju nu hur 13 månader kunde gå så snabbt. Men jag njuter av att vara tillbaka på jobbet just nu. Inte för att jag "slipper" vara hemma utan för att det är en helt annan världen än "föräldrabubblan". Jag skrattar mycket, både med kunder och kolleger. Blev varm i hjärtat av en kund idag. När han insåg att det var mig och inte min vikarie han pratade med blev han jätteglad, sa t.o.m. att han blev alldeles yr av glädje, haha :-) (OBS! Inte för att min vikarie varit dålig på något sätt, bara att vi har en go relation han och jag). Idag har det gått i ett med mycket att göra, men jag hade nog tankat mycket energi i helgen för jag kände mig pigg och alert hela dagen. Mys när jag kom hem med finaste familjen. Thea är besatt av att bada just nu så det är det enda hon tjatar om hela dagarna. Så vi badade länge, plaskade och lekte med alla hennes tusen badleksaker och sjöng alla hennes favoritlåtar. Nu håller R på att natta och jag sitter ner i lugn å ro för första gången idag. Insåg imorse att det är röd dag på torsdag och att jag således bara jobbar fyra dagar denna vecka, inte så tokigt :-) Ikväll blir det Alcatraz (som inte kommer få en säsong till tyvärr :-( ) och mys med gubben min!

lördag 12 maj 2012

Singoalla cheesecake

Jag gillar när de kommer på nya varianter av beprövade favoriter i kakhyllan. Alla varianter av Ballerina tex, den senaste Marängsviss var ju riktigt god, och vågade varinater som Singoalla Lakrits (har ej testat men den finns ju kvar så den säljer väl). När jag handlade lite fika till Tupperware-partyt snubblade jag över Singoalla Cheesecake jordgubb. Riktigt smarrig. Kexet kändes lite grövre, tror de blandat i lite digestive, och fyllning hade god jordgubbssmak. Det blev mitt söta efter lunchen idag, tillsammans med favoriten Choklad Jätten :-) 


Bäst att uppdatera

Min sambo hotade just att sluta läsa bloggen om jag inte uppdaterade :-) Så bäst att plita ner några rader då! Igår blev det fredagsmys på hög nivå. Thea somnade halv åtta och R tittade på hockey. Så jag satte mig framför datorn och plöjde några avsnitt Supernatural då jag ligger några avsnitt efter. Älskar verkligen de där demonjagande bröderna, läste mig till igår att de fått förtroende för en åttonde säsong, jippie! 

Idag ska vi ha lite födelsedagsfirande. Det blev inte mycket av det på självaste dagen, så idag ska vi grilla (det ska spricka upp framåt kvällen, hoppas hoppas!) och äta paj (ni som känner R vet att han älskar paj. En gång när vi precis blivit ihop köpte vi en Frödinge äppelpaj. Jag åt ungefär en fjärdedel av pajen och han åt resten, med MASSOR av vaniljsås vilket resulterade i att han fick ligga på golvet resten av kvällen för att sträcka ut magen...). Blir troligtvis blåbär. Han ska även få en present av Thea som hon inte hunnit köpa ännu. Och den har han fått välja själv. Valet föll på en gräsklippare (hey, jag föreslog lite nya kläder men han propsade på en gräsklippare) och det behövs verkligen för gräset börjar bli riktigt högt därute. Av mig fick han en biografi om Steve Jobs som han önskat sig. 

 En sån här kanske? Vi har ju inte mycket gräs så det behövs verkligen inget avancerat. Och enligt Roberts pappa har vi mest mossa i gräsmattan ändå....

torsdag 10 maj 2012

Utemöbler & grill

Har glömt att visa bilderna på utemöblerna och grillen som inköptes förra veckan. Har inte hunnit sitta därute så mycket men är än så länge sjukt nöjd! Gillar verkligen de skrikigt limegröna dynorna! 199:- st på Ica. Alla andra dynor vi hittade på Jysk eller Bauhaus kostade runt 300-400 kr så blev verkligen glad när vi hittade dessa till bra pris!

Trött

De senaste dagarna har gått i ett känns det som och nu börjar jag bli trött. Skönt med fredag imorn :-)

Jag ska njuta av min dotter så mycket jag bara kan. Idag har vi knappt hunnit ses pga partyt, så extra skönt med helg i antågande. Partyt blev lyckat! Tyckte vi hade jättekul! Dom är roliga mina kolleger så jag hade inte räknat med annat! Men vad är det för väder?! Var är majvärmen? Här bild från en av förra veckans varma dagar. Längtar efter det igen...

onsdag 9 maj 2012

Party party!

Imorgon ska några av mina fina kolleger komma hit på Tupperware-party efter jobbet. För att göra det smidigt åker vi direkt efter jobbet i samlad trupp. Blir jobbigt för kollegerna som kanske inte hinner hem emellan och så, därför gjorde vi så. Insåg sedan att jag ju inte hinner göra i ordning något här hemma innan de kommer. Hade dessutom tänkt bjuda på något lite mer matigt innan fikat eftersom man ofta är hungrig efter jobbet. Klurade lite och bestämde mig för att göra paj. Enkel ost & skinkpaj som bara är att värma på imorn. Och det finaste med allt är att söta Carro kommer hit en liten stund innan och ställer in pajerna och sätter på kaffe. Fina du :-) Ska hur som helst bli jättekul! Kollegerna verkar peppade och har kikat i katalogerna och verkar gilla produkterna så det känns toppen! Det värsta är att jag är sjukt sugen att sätta tänderna i pajen som ser riktigt god ut. Gör två för säkerhetsskull så det lär nog bli en bit över kan jag tänka mig.

tisdag 8 maj 2012

Ingen vanlig dag

Dagarna spinner på, redan idag känner jag att jag börjar få upp farten på jobbet igen! Gott, då det gör mig frustrerad när det går långsamt.

Idag skyndade jag mig hem från jobbet. Det är nämligen min stora älsklings födelsedag!! 28 år blir han och i hela en och en halv månad är han äldre än mig :-) Hans önskemål var att åka och spela innebandy med sitt jobb, varav att jag skyndade mig hem. Nu har han tagit över nattningen av T. Det gick kanon för mig, hon somnade på två röda. Jag plockade undan lite kläder i sovrummet och hann inte ner innan hon vaknade. Tror hon är inne i nån "separationsfas" igen. Vill bara ligga i vår säng, och det får hon såklart men är ändå vaken 1-1 1/2 timme under natten. Så jag är rätt trött trots att R tar ett stort lass och tar henne massor på natten just nu. Jaja, det går över det med!

Vi har lite gottis att äta när R kommer ner och jag skymtade även en bit tårta i kylen nånstans...

måndag 7 maj 2012

Två bilder och en video

Det har jag fått skickat till mig idag av R. Underbara bilder på tösen och en video där hon frågar efter mig. Knappt två timmar hann jag vara med henne idag. På tok för lite, vänjer mig väl tillslut men tufft nu. Hon och pappa har haft det kanon, trots läkarbesök (inbokat sedan en månad tillbaka pga krokig tumme). Jag tog cykeln till jobbet, grymt nöjd med det. Spretigt inlägg, ville få fram mycket på en gång. Återkommer med ett vettigare inlägg senare.

söndag 6 maj 2012

6:e maj

Söndagskväll. På riktigt. Imorgon börjar allvaret igen. I över 13 månader har jag lallat runt här hemma. Först några veckor ensam med stora magen, resten i sällskap med finaste tjejen. Jag är laddad att jobba igen, ska bli kul att komma igång och jag ser fram emot när jag kommit in i det fullt igen och kör på med all den kraft jag vet att jag har! Min tanke är att jag ska cykla imorn men det återstår att se. Tror termometern kommer visa kyyyyligt så det blir dubbla lager kläder ifall jag hojjar. Här är den, min fina cykel. Köpt för 5 år sen tror jag. Verkligen så nöjd med den, bästa cykeln!!

lördag 5 maj 2012

Släpp korna loss - det är vår!

Ja, idag blev det då det efterlängtade kosläppet. Men jisses va mycket folk det var. Typ två fulla fotbollsplaner med bilar, och då var det ändå många som kom på cykel också. Arla bjöd på mjölk (massor med mjölk...kom hem med 12 st 2dls mellanmjölk...) och bulle. Tillslut hittade vi en bra plats, dock blåste det väldigt mycket. Men vi höll värmen ändå och så fort solen tittade fram blev det varmt och gott. Sen kom då de efterlängtade korna. De skuttade och stångades men var kanske inte så där tokglada som jag föreställt mig att de skulle vara. Eller jo, det var de nog egentligen, väger man 400 kg är de där skutten en stor bedrift när man tänker efter. Sötaste var den sista, underbart söta kalven som kom ut. Alla andra kor var ute och den stannade först i början av hagen, tittade sig omkring och tog sedan så stora skutt den bara kunde. Ja, kul att se men T tappade intresset ungefär efter 3 kor, haha :-) 

Efter släppet drog vi till Allum för lunch. Det blev på Max. Väldigt länge sedan jag åt där och jag unnade mig mozzarella sticks, himlans gott. Blev även en ny solhatt till T, ett par moccasiner för 30 kr som Carro hittade - tack för det! Även en sväng på H&M hanns med och där blev det 2 par tights till T då jag köpt lite tunikor och klänningar och då gillar jag att ha på hennes tights under. På eftermiddagen bjöd vi över grannarna för att äta upp banankakan jag bakade igår. Den fick stanna hemma eftersom det var så kallt imorse så skippade vi att ta med fika till kosläppet. Men vi lyckades äta upp den och skrattade åt våra söta barn (Thea skyndade fram till Valter och gav honom flera stora dregliga pussar) och pratade strunt en stund. Nej, nu blir det teve en stund (hockey...yeeay...). Trevlig kväll på er! 

 

fredag 4 maj 2012

Då kör vi igen!

Ok, back in business. Skönt med paus några dagar men nu känner jag inspirationen igen så då kör vi igång igen.

Nu har jag och min tjej haft vår "sista" dag tillsammans, alltså min sista dag som föräldraledig. "It's the end of an era", verkligen. Underbart, jobbigt, roligt, frustrerande men aldrig, aldrig var det tråkigt - ens för en sekund. Hur kan man ha tråkigt när man tar hand om en huligan hela dagarna? <3

Denna vecka har varit lugn i och med litens förkylning. Hade en del planer men allt gick i stöpet. Trist, men sånt som händer. Huvudsaken är att hon blir bättre, och det blir hon dag för dag. Imorn ska vi till en bondgård i Partille för att titta på kosläpp. Nästan lite överladdad inför detta. Jag älskar kossor och det ska bli så roligt!! Har precis tagit ut en banankaka ur ugnen som får åka med i ryggsäcken som kofika :-) Hoppas korna gillar bananer!

Det gror i mitt fönster

I like!

tisdag 1 maj 2012

...

Som ni alla vet så går livet lite upp och ner ibland. De senaste veckorna har det varit lite mer ner än upp tyvärr och det börjar ta ut sin rätt. Jag skulle ändå kunna skriva inlägg om potatis & purjolökssoppa med focaccia eller utemöbler & grill men just nu känns det inte riktigt rätt. Har liksom ingen lust att låtsas. Så istället trycker jag på paus en stund. Några dagars tystnad. Men för att ingen ska undra så skriver jag det här. Jag återkommer snart, hoppas ni vill titta in om några dagar igen. Tack för att ni läser <3