Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

lördag 31 mars 2012

Seeking Justice

Såg en riktigt bra film ikväll som kan rekommenderas. Seeking Justice med Nicholas Cage, January Jones och Guy Pearce. Cage har ju inte direkt levererat nåt sevärt sen National Treasure som jag gillade. Två bottennapp som Knowing och Bad Lieutenant gör att jag tvekar inför hans filmer. Men denna var riktigt sevärd! Råkade även se att det var Tobey Maguire som producerat filmen. Visste ej att han höll på med sånt.

1 1/2 månad

Hittade denna bilden i "Min första bok". Like the hat!

fredag 30 mars 2012

Ny favorit i köket

Häromveckan hade jag och Carro ett litet Tupperware-party i miniatyr för några av mammorna från babyrytmiken. I och med detta partyt fick jag välja produkter för ett värde av 350kr från deras katalog och jag valde att ta en sak jag suktat efter ett tag. En smooth chopper. En hackare att ha i köket som fixar det mesta. Lök, örter, guacamole, salsa m.m. Man drar bara i ett snöre i locket så hackar den. Jag har sen innan en stavmixer med en behållare till som jag alltid hackat lök och sånt i. Nackdelen med den är att det är många delar att ta fram och att löken lätt blir mosig om man råkar köra lite för länge. Så därför kände jag mig sugen på att testa Smooth choppern. Hackade lök och vitlök häromdagen med mycket gott resultat. Idag bestämde jag mig för att testa purjolök. Jag hatar stora bitar purjo i maten men lyckas sällan få till de där riktigt finfördelade när jag hackar med kniv. Så jag körde ner det i min nya hackare och några drag senare hade jag perfekt hackad purjo! Denna mojäng kommer definitivt användas flitigt. 

Köpte en stor och en liten behållare till den så man kan hacka örter, vitlök m.m. i den lilla. 

 

Tacogratäng

Ikväll har vi ätit en riktig fredagsfavorit - tacogratäng. En väldigt god variant av tacos om man nu skulle känna att man inte är så sugen på det (fast det händer väl aldrig?). Det var min far som hittade detta receptet för många år sedan och det har hängt med sen dess. 

400 gr köttfärs
1 påse tacokrydda
1 påse nachos
2 burkar creme fraiche
Några centimeter purjolök
1 burk krossade tomater
1 burk salsa
Riven ost

Stek köttfärsen och blanda i tacokrydda och lite vatten. Lägg nachochipsen i botten på en ugnssäker form. Se till så de täcker hela formen men inte blir för tjockt lager. Hacka purjolöken och blanda salsan med de krossade tomaterna. Lägg köttfärsen på chipsen och strö över purjolöken. Över detta häller man blandningen av salsa och krossade tomater. Bred på båda burkarna creme fraiche (jag har alltid behövt använda två burkar för att det ska bli en lagom lager) och toppa med riven ost. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg. Det blir inget snyggt upplägg av denna rätt, då den är svår att få upp på tallriken utan att allt bara blir en enda röra. Men ack så god röra det är! En riktig favorit! 

 

Fredag

Äntligen är helgen i antågande. Ingen innebandymatch utan en helg att göra precis vad vi vill med. Gott! Storhandla gjorde vi igår och jag älskar när kyl och frys är påfyllt. Maträtter är trist att sitta och komma på, men när det väl är gjort och inhandlat finns det inget bättre. Att varje dag komma på vad man ska äta, och sedan handla det skulle inte passa mig alls. Så skönt när det finns hemma och det bara är att plocka fram nåt ur frysen. Denna vecka blir det tacogratäng, sambal oelek kotletter, potatis & purjolökssoppa med foccacia och pasta con carne (som chili con carne fast med pasta som man blandar i köttfärssås). Sen äter vi middag hos Rs föräldrar på söndag och på torsdag kommer mina föräldrar och så långt har vi inte planerat. Vad har ni för vardagsfavoriter? Planerar ni veckan eller kör ni på från dag till dag? 

 

torsdag 29 mars 2012

Det här med tårtan

Nu är det bara en vecka kvar till litens födelsedag och på långfredagen blir det kalas! Har liksom inte orkat tänka så mycket på det men nu börjar det snart brinna i knutarna. Tänker inte bjuda på mat eller så, utan det blir bara tårta och kakor. Kakor har R redan fått önska och det blev drömmar såklart. Han är verkligen helt tokig i drömmar, haha! 


Men till tårtan då, eller tårtorna rättare sagt, för jag tänkte göra två stycken. Har några tankar om vad jag ska fylla dem med men har inte bestämt mig helt än. Tror jag ska satsa på olika fyllningar i dem så det blir lite variation. Sitter nu och googlar tårtbottnar. Har aldrig gjort en egen trots att jag bakat ganska många tårtor. Tycker de färdiga bottnarna är helt ok, och därför använt mig av dem tidigare men nu känns det som att det är dags att testa själv! Att få ihop själva kakan tror jag inte alls blir nåt problem, utan det är delandet som oroar mig. Hur ska jag lyckas dela den i 3 delar på ett snyggt sätt? Tips mottages gärna! Återkommer självklart med hur det helt gick. Om vi i panik fick åka till affären för att köpa bottnar eller om jag lyckades....

onsdag 28 mars 2012

Nej tack

Låter som min man tänker köra en repris av natten som var. Fruktansvärt högt snarkande. Alltså. Vi har varit ihop i 10 år, lika länge har han snarkat. Så nog är jag van, men när jag vaknar flera gånger i natt av honom, INTE Thea (som för övrigt inte vaknade en enda gång) så har det gått långt. Har begärt att han kollar upp detta omgående eller så blir det separata sovrum. Åh nej, nu la han sig på rygg också...

Onsdag

Onsdag igen och sista babyrytmiken. Trist, det har varit riktigt kul! Tyvärr börjar ingen ny kurs förrän till hösten, hade tänkt att R skulle fortsätta gå med henne men så blir det inte nu.

Hamburgare till lunch hos svärmor, jag hade bakat drömtårta som jag tog med. Det är verkligen en fikafavorit för mig! Skulle nog kunna äta 7 bitar på raken. Efter att vi kom hem har vi varit supereffektiva. Nattat barnet, dammsugit, plockat och städat badrum på nedervåningen, kört en tvätt och jag hann slänga mig in i duschen och avslutade med Grey's Anatomy. Nu har jag bara några teckningar att göra i Draw Something innan det är dags att stänga ögonen. Hoppas på en fin torsdag. I så fall ska jag gå och köpa mig en glass!

Jag, Thea och kanin

tisdag 27 mars 2012

Äntligen!

I flera år har jag varit sugen på att gå och kolla på kosläppet. När kossorna släpps på grönbete och blir sådär galet glada och bara kutar. Förra året kändes det rätt meningslöst att gå dit med en bebis på 1 månad... Såg på mjölkpaketet att de i dagarna skulle lägga ut på hemsidan vilka gårdar cv datum det blir. Så i maj ska vi till en gård i Partille och kolla på de fina korna!

måndag 26 mars 2012

Stort steg även för oss

Inte bara lilla T tar stora steg just nu. Även jag och hennes pappa passerade en milstolpe idag. Dock angick det ju henne i allra högsta grad. Vi sökte förskoleplats till henne. Ansökte om slutet av augusti men det är nog snarare mitten-slutet av september vi tänkt att hon ska börja. R har ansökt om tjänstledigt t.o.m. första september men sagt till jobbet att det troligtvis blir några veckor senare han verkligen börjar sen. Jag känner ingen stress att få plats för henne innan ett visst datum. Vi har hennes underbara farmor & farfar som skulle ställa upp alla dar i veckan om det var så. Nu tror jag inte det behövs men skönt att ha den tryggheten. Sökte självklart de två avdelningar som finns hos oss häruppe i första hand (5 mins gångväg). Det finns två byggnader och två förskolor trodde jag men man söker dem visst ihop. En av dem är jag mer sugen på än den andra men egentligen kvittr det, bara hon hamnar nära! Sen sökte vi fyra olika i Kärra. Vet inte så mycket om dem förutom den jag sökte som andra val. Där jobbar en vän som jag känner genom Carro så det var ett lätt andrahandsval! Hoppas i slutänden att hon kan komma in på de närmast oss, även om hon kanske får börja på nån i Kärra först och byta sen (om hon inte trivs alldeles för bra och vill stanna, då får hon ju självklart det!). Ja, håll tummarna hörrni!

Dagar som denna

Det är dom jag ska minnas när jag börjat jobba igen och behöver energi att orka hela dagen. Först teater på bibblan. Eller mer rim och sångstund och Thea gillade det. Runt lunch sprack molnen upp och släppte fram solen. Så varmt och ljuvligt! Vi käkade lunch med Carro & Valter och gick sedan till lekparken. Vi blev inte kvar så länge då klockan närmade sig 14 och T inte hade sovit nåt under dagen. Sommartiden + lite strul med sömnen i natt gjorde att T vaknade först 08 imorse. Himla gott med sovmorgon men resten av dagens rutiner blev knas så nu är det en trött tjej som sitter i pappas knä.

När hon sov satt jag ute och läste Mama och njöt. När hon vaknade igen gick vi ut på altan och fick oss mer frisk luft. Gick upp och kollade på eken, gåtränade och hoppade runt på rumpan (inte jag om ni trodde det). Tröjan är från mormor och så söt! Gillar verkligen luvan :-)

söndag 25 mars 2012

Instagram

Testar Instagram och det är ju riktigt kul! NinaErica84 heter jag om nån läsare använder sig av det!



Besök från Värmland och första promenaden

I helgen har Roberts syster Lotta, hennes man Patrik och deras hundar Blixten och Flinga varit på besök. De bor i Värmland och pga hundarna är det inte så ofta de kommer ner och hälsar på. De har bott hos Rs andra syster Myggan i Alingsås. Vi stuvade in barnet och barnets farmor i bilen och åkte dit på brunch idag. Stort bord uppdukat med gott bröd, köttbullar, skinkor och andra pålägg, ägg, rödbetssallad och massa annat göttis. Efter att först ha blivit väldigt ledsen när vi kom var Thea nu på strålande humör. Att nyvaken träffa två ivriga hundar plus annat folk man inte träffar så ofta blev lite för mycket men humöret vände snart och hundarna var så roliga. Fick några roliga filmsnuttar på när hon skulle gosa med Blixten (han är en alaska malamute, alltså ganska stor...). 

Efter brunchen gick vi ut på deras stora altan för att njuta av solen. Hundarna var såklart med och Thea hoppade efter dem så gott hon kunde därute. Jag var lite rädd att hon skulle få träflisor i rumpan, men hon verkar ha klarat sig. Mitt upp i all hundeufori bestämmer sig damen för att våga släppa taget och gå några steg själv. Innan har hon stapplat fram 3-4 steg för att sen slänga sig mot en men nu gick hon ganska stadigt och rätt många steg. Innan dagen var slut var hon nog uppe i 8-10 stabila steg! Så häftigt att vara med om denna otroliga utveckling ett barn gör sitt första levnadsår. Jag är stolt som en tupp och tittar på flera filmsnuttar från när hon går hela tiden. Hon är så duktig och nu måste vi få ändan ur vagnen och köpa skor. Då lär hon ju tappa gåförmågan helt antagligen men förhoppningsvis vänjer hon sig. Insåg att jag bara filmat idag, inte fotat nåt så ni får två gamla bilder på Blixten & Flinga (Flinga är inte gammal på dessa och lite större nuförtiden). 

Söta Flinga

Fina Blixten








4H i Tuve

Igår var ju alltså jag och Carro iväg med barnen till Tuves 4H-gård. Vi har en här hos oss, Tolsereds men den är inte så stor. Det var däremot Tuves! Många djur; hästar, grisar, ankor, kor, tuppar, höns, kaniner och getter (världens sötaste killing vid namn Nemo fanns där. Sötaste jag sett!). Thea gillade det verkligen. Grisarna var riktigt roliga, de kom fram till oss direkt, nöffade och ville antagligen ha något att äta. Thea är ju som sagt ganska inne på hästar för tillfället så hon var ju i extas när alla fina hästarna kom ridande precis förbi oss. Tyvärr var inte vädret riktigt på vår sida. Det började spricka upp när vi åkte hemifrån men över Tuve var molntäcket fortfarande kvar. 5-6 grader och ganska kall vind. När vi kom hem igen var det strålande sol här hemma men fortfarande inte riktigt den där värmen som var i fredags. Vi hade i alla fall jättetrevligt med fika och mys med barnen. Synd att killarna missade men så är det ibland, det går fler tåg och allt det där. 

 

lördag 24 mars 2012

We get by with a little help from our friends

Tåget kom in kl 21 igår. Men det löste sig fint tack vare våra underbara vänner på 39:an. Carro kom hit och satt här ifall Thea skulle vakna så jag kunde åka och hämta R. Hon vaknade inte och vi käkade tacos strax innan 22 :-) Tusen tack, fina vänner som ställer upp i vått å torrt <3

Igår var verkligen en försmak av vår och sommar. Så varmt att jeans kändes för mycket. Jag och T tog en promenad efter lunch. Stannade vid lekplatsen och gungade, satte oss på en bänk en stund. Thea var mest fascinerad av en buske och även de större barnen som lekte.

Det blev även en kvällspromenad då solen sken och jag ville ta vara på den fina kvällen. Vi gick förbi hästarna och T blev som tokig :-) Hon är väldigt duktig på att härma djur och just hästar är favoriten just nu. Fick stanna till flera gånger så hon fick titta på dem ordentligt.

Idag spelar killarna match vid lunch vilket gör att man i princip inte kommer hinna göra nånting. Men om vädret blir bättre (molnigt just nu) ska jag och Carro ta med barnen till Tuves 4h-gård eller en sväng till Kungälv och promenera där efter tips om att det ska vara trevligt. Vi får se vad det blir. Eftersom vi båda bytt till större bilbarnstolar kan vi ju inte samåka som vi kunde förut men killarna hade skjuts så båda bilarna är hemma. Detta ska vara sista matchen för säsongen och jag jublar!!! Äntligen får vi helgerna tillbaka :-)

Igår när vi kollade på hästarna

fredag 23 mars 2012

Kom hem

Sitter och väntar på besked hur det går för Robert. Han har varit i Stockholm idag och tåget hem skulle gå 16.30. Fick mess för 20 minuter sen, då hade tåget äntligen kommit men han visste inte när de kunde åka då de behövde koppla om och greja pga signalfel. SJ är så tröttsamma....

Ikväll skulle vi käka sen middag när R kommit hem och Thea somnat. Får väl se om vi äter vid midnatt kanske... :-) Tacos ska vi mumsa på, i vanlig hederlig Svenne-stil. Har dock en känsla av att jag vid 21-snåret sitter här själv och mumsar. Håller tummarna att det inte blir så. Om tåget inte varit försenat hade jag tänkt hämta honom men nu går det inte eftersom T kommer sova vid den tiden. Damn you SJ, damn you to hell!!!

Nej, nu ska jag sluta beklaga mig och tänka på morgondagen. Ska bli strålande fint imorn med så ska lura lite på vad vi ska hitta på!

torsdag 22 mars 2012

Denna ljuvliga årstid

Jag har alltid sagt att sommaren är min favorit årstid men måste ändra det till våren. Det är ju då alla förväntningar ligger och gror och törsten efter sol och värme är som störst. Man tar till vara på all sol som ges och är ibland för snabb med att slänga av sig jackan. Idag blev det Conversen som åkte på. Tyvärr kom jag på att jag slet ut min favoriter förra hösten och våren. Låga mörkblå, köpta för en billig penning på Zacky's i New York. Skulle köpt 15 par till. Tror jag betalade 35 dollar för dem. Billigt. Jaja, det blev istället mina höga gråa som är köpta till fullpris här hemma i Svedala. Nån som ska till staterna snart och vill köpa ett par till mig?

Pappa är en apa

Garvar mycket åt Thea just nu. Hon försöker säga apa (herr Nilsson är en present från kusin & morbror som är hon gillar mycket) men det blir hela tiden paaapaaa hur hon än försöker. Hahaha!

onsdag 21 mars 2012

Onsdag

Fin onsdag. Gott väder och redan kl 09 imorse när vi åkte till babyrytmiken var det varmt. Det var som alltid roligt. Thea skrattar och verkar gilla dans och musik. Nästa vecka är sista gången, trist! Nya kurser startar inte förrän till hösten så tyvärr kan inte R gå med henne. Efter rytmiken bar det av hem till farmor & farfar. Vi åt stekt ägg, bacon och korv till lunch. Och Thea åt bättre idag! Vid förmiddags-mellis och lunch åt hon som vanligt. Middagen gick inte riktigt lika smidigt men hon åt ändå bra och en hel banan till efterrätt. Så hoppas att gårdagen bara var en tillfällighet. Jag fattar att hon kanske inte alltid kommer äta lika mycket som hon gjort hittills men igår åt hon ju i princip inget och det är lite tufft. 

Till middag blev det potatisgratäng med kassler, så jäkla gott! Länge sedan jag åt det så det var verkligen uppskattat. Väl hemma blev det att städa lite snabbt då det kommer besök imorn. Sedan har jag tittat på ett avsnitt Supernatural och nu blir det sängen. Väldigt trött och linserna skaver så nu ska jag krypa i säng. 

En trött liten tjej efter rytmiken. 

 

Dåligt miljösamvete

När jag bodde hemma...shit, inser nu att det var 9 år sedan jag flyttade hemifrån, var jag relativt duktig på det här med att sortera sopor m.m. Inte på något sätt jätteduktig, utan plattade till mjölkpaket, återvann tidningar och sånt som alla gör. Anledningen till att jag var duktig på det var min far. Han har så länge jag kan minnas lärt mig att sortera det som kan återvinnas. Inte förespråkat det direkt, bara förutsatt att vi alla i familjen skulle dra sitt strå till miljöstacken. Även första året hemifrån försökte jag hålla upp detta. Eftersom jag bodde i en etta på 20 kvadrat fanns det inte så mycket plats men jag försökte i alla fall fortfarande återvinna tidningar och pappförpackningar. Någonstans på vägen försvann detta. Antagligen plastbrist gjorde att jag bara slutade med det. Har länge haft dåligt samvete över detta. Speciellt när man kommer hem till mamma och pappa som numera är sorteringsexperter och har minimalt med brännbart avfall bara för att de sorterar ALLT. När vi bodde i lägenheten komposterade vi i alla fall men mer än så blev det inte. Nu i huset finns det inte ens kompost. Tills nu! Fick häromdagen ett brev om att soporna ska börja vägas och därmed kan det bli dyrt. Nu har jag fått en ny tändning och ska verkligen försöka komma igång med att sortera lite igen. Anledning till att jag dragit mig för det här är att det inte finns någon återvinningsstation i närheten. Visst, det är väl gångavstånd på ca 15 min men om du har mycket kanske du behöver gå två gånger, och vem gör det när det är så långt? Nej, då får man ta bilen istället. Gud vad jag är miljövänlig när jag tar min bil som inte ens blir fesljummen till återvinningen för att återvinna några kartonger. Jaja, förhoppningsvis får vi bättre sorteringsmöjligheter närmare oss nångång. Nu ska jag i alla fall kompostera, sortera tidningar och kartonger och sluta slänga barnmatsburkarna i restavfallet. Oj, himla långt inlägget blev. Cred om du orkat läsa till slutet :-) 

 

tisdag 20 mars 2012

Inte igen...

Av och till sen Thea föddes har maten varit ett problem. I perioder har det funkat kanonbra. Flaskan tar hon alltid nu, spelar nog ingen roll vad vi stoppar i den :-) Under en lång period satt jag och trixade med vanlig mat. Hon åt 4-5 skedar knappt men vi kämpade på varje dag. Tillslut kom vi till en vändpunkt, hon bara började äta helt plötsligt och mycket dessutom! Just nu äter hon 3/4-1 hel burk varje mål. Mellanmål slinker ner lätt som en plätt. Smörgås, yoghurt, banan, pannkakor. Det mesta. Fiskbullar och potatis var väldigt gott! Men så igår började hon krångla lite. Först vid lunch. Tänkte inte så mkt på det mer än att hon kanske inte var så hungrig. Sen gjorde vi egna köttbullar till middag och hon fick det med pasta till. Nej, det var stopp. Inte ens om hon fick äta det själv. Fick plocka fram hennes vanliga mat men tror det tog R typ 20 min att få i henne allt. Imorse ratade hon yoghurt till frukost men pillade i sig smörgås i alla fall. Till lunch fick jag krångla länge men tillslut hade hon ätit upp nästan allt (förutom de två första skedarna som hon slog ur handen på mig...). Ja, vi får väl se hur middagen går... Orkar inte vandra denna vägen en gång till. Håller tummarna att hon tappat lite aptit för att hon är snorig och hostig...

Latmask

Förra veckan gjorde jag och T inte många knop, var mest hemma hela veckan. Denna vecka har börjat i samma tecken. T är snorig och jag börjar också känna mig hängig. Mest på morgon så hoppas att det kanske inte bryter ut helt.

Enda planerna för dagen är att åka och handla. Det är så trist väder så det blir inte ens en promenad utan vi tar bussen. Ska handla ganska mycket också så lika bra. Det värsta med att bara vara hemma och dega är att förutom att man blir uttråkad så blir man även mer slö för varje dag. Man orkar liksom mindre hela tiden. Men det gäller bara att komma igång igen! För övrigt är tösen bra i sin arm igen, använder den som vanligt! Skönt! Så jobbigt när de små råkar ut för saker och slår sig :-(

måndag 19 mars 2012

Lucky number 91

Vilket drama på söndagskvällen. Är helt slut idag! Ja, vi tar det väl från början. I går pratade jag och Thea med morfar, mormor & kusin Alvin på Skype. Väldigt mysigt att se dem och Thea skrattade när Alvin gjorde roliga grimaser :-)

Efter det satte vi oss på golvet som vanligt för att leka. Thea stod upp och höll sig i vardagsrumsbordet som vanligt. Jag satt halvt vänd mot henne och halvt mot teven när hon tappar balansen och ramlar. Jag tittade inte på henne just då men tror att hon höll tag i min axel och försökte nog hålla sig uppe. Istället vred sig armen och hon ramlade i golvet. Storgråt såklart men efter 10-15 min insåg jag att set inte skulle gå över. Robert spelade match och gick inte att nå. De hade tagit vår bil men som tur var var Carro hemma. Jag fick låna deras bil för att åka till akuten. Var lätt hysterisk just då och åkte och hämtade svärmor som följde med. Efter många om och men och felkörningar var vi framme. Då hade R anslutit. Hela väntrummet fullt med folk. Fick nr 109, de var på 86 när vi kom in. De sa att uppskattad väntetid var 5-8 timmar. Härligt. Men när jag satt å fyllde i Theas uppgifter såg jag en nummerlapp som låg på en bänk. Nr 91! Den norpade jag direkt och vi kom in efter kanske 30-40 min. Men det är ju alltså bara inskrivning när man träffar sköterska (det ska egentligen ta Max 10 min enligt deras mål på barnakuten). Precis innan vår tur sträckte Thea ut armen efter ett papper och efter det blev det bättre. Sköterskan fick ta i armen, kunde röra den och känna så inget var brutet eller ur led. Hon rekommenderas oss att åka hem istället för att vänta i flera timmar på läkare. Så vi åkte hem. Hon har fortfarande ont och gråter ibland men det är bättre iaf!

Idag ringde R sin syster som är läkare som tror att det är pigluxation hon råkat ut för. Att armbågen eller ett ben i underarmen hoppar snett eller t.o.m ur led. Ibland lyckas barnen själva rätta till det. Troligtvis gjorde hon det när hon sträckte sig efter pappret innan vi mötte sköterskan. Tror inte armbågen var ur led utan nåt hade nog hamnat lite snett och nu är hon antagligen lite öm varav att hon fortfarande har ont idag. Vår lilla snäcka. Vilket kaos! Lär ju inte vara sista gången heller....

söndag 18 mars 2012

Mamma på stan

I fredags var det då äntligen dags för Tomas Ledin på Rondo! Som tack för bra försäljning (över 2 miljarder) fick vi en helkväll med underhållning. Middagspaket med fördrink, förrätt & varmrätt. Jag trodde även det skulle vankas efterrätt men så blev det inte. Hur som helst. Theas farmor & farfar hade erbjudit sig att ha henne över natten så att Robert kunde åka och hämta mig i stan när jag kände mig redo att åka hem. De tyckte jag skulle unna mig en kväll ute och inte behöva tänka på att passa bussar och så. Jag blev otroligt glad såklart! 

Först var det alltså lite mingel, det var inte bara vi från Göteborg som fick gå utan även säljkontoren från Malmö & Halmstad var på plats, kul att träffa dem. Många mailar man med och pratar i telefon med massor och vet ändå inte hur de ser ut :-) Trodde ingen skulle minnas mig då jag inte jobbat på över ett år, men jag var inte glömd! Själv showen var jättebra. Handlade om Ledins liv och började med tidiga åren. David Lindgren spelar honom som ung och jag tycker han är så jäkla bra och hade ingen aning om att han var med så det var ett stort plus! Han var skitduktig! Mot slutet var det mer konsert och då fick man även ställa sig upp vilket man inte fick första halvan. Ledin spelade alla sina paradlåtar och alla dansar och sjöng med! Toppenbra helt enkelt och grymt bra förfest, man var ju taggad att gå vidare sen! 

Efter Ledin var slut gick vi till Clarion Hotel Post. Trevligt men konstigt upplägg på stället. Det var i två våningar och man fick inte ha något drickbart i handen när man gick i trappen och vårt gäng råkade hamna på två olika våningar. Vi där nere hann beställa och försökte gå upp men fick inte. Samma sak för de som gått upp. De försökte gå ner men icke.. :-) Tillslut återförenades vi i alla fall och hade mycket trevligt! Efter Post var det dags att dra vidare igen. I vanliga fall hade jag nog aldrig följt med vidare men i fredags blev det så. Yaki Da blev nästa stopp. 14o kr för entré och då började jag tveka. Visste att jag snart skulle vilja åka hem, men gick in ändå. Stannade kanske 45 min. Dyr minuttaxa, haha! Jaja, så är det. Sen hämtade gubben mig och jag var i säng till kl 03. Riktigt kul med en utekväll, det förtjänade jag! Men lyckades med bedriften att inte ta ett enda foto under hela kvällen. Så jag får lägga in en stulen bild på herr Ledin :-) 

Bildbevis

Jag lever! Tog en lugn dag igår efter en skojig kväll! Men idag är jag tillbaka. Lovar en utförlig Ledin-rapport så fort tid finns att sätta sig vid datorn. Glad Söndag!

fredag 16 mars 2012

Lilla charmtrollet

Vår tjej är ett riktigt litet charmtroll (ibland). Igår på Öppna Förskolan under sångstunden hoppade hon iväg på äventyr. Först fram till en pojke och pussade honom (öppnade munnen vidöppen och ser ut som hon ska bitas men det gör hon inte. Oftast) och när vi sjöng om en häst blev hon alldeles till sig. Hoppade fram till sångledafen, gnäggade som en häst och ville ha mjukdjuret hon hade i handen. Den fick hon såklart! Ja, hon är så söt! Och hennes stil att ta sig framåt lockar alltid till skratt. Den är verkligen speciell, och snabbt går det. Nu sover lilla skrutt och det ska jag med göra. Vi gick upp 06 imorse efter en orolig natt (hon verkade nästan täppt i näsan och lite hostig) och jag ska ju på Ledin ikväll så det är bäst att krypa ner en stund till när tillfälle ges!

torsdag 15 mars 2012

Torsdag

Började dagen med en promenad med Carina. Eller det skulle bli promenad men Oliver var inte med på det så vi gick till Öppna Förskolan istället. Där fanns Carro, Valter, Nina & Linnea också och vi stannade på sångstunden innan vi drog hem och åt lunch.

Annars har jag bara plocka och lagat mat känns det som. Kom hem för en timme sen, från ett dansstep pass. Det var nästan 2 år sedan jag körde sist och man kan väl inte säga att jag direkt hängde med men det ger sig efter några gånger! Får hoppas vi kan hålla igång några veckor med detta. Kul som sjutton är det i alla fall, man är så upptagen med att få ihop stegen sp man tänker inte på att man tränar :-)

onsdag 14 mars 2012

Har jag lyckats?

Eftersom jag alltid är inloggad på mitt Google-konto har jag aldrig behövt skriva i den där ordverifieringen som ibland dyker upp på bloggar. Tycker själv den är så irriterande och man ser ju för fasen inte vad det står. Blir det fel orkar man ju inte skriva om. Insåg för ett tag sedan att den var aktiverad på min blogg men har inte fattat hur jag ska få bort den. Var tvungen att gå tillbaka till en gammal version av Bloggers gränssnitt och vips så kunde man plocka bort den där dumma verifieringen. Nu har jag testat att logga ut mig själv och skriva kommentar som anonym och det verkar inte som verifieringen dyker upp. Hoppas hoppas den håller sig borta nu! Säg till mig annars så får jag greja vidare för den är inte välkommen på min blogg!

1-åringen...

Ja, snart är hon ett år gammal, vår lilla tösabit. Helt sjukt, men så är det. Funderar just nu över kalas, tårta, presenter och allt som hör ett årsdagen till. Tårtan ska jag baka själv. Fick lite inspiration av Sofie som bakat denna fina tårta till sin son Oliver när han döptes. Ett lager daimfluff lät inte alls fel (smälta daim tillsammans med grädde och sedan vispa upp den, mums!) och funderar om man ska kombinera det med ett lager mosad banan. Jag älskar banan i tårta, det gör den saftig och god tycker jag. Just nu lutar det åt vanlig hederlig gräddtårta med fin dekorering och att kanske lägga krutet just där, på dekoreringen. Inte för att Thea kommer minnas eller bry sig men ändå :-) Hon ska självklart få smaka en liten bit tårta men funderar på att göra en glass av vanilj visp och bär, så kan hon få en skål med en kula i att greja med. Tårta känns lite svårt att äta och glass på vanilj visp känns lite mer okej att ge än en tårtbit. Ja, mycket planering blir det och dessutom fyller tösen mitt i påskhelgen, på skärtorsdagen närmare bestämt. Vi tänker ha kalaset på långfredagen och det verkar som de flesta kan komma. Mysigt! Jag håller tummarna för värmebölja så kanske man kan sitta ute en stund! 

 Gillar detta födelsedagståget från Kids Concept. Tittade på det på baby & barn och funderade på att köpa men gjorde det inte. Roligt att kunna ta fram och bygga på en vagn för varje år (plus ny siffra upp till 6 år).

Onsdag

En solig onsdag. Gud va man blivit bortskämd med underbart väder det senaste, detta kan man ju definitivt vänja sig vid. Dagen började med en chock. Tror jag somnade runt 23 igår, och vaknade första gången av att babyvakten pep över batteriet (vi har börjat stänga dörren till Ts rum då katterna ibland är uppe på nätter och verkar störa henne, och kör därför med babyvakten på natten). Hade laddaren på övervåningen som tur var och fick chock när jag såg klockan. Den var 05.37. Detta var alltså första gången jag vaknade denna natt. Fast det var ju redan morgon. R var också vaken och ingen av oss fattade nåt. Lyssnade i vakten efter ljud inifrån hennes rum men där var det tyst. Vi blev nästan oroliga och R gick dit för att kolla till henne. Hon sov så gott på tvären i sängen (på mage), så han smög tillbaka till mig igen. Vi somnade om och vaknade av att hon grät 06.45. Tösen sov alltså 20.30-06.45 utan att vakna (eller det kanske hon gjorde men somnade om). Ljuvligt, hoppas det inte dröjer för länge tills vi får en sån natt igen! 


Efter frukost och lek åkte vi till babyrytmiken. Thea blir alltid fascinerad när kantorn börjar spela piano, och när alla sjunger tittar hon nyfiket. Hon gillar det verkligen och tyvärr är det inte så många gånger kvar innan det är slut. Direkt efter rytmiken åkte vi till farmor & farfar. Fick bakad potatis till lunch och fick träffa Rs bror som var där på ett snabbt besök. Thea verkade inte rädd för honom trots att de sällan träffas utan kunde t.o.m. äta sin lunch med sin farbror vid bordet. Blev fika ute på altan då vädret var varmt och gött! Fler såna här dagar, det tar jag gärna emot. Vad har ni haft för er denna onsdag? 



tisdag 13 mars 2012

Vitaminer

På kvällen efter jag tränat känner jag ofta att jag behöver nåt mer, några timmar efter middagen. Ofta blir det knäckemacka eller fil. Igår kom jag på att vi hade ganska mycket frukt så det fick bli en fruktsallad när jag tittade på Maria Wern (har läst många av Anna Janssons böcker och de är riktigt bra!). Äpple, päron, kiwi och banan. En fruktsallad är alltid godast med apelsin men detta funkade också! Toppade med russin för att piffa till det lite. Min stackars sambo fick enbart kiwi då han inte tål äpple och päron.

måndag 12 mars 2012

En solig dag

Idag har vi försökt fånga solen så gott vi kan, jag och lilla T. En stund ute på altanen. Jag trodde, dum som jag är, att vi kanske kunde sitta still på en filt och leka därute. Haha, ja ni förstår ju själva. Det var lite kaos ett tag med en unge som hoppade iväg och trasslade in sig i katternas linor hela tiden. Och en katt trasslade in sig i julgranen som fortfarande ligger därute (Varför gör den det???!). Tillslut gick katterna in och jag hämtade ut Ts matstol. Hon tyckte det var kul att sitta i den en stund. Sen tog vi fram vagnen och gick en promenad istället. Tänkte gunga men alla gungor var upptagna så bi gick hem istället.

Dagens mest förvånande:
* Vi sov till 07.30. Sovmorgon.
* Thea åt en hel portion gröt. Gröt, fattar ni? Det hon ratat konstant i flera månader.
* Jag överlevde ett 60 minuters Indoor Walking-pass. Det brukar vara 45 min då det är rätt tufft att köra nonstop i 45 min.

söndag 11 mars 2012

Helgen

Som vanligt har helgen gått snabbt, trots att R var ledig på fredagen. Igår följde jag med Carro på ett Tupperware-event. Kul med info om nya produkter, och säljtips för de som är konsulenter. Annars har inte mycket hänt under helgen, för lite sömn har präglat de senaste nätterna och det tar ut sin rätt på dagarna. Tänkte sova middag jag med när hon sover sin lur här snart.

Igår läste jag på Hannas blogg att hon gjorde pannkakor och blev toksugen, så imorse blev det pannkaksfrukost. Älskar att käka pannkakor till brunch och ska nångång testa på att göra mammas amerikanska pannkakor, de är ljuvligt goda med sirap och färsk frukt. Hällde av lite smet innan jag saltade och stekte en pannkaka till lilla T också. Det gick hem. La små bitar i en skål som hon fick plocka ur. Det funkade en stund men tillslut fick vi ta bort skålen och lägga bitarna direkt på bordet (längtar efter tupperware-skålen jag beställt som jag kan trycka fast i bordet). Hon åt ungefär en halv och det tycker jag var ett riktigt bra resultat! Efter frukost och en väldigt kort förmiddagslur gick vi ut på en promenad med Jukkis & Valter. Thea fick gunga på vägen hem och det var som vanligt väldigt roligt. När vi kom hem testade vi att prata med mormor & morfar över Skype och det funkade väldigt bra. Thea såg dem och skrattade och log. Viktigt det där med ansikten, speciellt när vi nu inte träffas så ofta så vill jag ju att hon ska veta vilka de är tills nästa gång vi ses. Ska försöka göra detta en eller två ggr i veckan hädanefter. Behöver ju inte pratas så länge, men några minuter räcker för att hon ska hålla minnet uppe! 

 

fredag 9 mars 2012

Ett tips!

Vi bytte ju nyligen från babyskydd (som den första bilbarnstolen heter, som bebisarna har från nyfödd till runt 9-12 mån) till nästa stol som jag skrivit en del om. Att sätta in babyskydd i en bil är inga större svårigheter, däremot är det inte alltid så lätt när man ska fästa en "riktig" bilstol med remmar och bälten. Det är svårt att förstå manualen och lätt att det blir fel nånstans på vägen. Fick ett tips att man kan åka till NTF för att be dem kolla så stolen sitter rätt i bilen. Även om man tycker att man följt manualen till punkt och pricka är det lätt att nåt ändå blivit fel och det tar inte så lång tid att åka förbi dem. Bäst är att ringa först så de har tid att ta emot en. R åkte förbi igår och vår stol satt som den skulle! Skönt att veta med säkerhet att det dyrbaraste man har åker säkert i bilen.

Skötväska

Just nu drömmer jag om en ny skötväska. Jag bytte ju från Emmaljungas till en begagnad Skip Hop som jag köpte på Tradera. Den är kanon. Dock ett fel med den. En av de bästa sakerna med Skip Hops väskor är att de har speciella barnvagnsremmar så väskan sitter bra på handtaget till vagnen. Den väskan jag köpte var en gammal variant så när jag ska fästa väskan på vagnen måste jag ta bort det långa axelbandet helt och byta till barnvagnsremmarna. De nya väskorna har så att man kan knäppa fast väskan på vagnen utan att ta loss det långa bandet vilket är mycket enklare. Dessutom är den sliten och börjar spricka i en av sömmarna. Lätt att laga men...ja ni vet... Någon av dessa två drömmer jag om. R måste ju också gilla den såklart och jag tror att i alla fall den översta skulle gå hem även hos honom. 



Fredag

Så, fredag! Gött är det. Idag är Robert ledig. Han ska på AfterWork på jobbet på eftermiddagen dock, så skönt att ha honom hemma på dagen i alla fall även om det faktiskt känns rätt astrist att sitta själv ikväll. Jaja, så är det. Nästa fredag ska jag ut och roa mig så då få han sitta själv istället. Ska nämligen på Tomas Ledins krogshow på Rondo med jobbet (de bjuder som tack för ett bra år). Sist jag var på jobbet fick jag höra att alla skulle med, va roligt!! Jag ska verkligen unna mig en utekväll och inte spara på krutet (lär nog inte behövas så mycket krut i och för sig men ändå...). Ser mycket fram emot detta i alla fall. 

Det bästa med denna dagen är dock att jag blivit moster för andra gången!!!! Mina älskade vänner Sarah & Sonny fick en liten tös kl 00.46 inatt. 3060 gr & 46 cm, en kopia av sin pappa och underbart söt. Det var egentligen snitt planerat till nästa vecka så detta var lite chockerande för alla inblandade och det värsta var att Sonny åkte till Göteborg igår morse och fick sätta sig på tåget i panik igår kväll men som tur var hann han i tid. Så länge var Hannah (Sarahs tvillingsyster) vid hennes sida som stöd. Jag gick ju och la mig tidigt igår men hade såklart svårt att sova, väntade bara på det där smset. Tillslut dök det upp, kl 05 imorse. 

Nej, nu måste vi sätta fart. Vi ska till tandläkaren med lilla damen strax. Tyvärr somnade hon ganska nyligen men det är bara att väcka om en stund... Innan dess ska jag göra mig klart. Glad fredag på er!

torsdag 8 mars 2012

Trötter

Förlåt för dåligt bloggande. Ibland hinns det bara inte med. Idag var jag hos svärföräldrarna. Även Carro & Valter kom dit och det var jättekul!! God lunch, fika, middag och nu hemma. Sen igår kväll har Thea slagit i huvudet 3 ggr. Andra gången resulterade det i en rejäl bula. Tredje gången ramlade hon ner från en säng. Som tur var fick farmor tag i hennes fot så det dämpade fallet och hon slog i pannan lite men det gick bra. Hoppas på noll vurpor imorn.

Skulle vilja göra massa saker men är så trött så jag väljer kudden istället. Imorn ska jag blogga bättre! Gonatt på er!


onsdag 7 mars 2012

Fotbad

Varning! Ni som ej gillar fötter (typ min sambo) kan sluta läsa (obs! Ej något äckligt skall skrivas bara att det handlar om fötter)

Tog mig en titt på mina fötter idag som jag vet att jag inte riktigt tagit väl hand om det senaste. Finns egentligen ingen ursäkt mer än ren lathet. Att jag dessutom har världens bästa fotbad från Scholl gör saken ännu värre. Så nu sitter jag med fötterna i blöt och ska snart fila och smörja med fetaste krämen. Ska verkligen börja ta hand om mina fötter bättre, det förtjänar de verkligen!

"Fläcken" på min höger fot är en brännskada från häromdagen när jag lagade mat och fick en stor klick brännhett smör. Blev ett fult märke trots att jag slet av mig strumpan snabbt som attan.

tisdag 6 mars 2012

Sjätte mars

Idag har jag varit själv med Snäckan hela dagen. Va tufft det är. Trodde matlagningen skulle bli det svåra men det var snarare disken efteråt. Hon är ju överallt just nu och ääääälskar diskmaskinen. Så fort jag öppnat den är hon där och fingrar. Samma sak med sopskåpet. Suck! Men det gick och nu sover hon gott däruppe. En stor eloge till de ensamstående mammor och pappor som finns därute. Eller er som drar ett stort lass när det gäller marktjänsten överhuvudtaget.

Ikväll ska jag se Desperate Housewives och mumsa godis (tack vare grannarna på 39:an, tack så mycket kära vänner!). Har längtat så efter denna premiär!

Har ingen bra bild till inlägget så det får bli den här superfina äggkoppen som vi fått av mamma. Perfekt med det lilla saltkaret (jag äter inte salt på mitt ägg med tar bort den och har lite kaviar eller smör där istället). Äggen smakar mycket gott i denna :-)


Dagens bild

Världens sötaste ungar :-)

måndag 5 mars 2012

Måndag

Idag skulle vi gått på teater på biblioteket egentligen men strax efter åtta ringde de och berättade att det var inställt. Himla tråkigt men det var teater igen den 19:e mars så vi får väl göra ett nytt försök då. Har ju varit på det en gång förut och då tyckte Thea att det var jättekul!

Det blev en lugn dag istället. Umgicks med Carro å Valter. Även Theas kusin Mindy var här en sväng på eftermiddagen. Alltid kul med sällskap.

Idag blir hon 11 månader. Lilla hjärtat! Just nu säger hon mest "pilla pilla pilla" (farmor säger så till henne ofta) och vickar med fingret samtidigt, även "mimimi" vilket jag inte vet vad det betyder. I badet idag sa hon hela tiden typ "balla" eller "balda". Vet inte om hon menar bada kanske. Sen lyfter hon armen mot örat och säger "Jaja" som att hon pratar i telefon. Så mycket som händer med henne just nu. Hon blir mer och mer stabil hela tiden. Vill gärna gå men vågar inte om man inte håller henne i ena handen. Ibland tar hon bara tag lite lätt i ens finger och promenerar iväg men så fort man släpper stannar hon och vågar inte gå mer. Fina unge! Nä, nu blir det ett avsnitt Supernatural!

Lite av varje

Blir ett inlägg som kan liknas vid en fruktsallad. Så får det bli.

I helgen var vi på Baby & Barnmässan. Vet inte vad jag förväntat mig men antagligen lite för mycket då jag blev besviken. Den var definitivt inte lika stor som jag trodde och det tog inte så lång tid innan man traskat igenom hela. Känns som det kanske är roligare att gå när man är gravid. Förra året var jag ju stor som ett hus och orkade knappt gå en kilometer så minns att jag verkligen inte hade lust då. Både vi och grannarna hade barnvakt (första gången på näsan ett år är vi själva vi fyra, och då går vi på barnmässa :-)) så vi käkade lunch på en restaurang som låg precis bredvid ingången till mässan och det var supergott!!

För övrigt ska jag beklaga mig lite. Har verkligen haft otur på Tradera (hoppas det är otur iaf och inte vardagsmat). Först fick jag aldrig en overall jag vann i julas. Den kom först tillbaka till säljaren efter några veckor, då dubbelkollade han adressen med mig och skickade igen men den kom ändå inte. Nu saknar jag betalning från två som vunnit kläder jag lagt ut. Mailat men ingen av dem har svarat än. Tröttsamt... Slut klagat, håller tummarna att betalning snart dyker upp.

söndag 4 mars 2012

Tårta för två

Det är en stor dag idag! Därför bjuder jag på tårta, för två stycken! Vi börjar med tårtan. 

Den supergoda midsommartårtan får det bli! Den största biten får J-P på 39:an som blir 28-åring idag. Stort Grattis till dig! Vi har varit där på tårta och grattat honom. 

Andra biten, den lite mindre, får bloggen som idag fyller 1 år. Grattis bloggen! Jag hade ju en annan blogg som jag skrev mellan 2005-2008 och trodde väl inte riktigt jag skulle ta upp detta igen meeen.... Once a blogger always a blogger antar jag? 

Idag ska vi nog åka och titta på Robert när han spelar innebandy. Tyvärr har jag inga hörselkåpor till T men det spelar kanske inte så stor roll. Har testat ett par på henne men hon bara sliter av sig dem hela tiden. Vi får väl se hur länge vi kan stanna, kul att titta förbi en liten sväng i alla fall. 

fredag 2 mars 2012

Partyt

Åh, vilket lyckat party det blev igår. Kunde inte blivit bättre! Carro är hur duktig som helst och visade fina och relevanta produkter. En del barngrejer då det var många mammor på plats men även andra toppenbra grejer. Vi blev 10 st (med mig och Carro) tillslut och jag är jätteglad att så många ville komma med kort varsel. Det var bara en knapp vecka sedan vi skickade inbjudningar. Tror många av mammorna var sugna på lite egentid med tjejkompisarna :-) 

Här kommer lite av de grejerna jag beställde:

 Ostkupan! Bara hört lovord om den, från Carro och mina föräldrar bl.a. och det var självklart att jag skulle ha en sån. Tycker dock den gamla färgen som de har var lite snyggare men denna är helt okej den med. 

 En underbart fin salladsskål med rejäla salladsbestick i samma färg. Har verkligen saknat en skål som klarar en stor och rejäl sallad. Vet att denna kommer stå på altanbordet många gånger i sommar med en härlig sallad i till grillköttet! 

 En skål till lilla T när hon ska börja äta själv. Gummiringen runt trycker man fast i bordet så sitter den som berget sen. Köpte även gaffel & sked till så hon kan pilla i maten själv med dem. 

 

Väntar på bussen

Liten sover, solen skiner, jag har solglasögon för första gången i år. Äntligen blir veckans besök hos farmor & farfar av. Liten ska dit imorn med när jag och R ska gå på Baby & Barnmässan. Minns denna tiden förra året. Inte en chans att jag hade orkat gå då.