Nina och Robert

Nina och Robert
bröllop

söndag 31 juli 2011

Home Sweet Home

Efter en fantastisk vecka hos mamma och pappa känns det hur ljuvligt som helst att komma hem. Familjen blir helt komplett imorgon då vi även hämtar hem kissarna. Ja, att sitta i soffan, lägga sig i sin egen säng strax, sitta vid sin egen dator m.m. känns riktigt skönt! Även vår lilla Thealisa verkade glad över att få ligga i sin egen säng. Dock ville hon absolut inte somna så även resten av hemmet verkade locka henne. Tillslut slöt hon sina stora bruna och sover nu gott. Jag ska strax göra henne sällskap. Home Sweet Home. 

 Så här glad var hon när vi tog en paus från bilen i Skara. Det var underbart väder och vi la henne på en filt i skuggan, matade, luftade utan blöja och lät henne sträcka på sig. Damen uppskattade detta mycket! Vi åt QP & Milkshake, så vi var rätt nöjda vi med :-)

Drinkar

Pappa har blivit en hejjare på att blanda drinkar och gick verkligen in för att ge oss något nytt att smutta på nästan varje kväll. 

Det första vi fick smaka på var Strawberry Daiquiri på färska jordgubbar. Riktigt lyxig och god! 
 Sedan var det dags för en Tom Collins, även den riktigt god! Frisk och fräsch smak vilket jag gillar när det gäller drinkar. Sedan fick jag och mamma en Cosmopolitan som jag glömde fota och igår gjorde mamma en Royal Blue till mig (Champagne och Blå Curacao) men även den glömde jag ta en bild på, synd eftersom den har så fin blå färg.

Sommarlov

Får väl anse denna vecka som ett sommarlov från bloggen. Har haft mycket att skriva om, men eftersom jag kan inte ladda upp bilder känns det inte kul att berätta om allt. Bättre att vänta tills jag är hemma igen och kan göra det på riktigt. Och idag åker vi hem igen. Snart blir det pannkaksfrukost, sedan slänger vi in våra pinaler i svarta åket och drar hemåt. Det är underbart väder idag och om det fortsätter så längs vägen hem stannar vi nog på en rastplats, brer ut en filt på gräset och luftar oss lite där. 

Denna vecka har varit fantastisk. Ingen stress, men hunnit träffa alla jag vill (flera gånger dessutom), massor av god glass, många kvällstimmar på balkongen, god mat, många skratt och mycket lek för Thea. Som sagt återkommer jag med bilder och annat när vi är hemma. Förhoppningsvis en bildkavalkad redan ikväll. 

tisdag 26 juli 2011

Ljuvlig kväll

Underbara sommarkväll. Jag och min man cyklade till stan för att äta middag, bara vi två. Åt god ryggbiff med bakpotatishalvor, hemslagen bea och majskolv. Crème brulée till efterrätt och gick sedan en sväng runt Slottet och tittade på konsten (Open Art har ställt ut konstverk över hela Örebro, bl.a. en DC3:a i vallgraveb runt Slottet). Sen cyklade vi hem och då hade mormor precis nattat Thea som snusar gott ännu. Ska göra henne sällskap strax, är helt slut. Solen sken över oss hela tiden och det var riktigt varmt. Underbart!

måndag 25 juli 2011

Allsång

Sitter och sjunger med i Lotta på Liseberg. Thea tycker mycket om allsång och när man sjunger för henne. När jag var liten och skulle bada brukade mamma sitta på en pall bredvid badkaret och spela gitarr och sjunga massa olika sånger. Önskar jag kunde spela gitarr så jag kan göra samma sak för Theafisen. Just nu leker mormor med Thea och gå-tränar henne :-) Lika bra att börja tidigt! Imorgon har mormor och morfar erbjudit sig att vara barnvakter så vi kan gå på bio eller gå ut och äta om vi vill. Känns helt skumt, men väldigt roligt! Troligtvis går vi nog ut och äter, bio har vi nyligen varit på båda två och just nu går ingen film som vi väldigt gärna vill se så en god middag (kanske på uteservering om vädret tillåter) känns som en bra alternativ!

On the floor

Vår lilla sessa trivs bäst på golvet. Här hos mamma och pappa lägger vi ut hennes lapptäcke och en filt på en tjock matta och lägger alla hennes favoritleksaker runt om så hon kan grabba tag i det hon känner för. Oftast blir hon otålig och börjar flaxa om man har henne i knät för länge. Hon kan tycka det är roligt och mysigt en stund, men det blir snabbt tråkigt. Sen vi kom hit har vi ätit alla målen ihop, aldrig skiftätande som man så ofta gjorde förut. Hon ligger bredvid matbordet och de som sitter närmast måste prata lite med henne då och då så blir hon nöjd och ger världens största leende tillbaka.  Ibland får jag nästan dåligt samvete för att hon ligger så mycket på golvet, men samtidigt är det ju där hon trivs bäst så varför inte låta henne. Min finaste lilla snäcka, jag är så kär i henne så det finns inte...
Gammal bild, men så himla söt :-)

Igår och idag

Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Annat har upptagit min tid, men idag ska jag försöka råda bot på bloggtorkan.  Vi har ingen egen dator med, därav dåligt med bilder just nu. Igår kom Theas morbror och kusin på besök. Kusinen, A, är 6 år och mer vild än tam. Han tyckte Thea var väldigt intressant (de har ju träffats tidigare, men nu är hon så mycket större och ännu mer intressant än sist), satt bredvid henne på golvet och klappade henne på magen :-) Vi åt amerikanska pannkakor med lönnsirap och jordgubbar och hade väldigt mysigt. Själv var jag lite zombie igår då jag inte sov något under natten. Thea sov som vanligt som en prinsessa och själv fick jag kanske 1-2 timmars sömn. Det resulterade i att jag sov som en stock inatt istället och idag är jag pigg och glad igen! 


Idag ska vi tre tjejer (jag, mamma och Thea) ta bussen in till stan och strosa runt lite. Vädret ser helt okej ut, så det ska bli mysigt. Robert har åkt iväg för att jobba en sväng. Han jobbar ju på NEA (Närkes Elektriska) så då kan man ju inte komma till Örebro utan att jobba lite. Pappa ska till golfbanan. Mamma och pappa bor ungefär vid 3:ans hål på banan så när pappa börjar bli klar tänkte vi gå bort och sätta oss på golfklubben och vänta på honom och ta något att dricka. Känns som det kan bli en bra dag! Hoppas ni får det med!

lördag 23 juli 2011

Hemma

I Örebro igen. Alltid lika skönt att komma hem. Bilresan hit igår gick bra, vi behövde bara pausa en gång. Thea sov, kollade på sina kompisar i bilen och lekte med mig. Började tröttna framåt slutet men det är ju inte så konstigt. När vi väl kom fram och la henne på golvet sken hon upp som en sol. Kvällen blev lugn igår, åt kinamat, tog en promenad och satt på balkongen med mamma när fisen somnat (efter en halvtimmes panikskrik, hon hann bli för trött innan vi fick henne i säng). Natten gick ganska bra, hon har vaknat några gånger och åt faktiskt två gånger men över förväntan i ny miljö och resesängen. 

Måste bara nämna det ofattbara som hänt i Norge, går liksom inte riktigt att ta in att detta aldrig hänt om inte denna hemska människa bestämt sig för att det skulle ske. Fy fan...

torsdag 21 juli 2011

Dumlegrottor

Har tänkt baka jag vet inte hur länge men det blir aldrig av. Fattar inte hur dagarna kan springa iväg så fort. Häromdagen lyckades jag i alla fall kasta ihop dumlegrottor. Precis som hallongrottor fast med en dumle i mitten istället. Lärde mig dock att man måste gömma dumlen ordentligt i degen, annars flyter den ut och fastnar i pappret, vilket mina gjorde. Nu har man lärt sig det till nästa gång. Hade ju även tänkt baka drömmar, vanliga hallongrottor och chokladsnittar men det får bli en annan gång... 

 

Sparitual på St Jörgen

Åh, vilken fantastisk dag jag och Carro haft idag! I present av henne, Jukkis och Robert fick jag ju en sparitual på St Jörgen Park Resort. Vi åkte tidigt, vid 09 imorse. Väl där fick man välja på 3 olika ritualer. En lugnande, en renande och en uppiggande variant fanns det att välja på. Vi valde den lugnande och då får man en liten korg med schampo, balsam, duschcreme, bodyscrub, peeling för ansiktet, ansiktsmask och fotsalt. Vi skulle börja med att duscha och skrubba oss med bodyscrubben. Huden blev hur mjuk som helst av den så det var en riktigt bra start. Sedan gick vi ut till en stor bassäng där det bubblade och fanns vattenfall. Efter det gick vi vidare till nästa anhalt som var ångbastun. Därinne använde man peelingen och det var riktigt gött att sitta i ångan som doftade svagt av eucalyptus. Efter det duschade vi av oss peelingen och kroppen och satte fötterna i fotbad. Satt en lång stund, lät fötterna njuta och pratade lite tyst med varandra. Nästa anhalt blev tehuset där man drack te och åt en frukt. Satt bekvämt i goa soffor och drack ett väldigt speciellt te. Sedan var det dags för ett besök i Kristall & Aroma bastun, vilket var ungefär som en vanlig bastu tyckte jag. Kanske inte riktigt lika varm. Vidare vilade vi oss lite i eldrummet, där det fanns bekväma stolar och en fin eldstad mitt i rummet. Läste en tidning och bara njöt av tystnaden. Sedan väntade varma källan, en grund bassäng med varmt vatten. Vi la oss i varsitt hörn med armarna på kanten och bara flöt en lång stund, där hade jag nog kunnat somna :-) Allt avslutades i en slags bastu som inte var så varm i luften utan istället var stenbänken man satt på varm i sig och det gjorde underverk för min rygg, som jag har ont i. Därinne använde man ansiktsmasken och nu är hela jag lika len som Thea i huden. Innan vi duschade och bytte om åt vi lunch på caféet och när vi var färdiga på spat åkte vi och tog en stor glass på Triumph. Perfekt dag att åka dit, det var inte alls mycket folk. Det började komma lite folk runt lunch när vi i princip var klara. Ljuvlig, ljuvlig dag! Måste göras om! Tack fina vänner för denna underbara present!

Produkterna fick man behålla! Önskade att man fick badrocken också :-)

onsdag 20 juli 2011

Träna?

Jag har medlemskort på Sportlife och jag gillar dem mycket. Bra pass som passar mig. Tränade ganska mycket halva förra året. Mellan januari och juni 2010 tränade jag minst 2 ggr i veckan och oftast blev det fler gånger än så. MRL (Mage, rumpa, lår) Afrodans, Coreball och dansstep. När jag blev gravid fortsatte jag med afrodans och ibland MRL tills jag inte längre orkade med steppen i MRL. Dansen höll jag på med kanske en bit in i oktober. Efter det har tappade jag det helt och i februari frös jag mitt kort, vilket man kunde göra i 6 månader när man är gravid. Mycket schysst av dem, men nu har 6 månader gått och vilken dag som helst borde de börja dra pengar igen. Därför tänker jag att det är ju lika bra att försöka komma igång igen. Jag trivs bra när jag tränar mycket och får upp flåset lite. Kommer nog ta lite tid innan jag vågar ge mig på ett MRL-pass men man kan ju börja med något lättare och kanske åka till gymmet och cykla/gå på crosstrainer. Ska sätta mig och kika på deras hemsida vilka pass de har nu under sommaren, om det är något som kan vara intressant.

tisdag 19 juli 2011

Lite av varje

Gud, va vi har grejat här hemma i några dagar nu. Men det händer i alla fall saker! Theas byrå är på plats i hennes rum, de nya förvaringslådorna är på plats i klädkammaren. Robert har även borrat upp en hylla där inne där skrivaren och våra pärmar står eftersom vi ska plocka ner vårt skrivbord. Mycket fiffigt! Imorgon ska vi nog slipa byrån så vi kan måla om den i någon fin färg. Den är inte i bok som jag skrev sist utan i björk, och jag funderar på om man ska måla lådorna i en annan färg än resten av byrån.... Ska googla lite för att få inspiration! 

Igår var jag och Carro på Harry Potter. Nu är det slut på riktigt. Det har ju egentligen redan tagit slut eftersom jag redan läst sista delen i bokform, men nu finns det liksom inget annat kvar än att läsa böckerna igen. Och det ska jag göra nångång! Gillar J.K. Rowlings dedikation i sista boken. Hon tackar sin familj först (har jag för mig) och sedan "and to you, for sticking with Harry to the end".

söndag 17 juli 2011

Happy Feet

Det händer mycket med vår lilla Thealisa just nu. T.ex. har hon upptäckt sina fötter, vilket är väääldigt roligt. Hon älskar ju sitt babygym och när hon ligger där nu ligger hon nästan hela tiden och fångar fötterna med händer. Ser ut som en groda ungefär. Himla gullig!

Jordgubbar till frukost

Under dagarna i Mellbystrand åt vi lyxfrukost varje morgon. Jordgubbar och yoghurt. Skånemejerier har en vaniljyoghurt med smak av päron som var ljuvligt god, speciellt med färska skivade jordgubbar i. Andra morgonen testade jag vaniljyoghurt med solfrukt vilket också var riktig smaskigt med jordgubbar till. Sen blev det äggröra och bacon dessutom :-) Även här hemma blev det lyxfrukost imorse med världens godaste tekaka från Polarbröd (helt sjukt luftig och god) med köttbullar och majo på. Yum! 

Gråt och tandagnissel

Det blev inget fix inomhus igår utan vi passade på att vara ute istället och tog fixandet idag. Regn och rusk, helt super att vara inomhus och greja. Robert har satt ihop vårt fina skoskåp som nu stå på plats i hallen. Jag har strukit gardiner till Thea rum och hade tänkt komma mycket längre än så men det blev inte så... Thea har nämligen varit otroligt gnällig hela dagen. Även lite igår men idag har varit extremt. Hon stoppar ju verkligen allt i munnen, gnider det mot tandköttet och biter ganska hårt om hon får in ens finger i munnen. Känns verkligen som tänder på g, men det är ju så svårt att veta med dessa små. Vi slutade med minifom för några veckor sedan och nu börjar man såklart fundera på om det har med detta att göra... Just nu mår hon okej i alla fall, ligger i sitt babygym och pratar högljutt. Gav faktiskt alvedon för en stund sen så det har kanske med det att göra. Stackars lilla bebis :-( 

 

lördag 16 juli 2011

Dagvill

När jag skulle skriva rubrik hade jag inte riktigt koll på vilken dag det var idag :-) Gott att vara så avslappnad att man glömt vilken dag det är!

Idag ska vi nog fixa lite här hemma med grejerna vi köpte på Ikea igår. Det blev lite nya förvaringsmöjligheter till vår lilla klädkammare. Därinne har vi just nu en Malm-byrå som jag vill flytta ut i Theas rum och ha alla hennes kläder däri (kanske måla om den också, då den är i bok vilket inte riktigt kommer passa in). Då behöver vi ny förvaring till klädkammaren så vi köpte några trådbackar som kommer bli bra. Jag har så många badlakan, handdukar och sänglakan i mitt linneskåp så jag knappt kan stänga dörren. Ska flytta över lite av de sakerna vi inte använder så ofta till klädkammaren istället så det blir lite ordning i skåpen. När vi flyttade ihop hade vi dåligt med lakan och handdukar så det började jag bunkra plus att våra föräldrar snappade upp detta och köpte mycket i present - så nu är det fullt.

Bara för att vi kommer ha fullt upp inomhus idag skiner solen därute. Men vi hinner nog göra nåt ute i alla fall. Kanske sticka iväg och äta en glass om inte solen försvinner. God lördag på er alla!

fredag 15 juli 2011

Mellbystrand dag 2

Andra dagen i Mellbystrand åkte vi till Hovs Hallar och käkade sedan mat i Torekov. Väldigt mysigt i Torekov, åker gärna dit nån mer gång för en romantisk getaway kanske :-) På kvällen cyklade jag och pappa till en Ica Maxi som låg nära och handlade tacos och annat gott. När man är i stuga på semester får man ha godis fast det är tisdag, även ostbågar och rotsakschips går bra... Sen käkade vi tacos på altanen och tittade på Allsången och Morden i Midsomer. 

 Vacker utsikt
Älskar svartvita Bregott-kossor. Så fina! 
Från Torekov
Jag och min finaste blickar ut över Hovs Hallar

torsdag 14 juli 2011

Tradera

Har fastnat på Tradera :-) Bra att köpa begagnat såklart, men det är ändå ganska lätt att förköpa sig och kanske börja leta efter saker man egentligen inte behöver. Nu har jag köpt ett lapptäcke. Går i fin rosa med lite bruna inslag. Fick hem det idag och är jättenöjd, kostade bara 125:- Sedan vann jag ett klädpaket med blandade plagg. 24 st för 100:- Känns helt okej! Ska bli spännande att se kläderna när de dyker upp! Det jag är ute efter nu är en Bamsemobil till barnvagn. Letat på Tradera, Blocket och även var man kan köpa dem nya då jag gärna vill ha en. Men jag hittar ingenting... Så om nån där ute vet var man kan köpa en bamsemobil (helst den där Skalman är med, har sett att det finns två olika) så hojta till i så fall!

Torsdag

Idag har det varit blandad kompott här hemma. Skön sovmorgon, då vi igår hade en så trött tös att hon panikskrek i nästan en timme innan hon somnade helt utpumpad. Vaknade som hastigast och åt vid 01 sedan sov hon till 09 utan att vakna. Snacka om trött efter semestern. Vi tog det lugnt på morgonen och strax efter 13 åkte vi till Östra för att kolla Theas ögon på deras ögonmottagning. Barnläkaren kunde ju inte se hennes ögonbotten då hon har så mörka ögon, därav remissen till Östra. Väl där fick hon ögondroppar för att vidga pupillen. Efter att hon fått dropparna var man tvungen att vänta 30 minuter. Då kollade läkaren och kunde se ögonbotten i ena ögat, inte det andra då den pupillen inte vidgat sig så mycket. Mer droppar, vänta 20 min till och sedan fick han kolla igen. Då såg han den även på det ögat. Jättebra att de är noggranna, besöket tog nästan 2 timmar... Vår tösabit var verkligen hur duktig som helst. Satt i knät och såg sig omkring när vi väntade, var extremt tålmodig när läkaren skulle kolla ögonen och hade bara världens största tålamod. Sjukt stolt över henne måste jag säga!

Imorgon ska vi till Ikea och inhandla lite diversegrejer. Vill plocka ner skrivbordet vi har i datarummet (som egentligen är Theas rum) och börja fixa fint därinne för henne! Tänkte också baka lite imorgon. Har i några veckor varit sugen på att baka småkakor så det blir nog hallongrottor, dumlekakor (precis som hallongrottor fast istället för hallonsylt trycker man ner en dumle i degen), chokladsnittar och drömmar. Är även sjukt sugen på att testa att baka focaccia. Fick en hembakt focaccia hos Roberts syster för några månader sen som var så god och det vore kul om man kunde fixa nåt lika gott själv! Tror och hoppas att morgondagen blir bra, men jag kan inte tänka mig annat eftersom jag ska spendera den med min älskade familj! 

Mellbystrand

Fina dagar har vi haft i Mellbystrand. Grillning, promenad på stranden, besökt Hovs Hallar och Torekov (åkte då genom Båstad... Ingen bra idé när det är Tennisvecka), ätit alla dagens mål utomhus och bara haft det mysigt. Vi har tagit så många fina bilder så jag får ta en dag i taget. Här kommer första dagen, när vi kom ner var det strålande sol och vi låg en stund på en filt på gräset innan vi gick en promenad ner till stranden. Sen grillade vi och satt ute och pratade länge.

 Vackra Mellbystrand
 Far och dotter på stranden
 Morsan var också med!
 Den gamle och havet :-)

tisdag 12 juli 2011

Snart tillbaka

Lite semesterstängt på bloggen just nu, men imorgon åker vi hemåt igen och då blir det en bildbomb på allt fint vi sett de senaste dagarna. Theas första möte med havet, besöket vid Hovs Hallar och Torekov, den mysiga lilla stugan och lyxen att få ligga på en filt i gräset, under skuggan av ett träd.

söndag 10 juli 2011

Inför

Kvällen innan man ska åka någonstans får jag alltid samma känsla. Lite spänd, lite förväntansfull, lite stressad (på ett bra sätt). Att packa i ordning allt dagen innan är min melodi. Gillar inte att springa runt på morgonen samma dag man ska åka och packa (om man inte ska åka på kvällen, då är det okej). Idag har jag packat ner det jag kan inför resan till Mellbystrand imorgon men det var inte så mycket jag kunde lägga ner då det mesta som ska packas är i sovrummet där lilla snäckan ligger och sover. För att få lite ro i sinnet skriver jag då listor över vad som måste läggas ner samma morgon. Det är inte alltid jag ens läser och bockar av listorna när jag väl packar ner grejerna men just nu ger det som sagt lite sinnesfrid. 

Thea provsover i sin resesäng inatt. I och med denna resa insåg jag vikten av att hon kan sova i sin egen säng. I stugan de hyrt finns det bara våningssängar. Det hade blivit riktigt jobbigt om jag skulle ha henne bredvid mig i en våningssäng som max är 80 cm bred. Tydligen fanns det en bäddsoffa också, så i värsta fall hade man väl fått ta den. Hoppas det funkar med resesängen, än så länge har hon inte riktigt kommit till ro i den tyvärr... Dessa sovrutiner som infunnit sig är nog det bästa som hänt vår lilla tös. Man märker tydligt att hon gillar att sova själv med plats att röra sig på. Hon sover mycket mer sen vi introducerade hennes egna säng och det verkar som det blir en goare sömn för henne. Jag älskar ju att ligga nära henne och flyttar över henne till vår säng varje morgon så hon får sova morgontimmarna mellan oss. En eftermiddag när jag ville ha en mysig sovstund med henne var det omöjligt att få henne att somna. Tillslut la jag tillbaka henne i sin egna säng och då somnade hon direkt. Det är hennes egna och det märks tydligt att hon vet om det själv också.

Dagens outfit Liten

Body okänt ursprung, shorts Polarn o Pyret, Tummen dregglis
 

Drömmen om ett hus

Sitter och drömmer mig bort på Hemnet. Längtan efter ett hus, en liten gräsplätt som blir vår egen, helt enkelt större domäner har väl aldrig varit så stort som nu. Vill helst inte ha något som är alltför stort. Ca 100-110 kvadrat är absolut tillräckligt. Drömmer om ett stort sovrum till mig och Robert, ett fint kök (en köksö hade varit fantastiskt) med bra arbetsytor, ett fint rum till skruttan, ett gästrum med plats för två när man får gäster och sedan kanske även ett datarum så det finns ett rum till om det blir så att Thea får ett syskon om några år. Och så en liten uteplats med lite trädgård. Behöver inte vara nåt storslaget heller, bara man får plats med bord, några stolar och en grill :-) Och så lite rabatter så jag kan plantera lite blommor och en buske eller två (åh, va ljuvligt med jasmine!). I det området vi bor nu, där jag helst vill bo kvar, ligger det två objekt ute just nu. En bostadsrätt som är jättefin, men tyvärr i 3 våningar och det rimmar inte riktigt rätt när man har en liten. Annars är just den superfin och när jag såg den första gången ville jag flytta in direkt... Det andra är en 4-miljoners villa som på utsidan ser jättefin ut. Men inuti är det så mycket trä överallt så man blir helt vimmelkantig. Trätak, golv, väggar, allt. Alldeles för mörkt, plus att vi aldrig skulle ha råd med ett hus för 4 mille. För att lindra abstinensen ska jag nog inreda lite i snäckans blivande rum. Det kommer gå i lila och bli väldigt fint tror jag!

lördag 9 juli 2011

Lördag

Trött... kan man väl sammanfatta det hela med. Åkte till svärföräldrarna imorse. Det blev en duo som åkte istället för en trio då min bättre (?) hälft varit ute och slirat igår och behövde vila sig lite idag. Jag och Thea åkte i alla fall och jag passade på att sola när fisen sov. Roberts mamma hjälpte mig att tona håret och jag blev nöjd med resultatet. Ska nog köpa nån liknande färg fast i permanent och färga längre fram. Vi fikade och satt ute några timmar. Sen åkte jag hem och hämtade min vissna karl och vi åkte till Frölunda och hälsade på Sabina i hennes nya lägenhet. Roligt att träffas igen och se hur hon har det. Hon verkade trivas bra! Bjöd på god smörgåstårta och vi fick en mysig pratstund. 

Imorgon ska vi bara vara hemma, mysa, leka, gå promenad och äta god mat! Nu ska vi titta på Supernatural så det är bäst jag slutar! 

 

fredag 8 juli 2011

Provtur

Testar nya glasögonen just nu. Himla sköna måste jag säga. Ska verkligen bli bättre på att ta ur linserna på kvällen och använda glasögonen istället. Känns bra både att sitta vid datorn och titta på teven. Kanske måste justera in dem lite grann, vi får se. Ska ta en bild imorgon och lägga upp. Ska tona håret imorn så jag kan ju passa på att ta bilen efteråt så jag dessutom är snygg i håret :-) 
 

Alingsås

Idag har vi varit i Alingsås hos Roberts syster och hennes familj. Vi satt ute på deras altan en stund, tog en promenad till ett fik och satt på deras uteservering. Där började det regna tyvärr så det blev en blöt promenad hem med barnvagnen för mig, Robert och hans syster (de andra fixade skjuts hem men vi hade inte med bilbarnstolen till fiket såklart och då fick vi gå med lillfisen). Thea somnade på fiket och sov gott i vagnen hela vägen hem. Sen grillade vi fast det regnade och åt kött och potatisgratäng. Egentligen var de några som skulle åka ut med deras båt men det blev inget av eftersom regnet inte ville ge med sig. Vi åkte hemåt vid halv åtta, Robert hoppade av i stan för att gå på AW med jobbarkompisarna. Jag körde hem hans föräldrar och åkte sedan hem med Thea. 

Hon var jätteglad när vi kom hem. När vi bytte till pyjamas skrattade hon och pratade med mobilen i taket. La henne i sängen och då började hon åma sig lite men verkade väldigt trött. Helt plötsligt började hon storgråta och grät otröstligt i en halvtimme. Länge sedan jag såg henne så ledsen och otröstlig. Annars brukar det alltid gå att trösta på något vis men inte ikväll. För att jag är själv såklart. Vid 22 somnade hon, så trött att hon höll på att gå i bitar. Får hoppas hon somnat för natten, för hennes egen skull. Stackars liten :-(

onsdag 6 juli 2011

Min dotter är ett geni

Sitter förundrat och kollar på min man och min dotter. På Ullared köpte jag en leksak. Ett hjul att snurra på som står på en platta. Hjulet är färgglatt och har små kulor i sig som låter när man snurrar. Thea gillade den väldigt mycket och tittar storögt när man snurrar på hjulet. Igår ställde jag hjulet så hon kunde nå den själv och jag såg klart och tydligt att hon försökte göra samma rörelse med armen som vi gjorde när vi snurrade hjulet åt henne. Och nyss fick hon riktigt bra ordning på det. Hon sätter sin lilla hand på sidan av hjulet och tar i med hela kroppen för att få handen att snurra hjulet. Och hon lyckas flera gånger. Leksaken var för barn över 6 månader så jag kan inte göra annat än att konstatera att hon är ett geni. 

Onsdag

Vilket härligt väder idag! Vi har suttit ute på svärföräldrarnas altan. Åt svärfars goda mat (wok på tofu, sparris, räkor och skinka med stekt ris till det) och tog en kaffe. Räddade en fågelunge som ramlade ur boet och landade på deras altantak. Tydligen hade samma sak hänt igår och då hade grannarna tagit hand om fågeln så vi lämnade även denna hos dem. Barnen i familjen blev jätteglada att få ta hand om en fågel till :-) Fisen har mått bra. Inte haft någon feber och betett sig som vanligt. Har varit lite kinkig nu på kvällen men det var nog kanske en kombination av trötthet och värmen utomhus. 

Killarna har precis kommit hem från bion, de såg tredje Transformers-filmen. Carro och jag åt lax med färskpotatis, romsås och sallad. Sen åt vi glass till efterrätt. Väldigt gott, vi passar ofta på att äta lax när killarna är iväg eftersom ingen av dom äter fisk. Nu längtar jag tills det är vår tur att gå på bio!

tisdag 5 juli 2011

Mitt lilla hjärta

Så här fina blev hand - och fotavtrycken jag gjorde på Öppna förskolan i början av juni. Efter gipset fått torka i lite mer än en vecka filade jag bort de värsta kanterna med en vanlig matkniv och slipade den slät med fint sandpapper. Sen målade jag med en vit färg jag fick med mig från ÖF. Mycket nöjd med resultatet. Tänkte köpa rosa eller lila sidenband att hänga upp den i. Kanske hänga över hennes spjälsäng när hon väl får sitt eget rum. Vi får se... 

 

Kvällsmat

Bästa kvällsmaten som strax ska intagas. Bland det bästa som finns, med lite lättvispad grädde. Yum! 

 

Let it rain!

Vilken jäkla skur det kom förut, och va härligt det blev i luften efter det. Har väntat på regnet i flera dagar nu. Hoppas vakna till en klar och solstrålande morgon imorgon så man kan njuta av dagen utomhus. 

Idag hade jag besöket hos optikern på schemat först. Det är en vän till Robert och det är alltid skönt att besöka en optiker man trivs med. Han är väldigt bra och det var länge sen jag var där för undersökning så det behövdes verkligen. Synen på vänster var ganska oförändrad men höger hade det hänt lite. Har brytningsfel på höger och nu ser jag även lite sämre med den, så jag får en ny styrka. Dessutom blev det ett par glasögon! Hade inte tänkt på det alls, men behöver verkligen ett nytt par då jag aldrig använder mina för att jag inte gillar dem. Ett par bruna Björn Borg och jag längtar redan tills jag får dem! 

Sen kom det jag minst såg fram emot idag. Theas vaccination. Hon var så himla duktig! Såklart ledsen när hon fick sprutorna men efter lite mat kändes det bättre. Efter det blev hon sitt vanliga jag igen. Efter en middagslur lekte vi länge och kollade sedan på Allsång på Skansen (hon gillar när man sjunger med). Hade 37,7 i temp när vi nattade henne, vilket i princip inte är ovanligt då hennes normal temp är 37,5. Vi får väl se hur vår lilla makaron mår ju längre kvällen och natten lider.

måndag 4 juli 2011

Gekås goes IKEA

Gekås har äntligen fattat att de även kan tjäna pengar på att folk blir hungrig av shopping. De har nu öppnat en restaurang på övre plan och där åt vi idag. Men ett tag blev jag lite förvirrad och trodde jag var på IKEA. Det såg liksom exakt ut som IKEA. T.o.m. maten. Det enda som skilde sig åt var att Gekås hade riktig läsk (Pepsi, 7Up, Zingo) och inte sån blask som IKEA har. 1-0 till Gekås.

Mycket på tapeten

Nu har Robert gått på sin åtta veckors ledighet, så nu börjar lugnet. Eller inte :-) Idag Ullared, imorgon optikerbesök och vaccinera Thea, inga planer onsdag eftersom hon kanske får feber (dock ska Robert på bio med JP), torsdag ska vi hem till Tess & Christopher (jobbarkompisar) för att grilla och se deras hus som de flyttade in i i mars, fredag är det heldag i Alingsås, lördag kanske åka hem till Sabina, söndag har mamma och pappa hyrt stuga i Mellbystrand där vi troligtvis stannar till onsdag, torsdag nästa vecka är det besök på Östra för att kolla Theas ögon och sedan kommer vi till fredag nästa vecka och då är det inget planerat längre. Men jag är sjukt sugen att se Harry Potter med Carro så snart det bara går (överlycklig att den går i 3D, har aldrig varit på 3D-bio) och så ska hon och jag hinna åka till St Jörgen för Sparitualen! My god! Hur ska allt hinnas med?

Gekås

Puuh! Känner mig rätt trött nu. Kl 09 imorse styrde jag och Carro kosan mot Ullared. Det var först lite jobbigt att gå hemifrån. Thea var superglad, skrattade högt och var bara helt underbar. Men det kändes ändå bra att hon och hennes pappa skulle få en heldag alldeles för sig själva. Och att jag skulle få det. Första gången jag varit ifrån henne så länge. 

Framme på Gekås var det ganska mycket folk. Inte hysteriskt (ingen kö in) på något vis, men ändå så att man fick se sig för med vagnen därinne. Jag plockade på mig alldeles för mycket grejer. Smågrejer till mig själv (deo, shampo/balsam, nagellack, ansiktskräm, läppsyl), kläder till mig, Robert och Thea, "bra-att-ha-grejer" (våtservetter, skötbordsunderlägg), köksgrejer (skärbrädor, osthyvel, vitlökspress, saxar), saker till Thea (lakan, tunnare filt, leksaker) och så fick katterna lite grann också (kattgräs, skumbollar som är Cesars favoritleksak, godis). Speciellt nöjd är jag med en superfin klänning med insydd body till Thea (mjukt & gott tyg med korallig fin färg) och ett linne med Beatles på till mig. Ganska dyrt blev det och insåg när jag kollade på kvittot att Gekås faktiskt inte är så jäkla billiga på barnkläder, i alla fall inte på det jag köpte. 


Obs obs! Inte bara mina kassar, Carros också!



 

söndag 3 juli 2011

Söndag

Att göra:
* Storhandla
* Vika tvätt och plocka lite här hemma
* Helst en promenad runt "sjön"
* Fika hos svärföräldrarna
* Skriva lista med vad jag ska kolla efter i Ullared
* Leka och gosa med min gullunge
* Se nåt avsnitt Supernatural

Kan bli en bra söndag, speciellt om det kommer lite regn och åska. Det är liksom klibbigt nu.

lördag 2 juli 2011

En i varje affär

Efter den trevliga överraskningsfrukosten åkte vi till Allum för att shoppa lite. Ville kolla på lite kläder till mig själv, köpa dregglisar och kolla efter solhatt till Thea. Robert var sugen på att hitta en jacka, grannarna var också sugna på shopping och de ville även besöka det nyöppnade Le Pain Francais och äta något av deras goda bakverk. Jag lyckades få med mig en påse med något i från varje affär jag gick in i. På Kappahl hittade jag två dregglisar och en solhatt till fisen, på Polarn & Pyret hittade jag ett par rödrandiga shorts som är bra att ha när det är varmt ute, på H&M köpte jag kofta, linne och tröja till mig själv och på Åhléns blev det en munkjacka och ytterligare en dregglis till Thea. Sen åkte vi hem som tur var. Vet inte hur det hade kunnat sluta annars. Kanske inte så bra att bränna massa pengar idag när jag och Carro ska till Gekås på måndag... Hmm... Cash is king eller vad säger man?

Överraskning

Efter inlägget imorse somnade jag om i omgångar, men det blev aldrig någon riktigt bra sömn. Har dock varit rätt pigg idag ändå, så jag kanske helt enkelt var utvilad. Hur som helst, ska snart krypa ner i sängen och läsa mig riktigt trött så hoppas jag att jag snusar gott snabbt. 

Robert väckte mig kvart i tio, då jag inte ville sova för länge. Han skulle fixa frukost men innan frukosten stod på bordet knackade det på dörren. Fattade ingenting när grannarna på 39:an stod utanför. Robert hade bjudit in dem på frukost för att fira min födelsedag lite grann. Blev väldigt överraskad, anade verkligen ingenting. Fick ett jättefin gratulationskort där det stod att jag och Carro ska till St Jörgen för att få en spabehandling. Blev så himla glad, har så fina vänner och underbar sambo. Tack fina ni!

Bra pose om man vill undvika dubbelhaka på bild!
 

Insomnia

Jag tror jag blir galen! Somnade ungefär halv ett inatt, vaknade strax efter 04 och matade Thea. Hon somnade om innan jag hann lägga tillbaka henne i spjälsängen. Själv? Nä, helt jäkla omöjligt att somna om verkar det som. Och att köra på 3½ timmes sömn hela dagen idag känns inte så himla roligt. Orkade inte ligga kvar och vrida på mig i sängen så jag satte mig här en stund. Har ofta svårt att sova denna årstiden på året. Vaknar jag under natten och det har börjat ljusna är det ibland som förgjort att försöka somna om. Har sparat ögonmasker från flygningar för att kunna använda dem under denna period och det är nog dags att göra det. Snart är det nog dags för tösen att vakna igen så det är väl lika bra att hålla mig vaken tills dess. Som tur är brukar hon somna om några timmar till efter 07 så jag kanske kan få en timme eller två med huvudet på kudde... Usch, detta är hemskt!! Hatar att inte kunna somna när man är så trött att man nästan stupar... Nä, jag får väl göra ett nytt försök. Gonatt.