Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

tisdag 31 januari 2012

Ingen favorit

Tisdagar är en av veckans sämsta dagar tycker jag. En mellandag. Måndag är den uttalade hatdagen men har man tur har man kvar lite energi från helgen. Onsdag vänder veckan och man börjar kunna ana helgen i horisonten. Torsdag är en av mina favvodagar. Helgen står för dörren, fredag väntar och det har så länge jag kan minnas ofta gått bra program just på torsdagar. Resten av veckans dagar behöver jag inte ta upp. Fredagsmys, lördagsgodis och söndagmiddag. Tillbaka till tisdag. Robert tränar vilket gör att han oftast bara hinner hem ca 2 timmar innan det är dags att åka igen. De två timmarna fylls med matlagning, middagsätning och disk. Sen ses man inte mer den dagen. Nä, jag kan lätt skippa tisdag. Men imorn är det onsdag och vi ska förhoppningsvis på babyrytmik (om hon inte strular alldeles djävulskt inatt) och sen är det snart helg :-) Gonatt med er!

PS: En positiv sak med denna tisdag. Mysig promenad runt Svankällan med Katarina och Ines, där Ines älskade snutte dök upp för min syn. Hon tappade den på en promenad häromdagen och K har gått samma väg å letat, men inte hittat. Glad att Ines fick den tillbaka!

Lillkusin

Glömde skriva att Robert igår morse blev morbror till en liten tös! Hans syster Viveka (som bor i Stockholm) födde igår sitt tredje barn. Thea har alltså en kusin som är yngre än henne och är inte längre minstingen :-) Vet inte vad lillkusinen kommer få för namn än, men söt var hon. Mörk med asiatiska drag. Alltid spännande med nya familjemedlemmar.

måndag 30 januari 2012

Potatis & purjolök

Idag blev lunchen potatis & purjolökssoppa (Modifast det med). Tänkte först låtsas att det var "riktig" soppa och äta ur skål med sked, men who am I kidding? Nä, lika bra att bara dricka skiten rakt upp å ner. Denna är god måste jag säga, smakar soppa. Gott med varmt också. Nu har jag bara två prover kvar. Båda är vanilj som jag inte är nån jättefan av. En är Nokas milkshake (blandas med mjölk, inte vatten) och en är Modifast. Får se om jag testar imorn lr på onsdag. Har god matlåda i kylen :-)

Just another manic monday...

....NOT! En sån här slappdag har jag inte haft på lääänge! Men otroligt skönt. Kände redan när Thea vaknade 07.50 att vi inte skulle göra många knop idag. Orkade inte ens ta en promenad. Vi har lekt, lekt och lekt. Jag har jagat henne runt köksbordet, fångat hennne på väg till katterna vattenskål och matskålar och så vill hon stå heeela tiden. Så det har vi övat mer på. Mot vardagsrumsbordet och mot vår lilla fotpall som är alldeles lagom i höjd för henne att stå emot. 

Har även tittat på ett avsnitt Revenge och ett Once upon a time. Hade de båda på inspelning i torsdags men vår underbara box tyckte inte jag skulle se dem för den hade bara struntat i att spela in. Bra skit, Canal Digital... Så jag fick kolla på Play istället med det gick ju bra det med. På kvällen blev det att bada Thea och natta henne lite tidigare än vanligt då hon var otroligt trött. Nu har hon sovit djupt i över två timmar och jag ska snart gå upp och lägga mig jag med. Har suttit på Tradera och läst på om hur man säljer. Hade tänkt lägga upp min iPod Nano idag (och min iPhone imorgon när jag letat upp kvittot) men så blev jag osäker på hur jag ska skicka dem på Posten. Frågade min bror (gammal brevbärare) och han bekräftade det jag trodde om att kuvert ibland behandlas lite ovarsamt och lätt kan hamna i kläm nånstans på vägen så nu avvaktar jag lite. Ska läsa på lite så får vi se vad som blir bästa sätt! Vill ju gärna att grejerna kommer fram hela och fina! 

 

söndag 29 januari 2012

Lunch

Min lunch idag. Helt ok. Smakar ungefär som Naturdiet som jag körde för många år sen, fast lite godare. Idag spelar R match i Lysekil och är borta mellan 11-18. Helt sjukt många timmar för en innebandymatch. Men men. Jag och Thea sticker till hans föräldrar där jag ska få laxmiddag. Just idag saknar jag att kunna åka till mina egna föräldrar och vara där hela dagen.

Sambal kotlett

En mycket god och väldigt lättlagad rätt. 

4 kotletter (eller hur många ni nu vill ha, jag gjorde 8 st igår)
1 burk creme fraiche
1 frp matgrädde
½-1 dl soya
2 tsk sambal oelek

Lägg kotletterna i en ugnsform. Bland ihop creme fraiche, grädde, soya och sambal och slå allt över kotletterna. Ställ i ugnen på 175 grader i 1½ timme. Brukar skala potatisen direkt och ställa på spisen så är det bara att slå på plattan när det är ungefär en halvtimme kvar på köttet. Servera med gele och en sallad på tomat & lök. Supergott!

lördag 28 januari 2012

Helg

Inte mycket bloggande det senaste, har inte haft så mycket att skriva om förutom "idag har vi" och det är inte alltid kul att varken läsa eller skriva. Men ikväll nöjd över att vi bjudit Roberts föräldrar på middag och de verkade tycka det var riktigt gott! Roberts pappa är lite kräsen i maten, eller kräsen är kanske fel ord, men mat är typ hela hans liv så det är svårt att veta vad man ska bjuda på när han kommer. Idag blev det recept vi fått från 39:an under årens lopp, både middag och efterrätt. Först kotletter man gör i ugn med en supergod sås med Sambal oelek i och ananaspaj till efterrätt. Återkommer med recept! Lyckat blev det i alla fall och när R körde hem dem var de mätta och belåtna!

Jag är tröttare än tröttast men har svårt att bara gå och lägga mig bara för att det är lördag. Dock får jag nog ge mig snart, ögonen går i kors...

torsdag 26 januari 2012

Sugen på bröd

Käkar ju inte så mycket bröd och mackor just nu, bara 2 knäckemackor med skivat ägg på till frukost och den senaste tiden har jag varit så sjukt sugen på bröd. Nybakt med smör som smälter på, eller bara en limpmacka med leverpastej. Mums!! Meen...idag har det återigen blivit onyttigheter. Det är farligt att hälsa på svärföräldrarna när man inte har så mycket karaktär. Åt en halv semla och lite annat gottis... Nä, hur ska man få ordning på detta egentligen? Fick tips om GI, men jag vet inte om det passar mig riktigt. Ska ta mig en funderare. Nåt får jag ju hitta på. Om några månader är jag tillbaka på jobbet igen, som brukar vara frestelsernas högkvarter. Leverantörer som dimper in med muffins, bullar, kakor, tårtor, godis m.m. Tur att jag börjar i maj då sommaren är den enda årstiden det inte är fullt med gottis överallt. 

I övrigt en kanondag. Underbart väder, promenerade större delen av vägen till svärföräldrarna utom bron över till fastlandet. Den är jobbigt och lång så där tar jag alltid bussen. Fick pannkakor till lunch och sjömansbiff till middag, supergott!! Imorgon ska jag möta Carro & Valter efter deras babysim och så ska vi traska till Bäckebol. Luncha på Ikea och ta en snabb sväng in på Systemet och köpa lite vin. 

Mattips och spartips!

Jag och min gubbe har blivit riktigt bra på att handla smart och billigt. Storhandla en gång i veckan och sedan blir det oftast en komplettering med mjölk och ibland fil. Men jag tycker alltid man kan förbättra sig och jag är intresserad av era tips. Vi gör det vanliga, köper storpack, passar på vid billigt pris och fryser in, letar rabattkuponger (sist hade vi kupong på välling, blöjor, 10% på hela köpet och bonuscheckar så rabatterna blev tillslut 350:-) m.m. Har ni några andra knep? Sofie efterlyste tips på billig mat och fick enormt mycket respons, väldigt intressant läsning. Vad har ni för rätter ni tar till när det börjar eka i plånboken? Själv älskar jag bakad potatis och brukar köpa två mellanstora potatisar var till oss. Lite smör, ost, lök, gräddfil och diverse kryddor blir det en supergod middag. Kostar oftast inte många kronor, och hiskeligt gott som det är, utan något tillbehör mer än så. Kom gärna med tips, både på rätter och hur ni gör för att hålla nere matkostnaderna.

tisdag 24 januari 2012

Tisdag

Vilken underbar vinterdag! Soligt, kallt och friskt. Även idag avverkades en långpromenad. Runt vår fina lilla sjö, var ute nästan lika länge som igår. Dock blev det ett litet stopp vid lekplatsen för att gunga lite. Thea skrattade och tyckte det var lika kul som alltid. När vi kom hem kom Mindy på besök. Hon passade Thea en sväng så jag hann dammsuga lite. Dessutom hade hon en underbar bukett tulpaner med sig. Glömde fota men det gör jag imorn. Så fina, tusen tack om du läser detta, kusin Findus :-)

Imorgon har vi inga planer, ta dagen som den kommer är rätt gött måste jag säga! Nästa vecka har jag planer på att besöka jobbet. Många som inte var där sist jag hälsade på så vi testar på nytt igen! Nä, nu blir det natten. Här får ni en bild på T som jagar efter Cesar in under bordet. Slutade med att hon slog i huvudet och började storgråta (hon är en liten mespropp som gärna gråter så fort hon får chansen :-) ).

måndag 23 januari 2012

Pulverdiet

Ja, idag var det nya tag efter en syndares helg. Men tycker jag lyckats riktigt bra. Inget sött alls. En nästan 2 timmar lång promenad med Carro & Valter och ett 45-minuters Indoor Walking-pass på eftermiddagen. Helt klart nöjd. Plus att jag springer efter en liten tokfia hela dagarna :-) Hon hoppar fram på rumpan så snabbt att man inte hänger med längre. Ålar gör hon också, men ser på henne att hon insett att hon når högre upp och ser bättre om hon tar sig fram på rumpan istället. Skruttlisa!

Har även beställt hem lite provpåsar av Modifast och Noka (pulverdieter). Modifast kör Carro med lite grann och Noka fick jag höra om av Carina i fredags. Kommer nog inte byta ut nåt mål regelbundet varje dag men kul att testa. Alltid bra att ha hemma ifall man inte har lunch nån dag. Återkommer med resultat när påsarna dimper in!

Jo, och så en sak till. Thea har ratat banan flera gånger. Verkligen grimaserat och visat att det var bland det äckligaste hon ätit. Idag fick jag för mig att testa igen av nån anledning. Och hon tyckte det var jättegott! Hon log stort och sa Mmmm när hon fick en ny sked, hahahaha! Väldigt skumt hur det svänger med småbarn :-) (Hon fick katrinplommon efter då banan är lite stoppande så jag har inte gett henne en svart banan om ni trodde det).

söndag 22 januari 2012

Glömde

Hade ju en fråga till er som läser bloggen i mobilen ibland. Vilken version gillar ni bäst? Webbversionen eller mobilvarianten där man måste trycka på inlägget för att läsa det?

Sköna söndag

Dagsrapport Söndag. Snäckan vaknade 7.30. Fick mat sen myste vi i sängen en stund innan R gick upp med henne så jag fick somna om en halvtimme till (jag gick upp med henne igår så R fick sovmorgon). När jag kom ner var hon redan trött (hon vaknar oftast inte så tidigt som 7.30) men höll sig vaken till 10.30. När hon sov grejade R med lite sladdar som han alltid gör och jag bakade drömtårta. Min favvo som liten och jag blev så sugen häromdagen att jag var tvungen att baka. Först gick det åt skogen. R satte på ugnen åt mig och satte på snabb-knappen. Vi hade ingen sån på ugnen i lägenheten så jag tänkte aldrig på att han satt på den utan ställde in kakan utan att vrida om. Behöver väl inte säga mer än Gör om, Gör rätt. Andra gången blev det bättre och jag lyckades riktigt bra med smörkrämen. Inte för mycket smörsmak, utan helt lagom! Efter lite pyssel här hemma åkte vi till hans föräldrar. Jag tog med drömtårtan och Rs mamma hade också bakat så det blev en riktig gottefika. Hade i alla fall karaktär nog att lämna resterna av rulltårtan där, för sånt ska jag inte ha hemma! Men... Det var nog inte sista gången jag bakade den om man säger så. Mamma och jag gjorde ofta det när jag var liten och den smakar verkligen barndom för mig. Nu ikväll har vi kollat på teve, jag har sett ett avsnitt Supernatural och lärt mig mer om Eliot Ness (han var med i avsnittet. Jag har aldrig sett De omutbara men den står på listan över filmer att se nu). Nu blir det natten. Puss å kram på er!

lördag 21 januari 2012

Ändan ur vagnen

Har äntligen tagit mig i kragen och gjort lite egen mat till Thea. Av nån anledning har jag skjutit på det länge men idag köpte jag inga burkar med mat från affären för att puscha mig själv. Katrinplommonpuré går det ju åt massor av här och det lyckades jag få till konsistensen på bra nu. Förra gången blev det för stabbigt. Hitta några päron som sjöng på sista versen, bestämde mig för att koka dem och puréa men det gick åt skogen. Hällde av allt vatten men det blev ändå som en soppa. Jaja, bättre lycka nästa gång. Maten jag gjorde idag hittade jag i kokboken jag fått av mamma, Mums för de minsta. En köttfärsgryta. Enligt receptet skulle det vara basilika i, men det var tydligen slut här hemma så det blev lite svartpeppar och timjan istället.

1 mjölig potatis
1/2 morot
1 msk tomatpuré
80 gr köttfärs
1/2 dl makaroner
Smaksätt med kryddor
Skala och dela potatis och morot, lägg i en kastrull och koka mjuka. När rotfrukterna är mjuka, ha i köttfärs, tomatpuré och makaroner. Häll på mer vatten om så behövs. Låt koka tills makaronerna är riktigt mjuka. Mixa till önskad konsistens.

Smakade på den själv och tyckte faktiskt det var gott, trots att det är utan salt. Vi får väl se vad damen säger, har nån burk med mat i skåpet i reserv annars :-) Om hon gillar det har jag nog i paprika nästa gång, har märkt att hon gillar paprika i maten. Jag gjorde dubbel sats mot receptet jag skrev här och det blev två stora matburkar och en liten. Kom på att jag har lax i frysen och i boken finns ett recept på lax och broccoli som verkar gott, funderar på att göra det imorn. I veckan ska vi äta spaghetti och köttfärssås och då blir det självklart att jag gör även till Thea. Håller tummarna att hon gillar min mat!!

Till mormor och morfar

fredag 20 januari 2012

Fredagsmys

Fredag, kl 20.30. Har ätit middag med Carro (jättegod lax!!), liten somnade kvart över åtta, jag har smugit ner, tänt ljus då det är lite kallt, tagit fram min chokladbit (ibland får man unna sig) och funderar på vad jag ska se på teve. Oceans Thirteen eller Little Miss Sunshine. Sett båda flera gånger, beslutsångest. Perfekt kväll hade varit om Robert varit hemma. Nu spelar hab match i Uddevalla och kommer vara hemma toksent. Men men, man kan inte få allt.

Imorn ska jag lägga upp video på ålande Thea, så håll till tåls mormor och morfar!

Theas rum

Har länge tänkt lägga upp bilder på Theas rum men det har inte blivit av. Nu har jag knäppt en drös så nu blir det bildkavalkad. Den vita lekkistan och lilla pallen är från Star-serien och båda är present och julklapp från fastrarna Myggan och Lotta med familjer. Mycket fina!! Gunghästen är Jabadabado och present från grannarna på 39:an. Jag är helnöjd med hennes rum! Älskar allt från gardinerna och mattan till varenda lite leksak hon har :-) Tavlan med räven, vars ram gick sönder, hänger uppe med vit ram och passar skitbra! Tr tillbaka allt jag tänkt om den tavlan, är såld på den nu :-) Tavlan ovanför byrån är den jag målade om ramen på. Den var i ek förut och själva byrån var i Björk men den målade R om i somras.


onsdag 18 januari 2012

Onsdag

Denna onsdag började med besök av Katarina och Ines. Vi gick husesyn, drack kaffe och lekte på golvet med flickorna. Sen blev det en promenad runt sjön, mycket trevligt! Tack för trevligt sällskap, tjejer! 

När vi kom hem slängde jag i mig lite lunch, stoppade ner Thea i bärselen och gick över till 39:an. Hann umgås en sväng innan de skulle iväg. Vi traskade hem, lekte lite och sedan var det dags för fis att sova middag. Jag hann precis lägga henne så kom R hem, och med sig hade han Theas kusin Mindy. Hon hade inte sett huset så vi gick också husesyn och sedan stannade hon och fick ta del av den delikata måltiden som jag beskrev i inlägget under. Kvällen har varit lugn. Jag har plockat i ordning bland klädhögar som legat utspridda runtom i huset, diskat ur en massa barnmatsburkar, gjort katrinplommonpuré, packat i ordning lite som ska med hem till svärföräldrarna imorn och slutligen blev det Mästerkockarna på teve. Nu är jag redo för sängen, tror jag ska läsa mig riktigt trött! Hur har ni haft det denna helt vanliga onsdag? 

Pannbiff med stekt lök

Åt en himlans god middag idag, pannbiff med stekt lök och potatismos. Mums! Vi delade upp det så Robert skötte moset och jag gjorde biffarna. Allt blev jättegott, och så här gjorde jag biffarna. 

400 gr nötfärs
1 ägg
En skvätt soya
½ msk sirap (aldrig haft det i biffar förr, men det funkade!)

Började med att skiva 3 lökar och steka mjukt. Strödde över lite socker mot slutet och tog bort pannan från värmen. Formade åtta fina (?) biffar och stekte i ganska rikligt med margarin. Hög värme först så de inte släpper så mycket köttsaft och medelvärme sen, tills de nästan var klara. Ta upp biffarna ur panna. Slå i 2 dl vatten, lite soya, tomatpuré och vitpeppar i pannan och rör runt. I med biffarna och löken och låt puttra tills moset är klart. Supergott!

tisdag 17 januari 2012

Babysäkra nästa

Eftersom Thea inte tagit sig runt (förutom i gåstolen men den används knappt längre) tidigare har vi inte behövt anpassa huset efter det heller. Nu är det andra tider, för jäklar va fort det går nu. Hon ålar fortfarande, och kan bara hjälpa till med ena benet men undan går det. Så nu måste vi säkra uttag, köpa grindar, samla ihop sladdar som ligger och sätta barnspärr på kökslådorna. Det får bli i helgen.

Idag har vi haft en mysig dag med Carro och Valter. Lunch hos dem, promenad och mycket prat. På eftermiddagen testade jag och C Zumba för första gången. Svårt, men roligt. Tror inte det blir ett pass jag går på varje vecka men nångång då och då. På söndag ska jag bränna av ett gammalt hederligt coreball-pass. För två år sen tränade jag och C mycket, och coreball var en riktig favvo! Superbra träning för bålen på en stor boll. Världens bästa instruktör också och det är hon som har passet på söndag! Ser fram emot det fast det kommer ta musten ur mig, har noll magmuskler efter graviditeten. Undrar om jag ska trycka in ett indoor Walking också? Det är kul när man kommer ihåg och tränar igen!

måndag 16 januari 2012

Massage

I julklapp av Robert fick jag en massage, vilket även var det jag önskat mig. Han gav förslag att jag skulle gå till St Jörgen, där jag och Carro var på sparitual i somras. Det är verkligen jättefint där, men när jag såg priserna tyckte jag de var i dyraste laget. Kom då ihåg att jag sett skyltar i simhallen när vi varit på Simmis, att det finns ett företag som heter Kärra Kroppsvård som huserar där. 495:- för en timmes klassisk massage känns överkomligt, så imorn tänkte jag boka en tid. Funderade en stund på att eventuellt göra en ansiktsbehandling istället, men känner i kroppen att den skulle uppskatta en massage mer. Ser verkligen fram emot det, känner att jag förtjänar det!! 

 

Måndag igen

Så var helgen slut, man hann ungefär blinka så var den förbi. Idag väntade besök av Cornelia och Wilma. Denna dejt var bestämd sen tidigare (den i onsdags var ju en spontangrej) och C kom med förslag att vi skulle gå till 4H-gården vilket jag gärna gjorde! Vi promenerade dit direkt och Thea somnade som en sten och missade alla roliga djur. Funderar på att gå dit i helgen, då kanske hon är vaken och kan titta på dem istället :-) Men Wilma såg sig omkring och verkade nästa tycka hästarna var lite läskiga. Och korna med... Tog en liten promenad och sedan hem till oss igen. C hade med sig massor med god frukt och vi gjorde oss en rejäl fruktsallad med äpple, päron, ananas, vindruvor och banan. Den avnjöts med lite kesella, supergott! Flickorna lekte men idag blev det lite tårar. Av någon anledningen tyckte Thea det var väldigt traumatiskt när Wilma drog i hennes dregglis och började storgråta. Efter det räckte det med att W kom i närheten så kom tårarna... Dock blev det bättre efter en stund och tillslut gick det riktigt bra. Mammorna hade det hur trevligt som helst i alla fall, och trots att man blir lite distraherad av de små hann vi avverka massa olika samtalsämnen. Mest barn såklart, men vem trodde annat?

Efter middagen badade jag och Thea. Hon verkar inte bry sig nämnvärt om hon är själv i badet eller om jag eller Robert badar med henne. Men jag tyckte det var mysigt och när R tog upp henne tog jag mig ett långt varmt bad, läste Vi Föräldrar och filade fötterna. Nu är det snart dags för sängen, trött idag. Imorgon hänger vi med Carro & Valter och det ser jag fram emot!Ursäkta kass bild men det är svårt att fota två livliga ungar, och få dem att sitta still tillräckligt länge för att bilden ska bli hyfsad. Wilma är redan på språng bort, därav att hon är lite suddig i kanten :-)

Teknikens under

Inte många rätt för mig sen jag satte mig framför denna dator. Först tänkte jag fixa med min nya mailadress. Har skaffat mig en Gmail istället för min tele2-mail och det är ju lite pyssel när man byter mailadress. Tänkte börja med bloggen, då den är kopplad till ett google-konto på tele2-adressen. Och nu kan jag ju även logga in på google med Gmail-adressen också, men på det kontot ser jag ju inte bloggen då. Detta var dock inte så enkelt då jag fick felmeddelande att jag inte fick ändra mailadressen till en Gmail. Varför? Så nu vet jag inte hur jag ska koppla ihop min nya mail med min blogg... Om nån vet, hör av er för jag fattar noll.

Sen skulle jag lägga över bilder från iPhonen till datorn och kanske skriva ett fint inlägg eller två. Först tar det ungefär 3 dagar att ladda över bilderna och när det väl är klart får jag inte vända på dem. Ofta tar man ju bilden åt "fel" håll med mobilen och många bilder måste jag vända rätt innan jag lägger upp dem på bloggen, så ni inte behöver lägga huvudena på sne för att se dem rätt. Datorn vägrar låta mig vända dem så nu ger jag upp. Orkar inte krångla med mer bilder utan kör min gamla hederliga skriva-inlägget-på-datorn-och-lägga-till-bilden-efteråt-direkt-från-appen. Men ett inlägg till det orkar jag med.

söndag 15 januari 2012

Framsteg

Det börjar hända saker med tösen. Igår och idag har det börjat gå undan när hon ålar sig framåt, eller hasar på baken. Drog tag i katternas vattenskål så vi fick en mindre sjö i köket och har upptäckt gardinerna dessutom...

Idag skulle Jukkis hjälpa Robert att raka huvudet och eftersom Carro var i stallet tog jag mig an både Valter och Thea för en stund. Det gick bra men lite jobbigt att tösen snabbt tog sig fram till altandörren, började dra i gardinen för att sedan åla fram till uttaget när jag hängde bort gardinen. Haha, tur att Valter uppträdde exemplariskt i alla fall :-) Han var så go och glad på filten, mumsade på en orange plastring. Robert blev fin, ska visa före och efter bild sen. Men nu måste jag koncentrera mig på T. R är iväg och spelar match så hon kräver min uppmärksamhet :-)

lördag 14 januari 2012

Fredag och lördag

Ursäkta för dåligt bloggande, helt enkelt inte blivit av. Igår bjöd på fint väder och efter en lugn morgon promenerade jag och Thea till simhallen för att möta upp Carro och Valter som babysimmat. Vi satt på en bänk i solen utanför och väntade en stund. Min bästa stund denna vecka. Thea såg sig omkring, tittade fascinerat och myste i mitt knä. Satt bredvid en stund och var otroligt söt. Senare på eftermiddagen blev jag arg på henne för att hon inte ville sova och glömde bort den fina stunden men idag minns jag den starkare än min ilska.

Idag har vi städat nu på morgonen, sedan stack vi iväg till Skatås med grannarna på 39:an för en promenad. Gick femman och drack kaffe efter. Mysigt att ta med termos med kaffe, det gillar jag. Sen blev det hemlagad pizza. Var toknära att åka till affären för att köpa goda grejer men R tog sitt och mitt förnuft till fånga och jag åt en apelsin istället. Inte alls det jag ville ha, men imorgon är jag nog glad för det! Nu försöker vi natta fis som är lite motsträvig och uppe way past bedtime.

torsdag 12 januari 2012

Farmors smycken är mycket roliga

Ja, som ni ser. Dyra leksaker? Nä, roligast är smycken, en tom plånbok eller mammas hårborste.

Lyxig dag med fisksoppa till lunch och köttgryta till middag. Imorn är det fredag, riktigt skönt med helg. Ska nog sätta upp tavlorna vars ramar jag målat om och fixa i ordning lite i vårt datarum.

onsdag 11 januari 2012

En fin onsdag

Mycket bra dag, trots lite sömnstrul. Efter en lugn morgon gick vi på promenad med Carro & Valter runt lunch. Sen följde de med hem för att Valter skulle få prova att bada badkar! På eftermiddagen skulle vi egentligen hem till Carina & Oliver men fick ett sms av C att Ollie fått magsjuka :-( Även Cornelia och Wilma skulle dit så Cornelia messade frågade om vi inte skulle träffas ändå och det gjorde vi hemma hos oss. Hade en supermysig eftermiddag. Flickorna lekte fint (?), ville ha samma leksaker och var ungefär lika bestämda båda två. Men himla kul att se dem leka ihop. Båda två sa tydligt ifrån om den ene var för "på". Haha, tyckte de var ursöta tillsammans! Sen blev det middag när gubben kom hem och eftersom Thea sovit rätt kasst idag så har hon snusat gott sen kl 20 och jag hoppas natten fortsätter i samma tecken.

Imorgon blir det besök hos svärföräldrarna. Tror det ska regna imorn och jag brukar hoppa över en buss å promenera men imorn kanske jag måste ta den där sista bussen. Suck!!

måndag 9 januari 2012

Då kör vi igen!

Mitt nya liv som började i slutet av november har tagit en liten paus över jul - och nyår. Vilka sjuka mängder mat och sötsaker jag stoppat i mig under helgerna. Men som en klok kock (?) sa (hörde det från min far): "Det är inte det du äter mellan jul och nyår som är det viktiga utan det du äter mellan nyår och jul". Nu är vi mellan nyår och jul och det är slut på goa grejer. Träningen och promenader är det som gäller. Måste hitta en bra balans där jag kan unna mig LITE, IBLAND men ändå kunna hejda mig och sätta stopp. Denna vecka hoppas jag att jag i alla fall lyckas dra dessa två pass.

Snö

Idag har det faktiskt kommit lite snö! Som ännu ligger kvar, helt otroligt :-) Thea tyckte det var spännande med snö, först verkade hon inte alls intresserad men sen upptäckte hon va gott det var! Här på bilden är vi utanför huset. Vantarna gav jag upp efter ett tag, hon bara sliter av dem. Overallen är lång i ärmarna så hon var varm om händerna ändå när vi kom in.

söndag 8 januari 2012

Som så många andra...

...har jag haft en produktiv söndag! Läst om flera bloggare som fått mycket gjort idag, så har även jag! Vi började med att fixa med vår säng som knakade nåt fruktansvärt. Det gick snabbt att lösa, sedan målade jag tre ramar vita till Theas rum. En är i ek och två var gula. De gula har hon fått av faster Lotta, en med Tiger och en med Ior. De behöver nog en omgång färg till, men det kan nog bli ganska bra sen! Sen har strukit dukar och pysslat lite hemma. R tog en promenad med Thea. Jag fick lite tid själv och duschade och läste Eldvittnet. Fick även fotat lite grejer jag ska sälja på Tradera (iPod nano och min gamla iPhone).

På eftermiddagen blev det kalkonmiddag hos Roberts föräldrar med familjen Angrell också. Gott som alltid och jag är fortfarande proppmätt! Nu sitter R uppe hos Thea, jag har tänt 100 ljus då det är lite kallt hemma. Hoppas hon sover gott ikväll, ska själv lägga mig tidigt och läsa läsa läsa (spännande bok!!)

Tandtroll

Häromdagen såg jag en antydan till en 7:e tand hos var lilla tös. På bara några veckor har 3 tänder dykt upp. Alla syns inte så mycket än, men man skymtar dem under tandköttet, på väg att spricka igenom. Kan säga att det är inte så mysigt när hon bits...

lördag 7 januari 2012

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår var vi barnlösa. Stressade lite på eftermiddagen för att hinna käka middag och lämna Thea och hinna till bio som började kl 18. Efter att nästan bevittnat en krock där ena bilen hamnade på sidan, parkerat bilen, kissat och hämtat biljetter hade vi 10 min kvar innan filmen började. Men när vi skulle gå in säger de som drar biljetterna att bokat på Biopalatset (vi var på Bergakungen). Det är för långt för att vi skulle hinna på 10 min. Fick till kassan för att försöka boka nya biljetter till en annan film men allt var fullbokat, både till tidiga och sena föreställningarna. Fanns biljetter till Paranormal Activity 3 men eftersom vi skulle ha en natt utan barn ville jag gärna kunna sova gott också, och det hade jag inte gjort om vi sett den filmen... Riktigt besvikna och nedstämda gick vi tillbaka till bilen. Kände inte alls för att bara åka hem och sätta oss men kunde inte komma på nåt annat att göra heller. Tills jag kom på att vi kunde bowla istället så det gjorde vi. Blev riktigt bra, man umgås ju mer där än på bio och jag unnade mig ett glas vitt! Sen åkte vi hem, kollade på På spåret, åt godis och hyrde sedan filmen Source Code med Jake Gyllenhaal. Riktigt bra, rekommenderas verkligen! Thea hade varit vaken till 01.20 hos farmor efter en powernap under kvällen så snart åker vi och hämtar trött bebis. Just ja, har städat bort julen också. Granen är ute och alla fina ljusstakar och tomtar nedpackade. Trist, speciellt eftersom det saknas lite lampor känner jag nu. Får väl försöka hitta några nya helt enkelt. Nä, nu åker vi och hämtar vår tös!

torsdag 5 januari 2012

Så här kan det vara att ha barn...

Men varför kryper han ner? Vem som helst förstår ju att det aldrig kommer gå bra...

9 månader ♥

Idag blir hon nio månader, vår lilla skrutta! Jag glömde skriva ett sånt här inlägg vid 8-månaders dagen så skärpning. Tänkte göra detta tills hon blir året i alla fall, efter det kanske det inte är så intressant längre. 

* 71 cm
* 8640 gr (för en månad sen dock)
* Pratar och pratar och pratar. "Titta", "Mamma", "Pappa", "Tack tack". Låter också som hon försöker härma ett kinesiskt ord hennes farfar brukar säga till henne. Hon är knappt tyst en sekund under sin vakna tid...
* Är verkligen en härmapa just nu. Hon härmar t.ex. katterna när de jamar ("bijao" istället för mijao, men ändå). Idag (hemma hos farmor där katterna inte är med såklart) upptäckte vi att det räckte med att säga "kissemåns" och då sa hon direkt "bijao" och kollade ner på golvet. 
* Har även härmat ord helt klart och tydligt. För några veckor sedan sa Robert "Sluta" till henne och då sa hon detsamma, hur klart och tydligt som helst. Samma sak när farmor sa "Hejdå" en gång. 
* Ställer sig gärna upp genom att dra en i kläderna, står mot tevebänken och spanar på något att dra tag i. Men sätter man henne framför något som hon lätt skulle kunna ställa sig upp emot gör hon inte det. 
* Vänder sig frivilligt till mage och försöker åla sig fram. Trodde aldrig hon ens skulle försöka detta så är grymt impad! När hon sitter på rumpan hoppar/gungar hon för att ta sig framåt och lyckas ta sig en bit emellanåt. 
* Som ni vet är hon inte så mycket för det fysiska men är jätteduktig med händerna. Klappa händerna har hon kunnat sen 5-6 månaders ålder, vinkar, pekar med pekfingret och pillar på mikroskopiska saker hon hittar lite här och var. 
* Blir bättre och bättre med maten. Undan för undan går det lite bättre. Igår blev det babysmörgås igen och hon älskar yoghurt av alla dess slag! Även min katrinplommonpuré gick ner, även om den var lite stabbig. 

onsdag 4 januari 2012

Städa bort julen

Ser nu att bilden på min fina middag var väldigt suddig, märkte inte det när jag tog bilden. Hur som. I helgen är det dags att städa ut julen. Tycker alltid det känns vemodigt och trist men samtidigt är det skönt att bli av med julgranen. Den är jättefin, men trött på barr och det känns lite knepigt med en julgran i januari. När julen är slut ska ju granen ut. Ska även försöka hinna med att måla några ramar jag tänkt måla i flera månader och på fredag ska vi på bio! Thea ska sova hos farmor och farfar så vi får roa oss. Efter några kämpiga dagar känns det att det behövs. På tal om det så gick natten till idag bra. Hon somnade 21.30 och vaknade några gånger under natten men somnade om när hon fick nappen. Gott! Nu har Robert nattat henne och hon sover redan så håller tummarna att hon inte vaknar superpigg om en timme igen. 

Tror vi ska se Sherlock Holmes. Jag gillade första filmen mycket, och tror denna kan vara riktigt bra. Är även sugen att se New Years Eve, men Sherlock är mer en biofilm. New Years Eve kan man hyra på Headweb om några månader istället. Längtar ni efter nån speciell biofilm just nu? 

Sweetchili kyckling

Idag har jag och liten haft en riktig slappardag. Inte gjort många knop, men har ändå fått dammsugit och tvättat lite. Så nån nytta i alla fall! Till middag idag blev det sweetchili kycklinggryta. Den hittade jag hos Sofie som har en riktigt bra matblogg. Vill ni ha inspiration och bra recept, kolla in den! Vi har ätit mycket pasta denna vecka så det blev ris till, men kan tänka mig att det är precis lika gott med pasta. Här kommer receptet, enjoy! 


 Sweetchili-kycklinggryta
ca 500gkycklingfilé
Smör till stekning
1 gul lök
2 finriven vitlöksklyftot
1 dl sweet chilisås
2 morötter
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 msk kinesisk soya
½ dl grädde
Salt & peppar
  • Skär kycklingen i bitar. Stek i smör i tjockbottnad gryta, tillsätt hackad lök, finriven vitlök och sweet chili. Låt allt få fräsa ihop nån minut. 
  • Skala och skär morötter tunt i slantar och lägg i. Slå på vatten, buljongtärning, grädde och soya. Låt puttra på svag värme i ca 10-15 min.
  • Servera med pasta eller ris.

tisdag 3 januari 2012

Sovmorgon

Igår kväll somnade inte fisen förrän strax innan midnatt. Klockan 07 var hon vaken igen, vilket höll på att ta knäcken på mig helt. Men så somnade hon om och vaknade kl 10. Det ger en lite mer kraft. Sörjer dock alla våra fina rutiner som är som bortblåsta just nu. De kommer väl tillbaka nångång antar jag. Hon är glad på dagarna i alla fall, och det är helt underbart! Här sorterar vi tvätt.


måndag 2 januari 2012

Vardag igen

Hej på er!
Nu är vardagen tillbaka och det är både bra och dåligt tycker jag. Bra för att det är skönt med lite rutiner igen, dåligt för det har varit så skönt att ha Robert hemma om dagarna och nu känns det lite tomt. Bloggen är tyvärr inte så prioriterad just nu men ska försöka göra nåt inlägg om dagen i alla fall. Thea sover dåligt, krånglar massor med sömnen både på natten och dagen. Om hon somnar runt 20 på kvällen är hon istället vaken över två timmar mitt i natten. Eller så gör hon som igår, när jag bestämt att jag skule lägga mig kl 21, läsa lite sen somna. Då somnade hon 20.20, vaknade till några gånger för att runt 21.30 vara klarvaken och somna om först 23.30. Trodde ögonen skulle gå i kors ett tag av trötthet, men tillslut fick även jag och Robert lägga oss.

Vi hade högläsning ur Växa och upptäcka världen och hon är tydligen på väg in i en ny utvecklingsfas som kallas Kategorivärldar. Att de förstår att saker och ting kan delas in i kategorier. Alla "symptom" stämde i princip och boken är bra tröst när man känner sig trött, ledsen och arg. Vet ju att det går över men just nu, idag, är det tufft. Och det får det vara. Tur man kan be om hjälp av nära och kära.