Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

måndag 31 oktober 2011

Mat & mojitos

Efter en dag som bara handlat om bajs och gråt (Thea har varit sjukt förstoppad, behöver väl inte säga mer) blev det en finfin avslutning med middag på Manana med min gamla vapendragare Sabina. Vi hade helt samma smak så vi körde på laxbitar i mojo rojosås, tonfiskröra med ägg & potatis, vetetortillas med majsaioli och baconlindade dadlar. Så himla gott! Och så en vanlig mojito först, sedan en jordgubb för mig och citron för Sabina. Hemma strax innan 23, perfekt för en småtrött mamma :-) Thea hade det kanon med pappa. Fick dessa underbara mms under kvällen.

söndag 30 oktober 2011

Summering

Sitter i bilen på väg hem. Bilresan som än så länge inte varit någon större glädje. Återkommer om det.

Fredagkväll - mys. Thea var trött efter resan men ville ändå inte sova.
Lördag - pappa och R var på fotboll. Min bror och Theas kusin A skulle komma på besök men båda kände sig krassliga och stannade hemma. Jag och mamma bakade kaka ur roliga boken och på kvällen tittade vi på Så mycket bättre, spelade första partiet TP på evigheter (jag och R förlorade) och även en omgång yatzy.
Söndag - kusinen och morbror mådde bättre och kom på besök. Vi skulle även träffa Hannah & Sarah så det blev lite stressigt men vi hann med. Fick middag hos mor och far innan vi åkte.

Kom inte iväg hemåt förrän 15.30. Olycka innan Götene sinkade oss ytterligare 40 min. Nu är klockan snart 19 och vi har fortfarande över en timme kvar. Jaja, så blir det ibland.

fredag 28 oktober 2011

Kalasgoda kakor

Mamma hade en fin liten bok om att baka kakor. Sjukt roliga recept. På bilden visas Djävulskakan, passande nu till Halloween. Eller vad sägs om ananas och pecankaka, karamell och banankaka, kaka med kaffesmak, yoghurtkaka med vit choklad och några olika kakor med zucchini i. Morot är ju väldigt gott och saftigt i kaka mm zucchini har jag aldrig testat. Får nästan göra det nån gång, låter väldigt spännande!

Tajmat

Vi har nyss käkat lunch i Götene. Vi åt hamburgertallrik och Thea ett stort lass med favvomelliset. Bara ca 1 timme kvar och allt flyter på bra. Hade inte hunnit mer än några kilometer innan denna min dök upp. Bilden är tagen häromdagen, men kontentan är densamma. Bajs.

torsdag 27 oktober 2011

Det finaste jag har

Gung

Än så länge gör ju Thea noll ansats att försöka krypa eller åla sig framåt. Lägger man ut leksaker framför henne och lägger henne mage grabbar hon tag i första bästa leksak och vänder sig sedan snabbt som blixten om till rygg. Spelar ingen roll om man försöker vara ihärdig och vända henne tillbaka, innan man vet ordet av ligger hon på rygg ändå. Har ju skrivit om det här innan, att jag inte tror hon kommer krypa överhuvudtaget. Tror ju att hon kanske komma hasa sig fram på rumpan såsom jag gjorde. Och i eftermiddags kom nån ny grej, ett slags gungande. Det började i vagnen när jag gick från bilen hem till Roberts föräldrar. Hon gungar fram och tillbaka med överkroppen. Likadant satt hon i matstolen när vi käkade. När vi satte henne på golvet gjorde hon det dock inte, förrän framåt kvällen då hon faktiskt även gjorde det sittande på golvet. Bara väntar på att hon ska inse hur hon kan gå från att gunga till att hasa fram. Glad att det händer något i alla fall, lite trist att hon inte ens verkar intresserad av att ta sig framåt...

Min lilla krabba

Idag var det 9:e och sista gången på babysimmet. Första höstterminen är slut och barnen fick idag ett diplom från Simmis-fröken (hon kallade sig själv så, jag har sagt Simmis-instruktör). Höstterminen fortsätter nu om man vill, 7 gånger till. Då går barnen från att vara Krabbor till att bli Sjöhästar. Så diplomet idag visar att min lilla tös är en krabba, redo att övergå i Sjöhäst :-) Vi  ska fortsätta på nästa kurs. Dock var det lite osäkert fram till idag. Anledningen var att förra veckan fick Thea TBC-vaccinet (antar att det är för att hennes farfar är från Kina?) och då säger sköterskan som ger sprutan att det kan bli ett sår på armen av den om några veckor och om detta sår börjar vara får man inte bada. Det kan ta mellan 3-5 månader innan såret läker, och självklart blev jag då osäker om vi verkligen skulle hoppa på fortsättningskursen ifall det var så att hon får ett sår och så missar vi nästan hela terminen. Pratade med Simmis-fröken som säger att varit med om det förut, men att det finns bra plåster att bada med och om vi skulle missa några gånger så löser vi det. Hon är verkligen kanonbra, sätter alltid barnen i första rum, pratar med dem, kan vartenda namn (jag är sjukt imponerad, tror hon kunde namnen på nästa alla vid andra tillfället) och man märker att hon verkligen älskar sitt jobb. Så nu ska vi fortsätta på nästa kurs, i och med att Thea tycker det är så himla roligt vill jag inte släppa det riktigt heller utan låta henne fortsätta lära känna vattnet och hur man rör sig däri! Tror hon kommer ha stor nytta av det i framtiden! 

Tänkte sätta in diplomet i en ram och hänga på hennes vägg i rummet, blir väl en hel vägg med diplom innan vi är klara :-)

onsdag 26 oktober 2011

Onsdag

Ögonen går nästan i kors här, ändå envisas man med att hålla sig vaken. Ska strax krypa till kojs i alla fall. Denna dagen har varit fullspäckad, och riktigt rolig! Började med att Katarina, Ines, Inge och Sebastian kom på fika. Vi hade det jättetrevligt med mycket babbel och bus med barnen. Tänk att de blivit så stora, minns första föräldragruppsträffen efter att barnen fötts. De var så små, tror inte Thea var mer än 6 veckor. Tiden har verkligen sprungit iväg! 

Efter fikat somnade fisen som en sten, jag plockade undan lite hemma och när Robert kom hem från jobbet stack jag och Carro iväg för att träna Indoor Walking. Ja, jobbigt var det. Tog det rätt lugnt eftersom jag inte riktigt visste hur mycket jag skulle orka. Men det gick bra och nästa gång är det bara att pusha sig själv att köra hårdare! Gillade instruktören också, hon var väldigt bra! När jag kom hem hade Thea nyss vaknat. Lekdejten verkade ha tagit musten ur henne så hon sov i två timmar... Till middag blev det en lite annorlunda chili con carne. Creme Fraiche och gott bröd till. Nu har jag just skrattat åt veckans avsnitt av Grey's Anatomy och tänker som sagt strax bädda ner mig och ladda inför morgondagen med Simmis och besök hos svärföräldrarna. Gonatt på er! 

Packa

Såhär lätt är det att packa hemma hos oss. Verkar ju laddad för flytt i alla fall!

tisdag 25 oktober 2011

Sankta Psyko

Denna finns på min önskelista! Är så sugen att klicka hem några böcker men måste hålla mig i skinnet. Tyvärr är det bara 7-dagars lån på så nya böcker på bibblan och vem hinner läsa en bok på 7 dagar när man har en liten?

Hanging out

Så här ser det oftast ut när vi promenerar nuförtiden. Allt utanför vagnen är ju så himla intressant! Går det någon med vagn bredvid är det hjulen som är roliga, annars kan det vara löv eller gräs. Lilla sötnos!

måndag 24 oktober 2011

Oops!

Nu måste jag ju köpa en iPhone 4GS. Fråga mig inte hur jag lyckades med detta. Lådan står långt in under skötbordet och har lucka och tak. Men är man duktig som är man.

Outdoor Walking

Promenera var dagens melodi. Ljuvligt höstväder. Först blev det en timmes promenad med Katarina & Ines. Sedan hem en snabbis för att sedan följa med Carro & Valter till BVC. Även Katarina skulle dit samma tid så vi gick tillsammans. Fick sedan höra att alla i mammagruppen hade tid för en promenad och då kunde jag ju inte motstå. Det är svårt att få ihop en tid när alla kan, så jag kände att jag inte kunde låta detta tillfälle gå mig förbi. Vi gick en långpromenad så när vi väl kom hem på eftermiddag var jag helt slut. Har ju träningsvärk efter det hårda passet igår också, så det känns i vader, lår och rumpa just nu. Gött! Imorgon har jag inga planer. Tänker sova så länge prinsessan vill, leka & mysa, kanske gå ut en sväng och ta dagen som den kommer. Det är en av fördelarna med föräldraledigheten. Att ta det som det kommer.

Prova sig fram

Barnmat finns det ju i massor. Än så länge har jag inte gett Thea något av vår mat. Det är ju mitt mål självklart, att hon ska få det vi äter men än så länge funkar burkmaten bra. Det är smidigare och lättare att ta till när hon äter så pass lite. När portionerna blir större kommer jag dock ge henne av det vi äter, om det passar. Tacos á la Solsidan är väl kanske inte att rekommendera, men ni fattar. Idag testade jag Ella's Kitchen. Klämförpackningar som är smidiga att ta med och ska vara väldigt bra råvaror i. Och jo, det gick väl helt okej. Fick i sig ungefär halva förpackning på två matningar under dagen. Men det är definitivt inget jag kommer köpa speciellt ofta, på tok för dyrt. Detta var en förpackning på 120 gr, med morot/äpple/palsternacka och det kostade 16kr. Lite väl mastigt. I övrigt har fisen ätit riktigt bra idag. Fyra stora flaskor ersättning (två av dem var 50/50 ersättning & välling), halva förpackningen med grönsakspuré och en stor portion av favorityoghurten).


söndag 23 oktober 2011

Söndag

Fick mycket gjort idag. Träning, herregud va jobbigt men åh så skönt efteråt. Svärmor packade ihop båda mina bokhyllor medan jag fick ordning på Theas kläder. Hon själv sov gott när vi grejade. Så nu har jag en hel låda med för små kläder och typ 10 papperskassar med böcker. Gött att vara igång! Nästa projekt blir nog tevebänken och köksprylar som sällan används. Även rensa bort glas och liknande som inte används. Mycket trevlig dag. Negativt att jag knappt hann se min gubbe, positivt att vi i alla fall kunde kolla på Pan Am tillsammans och hann mysa lite då.

Imorgon blir det promenad med Katarina och Ines. Hinner nog följa med Carro och Valter till BVC också, måste ändå till affären. I veckan ska det testas Indoor Walking för första gången, det ska bli väldigt intressant. Har hört att det är sjukt effektiv träning som bränner mycket fett! Lovar att blogga bättre imorgon. Puss å gonatt!

lördag 22 oktober 2011

I get by with a little help from my friends

Fin lördag. Mysig morgon med frukost tillsammans, sedan fika hos Roberts föräldrar, hem och städade lite, käkade god middag och när barnet sov såg vi Unknown med Liam Neeson. Den var bra, jag gillar Neeson. Denna är lite i samma stil som Taken. Klurig, action och spänning!

Imorgon är det söndag. Robert ska iväg typ hela dagen pga innebandyn.. Kände mig lite matt inför det faktum att vara själv hela dagen. Men så insåg jag att man ju kan be om hjälp! Så imorn ska jag först träna, sen snabbt hem och duscha och sedan åka och hämta Theas farmor innan R ska dra iväg. Vi ska försöka börja organisera vår flytt lite så det blir ju perfekt att sätta igång imorn. Sen är de så gulliga att de bjuder mig på middag så slipper jag tänka på det oxå. Jo, jag tackar! Tycker det är underbart att ha folk som ställer upp så mkt runt omkring en. Tänk om jag haft mina föräldrar nära också. Då hade jag och Thea hängt med morfar varje fredag när han är ledig :-) Om man önskar tillräckligt hårt kanske det slår in?!

Lek & Bus

Igår var vi några från mammagruppen som begav oss till Lek & Buslandet på Backaplan. Lite tidigt kan tyckas, men de har en babyhörna med roliga mjuka leksaker, bollhav och annat skoj! Riktigt trevligt och bra med plats om man är många! Det blir nog ett och annat besök där igen. Alla barnen är så duktiga, på olika saker och det är kul att se! Dom e så fina, våra kids!

fredag 21 oktober 2011

Skrutt

Att få skrutten efter mamma eller pappas päron, eller kanske äpple är riktigt smarrigt. Hon biter loss stora bitar med sina små riskorn men de kommer ut igen. Det är nog saften hon är ute efter. Idag har faktiskt maten gått bra. Kyckling och grönsaker gick hem helt okej och två stora lass med fruktpuré. Börjar se ljuset nu :-)

torsdag 20 oktober 2011

Set fire to the rain

Hur ljuvlig är inte Adele? Kan inte höra Set fire to the rain för många gånger. Underbar!!! Måste även säga att Molly i Idol gjorde en riktigt bra version av samma låt för någon vecka sen.


Torsdag

Herregud, fullt upp denna torsdag redan. 7.45 - väcka fis, inte kul men hon var glad ändå. 8.30- hämta farmor. 8.50- tandläkaren. Som tyvärr blev 9.00 då de var sena. Fick chocken hos tandläkaren. Brukar bara ha lite tandsten som hon tar bort. Idag var det inflammerat tandkött, uppsvällda fickor lr vad det var hon pratade om, tandsten och även tandsten under tandköttet (?) som kunde leda till andra konstiga grejer och slutligen bakterier på tuggytorna. Har borsta 2 ggr om dagen men antagligen slarvat för mkt. Verkligen inte roliga nyheter så nu ska jag köpa en minitandborste till tänderna längst in, Flux i massor och tandtråd,. Ska tillbaka i december för att ta bort tandstenen under tandköttet och prata mer om vad jag kan göra mer. Tur jag har tandvårdsförsäkringen!! 9.30 - mötte farmor och fis, slängde oss in i bilen igen. 10.00 - babysim, 11.00 - ÖF för att hämta bilderna från fotograferingen förra veckan, tanka bilen sen äntligen lugn å ro hos farmor & farfar. Nu sover hon och jag längtar efter en kopp kaffe (kan ni tänka er? Jag som aldrig drack kaffe innan T kom måste ha en kopp om dagen nu, minst!! Kaffedrickandet kommer väl med barnet och tröttheten?)

onsdag 19 oktober 2011

Lampa

De senaste veckorna har vi tragglat "lampa" med vår lilla fis. Peka på lampan och säga ordet högt för att se om hon tittar på lampan när man bara säger ordet utan att peka. Och idag gjorde hon det! Vi säger lampa, hon tittar på lampan och vi gör höga glädjetjut allihop! Även hon själv verkar lite impad över att hon äntligen fått ordning på det här med lampa. Det lär ju bli hennes första ord! :-)

Trött

Det blir nog sängen för mig alldeles strax, jag är så trött! Första träningspasset gick okej. Tog det lugnt då jag inte ville riskera att köra helt slut på mig själv men blev toktrött ändå :-) Magövningarna hade jag inte ens chans att hänga med på då mina magmuskler inte existerar längre. Tänkte att nästa gång försöker jag nog göra lite sit ups och så istället för de övningar hon gjorde för att börja bygga upp musklerna nånstans. Tillslut kommer man ju hänga med även på de svårare övningarna. Kul hur som helst, har saknat träningen mycket!

tisdag 18 oktober 2011

Ojoj!!

Hur ska detta gå? Imorn blir det första passet på ett år. Kommer jag svimma? Ramla ihop som en blöt fläck? Ja, det återstår att se!

Ursäkta frånvaron

Det är inte med mening jag hållit mig borta. Satt och filade på ett inlägg igår kväll när Thea somnat. Tyvärr vaknade hon mitt i och bestämde sig för att inte somna om. På två timmar. Sånt som händer så det var bara att avbryta bloggandet. Man är ju van vid att få lite egentid på kvällen så det känns alltid konstigt när den försvinner sådär. Fördelen var att när hon väl somnade efter kl 22 sov hon till 07. Jag var uppe en gång och stoppade om henne för att hon vände och vred på sig, men hon vaknade aldrig då. Så gott har jag sovit i alla fall! 

Idag skulle jag och C på Me & I-party hos en av hennes vänner, men det blev tyvärr inställt pga att många hoppat av i sista stund så tillslut var vi bara 3 stycken kvar och då kommer inte säljaren, vilket är förståeligt. Jaja, det kommer väl fler tillfällen. Får en kväll hemma med älsklingstösen och det är inte fy skam det heller!! 

söndag 16 oktober 2011

Mat

Det här med maten är ju alltid ett gissel tycker jag. Är det inte ersättning som strular så är det välling eller burkmat. Nu verkar vi ha hittat en okej kombo i att blanda ersättning och välling. Kör ungefär 135 ml ersättning & 70 ml välling. Det tycker fis är okej, tänkte försöka öka vällingen succesivt så kanske det blir mer välling än ersättning tillslut. Burkmaten går sådär. Men fick tips om att köpa mat utan bitar, och det är det jag gjort idag. Hade en kupong med 20 kr rabatt på 10 st burkar. Köpte lite blandat, ris&kyckling, spaghetti&köttfärssås, mormors köttgryta och goa fruktpuréer. Igår hittade jag en jättefavorit. Päron & banan yoghurt. Hon slukade hur mycket som helst, känns skönt att ha hittat en lite matigare variant att ge henne. Känns som det mättar lite bättre än bara ren fruktpurée. Nu hoppas jag på samma fina resultat när vi testar köttfärssås utan bitar! Håll tummarna!!

lördag 15 oktober 2011

Fina presenter

Theas farmor är väldigt mån om att hon inte ska frysa. Hellre sju lager extra än ett för lite. Förra veckan när vi åkte hem framåt kvällen hade hon bara strumpor på fötterna. Idag fick hon fina presenter... Jag fattade vinken snabbt :-) Tossorna syns inte så bra, men det är precis såna jag ville ha till henne. Svarta, mjuka och varma.

 

Mössor

Testade först en mössa jag fick med på köpet när jag köpte skaljackan på Tradera. Säljaren missade att skicka jackan direkt och skickade med mössan som plåster på såret. Aningen för stor :-)

Nästa mössa är Manchester United mössan hennes pappa köpte innan hon föddes. Den gick inte ens över öronen. Nä, vi fortsätter köra på hennes fina toppluva! Såg nu att bilderna kom i fel ordning, det får va, ni fattar nog ändå.

Dagens teknik

Gillar min iPhone mkt. Använder den flitigt, och igår kom en programuppdatering. Tog ungefär 100 år att uppdatera men det har faktiskt kommit lite roliga förändringar. Bl.a. iMessage. Funkar som WhatsApp (en app där man skickar gratis sms) och känner av ifall personen du ska smsa till har iPhone med senaste uppdateringen. Då skickar den meddelandet gratis via iMessage. Mycket smidigt! Så nu kommer nog inte WhatsAppen användas så flitigt längre.
Ja, dagens teknik. För det mesta underbar. Mycket tack vare Steve Jobs (vila i frid).

Fin start

Dagen kunde inte börjat bättre. Det första som uppenbarar sig på frukostbordet - en tidning (ungefär det roligaste som finns just nu). Att hon nådde den direkt också, högsta betyg.

fredag 14 oktober 2011

Trött i benen

Ojoj, blev en jättelång promenad för oss (jag, Thea, Carro & Valter) idag. Fram och tillbaka till Bäckebol. Gick in på XXL en sväng och sedan lunch på Ikea. Men nu är man rätt mör måste jag säga. Var inte så kaxig i sista branta backen innan vi var hemma. Självklart är man nöjd med sig själv om inte annat så jag tänker njuta i fulla drag av tacosen vi snart ska sätta i oss!

Eftersom det var riktigt kyligt idag invigde vi windstopper overallen. Mycket fin, hon påminner om Maggie Simpson när hon har sin overall i Simpsons (ni vet, när hon ser ut som en stjärna). Gulle!

torsdag 13 oktober 2011

Egen tid

När Sabina var här igår började vi prata om Mañana, och som jag skrev för ett tag sedan är jag sjuuukt sugen på deras mat. Hon älskar tapas också, så vi bestämde att vi snart måste få till en dejt. Dessutom har de tydligen väldigt goda mojitos. Passionsfrukt och jordgubb låter ljuvligt! Kommer sent att glömma den goda passionsfruktsmojiton vi drack på Excet en varm sommarkväll. Yum! Ska även försöka komma iväg med Carro någon kväll för ett glas vin eller två. Det är vi definitivt värda!

 

Torsdag

Denna soliga men lite kyliga dag har gått i ett. Först Simmis, som är höjdpunkten på veckan för både mig och T. Hon är numera jätteglad i omklädningsrummet. Har fortfarande med bilbarnstolen, men jag tror inte den behövs längre. När jag lägger henne på golvet för att klä av och på bara skrattar hon och ser sig omkring. Idag satte jag henne i en sån där Bumbo-sitter och duschade av henne istället för att ha henne i famnen. Duschstrålarna är jätteroliga :-) 

Efter Simmis åkte vi hem och T sov faktiskt en liten stund (!!), sedan plockade vi upp Carro & Valter i centrum för att åka till Roberts föräldrar. De följde med idag och det var väldigt trevligt! Vi åt fisksoppa, pratade och vaggade ledsna bebisar :-) Nu är vi hemma, R tränar, T sover och jag tänkte ägna några minuter åt Tradera. Tänkte leta mössa och vantar.

onsdag 12 oktober 2011

Nytt försök

Idag ska jag och Sabina göra ett nytt försök att träffas. Sist fick vi ju ställa in då jag blev sjuk. Men nu tror jag allt vi ska få ihop det. Käka lax till lunch och dricka te som vi alltid gör. Gött! Att komma ut på en promenad idag hade ju inte varit helt fel heller, det är ju strålande väder än så länge i alla fall. Om min unge skulle vilja bajsa också, så tror jag detta kan bli en riktigt bra dag :-)

Tjocko

Haha, scrollade förbi denna bild i bildarkivet nyss. My God, vilken buk jag hade!! Kommer ihåg att jag älskade att ha den där randiga tröjan på mig, men jag spillde på den hela tiden så den tvättades rätt flitigt. Ja, sjukt tungt var det på slutet där när man gått över tiden en vecka. Och att tösen därinne vägde 4460 gr gjorde ju inte saken bättre direkt. Men såklart värt det. 


Sen en finare bild som Carro tog, dock var det lite tidigare i graviditeten om jag inte minns fel. 





tisdag 11 oktober 2011

Stjärna

På namnkalaset fick Thea en trappstegspall från möbelserien Star. Har idag kikat lite mer på just den serien och de finns riktigt mycket fint! Här kommer först den hon fick i present. 

Ligger fortfarande i kartongen, som så mycket annat som hon fick. Vi väntar tills vi flyttar innan det packas upp. 

 Detta är en leksakskista i samma serie, hur söt? Tror bestämt att Thea önskar sig denna i julklapp :-) Serien Star innefattar också krokar, docksängar, stolar m.m. Nu tror jag bara vi kommer krydda lite med dessa, inte köra all-in och köpa hela serien direkt. Men några inslag känns helt rätt i hennes rum!

Hallå?

Funkar det att blogga med mobilen då? Skrivit inlägg som inte går att publicera. Testar med mobilen.

Ikea

Idag var det mammafika på Ikea. Bra ställe att träffas. Barnvänligt, man får plats med många barnvagnar, billig lunch/fika och inte så himla stökig miljö. Dock var det mycket mer folk där än jag trodde det skulle vara. Det är kanske många som käkar lunch där. Gick faktiskt fram - och tillbaka trots att det är en bra bit. Trodde inte jag skulle orka gå hem också men efter en räkmacka så kände jag att jag hade krafterna. Men nu är jag trött, det var ett rejält träningspass :-) Efter fikat gick vi en sväng i varuhuset och jag köpte plastskålar och haklappar till Thea. Denna dagen bara försvann i och med den långa utflykten, snart är gubben hemma en sväng innan han åker och tränar. Ser inte fram emot att natta fisen själv ikväll, hon blir så arg när man lägger henne i sängen... Jaja, det kommer gå fint ändå!

söndag 9 oktober 2011

Söndag

Ja, ännu en helg snart över. Usch, varför går de så fort? Dagen har väl varit sådär. Ömsom vin, ömsom vatten kan man säga. Thea ville inte sova igår och trots många försök fick vi henne inte somna förrän kl 23. Det ledde till att hon idag har varit så ledsen i princip hela dagen, antagligen för att hon är toktrött. Men dagen har också kantats av fint besök av Myggan, Lelle å Sanna. Vi fikade blåbärspaj, försökte kika in i vårt nya hus och tog en långpromenad.

Nu på kvällen har T varit lite gladare, vi har myst hela familjen och haft högläsning ut boken Växa och upptäcka världen, mycket bra terapi för mig och R, alla grejen stämmer in på Theas beteende just nu. På tisdag blir hon 27 veckor och enligt boken ska det bli soligare veckor då :-) Trots en jobbig dag blev vi båda så lyckliga när hon mitt i kvällsmyset vinkade med båda händerna samtidigt, tittade storögt på dem och log världens leende och såg riktigt stolt ut över sig själv. Då glömmer man snabbt de jobbiga stunderna.

lördag 8 oktober 2011

Produktiv lördag

Klockan är inte så mycket än, men har ändå hunnit med mycket. Varit på barnmarknad i Härlanda Kyrka, hunnit bjuda grannarna på 39:an på kaffe, busat med bebis, fått bebis att sova, matat bebis och fått bebis att somna om igen. Även ätit lunch och skrivit en inköpslista över veckans maträtter. Mycket nöjd med maträtterna inför veckan. Vad sägs om lax i ugn, kycklinggryta med gnocchi och en klassiker som kassler & potatisgratäng bl.a. Nu spelar R match, när han kommer hem har han med sig pizza och efter maten åker jag och storhandlar. Innan dess hoppas jag att vi hinner ut på en promenad med Carro & Valter. Fin lördag.

Imorgon kommer Roberts syster Myggan med familj och hälsar på. Ska skälla på henne lite för att hon ringde och skrämde mig igår. R var på väg hem från jobbet när hon ringde och skärrat frågade var hennes lillebror är. På väg hem, svarade jag. Då berättade hon att det varit en stor olycka vid oss och att hon inte fick tag på Robert på telefon. Jag lovade att ringa hans jobbmobil (hon har inte numret till den) och sedan ringa upp henne igen. Men jag fick inte heller tag på honom, på någon av mobilerna. Han svarar alltid i telefon när han sitter i bilen. Ringde Carro i panik, de var på väg ut från oss men såg ingen olycka. Ja, det var några stressade minuter innan jag slutligen fick tag på honom. Satt i köer, med mobilerna på ljudlös. Så hon hann stressa upp mig som i min tur stressade upp Carro & Jukkis :-) Tur att C behöll huvudet kallt och lugnade mig lite. Även om det bara handlar om några minuter av ovisshet hinner man tänka så många jobbiga tankar. Såg mitt och Theas liv framför mig, utan hennes pappa... Usch!!! (För övrigt riktigt otäck olycka. En person dog och flera är svårt skadade. Tänk de anhöriga där dessa hemska tankar blev verklighet...)

fredag 7 oktober 2011

The road so far

Idag tog vi sovmorgon till 09, åt frukost, tittade på repris av Grey's Anatomy, klädde på oss och gav oss iväg på promenad i busvädret. Grannarna på 39:an skulle till BVC så jag följde med. Kände dock att jag inte skulle klampa in på BVC med min förkylning så jag gick till affären och köpte lite mat till T. Tror hon ska få prova spaghetti & köttfärssås idag! Det var så kallt ute så efter affären gick jag till biblioteket för att fördriva lite tid. Hittade Lilla Barnkammarboken med sånger, rim och ramsor plus en cd till. Bra eftersom jag inte kan hälften av sångerna :) Vi har lyssnat lite och tittat i boken nu. Verkar poppis. Thea fick gröt och fruktpuré till lunch. Som vanligt gick puréen bättre än gröten. Försökte även ge henne lite ersättning vilket hon vägrade efter halva flaskan. Insåg snart varför när hon bajjade igenom blöja och kläder, även mina strumpor fick sig lite bajj.

Ikväll blir det kycklinpaj och sedan Marabou digestive och Dregens Polly. Spännande!

Fredag, kl 9.18, i sängen

Fullt hus!

torsdag 6 oktober 2011

Dagens lunch

Idag bjöds det på fisksoppa hos svärföräldrarna. Himla, himla gott! Äter så sällan fisk eftersom gubben min inte gillar det. Så jag njöt extra idag!

onsdag 5 oktober 2011

Resultatet

Riktigt smarrigt bröd. Med Bregott Mindre och goudaost.

Grahamsrutor

Bakar grahamsrutor efter recept från Carro. Väldigt lätt recept, nu återstår bara att se hur resultatet blir!

Underbart är kort

Ja, nu är det inte mycket kvar av de vackra träden...

Thea fick prova nya jackan på promenaden idag. Satt jättebra och kommer nog användas flitigt!

6 månader

Shit, vad tiden har rusat iväg. Lilla snäckan blir 6 månader idag. Galet! Hon är så stor, kan så mycket och lär sig något nytt hela tiden.

* Väger 7710 gr & är 69 cm lång
* För ungefär 2-3 veckor sedan lärde hon sig att sitta långa stunder själv utan stöd. 
* Ungefär en vecka efter att hon lärt sig sitta kom "ma-ma-ma-ma-ma" och "pa-pa-pa-pa-pa". Det hände över natt. En fredag hos Carro upptäckte jag att hon formade munnen men det kom inget ljud. Dagen efter lärde hon sig hur det skulle låta också, och efter det får vi höra det hela tiden :-) 
* Börjar röra sig lite mer på golvet när man lägger henne på mage. Förut har hon bara försökt nå sina leksaker. Idag såg jag att hon i alla fall försökte röra sig lite framåt och använda armarna lite mer. 
* Älskar sin gåstol och börjar bli bra på att röra sig med den. Dock bara bakåt, framåt går inte ännu. 
* Gillar inte vanlig havregröt men äpple - och pärongröt är okej (dock ingen favorit). Fick ett äppelskrutt att gnaga på häromdagen, och det var en riktig höjdare. Hur roligt som helst. Har fått testa majskrokar. Första gångerna blev hon jättearg på dem, men igår fick hon i sig nästan en hel! 
* Just idag, på 6 månaders dagen, visade hon mig att hon hur enkelt som helst kan vända sig från mage till rygg vilket hon aldrig gjort förut. Såg ut som hon kunnat det länge utan att visa upp det :-) 
* Klappar händer ofta. Mycket tack vare farmors "Baka baka kaka". 
* Vinkar emellanåt. Från början var det åt "fel" håll, med handflatan mot sig själv men nu lyckas hon vända på det ibland och vinka åt rätt håll. 




tisdag 4 oktober 2011

Traderafynd!

Här kommer bild på min Traderafynd. En rosa skaljacka PoP, fick den för 1/3 av priset i butik. En röd fleecewindstopper, ca halva priset från butik och en tjockare vit overall från Lindex för en 50-lapp. Just ja, vann ju en rosa/brun fleecejacka att ha under skaljackan också, även den 50 kr. Ja, nu hoppas jag hon klarar sig genom hösten och vintern.

Snabb visit

Robert var hemma en snabbis med lite mat, halstabletter (har inte ont men det killar i halsen och då brukar vanliga halstabletter funka för stunden) och lite annat smått å gott. Har ingen ork att laga någon mat idag så jag bad honom köpa en fryst pizza. Jag som försöker vara nyttig, men nöden har ingen lag eller vad det nu heter. Nu har han stuckit på matchen och fisen sover igen. De senaste dagarna har det gått bättre med sovstunderna på dagen, och därmed har kvällarna och nätterna också gått bättre. Inatt skrek hon inget heller. Dock vände och vred hon på sig mycket i sömnen så jag vaknade hela tiden. Tog mitt täcke och min kudde och la mig i hennes rum istället och sov gott därinne några timmar. Vill verkligen lägga henne i eget rum snart, men i och med skriken som varit vågar jag inte det. Vi får se hur det går de kommande veckorna, tillslut kanske hon hamnar i eget rum :-) 

Om jag får välja hur kvällen ska se ut skulle jag vilja att hon vaknade runt 18, så kan hon få lite gröt när jag äter mat, sen leka och busa en stund. Mata flaska, på med pyjamas, läsa en bok eller två och vara i säng runt 20. Och så kan jag ta det lugnt i soffan under kvällen, se Desperate Housewives och läsa lite i min bok. Vi får väl se vad som händer. Man kan ju alltid hoppas i alla fall :-)

Snörvel

Usch, känner mig inte pigg idag. Ställde in med Sabina, vi får träffas nästa vecka istället. Vill inte smitta henne (eller någon annan för den delen heller). Snart kommer min man hem och avlastar några timmar innan han ska på matchen ikväll. Behövs verkligen! Fick energi efter lunchen kände jag, men den energin tröt ganska snabbt så lite hjälp mottages.

Försökte ge fis äpple-och pärongröt till lunch. Råkade nog blanda den lite för stabbig för hon ville inte ha alls :-) Så hon fick äpple - och päronpure istället som hon åt två stora lass av. Själv åt jag tacosallad med guacamole. Mycket gott!

måndag 3 oktober 2011

Måndag

Idag blev det ett besök på BVC. Igår frågade jag Carro om hon hade lust att hänga med dit. Det är en go promenad ner och trevligt med sällskap. Då visade det sig att hon också hade tid idag, en kvart före mig. Perfekt :-) Så vi traskade ner. Allt var bra med fis. 7710 gram och 69 cm. Hade bara gått upp 400 gr på en månad, men varken sköterskan eller läkaren verkar tycka att det var konstigt så vi kör väl på det. Ska ge henne lactulos eftersom det inte är bra att hon bajsar så sällan. Får hoppas det funkar. 

Imorgon kommer Sabina hit. Trevligt då mannen blir borta hela dagen, ska på Frölunda-match med jobbet. Jag känner mig snorig och lite dassig så vi får hoppas att det är borta till imorgon, annars blir det en tuff dag. Jaja, i värsta fall får han ju helt enkelt hoppa över hockeyn. Nog för att jag är en superkvinna, men allt klarar jag faktiskt inte av. 

Rustad för sömnlöshet

Ja, jag var verkligen inställd på en natt utan mycket sömn. Hade ju blåst upp madrass till R och ja, helt enkelt ställt in mig på att trösta ledsen bebis under natten. Men nej, fick ge henne nappen en gång, mata vid 03, lägga över henne i vår säng runt 07. Men annars sov vi av och till fram till 09. Helt förvånad är jag, men glad att ha fått samla lite energi, för hur nästa natt går, det vet man ju aldrig... 

 

söndag 2 oktober 2011

En helt vanlig söndag

Ja, precis så har denna dag varit. Helt vanlig. Sov apdåligt, Thea vaknade 3 ggr inatt och skrek högre än när hon fick sin vaccination. Hon som aldrig skriker på natten. Gick upp vid åtta, storhandlade tidigt, åt lunch, gick en kort promenad. Sen åkte Robert och JP och spelade match. Thea somnade och sov över en timme (!!), jag sov också och tittade på The Mentalist son jag spelat in (sjukt spännande avsnitt, To Be Continued), när Snäckan vaknat gick vi till 39:an å drack kaffe. När R kom hem åt vi fläskpannkaka och försökte natta barn halva kvällen. Hon somnade tillslut och vi såg sista avsnittet Supernatural (plöjt 5 säsonger på 3 månader). Nu är det dags att sova, får se hur länge innan fisen blir orolig i sin säng. Har blåst upp luftmadrassen till R i Theas rum så han kan sova där om det blir jobbigt. Fortsätter detta i många nätter till kommer vi dock hjälpas åt såklart, så jag också kan lägga mig därinne och sova några timmar ostört. Imorn ska jag blogga bättre. Gonatt!

lördag 1 oktober 2011

Trött

Det tar på krafterna att sova borta.

Bara du & jag

Ja, det blev en kväll helt för oss själva. Efter matchen ringde vi Rs mamma. Hon berättade att snäckan somnat kl 20, vaknat 20 minuter senare å skrikit i en timme ungefär. Sen hade hon lugnat sig och blivit jätteglad. Så vi åkte hem, själva. Tittade på teve i sängen, pratade och var bara vi två. Sov åtta timmars underbar sömn och vaknade utvilade vid 09. Nu har vi käkat frukost, städat lägenheten och nu ska R bara duscha, sen ska vi hämta lillan. Vi sa båda två att vi pratade med varandra på ett helt annat sätt igår. Annars är det ju lätt att det mest snacket blir praktiskt, och om barnet. Men igår föll vi direkt tillbaka i gamla banor och det kändes verkligen som "förr". Helt underbart! Känner mig lyckligt lottad som har så fina människor i min omgivning som ställer upp.

Här kommer en bild på när jag å Cesar vattnar blommorna. Han springer alltid efter när jag tar fram vattenkannan och följer med till varje växt å kör nosen i jorden eller kelar med vattenkannan. Sötnos!